PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 15
eugcem spune:
miti, Mili, galushca - va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o sa incerc si eu sa alaptez pana la 6 luni. Mai mult din nerabdare vroiam sa incep mai devreme. Nicolae pare sa se simta foarte bine asa, e vesel si a crescut bine pana acum. O problema e la mine insa, ca tre sa mananc mai mult ca inainte. Daca stau putin flamanda ma si apuca ameteli usoare.
mihatocae - nu stiu ce sfat sa iti dau. Am vazut insa ca ti-a raspuns frumos galushca. Ce mai vreau sa iti spun in plus, e ca am inteles ca e foarte important sa fii relaxata si linistita. Asta am observat si la mine. Au fost cateva zile in care m-am stresat mai tare, iar sanii erau tot mai goi. Imediat ce m-am linistit am inceput sa am lapte mai mult.
Am observat si eu la baietelul meu de vreo saptamana doua ca nu mai pot sa ii curat preputul ca inainte, ca parca s-a strans pielicica la varf si nu mai pot sa o dau inapoi sa il spal. Daca voi insa spuneti ca o sa treaca de la sine il las asa. Numai daca observ ca da sa se infecteze ma duc imediat la medic.
Tre sa cumpar vaccinul pentru patru luni. Am auzit ca s-ar putea lua mai ieftin direct din depozit. Daca reusesc si va intereseaza va spun si voua cum.
Va pup pe toate 
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/eugeniacroitoru/my_photos
oncicu spune:
Buna piersicute si mamici de piersicute
Noi am fost ieri la mama si iar a plans rau de tot
![]()
Ce sa fac sa nu-l mai duc acolo un tp pana mai creste sau cum sa procedez? In alta parte nu l-am mai dus ca sa vad dc reactioneaza la fel oriunde i se pare strain.
Consi si eu am fost "sfatuita" de soacra-mea sa-l decalotez ca asa le-a facut ea la ambii baieti si nepotului si a fost bine. Prima oara imi venea sa
dar i-a facut ea o data baita si am vazut ca i-a tras doar putin de putulica doar cat sa se vada o gaurica mica in vf deci nu ceva brutal, si mi-a zis sa-i fac asa mereu la baita , doar pana se opune pielicica.
Sper ca scriu bine, sunt cu Robert in brate care-mi da peste mana, cred ca vrea si el sa va scrie ceva![]()
Si al meu seara adoarme singur (de obicei) si dim la 5-6 dupa masa la fel. Ziua sunt pb cand asa cum spunea Miti adoarme doar in carut leganat. Altfel, oricat de adormit ar fi, nu adoarme nicaieri, nici leganat in brate.
Cornelia ma bucur ca sunt baietii bine
Si noi avem aceeasi pb cu statul cat mai ridicat in popou. Am obs ca nu-i mai place nici in carut , plange. I-am ridicat o data o treapta la carut si a tacut, dar l-am lasat f putin cat sa se linisteasca. Mai e ceva pana o sa-l pot pune in funduletz sa poata privi tot in jurul lui.
Teety bafta multa la dr, sa fie bine Clara mica
map spune:
fetelor, uitati aici un articol din ziar legat de moartea subita. ca tot s-a discutat ieri despre pozitia adoptata in timpul somnului.
http://www.evz.ro/article.php?artid=278825
Monica si bebe Robert
Mali_ spune:
mihatocae, si eu ca si celelalte fete am observat ca stresul dauneaza grav laptelui. Si lipsa de odihna.
Pupici
oona spune:
fetelor,
murmurica mea e constipata..i-am dat ceai de chimen,ceai de musetel babydrink cu lactoza,debridat(bineanteles nu toate odata,ca de 3zile face numai cu termometrul)si aseara nu am mai rezistat si i-am pus un varf de supozitor cu glicerina..stiu ca un bebe poate face kk si la 2,3 zile si nu e neaparat constipat daca face asa rar dar daca e nelinistita si plange si e maraita e clar ca are ceva la burtica..si din cauza asta imi face mare scandal la san..nu stiu ce sa-i mai dau sa se linisteasca..sau mai degraba cu ce sa continui,ca le-am incercat pe toate..
in ce priveste dormitul noaptea,Mariuca adoarme dupa baita imediat dar se trezeste pe la 22.30,23..si pana la 12,1.30,nu se mai culca..si nu in brate sau la san sau singurica ci...leganata pe perna pe picioare!asa se linisteste initial daca maraie si asa si adoarme.dar cum fac sa adoarma mai devreme,sau sa nu se mai scoale dupa baita?doar noaptea o legan pe perna,ziua adoarme singura in patut..dar as vrea sa o dezvat de leganat,dar nici in brate nu o pot tine ca deja e grea si nu o pot tineprea mult..
cornelia ti-e mai mare dragul sa vezi doi fratiori dormind impreuna..sunt asa de dulci..la filmuletele puse recent nu am apucat sa ma uit inca,deabia astept sa prind un moment liber.
..sanatate multa bebeilor,si fiti puternice,mamicilor ca numai asa ii putem ajuta!
...sanatate bebeilor bolnaviori
SimonaU spune:
Din nou legat de decalotarea la baietei. V-am mai scris ca nici eu nu l-am decalotat pe baiatul meu, care are acum 5 ani, insa mai vroiam sa va mai impartasesc inca ceva din experienta mea. Cand avea vreun an (pe vremea aceea pielicica aia nu se dadea inapoi aproape deloc iar smegma se aduna formand un fel de biluta)i s-a inflamat putin glandul dar nu il durea. Nu stiu de ce, poate smegma nu reusea sa iasa afara sau cine stie. Nu am vrut nici atunci sa il duc la chirurgie si atunci doctorita mi-a recomandat sa il spal cateva zile cu rivanol si i-a trecut. Iar cand "bilutele" reuseau sa iasa pielicica se mai dezlipea putin si uite asa acuma se decaloteaza complet.
V-am povestit ca sa nu va impacientati repede si sa fugiti la chirurg ci sa fiti sigure ca asta vreti
Sa va creasca baietii mari si sanatosi!
Tweety7 spune:
Map merci pentru articol. 
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Andra, tati Costin si
Clara
iulenca spune:
Consi don't worry cu suflul sistolic si eu am si nu e nimic ingrijorator. Stiu ca e de mai multe grade dar de obicei e ceva inofensiv care se intalneste destul de frecvent. E de fapt o usoara aritmie.
Si eu vreau sa o alaptez pe Maria pana la 6 luni. Nu ma grabesc cu diversificarea desi ideea imi place si mie. Cred ca organismul ei imi va spune cand e timpul sa ii dau si altceva decat laptic. Vineri mergem la doctor si probabil ca vom vorbi si despre asta. Eu insa cred ca daca ea papa aproape numai san si se satura f bine nu are rost sa ii diversific alimentatia doar asa ca nu mai am rabdare.
Iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
MARIA THEODORA![]()
poze[http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulenca/my_photos]
mihaelagrosan spune:
Buna mamici de piersicute!
N-am mai scris de foarte mult timp, probabil nu ma mai tineti minte, Dar sunt destul de ocupata. De la 1 octombrie merg si la facultate ,dar numai de la 8 la 11:30. Asa reusesc sa-i dau fetitei mele lapte de la mine, doar dimineata pe la 9-10 mai primeste putin lapte praf. Sper sa pot sa-i dau cat mai mult lapte de mama pt. ca intr-adevar este foarte bunpt. ei. De exemplu acum 3 saptamani am fost toti raciti in casa si destul de rau. Ea a avut nasul infundat cateva zile si atat. Sper sa fie sanatoasa in continuare.
mihatocae si eu am avut o perioada cand credeam ca nu am lapte destul si am inceput sa-i dau completare si in felul asta chiar am reusit sa fac sa scada secretia. Plus ca bebe se poate obisnui cu biberonul. Ce am facut eu:
1.mai multe odihna (eventual cheama pe cineva sa te ajute, eu nu reusesc sa ma descurc singura)
2.nu te stresa .Asta e inamicul meu nr. 1
3.Beau cel putin 1 l ceai de stimulare a lactatiei de la fares(dar trebuie cam 3 l lichide pe zi)
4. Galactogil(e scump dar merita si nu trebuie sa bei tot timpul cat scrie pe cutie. Bai la inceput pana ti se restabileste productia )
5.Nutrinatal- sunt niste capsule ce contin ceva plante si laptisor de matca
6.Tinctura de marar
7.FOARTE IMPORTANT SA PUI COPILUL DES LA SAN SI SA FII OPTIMISTA SI CONVINSA CA VREI SA-L ALAPTEZI
Eu in caeva zile am inceput sa am din nou lapte
Daca nici asa nu reusesti e foarte important sa nu te simti vinovata, macar stii ca ai facut tot posibilul.Totusi eu sunt convinsa acum ca se poate. Eu am fost tare mandra de mine ca am reusit mai ales ca pe atunci Elena avea abia 6 saptamani.
Mihaela si
Elena Maria (9 aug 2006)

LUCIAN