Sfaturi ptr scaderea colesterolului

Sfaturi ptr scaderea colesterolului | Autor: corinadana

Link direct la acest mesaj

Pentru cele ce va confruntati cu problema colesterol maritputeti sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi.

Mai ales la papa, nu stiu ce si cum as putea manca sa mai ameliorez un pic situatia.

Multumesc!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

pai, in general tre evitate grasimile animale si de preferat gatit si multe salate cu ulei de masline....spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Exista si un ceai pentru scaderea colesterolului (chiar asa se si numeste), de la Favisan. Este bun, mama mea bea cam de 2-3 luni (in loc de apa sau suc) si rezultatele sunt notabile.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Pe langa medicamente un foarte bun remediu il constituie grapefruitul. Va spun din experienta pe care a avut-o tatal meu, care s-a confruntat cu un colesterol de 3 ori mai mare decat limita.

In plus ajuta si capsulele cu usturoi

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Multumesc mult!

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Perfect adevarat!!!Grapefruitul chiar ajuta!!!

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Important: se maninca carne slaba(fara piele), de pui slab,curcan,iepure,vitel,in nici un caz,carne de rata,gasca,porc gras,in schimb poti manca peste(crap,salau,biban) dar NU somn,calcan,scrumbii.Prepararea lor se face prin fierbere,gratar sau inabusire
Interzis: icre,viscere(deci,tot ce inseamna organe,ex:ficat,rinichi),ouale,in special galbenusul,contin mult colesterol(unii autori permit 1 pe sapt),pateuri,mezeluri
Ai mare grija la smintina,unt..arahide,alune,nuci(continut mare in lipide),inghetata(are colesterol!!!),frisca,
Pe linga astea,foloseste ulei de floarea soarelui,de germeni de porumb,soia sau masline.Maninca multe alimente ce contin fibre(legume,fructe,paine integrala).O chestie interesanta:intre vit C si colesterol se pare,ca exista o corelatie negativa semnificativa:cu cit e mai ridicata conc de vit C cu atit e mai scazut nivelul colesterolului
Sper sa-ti fi putut fi de folos!!!

Mergi la inceput

Multumesc Idaira

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Pe linga sfaturile pe care le-ai primit foarte bune sint :
-capsulele de usturoi
-omega 3 with fish oil
-flax seeds (poti si gati cu flax oil)
-inlocuieste untul sau margarina
-fructe, vegetale, grine si orice fel de beans (suna aiurea sa spun fasole..:)))

edit..atentie nu folosi grapefruit daca esti pe tratament anticolesterolic (interfera!)

Mergi la inceput

Sa va mai intreb ceva fetele.
Ce ziceti de : cafea, zahar, lapte degresat ? Influenteaza colesterolul?

Multumesc!

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Draga corinadana,orientarea generala este in directia scaderii consumului de glucide rafinate (zahar si tot ceea ce contine zahar).Deci incearca sa reduci..
De cafea,atita timp cit nu folosesti zahar cred ca e ok,numai sa nu bei cant mari..
De margarina,unele contin grasimi cu acizi grasi care pot sa creasca colesterolul in loc sa il scada..Foloseste margarina moale si nu aia tare(are mai putini acizi grasi).

Mergi la inceput