Febra mare!!!!!!!!!!!!!...:((((((((((((

Febra mare!!!!!!!!!!!!!...:(((((((((((( | Autor: MariaM

Link direct la acest mesaj

Fetelor...simt ca mor...Vladut...de doua zile are febra...cand 37..cand 39 cu 5.....ne-am gandit ca de la canini..dar totusi..doua zile la rand...nu mi se pare ok....am sunat dictora...am fost la ea....si mi-a dat Ospamox...sa-i dau....astazi o sa vina sa-l si vada....dar problema mare este ca nu mai vrea sa puna gura pe mancare...decat apa...si iaurturi si astea cateva...nu sa se sature...
Sincer nu stiu cum sa ma descurc cu el....pt ca mi-a dat Dumnezeu copil bun...si in afara de varicela nu a mai fost bolnav....
CUM SA-L FAC SA MANANCE?????
Va pup..

Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Draga Maria, imi pare rau de Vlad ca trece prin asa aventuri. Pana il vede doctorita, parerea mea e sa-l lasi sa manance cat vrea si ce simte el nevoia. Dupa ce i se pune diagnosticul, nu uita s-o intrebi pe dr. daca e necesara o dieta (probabil ca va fi in functie de diagnostic). Eu am urmat principiul ca un copil pana in 2 ani stie cel mai bine ce are nevoie organismul lui, abia dupa aceasta varsta mai intervin si alte mofturele, drept pentru care va trebui sa te ghidezi dupa indicatiile medicului.
Sanatate multa va dorim.
Pupici de la Ancuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

daca face febra mare acest lucru este semn ca in organismul lui este ceva cu care acesta lupta si trebuie descoperit de catre medic,deoarece febra este doar reactia de aparare a organismului si nu o boala in sine ,deci trebuie cautata foarte bine cauza care odata tratata va duce si la oprirea febrei .Spun asta pentru ca si Cristi al meu (3 ani pe 5 iunie)mi-a facut saptamanile trecute febra care sub 39 nu scadea ,si nu avea alt semn ce sa ma duca cu gandul la ce ar avea si in urma controlului foarte amanuntit facut de doctor(iti dai seama ca si el era in ceata si trebuia sa caute tot)s-a descoperit ca avea infectie urinara si a primit antibiotic si gata si cu febra .Deci trebuie vazuta foarte bine de doctor si pana atunci punei in picioruse sosete inmuiate in apa si otet (stiu ce spun ca eu am facut asa si i-a scazut imediat febra de la 39 la 37)si dai paracetamol una la 6 ore ,pana se descopera cauza.
Sanatate multa iti doresc si putere ca si eu am fost disperata sa-mi vad puiul asa fierbinte...

Roxana si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

cand a avut mara mica febra 3 zile la rand fara alt simptom ma gandeam si eu la toate prostiile. In a patra zi i-a aparut eruptia si diagnosticul a fost usor: rubeola! Asa ca te inteleg. Oricum bucura-te ca febra nu e foarte mare. Si o sa te linistesti cand se va sti ce e! Incearca doar sa-i scazi febra!

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

ca de obicei, medicii sar imediat cu antibioticul :-(
Parerea mea: antitermice musai! copilul nu are voie sa stea cu febra mare! Si antibiotic abia dupa ce se depisteaza despre ce este vorba!
Mai ales ca poate fi vorba de rubeola, varicela & comp...., caz īn care nu e nevoie de altceva decāt de antitermice!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Draga mea,

In nici un caz Palacetamol la 6 ore, depaseste doza aceeptata de organism pe zi, combinat cu antibiotic... este prea mult. Paracetamol se da de trei ori pe zi si nu unul mare, sau o lingurita mare la copil de 2 ani. Citeste cu mare atentie prospectul si nu depasi doza de medicamente prescrisa / kg. Nu ma pricep foarte bine dar paracetamolul nu se da la 6 ore.
Ii scazi febra cu sosete cu apa cu otet in picioruse, daca e febra mare si intr-o jumatate de ora nu scade il invelesti intr-un cearceaf ud cu apa la temperatura camerei, invelit de la mijloc in jos, nu peste plamani, si pe deasupra un prosop mare uscat, ca sa nu tremure de frig. Daca se incinta repede cearceaful il mai schimbi o data de doua ori.

Dragii mei, multa sanatate si sa va treaca repede.

DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

P.S. Da-i sa manance numai ce poate, iar iaurturi e super bine caci il racoreste pe dinauntru la febra mare care o are.

Iti va cere singur de mancare cant ii va trece.

Va pup, DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

la paracetamol ma refeream la supozitoare care sunt pentru copii pana la 2 ani ,deci adaptate varstei si nicidecum la cele pentru adulti ,si la 6 ore asa a spus medicul si scrie si pe prospect ,deci nu e dupa capul meu .Deci nu se depaseste doza .
Sper ca am fost acum inteleasa ca am tras-o pe pielea mea,credeti-ma

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Si Octavian, 9 luni si 1/2, a facut febra mare timp de 3 zile si 3 nopti, a inceput cu 37.5 si a ajuns la 39.9 mai ales noaptea. Dr. mi-a spus initial ca are febra de la eruptia dentara,iar ulterior, dupa ce l-a consultat i-a gasit rosu in gat desi nu pot intelege cum poate face rosu in gat. Problema era ca nu-i scadea decat f. putin la paracetamol, dar a reactionat mult mai bine la sirop nurofen si supozitor cu novocalmin si i-a schimbat si antibioticul pe care ni l-a dat initial si atunci a inceput sa cedeze... dar noi am fost innebuniti in acest timp ... i-am mai facut baita cu apa mai rece decat cea obisnuita, cam cu 2 gr. mai putin si sosetele ude cu otet...in ce priveste mancarea numai lichide : lapte, ceai cu suc de lamaie si apa cat mai multe lichide care sa impiedice deshidratarea, ceaiul poti sa il indulcesti cu zahar pt. un aport mai mare de energie.
Sa va faceti bine cat mai repede
Ela si Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Multumesc din suflet pentru sfaturi....si ca sa va spun mai pe lar...am inceput cu Nurofen si Novocalmin supozitoare....si cand am vazut ca febra nu cedeaza...pediatra ne-a dat Ospamox...iar sosete cu ote..am pus la greu...
Oricum am, vorbit acasa ...febra nu a ami avut....de mancat a inceput sa manance...nu la capacitatea cu care ne-am obisnuit..dar oricum...mananca....si se simte mult mai bine....
Va pup din n ou...si sper din tot sufltul sa nu mai avem febra vre-o data...nici noi si nici voi...

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Maria, Vlad a avut rubeola?

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput