Piticlontzi de iulie-august 2004 (200)
Raspunsuri - Pagina 29
biluta28 spune:
Referitor la inec, eu am patit cu un os de peste si nu puteam respira si imi venea sa si vomit sa si tusesc. Am bagat mana pe gat , m-am fortat sa tusesc, am incercat si cu paine si cu apa si nu a mers, m-am ingrozit si eu la ideea ca ce as fi facut daca ar fi fost asa ceva la Ana sau Edi, noroc ca in ziua aceea amandoi au refuzat sa manance peste desi sunt mari amatori. Pestele erea de la soacramea
si era caras cam mic am zis ca eu in viata mea nu mai mananca asemenea peste si nici nu le voi cumpara copiilor. Si cand ma gandesc ca ar fi trebuit sa stam la masa la soacramea dar pt. ca Edi erea agitat (nu stiu ce motiv) am luat pestele la pachet. Am aruncat restul caci in afara de mine nu a mai apucat nimeni sa ia din el.
Toata noaptea m-am chinuit cu el si nu am putut sa dorm cum puneam capul jos simteam cum inteapa. Am tot umblat cu degetul prin gat (unde simteam eu ca e) de mi-am varsat si matele de cat am vomat. Sotul meu s-a speriat si avrut sa cheme salvarea, dar cred ca pana la urma s-a miscat si a ramas doar senzatia (si rana) caci nu ma mai intepa continuu si am reusit sa ma linistesc.
Stiam si eu cu faza sa-l iei de picioare si sa-l scuturi cu capul in jos , sau palma dupa gat spate dar la faza asta nu ar fi tinut.
Asa ca de la un om patit aveti grija si nu intrati in panica ![]()
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna
http://community.webshots.com/user/biluta28
alice2004 spune:
Lia, sanatate lui Danutz !!
Si tie bafta cu medicul si incearca sa te odihnesti mai mult !! 
Adema, inteleg ce vrei sa spui ! Io citeodata stau ca pe ace la birou, cind ma gindesc ca acasa e Florin cu copilul, ca al meu sotz se panicheaza repede si nu stie ce sa faca !! Si cum el ii da de mincare ... de vreo citeva dati m-am pomenit cu sotul meu personal ca vine repede cu copilul in brate si-mi spune "Fa-i ceva, ca s-a innecat !". Asa ca volens-nolens, io sint number one la acidente dastea si daca io nu ma descurc ... nici nu vreau sa ma gindesc la altceva acum ! Pupici lui Codrut si slava domnului ca este bine !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Adema spune:
Lia, sanatate multa lui Danut, iar tu ai grija si de tine!
philip, am vazut pozele cu pupi! Ce mare a crescuuuuut! Si ati trecut la pictat...O idee buna sa iau si eu pt. Toto "articole de mazgalit"!
Adema&Codrut
szivarvany spune:
Adema - moama ce sperietura, bine ca sunteti ok. Eu una as lua-o pe Giulia de picioare si as si clapacio bine pe spate ... bine ca sunteti bine !
Lio - sanatate lui Danut si sa treaca repede fara febra !
Daria &
Giulia (2004 08 16)
mitzura spune:
Adema, urata intamplare! probabil faptul ca l-ai intors si l-ai strans de torace l-a ajutat sa scoata bucatica.
Eu stiu asa, din cartile de prim ajutor: se intoarce copilul cu capul in jos pe piciorul parintelui (de-a lungul lui). Nu trebuie sa fie la verticala, ci pe plan inclinat. Si se bate pe spate. Si speri ca ii trece (iese), ca astea-s tare nasoale. Oricum salvarea nu ajunge in timp util la accidente din astea, ca e chestie de cateva secunde.
Tudor s-a inecat mai rau o singura data, avea cateva luni,cu mar parca, si asa am procedat.
maica-mea in schimb s-a tratat acum catva timp vreo doua saptamani de rosu in gat (a luat toate prostiile posibile), pana s-a saturat si s-a hotarat sa mearga la orl. Si surpriza, avea un os de peste in gat. Ea nu si-a dat seama, ca n-o intepa, ci doar avea asa o jena la inghitit.
azi sunt norocoasa, am reusit sa culc cumva copilul. Nici nu stiu cum. Doamne ce usor era pana acum....sticla de laptic, io ma asezam langa patut (pe o canapea), ii mai spuneam o poveste si adormea. Acum face tot posibilul sa nu se aseze la orizontala. Orice ii spun, orice fac nu vrea sa se intinda, sau daca se intinde, se ridica ca un arc in secunda urmatoare. Si se vede clar ca e mort de somn. Daca accepta sa se intinda si sa stea linistit putin, adoarme in 2 minute de obosit ce e. Sper sa fie doar o faza...
Alice, pai tot e ok si la voi dormitul. Si da, intr-adevar, rabdare multa iti mai trebuie cu copiii astia mici..
Lia, sanatate lui danut!
Andries spune:
Metoda corecta este cea pe care ar aplica-o mamagiuliei, este o adaptare a metodei Heimlich la copii (nici eu nu mai tin minte cum se scrie Heimlich) deci iei plodul de picioruse, il intorci cu capul in jos si incepi sa il zgaltai usurel si sa ii dai usurel pe spate, daca nu merge pe spate trebuie sa ii pui o mana pe abdomen (undeva sub plex) si sa apesi brusc si iese afara bucatica.
Andries
Andries spune:
Asa se scrie heimlich - eu am invatat-o la firma la cursuri de prim ajutor in caz de calamitate si bineinteles ca primul lucru pe care l-am intrebat a fost cum procedez cu bebelacul.
uite si o descriere sumara a ei http://www.sfaturimedicale.ro/din-coninut/ghid-de-prim-ajutor/dezobstructia-cailor-aeriene-superioare.html
Andries
leeloo2004 spune:
Adema, ce sperietura! Dar bine ca pina la urma totul s-a terminat cu bine! 
Eu de dimineata stau numai in sedinte - m-am saturat si vreau acasa~!!
Nu stiu de ce dar eu nu mai pot vedea deloc fotografii...nici macar cele de pe yahoo - cred ca mi-au pus mie ceva filtre?? Oricum nu am putut vedea pozele Ioanei...
Gabriela si
Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Andries spune:
Ioana, (g_ioana) ai o fata foarte frumoasa, imi place de nu mai pot de Mariutza ta!! (pe mine sa ma scuzati, dar eu timp de poze am foarte putin...asa ca nu cred ca ii stiu pe toti dupa figura)
Andries
alice2004 spune:
Am citit ce si cum cu manevra respectiva, dar m-am blocat la apendicele xifoid !!
Tre sa ma documentez mai detaliat, ca habar nu am pe unde vine asta !!
Io va doresc o zi minunata - ce a mai ramas din ea ! - cu cit mai putine peripetii neplacute si sa ne auzim cu bine miine, ca acusi semnez condica de plecare, ma duc acasa la baietii mei !
Va pup pe toti cu drag !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete