*Ghiocei de martie-aprilie 2006* (18)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Salutam pe toata lumea.

Pupim faraOana cea caciulata si dintzata
Fetele....voi dati peste la bebei?A venit maica-mea si normal ca nu si-a lasat ce stie ea acasa.Eu deocamdata nu i-am dat peste.La insistentele ei i-am dat ou fiert ieri si l-a vomitat pe tot.Deci nu e pregatit pentru ou.Voi ati inceput sa dati peste si ou la bebei?
Va pup si weekend placut la toata suflarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaMIZZI spune:

Buna fetelor!

Ce harnicute sunteti!
Iar nu am reusit sa recuperam tot, nu ne ajunge timpul. Noi de trei nopti ne chinuim rau cu dintisorii si tot nimic inca, saracutul deschide singur gurita cand ma vede cu gelul in mana. Febra inca nu am facut, dar marait din cale afara.

ADAR- ma bucur enorm de vestile bune, sa ve de-a Dumnezeu multa sanatate si pe mai departe pt minunea cu ochii mari

DELIA21- Keane mananca galbenus de ou de 2 saptamani, dar nu mai mult de jumatate la o masa de piure de legume si bineinteles inglobat in piure. Eu cred ca ar trebui sa-i dai putin cate putin sa se obisnuiasca pt inceput.
Cat despre peste aici mediul mi l-a indicat dupa 9 luni, pt ca poate fi alergen. Si pe mine m-a surprins stiind ca e carne alba slaba, dar poate o fi avand dreptate. Oricum sunt mamici care il dau de la 6 luni si bb sunt ok. Eu inca am amanat putin pestele ca avem inca destule de gustat.

Din partea noastra multe luni si multa sanatate tuturor bebeilor ghiocei, sa ne iertati dragutilor ca nu reusim sa va uram la fiecare in parte.

Week-end linistit la toata lumea!
Alina- mama de gongut Keane-Peter
http://www.fotothing.com/alinaMIZZI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

La Multi Ani puiutzilor BIANCA NICOLE , ALICIA MARIA si ANNA!

Adar,eu cred ca nu ar trebui sa-ti faci probleme dat. faptului ca Maia nu sta in fundulet. Viv are 6luni si 3 sapt si tot nu sta in fund.De fapt vad ca abia de acum incepe putin cite putin, acolo citeva secunde sa stea in fund.
Eu l-am intrebat pe dr marti cind am fost cu ea la control daca ar trebui sa-mi fac griji ca nu sta in fund, si mi-a zis ca fiecare bb are ritmul lui si s-o las sa se joace pe påturica cit mai mult, sa se miste, sa se intoarca ,ca asa invata.
Asa ca lasa toti dr astia care dau tot felul de diagnostice idoate, numai asa ca sa arate ca au invata si ei ceva nume de boli pe bancile scolii.
Atit timp cit Maia e vesela, e activa, e fericita ,nu-ti mai face probleme.
Daca ai sta sa asculti la toti dr-ii, ti-ar albi pårul de cite ai auzi.
Multe imbratisari scumpei Maia.

Mari78,chiar spuneam zilele astea cuiva(din påcate nu mai tin minte cui), ca Viv scoate un sunet ciudat care o distreaza si o amuza, numai asa ca sa atraga atentia.Si ziceam ca nu gaseam cuvintul potrivit pt a defini sunetul respectiv.
Ei bine, suna chiar ca un hiriit.
Dar sa stii ca nu cred ca micutza ta e bolnavioara sau asa ceva.
Sigur sint numai sunete.

Catrinel, mie imi spui de tipete si urlete.
Eu merg la un curs unde vin multe mamici cu bb-ei ,si cind incepe Viv sa tipe de dragul vocii, nu ne mai intelegem intre noi.
Dar las' fata sa tipe, sa-si antreneze vocea
Onika e super super dulce in pozele "dintzoasa", "caciuloasa " si "'telctuala".
Hai ca ai gasit si tu niste denumiri la poze ...

CristinaBarz, trimite-mi si mie o reteta austriaca pt o cina romantica + vin rosu.
Nu stiu cum e mincarea austriaca, dar sigur e delicoasa, daca gåtesti 95% numai asa ceva.

Pispi, lasa ca nici Bia a ta nu arata slaba in poze.
Azi la cursul unde ne intilnim mamici cu bebici, zice o mamica , ca baietelul ei de 3luni si 2 sapt are 7kg.
Pe mine m-a bufnit risul ca Viv sapt trecuta ,la 6 luni si 2 sapt avea 6930 g.

Ile si Vivian (07.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

Fetelor va pupam si va iubim. Multumim de urari.
La randul nostru uram

LA MULTI ANI SA CRESTETI MARI FRUMOASE SI VOIOASE, CUMINTI SI NOROCOASE!

ALICIA MARIA SI ANNA

Suntem pe scurt ca au venit ai mei si fratele si trebuie sa incepem organizarea.

Azi de dimineata am scris si eu povestea nasterii mele. Da stiu abia acum. Dar vorba aia: mai bine mai tarziu decat niciodata. O postez imediat.

Va pupam.

_
Anamaria mami lu'
Biuta perluta (29 martie 2006)

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Adar IA CITESTE AICI LA BABA: copii mei mai mari au stat in fund FARA NICI UN SPRIJIN amindoi la 8 luni.Markus are 7 luni si jumate si tot nu sta.Ce zici, or fi toti copii mei "usor" retardati? (ca eu efectiv o maninc pe aia sau pe ala care v-au pus diagnosticul ala de usor retard motoric din cauza de sezut!!!)

Catrinel sunt topita dupa poza Oanei cu caciulita!

Deliuta eu am mai zis ce mi-a facut Markus de la peste(somon de crescatorie nu de mare):bubite rosii pe brate si picioruse
Asa ca nu ii voi da pina nu am rezultatul analizelor.Nici outz nu am incredere sa-i bag deocamdata.(in Suedia si peste si outz se dau de la 5 luni in sus).

Ile la ce cursuri te duci cu Vivian? Noi am fost la innot(da altfel nici nu se putea) si la "scoala de muzica" o data pe saptamina,simbata.

Mari78 da, baietelul meu mijlociu a hiriit din gitut si cica cauza ar fi fost ceva inca nedezvoltat la gitut.(da´asta se intimpla in general la baietei, la fetite nu stiu cum o fi)

Pispi Bia a ta pare foarte bine dezvoltata in foto, nicidecum subtirica!(era sa spun..."pispirica")

Mihaela/Timisoara eu am avut aceeasi situatie la toti 3 copii: nu stau in fundulet, in schimb s-au tirit mai intii de mama focului.

Va si va doresc un weekend placut la toate mamicile si ghioceii lor

Mariana 18+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

POVESTEA NASTERII LUI BIANCA NICOLE (acum exact 6 luni)

Marti 28 martie 2006, ora 7. Pispu s-a trezit si se pregateste sa plece la birou. M-am trezit si eu ca l-am auzit forfotind prin casa. Auchhhh… O intepatura puternica in burtica. Ma relaxez si astept sa treaca. A trecut… Totusi mai sunt 2 zile pana cand trebuie sa mergem la spital. Atunci ne-a chemat Nayel l-a spital sa ne pregateasca de nastere. Ma ridic din pat. Auchhhh… Inca una. De data asta parca a fost mai puternica decat prima. Si evident ca am uitat sa ma uit la ceas sa vad la cat timp a venit.
- “Pishpu cred ca nu te mai duci la birou ca azi ma duci pe mine la spital”
- “Aoleo gata? Mergem? Da pe unde o luam? Da nu trebuia sa mergem joi?”
- “Pai si eu ce sa fac daca m-au apucat contractile?”
Pfoooi m-au apucat emotiile. Au inceput sa-mi tremure toate cele, in timp ce incercam sa ma imbrac.
M-am imbracat, am cronometrat contractile, brrrrrr… la 5 minute. Ale naibii… cam dese. Ne-am urcat in masina si am plecat. Pispu ca de obicei nehotarat in privinta drumului. Pe unde sa o ia? Pe pod? Pe la gara?
- “Ia-o pe unde vrei. Oricum e devreme si pana ajunge Nayel la spital, numa’ bine ajungem si noi”.
Am ajuns. Tremuram toata, da’ ma tineam tare. Sus dau nas in nas cu Nayel.
- “Ce faci? Ai contractii?”
- “Da la 5 minute.”
M-au luat asistentele si m-au dus repede in salon. Nici n-am apucat sa-i zic vreun cuvant lu Pispu. Ete acu’ in timp ce povestesc m-a bufnit plansul si parca am inceput sa retraiesc clipele de atunci.
Asistentele au monitorizat contractile si inima bebelinei. Toate in regula. Imi fac o injectie cu diazepam si no spa. S-au mai domolit contractile. Vine o asistenta si imi explica frumos ca injectiile mi-au fost administrate pentru a calma durerea si pentru a vedea daca nu cumva sunt contractii false. Intr-adevar contractile s-au oprit. Dar de data asta nu mai aveam sa plec din spital decat cu bebelina in brate. (pe 16 februarie si apoi la inceputul lui martie mai fusesem internata de 2 ori tot din cauza contractiilor, dar de fiecare data bebelina s-a razgandit si a mai ramas in burtica).
Ma duc pe hol si-i spun lu’ Pispu ca deocamdata nu mai da semne. Asa ca decide sa se duca acasa sa se schimbe cu promisiunea ca revine. Si a revenit pe la orele 15-16. Pana atunci nu s-a mai intamplat nimic notabil. A revenit, am mai stat de vorba si pe la 18 l-am trimis acasa. Nu avea rost sa stea caci se pare ca pana la urma contractile au disparut cu totul. Si uite asa poate ii fac pe plac lui Nayel si nasc joi cum vroia el.
Pe la 20.30 ma suna Pispu si-mi zice ca nu are chef sa stea acasa singur si tare si-ar dori sa vina sa ma vada, asta doar daca il primesc. Parerea mea era ca ar fi trebuit sa stea acasa sa se odihneasca. El in schimb a insistat asa ca pe la 21 a ajuns din nou la spital. Am iesit sa-l intampin si am ramas cu el pe hol. Mi s-a facut foame si am inceput sa mananc biscuiti. Auchhhhh… o contractie. Inca un biscuite ca mi-era foame… Auchhhh…. Alta contractie. Alt biscuite… Auchhhh…. Alta. Nenica astea vin una dupa alta.
- “Bravo Pispu ce bine ca ai venit ca ete ca acusi nasc.”
Am chemat asistenta. Intr-adevar aveam contractii, regulate si dureroase. Au chemat medicul de garda. Dilatatie 4 si creste. Il suna pe Nayel. Ii spun sa vina. El era saracu la o petrecere. Le-a intrebat daca are timp sa se duca pana acasa sa se schimbe. Ia-u dat voie dar cu promisiunea sa nu intarzie mult ca treaba merge destul de repede.
M-au dus in sala de nasteri. Doua moase au stat in permanenta cu mine. M-au tinut de maini, mi-au facut masaj, m-au incurajat. Saracele nu apucau sa-si faca toata treaba, adica sa ma duca pana la masa sa-mi masoare dilatatia ca iar suna Nayel, sa vada cum sta treaba. Erau disperate. Eu le strageam de maini, Nayel suna la telefon.
Dilatatie 8. Mie imi vine sa imping. Se aude un claxon. A venit Nayel. Hai. Sus pe masa. Nu apuc sa ma dau jos din pat si sa fac 2 pasi ca Nayel e in sala. E foarte serios. Nici macar n-a zambit. El care de obicei e tot un zambet. Imi tremura picioarele dar reusesc sa ajung la masa. Dilatatia e aproape maxima.
- “Impinge!”
- “Gata stai!”
-“ Impinge!”
- “Gata stai!”
Da ce-s io nenica, ba impinge ba stai, ba impinge, ba stai. Eu nu mai pot. Eu imping si am terminat povestea. Ba nu… mai stai putin…
-“Hai lasati-o sa impinga” si am impins. Si atunci am vazut-o. Uimirea a fost incredibil de mare, caci nu am simtit nimic, nici o durere si totusi a aparut pe lume atat de repede si asa de frumoasa.
- “Doamne ce frumoasa este. Si are si kk la fundulet.”(eu)
- “Taci mama ca e copil norocos si frumos. Hai sa-ti fie de bine madam avocat.” (asistenta)
- “Normal ca e frumoasa, ca doar e a ta” (Nayel).
Au luat-o pe masuta de langa mine, au curatat-o si au infasat-o. Si eu strigam la ea: hai mami tzipa sa te aud, asa mami, bravo. Mi-au dat s-o pupicesc. Si apoi au plecat cu ea.
Nayel si-a terminat treaba. Nu si-a pierdut chiar toata noaptea. Bianca s-a nascut pe 29 martie la 2.30 si pe la 3 Nayel a terminat de aranjat locul cu pricina. Ii multumesc din suflet pentru tot. Si el care-si dorea sa-mi provoace nasterea cand era de garda, sa nu mai piarda inca o noapte. Ete ca nu i-a iesit. Pen’ ca Bianca a venit pe lume atunci cand a vrut ea, nu cand au vrut altii.
Si noi, parintii ei am decis ca este cel mai frumos cadou cu care puteam fi binecuvantati, este cel mai frumos copil din lume, este lumina ochilor nostri. Suntem topiti dupa ea si o iubim la nebunie. Si ea ne rasplateste cu zambete si mutritze care de care mai haioase si mai frumoase. Si e frumoasa foc. Si noi o iubim la nebunie. Si ce daca ma repet, asta e adevarul. E frumoasa, desteapta si noi o iubim la nebunie.
S-am incalecat pe-o sha si v-am spus povestea asa.

Stiu ca nu isi are locul aici aceasta povestire, dar trebuia sa o spun si eu. V-am pupat si ma scuzati ca m-am lungit.
Talente de povestitoare nu am, asa ca scuzati expunerea nu foarte academica.

_
Anamaria mami lu'
Biuta perluta (29 martie 2006)

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Aloha!

Am fost in vizita la o fosta colega de serv.
Am revizuit si eu listuta pe ici pe colo...si n-am schimbat nimic...Fetele am rugamintea daca vreti sa va uram sa ne spuneti data nasterii sa stim si noi cand sa o facem!

Amyana Andrei e nascut pe 25 aprilie? Pe listuta aparea 2 iar la urari nu aparea deloc...de aia pe 25 nu v-am spus la multi ani! acum am schimbat! sper ca e bine!

Mari te rog frumos...mobilizarea...nu ma lasa aici sa sufar de una singura...un pic de solidaritate...si o sa fim cu toatele sexoase!

Micaalsa ti-am vazut Rosalinda! Sa va mai spun ca imi doresc si eu o fetita?!

Catrinelam vazut si pe telectuala ta...ma da or aveti dinti or nu!

Delia mie mi-a vomitat spanacul si plangea dupa fiecare lingurita...Ou i-am dat si papa! Peste nu...e prea mic, iar aici nu prea gasesc peste proaspat. Mai asteptam!

Micaalsa, Dianad pe mine m-a chemat la 9 luni la antirujeolic. Nu vroiam sa i-l fac dar copilul unei prietene a fost suspect de rujeola si a umblat cu el pe la infectioase, i-a facut analize...asa ca i-l fac sa stau linistita!

Alina M week-end placut si tie!

Pupici!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

pispi - i'm in love .... sa va traiasca fata si sa fie sanatoasa ... cred ca in curand voi scrie si eu povestea, nasterii, partea frumoasa .... pupici ...

adar si MAIA(30 martie 2006)

''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari

vand pompa Nuk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliada spune:

Hello,

Pana la urma am facut vaccinul azi, pentru a tudor nu are febra si respira ”curat”. Adevarul e ca stau putin cu inima stransa, dar deocamdata nu vad nimic care sa ma igrijoreze. l-am si cantarit si are 8500g, eu zic ca stam bine, in conditiile in care a fost si bolnavior.

Am vazut la capitolul precedent ca mamicutele harnicutele au iesit la interval cu programul copiilor, asa ca iata-l sip e al nostru:
5-6 dimineata 120-150 ml lapte simplu
8-9 dimineata un mar mare+ o jumate de banana mare+
cereale
12-13 dupa-amiaza crema de legume+pui/ficatel/branzica de casa
16-17 120-150ml lapte+ doua lingurite de
cereale
20, 23 120-150 ml lapte simplu

Ficatelul il fierb bine ca sa fie moale si il frec cu putin unt si un praf de sare, ca un pateu; eu pun un picutz de unt si in crema de legume ca sa fie mai gustoasa si mai consistenta.
Vad ca de cateva zile Tudor merge bine in patru labute si se ridica in picioare sprijinindu-se de patut; tot de cateva zile face “pa pa” cu manuta si da din cap cand spun “nu”. Sta bine si in fundulet dar tot nu-i place pozitia, tot de pe burtica se vede lumea mai bine!

In legatura cu povestea cu doctorita neonatoloaga, de mult imi statea pe varfurile degetelor, ca sa spun asa, m-am racorit si eu acum, desi de cate ori citesc despre medici nebuni imi aduc aminte cu groaza de disperarea din spital.
Micaalsa, din pacate inca profeseaza, dar zic ca ar merita sa i se retraga licenta. Problema e ca va mai ramane acolo mult si bine, pentru ca e greu sa se probeze ceva in conditiile in care discutiile sunt in particular iar “grupul tinta” sunt mamicile lauze care se stie cat sunt de sensibile la capitolul bebelusi iar fisa medicala nu contine nici unul din diagnosticele aiurite. La o adica te mai si acuza de tulburari psihice, ca doar nimeni nu se duce cu reportofonul la o discutie cu medicul; oricum, sper sa-I vina cineva de hac o data si-o data.
Aalina2003, daca ai nascut in tulcea sigur o cunosti pe nebuna pentru ca in calitate de sef de sectie neonatologie e singura care semneaza iesirile; se numeste dumitrache, a nu se confunda cu ginecoloaga cu acelasi nume, care e priceputa.
Adar, nu te grabi cu pastilutele pentru Maia, mai bine mai ceri o a doua parere intr-un oras mare Buc, Cluj, Timisoara. E pacat sa chinui copila de pomana.
Mari78, nu am mai putut discuta cu doctorita pentru ca efectiv mi se facea rau numai cand ma gandeam la ea, sotul meu a cerut externarea mea si stiu ca era foarte furios, iar dumneaei cica ear foarte tacuta si spasita. cred ca fusese pusa in tema de ginecoloaga cu care am nascut pentru ca i-am povestit discutia cu madam neonatoloaga, special ca sa o avertizeze ca aveam de gand sa fac scandal mare daca se joaca.
mariana1976, se vede burticuta? cum te mai simti?

cameliada si bebe Tudor Bogdan (17 februarie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

MARIA MAIA ,VLAD LUCAS!!SA CRESTETI MARI SI SANATOSI!!

cameliada insanatosire grabnica!Si felicitari pt noua casa si sa o stapaniti sanatosi!

adar pt complimente! Ce-ar fi sa ceri si o a 2 a parere?

mihaser slabe sanse sa ma las de ,desi tare as vrea.Azi am reusit performanta sa nu pun gura pe asa ceva.Mai rau decat cafeau,zau asa!!! Succes la !

catrinutza

alorea16 sanatate lui Cristian!

micaalsa ochisorii cei albastri!

mari78 pt complimente!Nick a inceput sa zica "ba-ba-ba-baaa" si cum "baba"(accent pe ultimul a)i ngreaca inseamna "tata" iti dai seama ca ta-su a facut pe el de fericire ca cica striga "Tata"

Delia21 nici noi nu avem unda verde de la pediatru sa papam peste pana nu implinim cel putin 8 luni.La fel si cu oul.Si de la ou numai galbenusul,fiert tare si putin cate putin.

Pispi m-am emotionat cand am citit povestea ta...

Si acum sa va povestesc despre prima noapte departe de bebeu...pai cred ca mai stresata am fost eu decat bebeul.De vreo 5 ori m-am trezit si m-am dus in camera cealalta sa vad ce face.Inainte sa ma culc ma simteam vinovata si tare ma gandeam sa-l aduc inapoi dar m-am gandit ca odata-si-odata tot va trebui sa fac pasul si daca tot doarme toata noaptea de p-acum de ce nu?!Bebeul a fost linistit..doar pe la 5 dimineata mi s-a trezit plangand pt ca ii era foame.Acum de cand cu febra asta nici nu mai papa asa de bine.Papa f.putin chiar si crema de vanilie care ii place atat de mult.In schimb ne-am procopsit cu niste bubite rosii-pete care au aparut pe fata iar acum vad ca s-au intins pe tot corpul.Maine dimineata vom merge la pediatru sa vedem ce si cum.Am pus pozici noi!
Pupicei si somnic usor va doresc!

Pozici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=/f585scd&urlhint=actn,ren%3as,3%3af,0

Mergi la inceput