Cirese de Mai-Iunie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 21
mikiion spune:
Am si eu o intrebare existentiala
.
Mai e cineva in situatia mea: copil de 5 luni( aproape) care bea doar lapte de la mamica......si doar atat?Ca sa stiu si eu cu cine sa ma mai compar.
Si daca da puteti sa-mi raspundeti la niste intrebari existentiale( ca sa nu ma mai consum eu de pomana)
1: doarme toata noaptea sau cere, macar o data, de supt?
2:manaca pe zi de vreo 6-7 ori?
3: Adoarme aproape numai la san, ca si cand alta modalitate normala n-ar exista.( Si trebuie sa ii fac programul de somn in fct de ora de masa. Daca ii dau prea devreme s-a dus tot programul, ca nu imi mai adoarme. La fel, daca se trezeste de-a binelea dupa ce a mancat, pot sa-l plimb prin casa pe la 3-4 noaptea. Doarme bine in carut afara si in scoica in casa, leganat---asta e ultima solutie
)
4:Mai nou refuza biberonul? (Am plecat si eu pana la dispensar si lipsesc vreo 3 ore linistita ca are congelatorul plin de lapte si taticul se descurca. Ca doar prima luna a mancat si biberon pana i-a trecut icterul si nu a mai fost adormit.Si surpriza: nu a acceptat biberonul. Incerc si eu ca am zis ca e taticul nepriceput...Nimic. schimb vreo trei tetine si biberoane...Tot nimic....
Il pun la san si mananca. )
5: Aveti senzatia ca uneori mananca doar ca nu are ce face si are chef sa va simta aproape? (Ca atunci cand suntem plecati nu cere de mancare si 5-6 ore. Daca stam in casa incepe sa se roage dupa 3 ore ....MMMm, MMMm, MMM pana n-am ce face si-l pun la san.)
Asta ar fi chestionarul. Dar oare are cine sa-mi raspunda? Ca eu tot imi faceam idei si mai imi baga si unii idei in cap
ca vai ce copil dificil am......Ca nu sunt in stare sa-l educ sa doarma singur in camera toata noaptea.
Si ca eu sunt de vina ca nu sunt suficient de puternica. Noroc ca in peregrinarile mele prin internet am dat de articolul asta. Faut-il apprendre aux bébés à dormir ? http://www.lllfrance.org/allaitement-information/nuits-sommeil.htm#
si mi-am dat seama ca poate nu stau lucrurile chiar asa.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
miti2004 spune:
carmina eu am cumparat mere galbene si spal marul, il tai in 2 jumatati, scobesc cotorul ( adica acolo unde sunt samburi ) si pun jumatatile cu fata in jos in vasul de iena ( nu pun capacul ). Nu stiu cat sa-l tii la cuptor ca aici sunt electrice si eu il tin asa, din ochi.
Si in al 2-lea rand sunt taaarrreee invidioasa pe zvarluga ta mititica si agitata ! mor de ciuda, nu vrei sa facem schimb vreo luna ca poate il inveti si pe al meu, pe mine deja ma lasa nervii cand vad ca nu-i place pe burta 
pupici
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
Roxana Claudia spune:
Draga Miikon - eu am alaptat exclusiv pana acum 10 zile. Aveam aceleasi probleme "existentiale", asa ca Mark este absolut normal ca si comportament. Insa daca obsevi ca se trezeste de prea multe ori pe noapte, sau incepe sa vrea papa prea des s-ar putea sa fie aceeasi problema care pe mine m-a determinat sa incep cu completarea: nevoile lui sa fi crescut!! Ma trezeam noaptea si de 4 ori, de parca ar fi vrut sa vada daca mai sunt acolo pe baricade
. Ziua papa sau papacea (adica papa doar putin apoi lua pauza apoi iar voia inca putin)
de ajunsesem ca vai de mine. Cu somnul intr-adevar nu aveam as aprobleme pt ca l-am invatat sa adoarma cu un hipopotam de plus
si maraia la el nitel, il tragea de tricou apoi adormea..
Succes si sper sa poti face ceea ce si eu mi-am dorit din toata inima: sa-l alaptezi exclusiv pana la 6 luni. Ai rabdare!
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUIUL CATALIN
mikiion spune:
Hai ca v-am vazut ca dezbateti problema merelor
si am zis sa caut si eu in cartea de retete.
piure de mere
ingr: 1.5kg mere( cam 10)125 ml( jumate de cana) apa
Prep: se spala , cojesc si se scot samburii
Taiati
Depuneti intr-o caserola ci 125 ml apa
Aduceti apa la fierbere( sorry traducere idioata)Reduceti temp si lasati sa firba mocnit circa 20 minure sau pana cand sunt moi.
reduceti in piure fara sa mai adaugati lichidul de la gatit. strecurati daca e necesar.
Da 500ml. de piure.
Mihaela
Ps. Am vazut pe cineva ca spunea ca adauga si coaja la piure. Intreb si eu , coaja are vitamine dar nu are si chimicale? Ca eu am facut practica in livada( acum mai bine de 15 ani, pe vremuri...) si erau groaznic de stropite...
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
Virsta Mark
abibrinza spune:
Mikiion, hai ca pot sa-ti raspund eu la vreo 2 intrebari.Si Victor a refuzat biberonul dupa ce i-a trecut icterul.De ce nu stiu si nici acum nu-l vrea.Nici laptele nu-l vrea nici cu linguritza, asa ca eu am renuntat la rezerve ca nu are cine sa le bea.Desi suntem diversificati, sanul e sfant.De obicei adoarme cu el in gura.
Si noi il leganam pe Victor cu scaunul de masina dar am renuntata ca s-a ingreunat prea tare.Asa ca acum mai mult cu sanul il adorm.Din fericire de vreo 3-4 seri cand il vad frecandu-se la ochi, il pun in patut cu o veioza aprinsa si adoarme singur.Eu cred ca toti copiii au faze bune si rele.Azi sunt fericita ca a mancat, probabil maine o sa ma simt depasita de situatie.Rabdare caci creste el mare.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
mikiion spune:
Merci Roxana. Problema cu somnul ma streseaza mai ales ziua. acum e jos, langa mine, in bouncer, care vibreaza si el maraie ....Stiu ca ii e somn dar nici ca adoarme. Are deja lacrimi si tot degeaba.Si abia a mancat acum o ora....
Mihaela
Virsta Mark
mikiion spune:
abibrinza merci de raspuns.
Imi fac bine.
Mihaela
Virsta Mark
mikiion spune:
abibrinzagandeste-te ca poti sa-l amesteci cu cereale!!!!Nu il arunca.
Virsta Mark
carminabulina spune:
Miki si Mitti Multumesc!!!
Gata, cred ca stiu sa fac mere coapte acum
sau asa ar trebui.
Mitti, stai calma, al meu pana la 3 luni nu voia pe burta nici picat cu ceara desi auzisem ca asa doarme cel mai bine, iar acum am fost cu el la doctor, daca va vine sa credeti, ca de ce sta copilul doar pe burta? Si va dati seama ce raspuns am primit. Concluzia e urmatoarea: ei sunt unici si irepetabili si fac ce vor cand vor.ASA
.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
abibrinza spune:
Mihaela, eu nu ma mai mulg decat daca refuza vreo masa.Daca ii dau cereale cu laptic nu mananca, le vrea doar cu apa sau fructe.Si ma conformez ca nu am ce face.Bine ca le mananca si asa ca la inceput nu le vroia.
Ramona, la noi nu se aplica regula mai intai legumele.Eu am inceput cu fructe si lui ii plac doar legumele.Supa crema de legume e preferata lui si fructele sunt cah.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze