Cirese de Mai-Iunie 2006 (17)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ursulia spune:

Salutam ciresele si mamicile lor! Despre voi noi stim multe, pentru ca va citim de multa vreme, dar n-am reusit sa va trimitem nici un mesaj pana acum.
Cerem si noi permisiunea de a intra in clubul vostru. Eu ma numesc Liliana si sunt mamica de Mircea Andrei, nascut pe 27 mai 2006.
(Acum ma priveste curios din patut unde sta aproape in patru labe si de unde ar vrea sa vina la mine)
Noi suntem foarte activi, nu rezista o clipa singur sau fara sa i se acorde atentie. De-aceea nici nu prea pot sa stau prea mult pe net atunci cand e treaz.
Sanatate multa tuturor si sa cresteti frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Bine ati venit Lili si Mircea!

Am fost la fabrica la Iana si batea vantul rau de tot, la magazin am ajuns tarziu, inchisesera dar ce se vedea din vitrina erau super dragute, sper sa ajung saptamana viitoare sa vad si preturile.

Mari, ma bucur ca Robert e mai bine!

Diana , Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) & Timeea (18.05.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Marrycalu ne bucuram ca Robert e mai bine.

Lili bine ai venit printre noi. Asteptam poze cu micutul tau, dar si cu tine

Cami e super la voi. 20 de grade??? Super misto.....la noi abia sunt 8, si nu stiu ce sa fac cu Nicole pt ca nu as vrea sa o scot pe frigul asta afara...bine ca la iarna o sa fie si mai si....

Fetelor aseara am tras o sperietura groaznica. Nicole era la un pas sa pice din pat. M-am ingrozit, pica cu fata in jos. Stiam ca se intoarce fara probleme pe burta acum...si nu mi-am dat seama ca canapeaua e mult prea ingusta pt ea acum. Ce bine ca am prins-o la timp.

Acum o pazesc mereu, nu mai plec de langa ea.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

As vrea sa le spun fetelor care locuiesc in Statele Unite si Canada ca exista un produs contra durerilor de dintzi la bebei super bun. Este homeopathic si se numeste CAMILIA. Il putetzi gasi la magazinele Loblaws. Acum eu sper sa fie si in State....acest magazin. Daca nu, le putetzi gasi si la magazinele naturiste din mall-uri.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

'seara cireshici...
Multumesc Mag, Diana79 si Cami pentru felicitarile voastre

DianaR, m-ai facut sa zambesc cand am citit ca... te scobesti dupa poza hlizita desi am numai motive de trstete.
Cica bona noastra a facut preinfarct iar eu am ramas in plop.. ca am inceput serviciul si nu am cu cine il lasa pe Alec

Nici macar nu stiu daca chiar a facut acel preinfarct sau doar a obosit si nu stie cum sa-mi spuna ca renunta... caci m-a incurcat tare de tot! Am stat o luna acasa cu dumneaei impreuna, tocmai ca sa se obisnuiasca razaciosul cu ea...
Iar la servici lucrurile nu sunt roz...mult de lucru iar eu ma duk prea putin timp, 4 ore pe zi.. totul e ca dreak

Am avut azi un interviu, nesatisfacator, cu o bona... sunt suparata raaaau!

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

CLUBUL CIRESHELOR RAZACIOASE
ALBUMUL SUPERHLIZIT

ALBUM POZNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Neda, parerea mea este aceea ca poti sa-i dai bebelusului si 2 mese de cereale pe zi daca nu il constipa si nu are tendinta sa ia prea mult in greutate.

Eu nu-i dau deloc cereale lui Alec caci e un tipuletz constipat rau

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

CLUBUL CIRESHELOR RAZACIOASE
ALBUMUL SUPERHLIZIT

ALBUM POZNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_daniela spune:

Buna ciresici,

Venim si noi sa raportam cum stam cu diversificarea. Bia mea e super cuminte si mananca constiincioasa si pireu de fructe si pireu de legume si cereale.
Mai am 1 sapatamana pana incep serviciul si am reusit sa-i scot complet mesele de lapte de peste zi. Programul ns zilnic este cam asa:
1 masa pe la 8-9: laptic de la mami;
2 masa pe la 13-14: pireu de legume. Acum mancam para cu mar.
3 masa pe la 17-18: pireu de legume. Eu fac pireu din: 1 morcov, 1 cartof, dovlecel, 1 patrunjel si de saptamana asta i-am pus si mazare si dovleac copt. Vreau sa va spun ca il manaca cu placere, chiar mai bine ca fructele si chiar are si un gust bun. Adica e dulceag. La final ii dau si cateva lingurite de supa.
4 masa pe la 20-21 cereale + laptic.
Laptic bem in continuare toata noaptea. Chiar daca mancam cereale dupa 3 ore fix vrem papa.
Bia se culca pe la 9, iar din 3 in 3 ore bem laptic in timpul noptii.
Mancam totul cu lingurita si ne merge bine.
Bia mananca cate un castronel de pireu si cereale. Nu stiu daca este putin sau mult,dar ea stie oricum exact cat sa manance. Cand nu mai vrea isi tuguie buzele si nu e chip sa-i bagi ceva in gurita.Cand i e foame deschide gurita ca un pestisor si chiar se enerveaza daca intarzii cumva cu mancarica. Deci ce pot sa spun, e ca o sa merg oarecum linistita la servici.
Pe afara am iesit la fel ca si vara. Bia doarme super bine afara, o imbrac mai gros, o pun in paturica si dormim 2-3 ore. Ba acum ca parcul e gol am descoperit si leaganul si ma dau cu mami. e super.

Pe 7 noiembrie mergem la vaccinul de 6 luni, si tot atunci o sa aflu de la doctora ce o sa-i mai introducem in dieta.

Va pupicim si sa stiti ca va citim si ne uitam tot timpul la pozele cu ciresici.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

fetelor- va multumesc pt raspunsuri.
M-am amuzat citind ca sunteti geloase pe mine.Sa nu fiti ca nu e deloc bine sa fiti in pielea mea.Tare bine mi-ar parea ca Mihaitza sa imi plinga ca ii e foame Da> Am un bebe caruia niciodata nu cere de mancare, parca nu-i i-ar fi foame deloc.Plinge doar cind e obosit in rest ii place mult sa ne jucam,ride toata ziuaCu mancatul e un chin.Maninca cam la 4-5 ore cam 50mil dupa care incepe chinul.Nu mai vrea si pace.Ii distrag atentia cu jucari, ii cant , il mai pun si in fata TV. Si uite asa dureaza si 40 min pina papa cam 120-140ml.De luat in greutate ....f. putin.Cam din luna a 3-a ia cam 500gr pe luna.E tare pirpiriu...Dar sa stiti ca numai de 3 zile doarme asa bine.Pina acum se trezea pe la 10 seara si papa un pic dupa care somn pina dimineata la 6-7.
dar asa cum am mai spus tare mi-as dori sa ma trezeasca sa pape.
Dr zice ca e ok.Ca se apropie de grafic.Fiind nascut prematur a fost mult sub grafic..
El e tare vesel. curind am sa vin si eu cu dovada...

la toate ciresele
neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirage spune:

Buna seara ciresici!
intai sa multumesc lui puiudana si abibinza pentru datele de la contul comun. Foarte multe informatii utile acolo si multe chestii razacioase
Vesti?
Tocmai cred ca am depasit cu bine o criza a Calinei care a facut greva foamei cam o saptamana! Si dupa ce a trecut, am constatat ca nu era de la dinti sau de la anemie sau de la vreo tulburare misterioasa care s-o fi dat peste cap.
Realitatea e ca fetei mele nu prea i-a placut mancarea de mica-mica. Adica de la vreo luna am inceput sa-mi pun problema ca nu mananca asa cum simteam eu ca ar trebui. Chestiune care s-a vazut si pe greutate- din luna a 2-a nu a luat mai mult de 500 g /luna. Cu laptele de la san a fost tragedie. Dupa vreo saptamana de urlat cand o puneam sa suga, m-am resemnat ca nu-i place sa traga direct de la sursa si am stors constiincios pana acum vreo 2 saptamani cand ... nu am mai avut ce. Laptele a tot scazut, pana s-a terminat de tot.
Durerea a inceput, treptat-treptat si la biberon - culminand cu mancat (stilul disperat superagitat) un maxim de 50 ml dupa care urlete peste urlete...
Am avut vreo 3 zile in care nu am depasit 350g de lapte pe toata ziua...
Am vorbit cu pediatra care mi-a explicat calm ca e posibil sa nu fie un copchil care mananca mult si sa incerc sa-i dau mai putin si mai consistent. Adica sa suplimentez cu cereale: 1 masura la fiecare biberon (adica la 90....120 ml lapte). Incercat vreo 2 zile cereale de orez Milupa fara nici un rezultat. Aceleasi urlete, aceleasi 50-60 ml mancate in sila. Cand venea ora de masa ma apucau fiorii de groaza, nu altceva.
Am incercat sa-i dau cand o fi sa ceara de mancare. Si am experimentat o frumoasa zi in care a mancat cu chiu cu vai 120 ml lapte cu 1 masura cereale dimineata la 6 (am reusit sa ajung la cantitatea asta pentru ca era adormita bine) si apoi ... pana la ora 15 (!!!!) nu a cerut de mancare. La ora 15- cand am zis io ca tre'sa dau mancare la copil, ca nu se mai poate- 40 ml mancati cu furie apoi urlete disperate.

eiiii... am bocit, m-am lamentat si in disperare de cauza am incercat sa vad ce pot schimba. Am luat tetine mai largi, numai din silicon (numaru'3) - alea in Y nu au mers deloc ... parea sa-i convina ca-i curge mai repede, da' era prea repede. Am schimbat consistenta mancarii si temperatura... Am schimbat tipul cerealelor s era cat pe ce sa schimb si laptele...
si dupa vreo 3 zile de experimente am gasit reteta:
Calinei mele ii place sa-i curga mult si repede in gura, sa haleasca ea repede in maxim 5-10 minute (nu e deloc genul care sa savureze un biberon). Consistenta trebuie sa fie nici lapte chior, da' nici prea ingrosata cu cereale - am ajuns la un optim de 130 ml apa+4 masuri lapte Humana + 1 masura cereale de Orez, Porumb Tapioca de la Nestle.(sau 160 apa+5 masuri lapte+1 masura si un sfert de cereale- cand e clar ca ii e foame rau).
Au fost singurele cereale acceptate din prima si plescaite recunoscator. E drept ca pe ele scrie de la 6 luni in sus si ca or fi pentru etapa a 2-a insa bag seama ca au mers excelent si sunt absolut ok din toate punctele de vedere.
Evident, ii place mancarea calduta (adica fix la 37 de grade) desi vad ca ieri a halit-o si mai rece si n-a comentat (si eventual sa fi fost facuta cu vreo 3 sferturi de ora inainte (sa fi apucat sa se dizolve complet laptele si cerealele si sa se amestece gusturile bine bine).
Si asa am ajuns la un 800-900 ml/zi - 5 mese la intervale cuprinse intre 4 si 5 ore. Dimineata prefera sa treaca cele 5 ceasuri, chiar si mai mult, dar spre seara devine mai fometoasa.
Am ajuns (in sfarsit!) sa o aud ca bazaie de foame (ea, care nu cerea niciodata!) si ca dupa ce a mancat (bineinteles, re-pe-de - altfel nu are rabdare deloc) chicoteste multumita. Azi am verificat daca ar mai vrea lapte chior si s-a pus pe plans zdravan cand am incercat-o. Dupa ce am pus si masura de cereale in biberon, a mancat tot fara mofturi.
Asa incat raman pe regimul asta (800-900 ml lapte + 4.5-5 masuri cereale/zi) pana spre 6 luni. Pediatra nu m-a incurajat deloc sa incep cu altceva - orice alta mancare nu e la fel de consistenta caloric si nutritiv ca laptele si oricum Calina nu da prin batz de grasa ce e (6400 la 4 luni jumate)
Ups, iar viseaza si maraie prin somn ! (de vreo 2 zile maraie fix ca un catel minute in sir prin somn

Mergi la inceput