Ciulama

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu fac des ciulama din pipote si inimioare de pui. le fierb cu un morcov, pastarnac, ceapa si sare. tin vasul pe foc sa fie calda supa. separat pun faina si ulei dar nu le prajesc, pun din prima si supa si amestec cu telul. adaug treptat supa pina fierbe faina si cind e gata adaug si pipotele si inimioarele. o papam cu mamaliguta.

in ce priveste cantitatea de faina, mama m-a invatat ca regula e: cite persoane la masa atitea linguri de faina, potrivit de pline.

lemoni, eu fac galustele mult mai simplu. bat un ou cu un praf de sare, nu mult, cu furculita. adaug gris pina se ingroasa. le pun in supa care clocoteste cu lingurita uda. daca se desface prima mai pui gris. e bine sa le pui in supa imediat ce le-ai facut. daca le mai lasi se intareste compozitia si ies galustele tari. inca ceva, vezi ca aici se gasesc mai multe feluri de gris. sa cumperi "semolina no.2".

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Uite aici:

www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11908" target="_blank">ciulama


Inca o reteta:

Ciulama de ciuperci

400 g ciupercute din cutie sau proaspete
250 grame smantana
2 linguri rase de faina
o ceapa medie
2 catei de usturoi
patrunjel dupa gust

Pentru mamaliguta - fiecare o face cum ii place si cum stie asa ca nu dau cantitati
taiem ceapa marunt si o punem la calit. dupa ce a devenit sticloasa adaugam si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. Ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.
Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. lasam sa fiarba incet cam 10 min pana mai scade putin din apa. in acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba 5 min.
Ca si completare, cand punem amestecul de faina este momentul sa punem sare si piper dupa gustul fiecaruia. dupa cele 5 minute punem usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul taiat. amestecam, lasam un minut - doua si inchidem focul.
Se serveste cu mamaliga.

pofta buna!



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Am facut reteta sheherezadei si a iesit
Am sa o repet cu siguranta.
O zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Si eu fac ciulama ca Hildegard. E minunata!

Mergi la inceput