nastere normala la 21 luni dupa cezariana???
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
Adita, nastere usoara si iti tin pumnii sa iasa cum vrei tu! Si bineinteles ca asteptam sa ne povestesti cum a fost.
Vilma, nu pot sa cred, termenul nostru e 22 dec!!!! Cool!!!! O sa avem niste Craciunei mititei:)))
Sabina: m-ai mai linistit, poate nu iese chiar o balenuta:)))
Camelia, Iris si Adela: la prima am avut 8 ore de dureri, nu prea mari recunosc, nici rezultat n-au avut, dar m-au facut sa-mi dau seama cam ce urmeaza. Pana acuma nici nu mi-a trecut prin cap sa nasc normal, chiar ii spuneam sotului ca la a doua sarcina macar stau calma si astept sa vina ziua cu programarea, dar dr. asta m-a dat peste cap. El parea f convins... Ma rog, mai am timp sa discut cu el si daca am sa-i spun ca mi-e teama de complicatii pana la urma nu cred ca ma lasa cum zice el.
Multumesc mult pt sfaturi! Va pup, si abia astept sa ne vedem!
Cristina, mamica cu burtica
Alina spune:
Cristina,stai linistita ca iti face cezariana,fara probleme dar abia dupa saptamina 30 nenea doctorul asta povesteste dupa felul nasterii.
El nu se agita prea devreme pt ca fiind pacienta lui,ai loc asigurat in spital si nu tre sa te mai trimita pe la altii.
Aici "politica"e sa te convinga sa nasti natural dar asta nu inseamna ca nu accepta "sa nasti ca o doamna".Cica e experimentata mult si cu succes nasterea naturala dupa o cezariana destul de recenta.
Oricum,si eu voi alege,cind va fi cazul sa nasc ca o aristocrata.
Alina
iris spune:
pe unde umbli danarosu? uite cum a tunat si ne-a adunat, tu ce-oi fi bombanind in fata ecranului...?!
te pup dana!
ancadm spune:
Stiu ca o sa tipati la mine, dar cu epidural se poate naste natural, ca o "doamna"! La urma urmei e o experienta pe care o traim de atit de putine ori in viata, de ce sa o transformam intr-o operatie ?! Eu inca sustin nasterea naturala, desi am avut un travaliu de 21 de ore.
Sanatate multa la toate mamicile,
Anca.
Adela spune:
Hi hi la prima cezariana nastem "ca o doamna" si la a doua "ca o aristocrata".
Alina
va pup
- Adela &Julia -
tinatache spune:
Anca, asa mi-au spus si mie mamicile care au nascut normal, si in principiu as fi de acord. Numai ca intrebarea mea e: sigur nu se rupe nimica pe-acolo? De ce pana acuma am auzit doar de nasteri normale dupa cezariana abia dupa 3 ani? Ca sa nu mai spun de epidurala care nu "prinde", adica nu are efect, am auzit si de cazuri din astea.
Pe de alta parte, mai am o nelamurire: a doua cezariana vine exact peste prima sau pe-alaturi? Ma refer la ambele taieturi si la ext si la uter.
Oricum, desi eram convinsa ca nu si nu, am inceput sa ma gandesc la ce am visat inca de la prima nastere: nastere in apa! Yasmine stiu ca a nascut asa si am vazut ca n-a fost chiar de speriat.
Cristina, mamica cu burtica
adita spune:
Eu una cred ca nu depinde atat de o perioada fixa de timp cat de organismul fiecareia. Cunosc doua persoane care la a doua cezariana, cam la aceeasi distanta in timp, au reactionat complet diferit. Pe amandoua le-au apucat contractiile inainte sa le opereze si una spunea ca in afara de contractii nu simtea nimic, in timp ce alta spunea ca simtea ca ii iese copilul pe taietura.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
mama-Silvia spune:
Draga Cristina,
Sper sa nu vin prea tarziu cu un raspuns: eu am nascut acum 7 ani si juma prin cezariana (a fost pe nepregatite) un baietel de 3.700 kg si 52 cm , si eram foarte hotarata ca la a doua sarcina sa nasc normal dar surpriza. Doctorul de aici mi-a explicat ca sunt sanse (mici , adevarat, 3-5%) sa mi se rupa prima cusatura si ma sfatuieste sa nu risc pentru ca bebele va muri in 5 min. iar eu in 10. min. Nu vreau sa te sperii dar am fost asa de convinsa ca doctorii de aici te incurajeaza sa nasti normal incat am ramas "ca vitica la poarta noua" cand mi s-a spus asta. Am avut incredere ca sunt pe maini bune si am nascut prin cezariana acum 18 zile o fetita de 3.270 kg si 50.8 cm, sanatoasa tun. Doctorul m-a felicitat si mi-a spus sa stau linistita ca mai pot face cel putin inca 3 copii.
Cam asta ar fi...
Sanatate la toata lumea !
Sabina spune:
Draga Silvy, m-am cam speriat.Deci la al doilea tre sa fac cezariana? Atunci de ce sunt incurajate femeile sa nasca natural dupa cezariana?
Sabina & Sofia Galagia
adita spune:
Riscul sa se rupa uterul este foarte mic, mai ales la distante mai mari de timp. Mie doctorul mi-a spus ca daca intr-adevar se rupe uterul, trebuie sa mi-l scoata. O sa trebuiasca sa ma duc la spital de la primele contractii ca sa ma poata tine sub supraveghere, si in caz ca Doamne fereste, ceva nu e in regula sa-mi faca repede o cezariana ca sa nu se ajunga la alte complicatii. Deci, eu una nu-mi fac griji. ori intr-un fel, ori in altul, o sa fie totul bine.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste