nastere normala la 21 luni dupa cezariana???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

quote:
Originally posted by tinatache

Anca, asa mi-au spus si mie mamicile care au nascut normal, si in principiu as fi de acord. Numai ca intrebarea mea e: sigur nu se rupe nimica pe-acolo? De ce pana acuma am auzit doar de nasteri normale dupa cezariana abia dupa 3 ani? Ca sa nu mai spun de epidurala care nu "prinde", adica nu are efect, am auzit si de cazuri din astea.
Pe de alta parte, mai am o nelamurire: a doua cezariana vine exact peste prima sau pe-alaturi? Ma refer la ambele taieturi si la ext si la uter.
Oricum, desi eram convinsa ca nu si nu, am inceput sa ma gandesc la ce am visat inca de la prima nastere: nastere in apa! Yasmine stiu ca a nascut asa si am vazut ca n-a fost chiar de speriat.

Cristina, mamica cu burtica

na ca ti s-a facut de balaceala acum?!
din cite stiu eu pe propria mea piele, operatiile sint suprapuse, nu te alegi cu doua cicatrici; eu ama vut prima cicatrice urita rau, am eu o tendinta tembela la cheloid, si la a doua operatie mi s-a taiat o bucatica ceva mai mare din piele, dar nu e cine stie ce scofala, aveam 25 de kg extra si multi cm de piele in plus....

ce stiu din povestile medicilor e ca cei mai multi dintre cei care au parte de experienta unei rupturi uterine la o gravida in luna mare de sarcina,cu toata grozavia situatiei, nu vor recomanda nastere naturala dupa cezariana;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Da,cicatricile se suprapun,adica una si buna.

Mai dragutelor,eu stiu ca mie--am citit in protocolul despre nasterea Mariei--(dar asa se face cam peste tot in München si in multe orase din Germania)nu mi-a sectionat uterul ci este doar strapuns si largit atit cit sa incapa capul copilului,e o metoda noua(ufff,imi scapa numele)si d-aia recomanda si asa repede nastere normala dupa cezariana.
Si eu am cheloid si doctora zicea ca se indeparteaza cu lasser si nu o sa se mai cunoasca nimic dar preferabil dupa a doua nastere...sa nu repetam operatiuna de doua ori.
Iris,daca ai chef mergi sa te "aranjeze"cu lasserul.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Alina, asa o fi, numai ca la mine nu cred ca a aplicat metoda asta noua la uter, e tot cea cu taietura, cred. Cat despre cheloid, am si eu in prostie, chiar a zis dr. ca nu toate mamicile au asa de mult. Nu stiu ce sa zic, vad ca parerile sunt impartite. Cert e ca acuma ma mananca operatia de cand sunt insarcinata de nu mai pot. Uneori ma apuca prin oras de nu stiu unde sa ma ascund:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Va rog frumos, spuneti-mi si mie, ce-i aia cheloid? Poate am si eu si habar n-am...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

E o chestie care se aduna peste cicatrice, asa incat peste operatie se aduna ca un snur gros peste nivelul pielii. La o operatie de apendicita de ex. nu am auzit sa se faca, aia arata ca o cicatrice normala, pe cand asta e ca un munte lung peste piele. Sper ca ai inteles ca nu prea stiu nici eu cum sa explic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Care vra sa zica cezariana este pentru doamne (si, implicit, pentru aristocrate), iar nasterea naturala pentru .. restul. Doamnelor, va multumesc, sinteti deosebit de dragute!
PS Eu am nascut natur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Livioara,

mai glumim si noi.
Ne-a placut espresiunea "cezariana=nasterea ca o doamna"si am preluat-o ,si din cind in cind,mai facem haz...

Alina

Mergi la inceput

... de necaz:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Hi hi Liv daca lipsesti de pe Forum risti sa iei in serios unele expresii. Cine stie... cunoaste! Espresiunea cu pricina are radacini adaaaaanci aicia si apartine unei doctorese - gineco de la Suceava (parol, ca doar ne-o zis Dana Rosu.... nu?!)
Nu intamplator am pus ghilimelele de rigoare.

- Adela &Julia -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Intru si eu in clubul "cheloidelor", habar n-aveam ca se cheama asa, dar din descrierea facuta de Cristina, tot cu snur m-am ales si eu dupa operatie. S-or fi gandit doctorii ca daca se cicatriza prea frumos, nu mai stiau pe unde sa taie a doua oara...??
Doamnele cu cheliod, va salut!
Vilma.

Mergi la inceput