Cirese de Mai-Iunie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 29
CamiM spune:
Iaca intram si noi sa mai dam ziua buna la livada!
Victorie!! Am inceput sa ne diversificam si noi de luni ce a trecut: papam cereale de orez cu formula si avem si dovada: http://new.photos.yahoo.com/camistanc. In prima dimineata nu am fost foarte entuziasmati de oferta dar pe masura ce trece timpul parca, parca ne mai dam pe brazda. Urmeaza conform schemei de aici ( dupa cum bine povestea si Inaioana) sa intram pe taramul legume-fructe!!
A propos de asta nu mai tin minte cine dar cineva zicea ca dupa schema americana fructele se baga dupa carnita.. sorry!! incorect ! intai cereale apoi la alegere fructe sau legume sau fructe si legume oricum carnita vine dupa ele si mai dupa 6 luni!!
Camelia.T cu intarziere si cu scuzele de rigoare:
LA MULTI ANI!!
sa fii fericita si sanatoasa alaturi de cei dragi.
Monica, Vavitzu bine ati venit la cirese..![]()
Se mareste livada!!![]()
![]()
Mijlocu'toamnei..
la Hora dulce si cumintica.. si sa ne trimiteti si noua esenta de cumintenie si bun simt din asta!!
Vrem si noi la club la razaciosi.. maine trimitem dovada si poate capatam si noi carte de membru!!
Cami & Sofia
poze Sofia
mikiion spune:
Hai ca sa nu ne mai incurcati.
Sa ma prezint si eu cum trebuie.
Deci. Eu sunt Mihaela alias Mikiionsi sunt tot din Montreal.
Copilul e Marc-Adrian nascut la 36 sapt si 4 zile pe 4 iunie 2006 la Montreal( logic)prin cezariana, scor 9, 9 si 2990 gr si 47.5 cm.
1 luna: 3629 2 luni:5360 3 luni:6450
Aici alt articol interesant si mai pe scurt.http://www.bebeinfos.com/articles.php?id=719
revin si modific, am mers pe pagina institutului unde lucreaza tipa care a scris articoulul si mi se pare mai bine asezat in pagina:http://www.extenso.org/nutrition/detail.php/f/1142
Mihaela mama lui Marc( 4 iunie)
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
mikiion spune:
Hai ca am stat o ora, si am tradus si pus in ordine informatiile pe care le am de aici. poate va ajuta mai bine asa.
Ce e scris in italic sunt comentarii sau mai ales completari cu cartea de pe net.Noroc ca e asa urat afara si are copilul chef de somn. azi s-a trezit la 10 in loc de 8 jumate. Seamana cu mama , ca si ea nu e buna de nimic cand e asa ploios.
Ce e scris in paranteza sunt comentarii sau mai ales completari cu cartea de pe net.
Deci traducerea:
Alimentatia solidelor :
In jurul varstei de 6 luni copilul e gata sa primeasca alte alimente pt. a completa laptele matern, chiar daca asta ramane principala sa sursa de energie. Deci e timpul pt. Introduce alimentele solide.
Sfaturi generale :
-oferiti un aliment pe rand la intervalle de 3 la 7 zile. In caz de alergie, va fi mult mai simplu sa identificati alimentul vinovat.
-Serviti copilului alimentele solide in piure fin. ( la inceput)
-Dati o lingurita ( 5 ml) de piure si cresteti apoi cantitatea incet.
-Hraniti mereu copilul cu lingurita si nu din biberon( am gasit asta in mai multe carti, inclusiv pt. cereale. Nu stiu de ce la noi se da in biberon. Explicatia e ca ii invatam sa manance solide, ca lichide deja stiu )
-Copilul trebuie sa invete sa mestece. In plus practica alimentatie solidelor la biberon creste ricul sufocarilor.
-Nu fortati niciodata copilul sa manance. Respectati apetitul sau.
Cereale pt somn?
E falsa ideea ca daca ii dai cereale copilul doarme toata noaptea
Secvente de introducere
In primul ran cereale pt bebe imbogatie in fier, apoi legume, apoi carnea si apoi carnea si inlocuitorii( idioata traducerea, adica ou, tofu…. soia)
In jurul celor 6 luni
Introduceti : Cereale imbogatite cu fier
Textura :Piure fin
Cantitate : Incepeti prin 5 ml de cereal de orz sau orez oferite la micul dejun( atentie aici in quebec asta inseamna dejuner, nu ca in europa, mi-a trebuit ceva pana am inteles) sau seara. Mariti incet cantitatea in fct de apetitul bebe-ului. Oferiti apoi alte cereale. Cele mixte la sf. Dupa ce s-au incercat toate cerealele( observ ca aici spun si de grau, dar in alte carti se evita cele cu gluten. In plus in carte se precizeaza sa se dea intai laptele( se mentine 700 ml pe zi) si apoi dupa cateva minute mancarea.Pana la sf. Anului se va da pana la 175 ml cereal uscate pe zi.)
La o luna dupa cereale ( in carte scrie la cateva zile dupa)
Intr :Legume
Text : Piure fin
Cant :Legume simple inainte de cele amestecate( risc alergie). Alternati cele galbene si cele verzi( morcov, dovelac, mazare verde, fasole verde, aperge). Serviti legumele fara sare. Mariti treptat cantitatea in functie de apetitul bebe-ului.( Se incepe cu o lingurita, si se ajunge pana la 3 ligurite pe masa)
Nu folositi apa de la morcov. Pericol de nitrati( mai am o carte a Asoc. Pediatrice americane-SUA in care e un avertisment cat juma de pagina, ca morcovii si inca vreo 2 radacinoase, ceva gen sfecla sau ridiche sau cam asa ceva sunt contaminate de multe ori, si e de preferabil sa nu fie pregatite in casa la copii f. mici, pt. ca nitratii provoaca o anemie grava a sangelui. La fel si spanacul))
Intr :fructe
Textura : Piure fin
Cant fructe simple inainte de cele amestecate. Serviti in piure( mar, piersica, para , caisa) sau zdrobite( banana).Dati fructele coapte la pranz( asta aici se cheama diner) si seara . Cresteti gradat . Poate ajunge la 15 ml.
Intr : sucul de fructe
Textura :Injumatatit cu apa
Canti : Asteptati pana cand copilul poate sa bea din cana. Evitati sa dati mai mult de 60 la 125 ml pe zi
Intr : Cereale , fructe si legume( adica altfel preparate)
Textura : Coapte, zdrobite cu furculita
Cant :Cresteti treptat
Intr : Carne si substituti( nu inainte de 6 luni ca supra incarcati rinichiul copiluilui care nu poate sa digere prea mult proteine.Dar neaparat pe la 7 luni, pt. ca aduce fier.
Textura : coapte , reduse in piure
Cant : incepeti cu 5 ml de pui, curcan, peste( nu in conserva ca e sarat si are multi poluanti).Daca sunt alergii in familie evitati pana la 1 an. Se poate ajunge la 15 ml( 3 lingurite)
Spre 7 luni jumate
Intr : galbenus de ou( nu albus f. alergen)
Text : Copt, zdrobit cu furculita
Cantitate : incepeti cu 2 ml. Cresteti pana la un ou complet.(Trebuie bine copt( pericol salmonela daca e in apa). Pana la 3 oua pe sapt)
Spre 8 luni :
Introduceti ; iaurt simplu( in carte spune ca laptele de vaca dupa 9 luni)
Cantitate : 5 ml la micul dejun si seara. Cresteti treptat.
De la 9 la 12 luni
Intr : lapte de vaca
Cant :Faceti tranzitia in 2 sapt. Nu dati mai mult de 900 ml pe zi
Intr :Cereala, frc, legume, carne si substitute, galbenus de ou
Text : alimente in mici bucatele( unii copii mananca mai tarziu asa ceva)
Incepand de la 12 luni :
Intr : Albus de ou
Text : in mici bucatele
Conservarea piureului :
Legume fructe : frigider—2-3 zile, Cong 6-8 luni
Carne _frig :1-2 zile Cong : 1-2 luni
Congelarea : piureul proaspat preparat se pune in tavita de cuburi de gheata si se lasa sa se raceasca in frigider si apoi in congelator pt. 8-12 ore. Apoi se scot cuburile si se pun in pungi ermetice.
Asta e schema de pe aici. Nu inseamna ca e cea mai buna, dar poate va intereseaza.
Mihaela si www.dropshots.com/day.php?userid=183308&cdate=20060906&ctime=101125" target="_blank">banditelul de Marc
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
raalucutza spune:
hmmmm credeati ca ati scapat de culoarea mea risoe???ei bine...NU!!!!
inaioana spune:
Ama, draga mea, sigur ca poti sa incepi sa ii dai si altele, asa cum zice si Carmina, conform principiilor de diversificare expuse si de ea. Poti sa te inspiri din listele de alimente de pe ultimele pagini.
Vivi, nu le place marul pt ca este foarte diferit ca gust de ce sunt obisnuiti. Este foarte acru-dulce. De aceea la inceput e preferabil sa se inceapa cu alimente oarecum neutru-usor-dulcege la gust, fara aroma puternica,etc. Asa cum sunt dovleacul, dovlecelul, para, mazarea foarte tanara (recomand calduros Bonduelle congelata
), piureul de caise/piersici/nectarine indoit cu lapte si praf de orez... lucruri de genul asta.
Katja, spre exemplu, nu a mancat niciodata borcanele cu fructe, le scuipa cat colo. Si adevarul e ca am gustat: ziceai ca e marmelada! Cum naiba sa mananci un borcan de marmelada asa chior...am inteles-o!![]()
Mihaela, foarte utila traducerea ta, multumim frumos.
Inafara de faza aia cu laptele de vaca de la 9 luni, in rest totul e "pe inima mea". Despre lapte, eu zic ca daca va premiteti financiar si copilul accepta, e bine sa mergeti cu formula "junior" care se da dupa 8 luni, pana la 2-3 ani.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
dolcebaby spune:
Gata ! Am scapat de kk-re !
Va pup si va multumesc la toate !
plec sa-i fac un bibe ca face scandal
Dolce mami de Maria Teodora (28.04.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lv_panait/album?.dir=/c91dre2
nastad spune:
quote:
Originally posted by LYLY809
Nici io nu vedeam al Luanei mesaj daca nu salutau fetele intoarcerea de mijloc de octombriecu cea mai lunga cireasha
Hai sa-ti traiasca, io zic sa faci si tu un club, cu cele mai lungi cireshe, Moaca a facut unul pentru razaciosi, dar nu s-a inscris decat Doruletz
Bine ai revenit, madam, pe forum, nu te stresa cu cititul postarilor noastre ciresesti, pe-ale mele poti sa le sari ca-ti fac un rezumat de 3 minute
Si eu merg la scarbiciuletz, dar nu mi-a trecut o clipita prin scafarliutza sa lucrez noaptea! Hm! Oricum, exceptand noaptea, tot stau cu Moaca vreo 7-9 ore pe zi in care imi mananca sufletul.
Vazusi, Ioana, cum se baga Luana intre noi? Hihihihi pardon, intre postarile noastre. Bine ca mi-ai spus cum se prepara cartoful, trec la actiune. Aia dulci sunt de regula cu coaja galbena, daca nu ma insel? Pentru bostan am vorbit deja in provincie sa mi se aleaga vreo doi din aia mishtocutzi, din care se prepara placintzica.
Da, cartea aia este super, m-am dus motz la partea cu diversificarea, intr-un fel imi pare rau ca am bagat deja in meniul lui Mopaca sucul, dar, asta e, am facut-o, si, oricum, ii dau numai daca si cand ii place. Peste vreo 2 saptamani trecem la Humana doi, presupun ca trecerea se face treptat, intai o masura, apoi doua, si tot asa. Cerealele le introduc peste 2-3 saptamani, sa se apropie Mai Marele Imashului de 5 luni.
Cat despre supica si fructe cu branza, mai asteptam, desi doc ne-a recomandat introducerea acestora peste vreo 10 zile.
Luana, tu ai facut vaccinul de 4 luni, nu? Tie ce ti s-a spus in legatura cu diversificarea? Povesteste aici.
Mag, ziceai ceva de o mamica care are nevoie de ajutor, da-mi detalii pe PM, ma indoiesc ca mai fac curand o Moaca, desi nu-mi displace gandul... dar, nu cred ca am motive sa-i mai pastrez lucrusoarele.
Vivi, imi pare rau ca nu ne-am intalnit. Vezi tu, am fost acaparati de Mariuca si mamica ei
Lacri si RazaciosulAlexandru 30 mai 2006
ALBUM POZNE
Itzi spun eu , cu lucratul noaptea nu e nici o sfaraiala, ajungi sa nu mai stii cum te cheama.de aia m-am hotarat sa mut catrafusele la servici si sa ma duc 2 zile pe saptamana(sa ma ocup numai de acte) si in rets o sa am timp si putere sa ma ocup de familie si casa.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)Album Oana si Doru
nastad spune:
quote:
Originally posted by abibrinza
Lyly, si noi facem parte din clubul razaciosilor:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abibrinza/detail?.dir=b3f8scd&.dnm=5adcscd.jpg&.src=ph
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
ha ha ha ce scumpic!
Doina,
Oana(03.04.2003) si
inaioana spune:
Si inca um mesaj pe care vroiam sa-l scriu mai demult dar n-am avut vreme si putere de concentratie!![]()
Andreea (mama lu' Petra), nu vad de ce e cazul sa te superi tot tu ca fetele s-au simtit jignite ca le-ai spus ca daca nu scriu intr-un anumit fel, tu nu le citesti, ca te irita. Sunt de acord ca poate ai aceste sentimete, dar cred ca si tu poti fi de acord ca era mai bine ca ele sa ramana private. Pe langa faptul ca exista numeroase beneficii ale faptului ca unele fete scriu personalizat, este normal ca ele sa fie lezate de opiniile tale. Pana la urma daca citesti sau nu pe cineva este problema ta privata, nu acea presoana trebuie sa se muleze pe stilul tau ci tu te ajustezi, sau nu, in functie de interesele tale.
Personal nu m-am simtit jignita de ce ai scris pentru ca nu e prima data cand mi se atrage atentia si...pentru ca nu-s foarte simtitoare de fel la chestii din astea.
Totusi, mi-ar placea sa observi ca ciresele au fost cat se poate de finutze si discrete, te-au considerat intotdeauna in livada si pe tine, chiar daca tu insati de multa vreme esti in mod ciudat pe cat cireasa, atat si piersica (sau poate mai mult piersica, nu stiu, nu prea citesc la "piersicutze"
). Nu tin minte sa fi facut cineva vreun comentariu la adresa acestui fapt. Dar acum ca vad cat esti de legata de noi (ne iei la rost si apoi tot tu te superi si "iei o pauza"), mi-am adus aminte si de asta...poate ca e o legatura.
Te asteptam sa revii din pauza!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
nastad spune:
quote:
Originally posted by 26octombrie
doina... mama, dupa ce ca te chinui cu doi copii, mai ai si o soacra... whau. macar face sarmale bune?
ha ha ha , sarmalele erau facute de mine! uitase sa-mi spuna ca nu mai e ciorba, daca stiam faceam.

Doina,
Oana(03.04.2003) si