supa de linte rosie
Raspunsuri - Pagina 2

leyla spune:
Eu o fac asa (am invatat de la socra mea, turcoiaca). fierb lintea impreuna cu o ceapa, doi morcovi si un cartof (legumele taiate bucati mari), le pun toate impreuna la fiert. Dupa ce fierb le scurg de zeama si le bag la robot la pasat pana se face o pasta (eventual pasta o mai raresc cu zeama scursa de la fiert). Calesc o ceapa in ulei de masline intr-un vas si pun pasta respectiva mestecand continuu (la fel daca se indeasa mai raresc cu zeama). Condimente pun sare, piper, chimen si inca un condiment cica special pentru supa asta adus de soacra-mea din turcia. se serveste cu lamaie (eu mai pun si smantana pentru ca am prostul obicei de a manca aproape orice cu smantana
Leyla


leyla spune:
Si altceva ce mai fac eu din linte sunt niste chiftelute din linte si bulgur. Fierb lintea (neaparata rosie), dupa ce a fiert, adaug bulgur amestec bine pun capacul si sting focul. Nu este nevoie ca bulgurul sa fiarba, el se inmoaie cu zeama de la fiertul lintei. Las compozitia sa se raceasca. Cand s-a racit, amestec bine (sau pasata), adaug sare, piper, chimen, patrunjel tocat marunt si pasta rosie de ardei (da un gust nemaipomenit). Din compozitia respectiva fac niste rulouri cum sunt micii. Se servesc cu salata verde, cu ceapa verde, cu ridichi stropite cu zeama de lamaie.
Leyla


noni930 spune:
Supa de linte marocana
2 cepe tocate
2 catei de usturoi pisati
1 lingurita ghimbir proaspat ras
6 cups apa (1 cup = 250 ml)
1 cup linte rosie
1 (15 ounce) conserva boabe naut
1 (19 ounce) conserva fasole alba
1 (14.5 ounce) conserva rosii taiate
1/2 cup morcovi maruntiti
1/2 cup tulpina de telina tocata
1 lingurita amestec de condimente marocan (vezi link-ul de mai jos)
1 1/2 lingurite cardamom praf
1/2 lingurita cayenne pepper praf
1/2 lingurita cumin praf
1 lingura ulei de masline
Ceapa, usturoiul si ghimbirul se calesc in ulei 5 min. Se adauga restul de ingrediente, se da in clocot si poi se lasa sa fiarba la foc mic 1-1 1/2 ore. Cind lintea e fiarta, jumatate din compozitie se pune in blender si pasta rezultata se pune inapoi in oala.
Amestec de condimente marocane:
http://www.cliffordawright.com/recipes/ras_al_hanut.html
Sint zeci de combinatii care se pot face.


Hildegard spune:
SUPA DE LINTE
Ingrediente:
1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1-2 catei usturoi, 200 gr. linte, 1 fir cimbru, sare, 2 1/2 l apa, o lingura untdelemn
Mod de preparare
Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adauga usturoiul bine pisat, cimbrul si se potriveste de sare. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.
Se serveste la masa cu gogosele de parmezan sau de cas, asezate pe o farfurie
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05


Idaira spune:
Eu fac o mancarica de linte si legume..
250g de linte(lasate la inmuiat de seara),2 cepe tocate ,3catei de usturoi,1 gogosar,1 ardei,1 morcov dat prin razatoare,4 rosii(le oparesc inainte si le cojesc)1rad de patrunjel,1 cartof mare taiat bucatele mici.
Incep cu gogosarul si ardeiul,ii tai bucatele si-i pun la undit in 3 lg de ulei de masline,adaug apoi usturoiul ,le las vreo citeva minute apoi pun ceapa.Apoi adaug morcovul si rad de patrunjel,o lingura de boia de ardei dulce si rosiile taiate bucatele.Pun lintea si adaug o cana de supa si o frunza de dafin,dupa care adaug cartoful.
Condimente:chimen,piper
