Copiluti de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 15
nelia spune:
Aurasa, felicitari pentru baietel! Poate imi spui si mie cum se fac, dom'le, care e secretul!?! Ca daca l-as sti, miine punem si noi de unul.
Andutzy, nu am sfaturi legate de soacre. Din pacate, sint mamele lor si prea mult nu putem interveni, eventual sa le ignoram si sa ne vedem de viata noastra. Cind e vorba de probleme de genul acesta si de altele care trebuie rezolvate, iar sotii sint incapatinati, metoda pe care o aplic eu este educatia [barbatului], care la un moment dat devine chiar autoeducatie. Adica sintem femei, nu? Femeia are intuitie, are arme cu care sa se faca inteleasa, printre care... capacitatea de inducere (a unei idei). Vedem ca e o situatie care trebuie rezolvata, din care trebuie sa iesim... Fiind femei si avind interes sa rezolvam respectiva, sigur o vom vedea inaintea altora... Dar stim ca sotul nu are nici un gind sa faca, din varii motive. Ei, aici intervine perspicacitatea, diplomatia, dragalasenia noastra. Ca daca ii spunem fa, sigur nu vor face, ca se ridica cocoselul din ei si gata. Daca incepem cu istericale, cu nervi, cu tipete, ca cicaleli... ii plictisim, ii enervam si iar nu mai fac nimic. Atunci, hai sa-i luam pe ocolite! De exemplu, vreau sa-i cumpar Agatei niste pantofi. Mai are doua perechi, dar nu se potrivesc la toate hainutele, lucru pe care sotul nu-l intelege la copii. Sau il intelege, dar se ascunde dupa degete! Ei, incep incet si de pe departe sa-i spun ca azi am vazut o fetita dragalasa care avea sarafan ca al Agatei si niste pantofiori rosii, fruuumooosi... Atit! Normal ca nu raspunde! Si nici nu mint, ce e greu sa te uiti dupa o fetita cu pantofi frumosi si rosii!?! In alta zi, asa, intimplator, legindu-ma de un cuvint din discutie, ii comunic ca i-ar mai trebui Agatei si niste pantofiori rosii, ca sa mearga la cutare si cutare lucru, cind mai iesim si noi undeva. In alta zi, ii induc Agatei aceeasi idee oh, mami, ce bine ti-ar sta daca ai ave pantofi rosii in loc de negri... Agata ii comunica lui tati. Si las totul balta! Intr-o zi cu soare sau cu ploaie, mergem in oras, dupa alte chestii si deodata sotul ne trage in magazinul de incaltaminte, ne uitam si vede pantofii rosii... Ah, ce bine i-ar sta Agatei, ia vezi ii vin? Da! Ii luam? Pai, avem bani? Nu, dar sint prea frumosi! Ok, atunci, oh, ce ma bucur ca ti-a venit ideea sa intram, chiar avea nevoie de asa ceva. Agata il pupa pe toate partile de bucurie... iar tati se simte mindru ca si-a facut familia fericita... iar mami zimbeste intelegatoare. Acum, asta e doar un exemplu, nu trebuie sa depuneti atita efort pentru o pereche de pantofi, dar cind vreti sa rezolvati ceva si dati de incapatinarea sotului, e si asta o metoda. Eu stiu sigur, cel putin cu al meu, nu rezolv niciodata nimic, dimpotriva, obtin contrariul, daca ii impun sa faca ceva, ii cer, ii dau ultimatum sau, si mai rau, tip, ma enervez si pling. Dar daca il ajut sa-i vina ideea ca si cum ar fi fost in totalitate a lui... atunci mai sint citeva sanse de izbinda!
In cazul tau, cu soacra, ar trebui sa schimbi un pic tactica, fara sa mai discuti nimic, sa incerci sa-l ajuti sa-i vina vreo idee (aia care ti-ar conveni tie, desigur) in legatura cu mama lui. Dar nu asa de pe o zi pe alta, ci in timp. Ai putea de exemplu sa incepi sa-i sugerezi, putin cite putin, ca mama lui e singura, ca o intelegi, ca poate ar avea nevoie de un bilet intr-o statiune climaterica (sint sigura ca are si ea ceva oase care o dor). Dar biletul sa fie exact in timp ce voi aveti concediu (asa s-a nimerit!). Sau gasesti tu ceva, ca esti femeie desteapta... dar nu nervi, nu scandal, nu lacrimi, nu vorbe urite la adresa mamei lui, asta in nici un caz. Mama trebuie sa ramina sfinta pentru copilul ei, e crezul lui! Si nu e bine sa ramii fara crez, ca te pierzi. Eu nu-i dau voie sotului sa spuna nimic urit despre mama lui, mai ales in fata fetelor, dar nici altfel. Il opresc imediat cu hai, nu mai spune asa, ca esti tata acum, si eu mama, vezi si tu ce greu se cresc. Roaga-te sa nu ajungem sa facem si noi cu fetele la fel, cind om imbatrini. Si sint chiar sincera cind spun, ca mi-e frica sa nu devenim ca ai nostri... desi undeva ma satisfac cuvintele lui, ca e si parerea mea. Hai, ca ai inteles tu ce am vrut sa spun, ca m-am lungit prea mult! Bafta!
Adina, in legatura cu somnicul Emei... Am avut si noi somnicul asta si aproape acelasi program, numai ca ora de seara era 8.30. Si la noi era dependent si de titza lui mami, ea trebuind sa inceapa gradinita, iar mami sa fie la scoala la ora aia. Ne-am chinuit vreo doua saptamini pina am scapat de el, e adevarat ca s-a definitivat si cu ajutorul gradinitei, lucru pe care tu nu-l ai la indemina. Dar eu am facut asa: la 11-11.30 cind o apuca somnicul, ieseam afara. Si acolo, mai cu plins, mai cu crize, mai cu voie-buna, ne luam ba de-un porumbel, ba de-un ciine, ba de-o frunza sau de o creanga. Dar nu la copii, si pur si simplu la plimbare, undeva unde sa o atraga lucruri. Si nu in carut, ci pe jos. Va plinge la inceput, dar intii o iei din aproape in aproape: intii ii duci somnicul cu 10 minute, apoi cu mai mult, pina ajungi la ora 13, cind de fapt trebuie sa doarma de prinz, dupa ce maninca. O lasi sa doarma apoi pina la trei, nu mai mult, eu ma bag in pat linga ea si o pup, o gidil usor, ii cint, vorbesc... si se trezeste. Nu o las sa doarma mai mult de 3, ca altfel arunc ora de culcare (21.00) la noi, mult spre ora 10 si ne dam iar programul peste cap. Sigur vei reusi, asa cum si-a facut programul asta, asa isi va face si altul, dar trebuie timp si rabdare si putere sa treceti impreuna peste crizele de inceput. Si daca ajungi cu ora de culcare macar la 20.30 si ai biberonul de dimineata pregatit, poate ai noroc si reusesti sa duci si ora de trezire un pic spre 8-8.30, si atunci se va rezolva de la sine ora de culcare la prinz. Merita sa incerci, la noi a functionat.
Va pup acum, ma duc la treburi, la invatat, la alea-alea... Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Oana C spune:
Intru numai o secunda, ca mai mult nu am timp. Am citit mai tot, o sa intru mai tiriu.
Adriana, cuscra, ce se intnimpla cu nr de tel pe care mi l-ai dat? Ca am incercat sa sun, dar imi spune mereu ca nr nu e bun. Hai, ca vreau sa te sun eu, sa vezi ce te mai inbarbatez cu nervii mei cu Eva. Iar despre greutate, de la 13 kg la 1 an, Eva a ajuns la 12,7 kg acum, inconditiile in care s-a mai lungit. Si sa vezi faze de nervi pe capul ei, ca nici sa-i mai schimb diaperul nu mai pot, dar sa-i mai tai unghiile sau sa ii dau ceva de mincare.
Mai scrie-mi nr de tel pe e-mail sau intra pe messenger si da-mi un buzz sa te aud.
Olguta din NJ, noi planificam sa mergem weekendul asta la Sesame Place (o zi). Daca vrei, pot sa te sun, vb pe PM sau te sun eu.
Mari (Yasmari), nici nr tau de cel nu merge. Mi-e mai usor sa vb la tel, cit alerg dupa Eva prin casa, decit sa ma chinui sa scriu ceva la calculator, cu ea in brate. Trimite-mi un e-mail sau PM si zi-mi cind te gasesc.
Anca, multumim pt aprecieri. Si eu ma uit la pozele cu Oana si vad cit de frumoasa si cirliontata este; si mai si merge ... E mai fain in tara, chiar daca te streseaza familia, pentru ca, cel putin, te intilnesti cu alte fete cu bebelusi de aceeasi virsta (Irina cu Ioana) si mai uiti de astea. Oricum, scap de ei pe 11 oct.
Uite, ca deja m-am intins o gramada.
Revin deseara cu mai multe.
Pupici
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
monu spune:
Ola, eu una lesin de somn! noaptea ma trezesc de 3-4 ori pt ca Alexia plange in somn. nu stiu cauzele asa ca ma tot trezesc. am fost azi si la nenea dr pt bb2 care e bine. in schimb mie mi-a recomandat sa ma odihnesc din cand in cand pe unde apuc pentru ca se lasa burtica. ce e drpt ca de vreo 3-4 zile ma doare rau de tot burta si e tare si simt bb jos de tot si apasa. adica am contractii deja! ufff! abia astept sa se faca ianuarie si sa nasc.![]()
Androix bine ca nu a fost ceva grav!
Aurasa bravo pt baietel! daca te intereseaza iti pot spune ca pe dr uscatescu o gasesti pana pe 30 oct. ca de pe 1 noiembrie iar pleaca pe la nu stiu ce congres.

20+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
nelia spune:
Androix, ce facultate ai inceput, ca mor de curiozitate...
loreen spune:
Buna seara la lume...
Am venit acasa...am inceput si munca si as mai vrea sa am zilele de 30 de ore sa pot sa fac tot ce vreau ca nu am timp pentru nimic...
Revin
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
OlgaTarziu spune:
Salut, apar si eu...
Nu la raport ca nu am prea multe de raportat decat ca suntem ceva in genul Tdi adica nu dormim, nu mancam bine, are draci frate toata ziua. Are in gurita unde ii iese o masea rana vie, efectiv cu sange ca deh, asa avem noi norocul. Apoi la amiazi daca doarme o ora jumate sunt super norocoasa. E singurul lui somn pe zi. Aseara l-a muscat o viespe de degetzel. Avea un deget cat un carnat si tot venea bietul sa pupam buba. Chiar cand l-a muscat s-a tarat pe jos de durere de-mi venea sa mor langa el. Tot e bine ca am aflat ca nu-i alergic. Azi era deja bine.
Loreen bine ai aparut!
Newmami nu mai zici nimic?
Elisor dusa esti si tu. Esti in regula?
mstroie cum esti? Cum mai e David?
Ne-am intalnit cu Kitty si Paul duminica. A fost super. Paul e mare si frumos si cuminte ca o fetita. Mananca de stinge, doarme cate 12 ore pe noapte. Tony zici ca era posedat in comparatie cu el, se misca in continuu. Am avut si vreo 2 tentative sa-i spargem capul dar a trecut cu bine ca erau mamicile pe faza. Spre sfarsit erau preteni. Oricum Paul e un pupacios, venea la Tony sa-l imbratiseze si sa-l pupe iar capcaunul meu il impingea.
Admir noile studente, eu nu am nervi sa mi echivalez facultatea nu sa incep alta. Bafta multa!
Va las acum ca am o energie si un chef de exceptie si de abia ma abtin sa nu explodez. Va pup.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Androix spune:
Helou, acum m-am asezat si eu la pisiu.
Am fost in parc si a scos untul din mine. Alearga in toate directiile, nu vrea nici in brate, nici pe jos tinut de manuta, vrea numai liber sa alerge el pe unde vede cu okii. Si-a aruncat si o jucarie in lacul plumbuita si s-a pus pe plans cand i-am zis ca n-am cum sa i-o iau inapoi, de a trebuit sa scot 80 de mii sa-i cumpar o aratare din plastic, ceva intre vaca si catel care se trage cu sfoara dupa el.
Nelia, m-am inscris la limbi si literaturi straine engleza-italiana. O sa fie distractiv o sa studiez istoria literaturii, elemente de lingvistica
kestii d-astea gen razboiu stelelor... Cat despre casa si azi am avut o discutie si se pare ca nu reusesc sa-l conving. Ideea este ca in cativa ani, cand om termina creditele, vrem sa ne facem casa pe pamant la maica-mea la curte. Problema mea este ca nu vad asa repede realizabila treaba asta si problema lui Mihai este ca nu vrea sa se mute de o mie de ori
de lene nu de altceva. Sor-mea de exemplu pana s-a mutat in casa pe care si-a facut-o s-a mutat de 3X in 5 ani, dar el nu vrea frate. Ma rog, deocamdata am obosit sa ma cert pentru asta. La salariu o sa dea bani sa luam carton si o sa gaseasca un om ca sa-l lipeasca. De curs o sa curga probabil prin alte parti ca asa e cand peticesti, dar ce sa faci, asta e, pana ne facem casa...
Aurasa, rezista cu stoicism ca o sa treaca si greturile astea. Super tare pustiul! I-am zis si eu lu Filip in cateva randuri, i-am aratat burtica si nici nu bese! Poate cand o mai creste
si el si burta.
Apropo de asta, cand povestiti de copiii vostri cate zic si cate stiu sa faca parca n-ar fi si Filipu de varsta lor. El nu zice mare lucru: mama, tata, papa (repeta dupa mine cand il duc sa-i dau sa manance), bebe (tot dupa mine) si is (cand vede pisica, pe care o haituieste la propriu si sunt foarte suparata ca arunca cu diverse in ea - papuci, jucarii - si mi-e si mila de animal si ma si gandesc ca nu este o apucatura normala asta)
Tdi, nu iti trimit mama ciorba ca tin la voi, deci e otrava curata. Nu mai poti sa te ridici de pe buda. O s-o duc la maica-mea v-am zis poate ii extermin cainii sa ma injure si aia ![]()
Andutzy,
soacra-ta e incredibila!!! Si de ce n-ai raspuns pe loc: da ok, cu mare placere, faci cinste?
Bea, moama esti cremenalaaaaa! Vai de noru-ta
Loreen, bine te-ai intors, astept cu nerabdare poze din vacanta si noutati despre Delia si despre voi toti. 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
nelia spune:
Vedeti ce spor am la invatat, nu? M-am apucat si de cur si de cap, am pus mincare la foc, rufe la spalat, am scos aspiratorul in mijlocul case, in pauza mai fac si cite un exercitiu la gramatica franceza... dar obosesc repede de toate si mai intru aici, sa vad ce ati mai scris. Am citit pina si presa romaneasca... ca de asta de aici, sint satula pina peste cap, numai nenorociri... Nu stiu daca ati citit de celelalte trei fusilade din America, tot din scoli si cu victime copii (fete) si un director. Trei atacuri armate asupra scolilor in nici o saptamina, asta dupa atacul de aici, din Montreal... Iar aici, linga noi, in Laval, s-a prabusit duminica un viaduct, pe o autoruta... desi au primit semnaluri ca ceva nu e in regula, nu l-au inchis pina nu s-a prabusit. Au murit 5 oameni, dintre care, astazi am aflat, doi tineri de 28 de ani, cuplu care tocmai aflasera ca vor fi parinti. Tdi, asa ca, ce sa mai spun de saracu' pisic! Ca imi pare rau si pentru el... Offf!
Loeeeeen, bine ai venit! Ne era dor tare de tine!!! Cum ai petrecut? Intreb si eu, ca nici nu stiu unde ai fost plecata, dar ma bucur ca esti inapoi.![]()
Androix, moamaaa, ce tare esti. M-ai lovit unde ma doare mai tare: limbile straine. Bravo si bafta multa! Si intreb si eu ca babele: si ce-o sa iesi, maica? Adica cum te-ai gindit sa o folosesti, pe ce ramura a domeniului?
Terasa: maica-mea a curatat cartonul (adica noi
) pina la ciment pe locurile unde ploua. L-a lasat bine sa se usuce, apoi a turnat un strat de smoala. Dupa ce acesta s-a uscat, a pus vreo trei rinduri de carton cu smoala intre ele si un strat de smoala pe deasupra, tot pe locurile cu pricina. Ea mai acoperise de vreo citeva ori, dar numai cu un strat de smoala aplicat direct peste ce era si un strat de carton, ca nu a avut bani de mai mult. Dar nu tinea de la un an la altul. Izolatia despre care iti spun a tinut vreo 5 ani, iar a repetat figura si a tinut alti citiva ani buni. Acum a acoperit sora-mea cu o firma specializata, nu stiu exact ce au facut si cit va tine. Dar tot nu au rezolvat problema umezelii, care chiar daca nu e ca atunci cin ploua efectiv in casa, tot se simte, mai ales in dormitor, deasupra caruia a fost problema cea mai mare. Nici mama mea nu a vrut si nu vrea sa se mute, desi sora-mea gasise multe apartamente la schimb. Saraca, ea locuieste acolo si asa si-a crescut cele doua fete, in umezeala. Acum e mai bine, ca au pus incalzire centrala, au acoperit inca o data si s-a mai schimbat un pic din aerul casei. Daca aveti de gind sa va mutati totusi, atunci poate rezolvati cu o izolatie. Sora-mea mai intrase in legatura cu o firma, care i-au spus clar ca oricit de multe straturi de carton si smoala ar pune, apa tot se infiltreaza, pentru ca fisurile sint adinci. Ar fi trebuit sa rada totl sa toarne un strat de ciment, apoi sa inceapa izolatia. Sau sa faca un acoperis, ca la case, protejind astfel terasa de ploaie... mie asta mi s-a parut cea mai buna metoda, dar si costa cel mai mult. Bafta multa, sa gasiti solutiile cele mai bune! Asa spune si sotu' meu, ca daca s-ar kk bani, ce bine ar mai fi! I-ar lua din WC si ni i-ar da cu cea mai mare placere!
monu spune:
Loreen bine ati revenit home!
eu sunt fiarta de nervi. am trimis copilu in parc cu tati si soacra-mea si cand vine acasa mi se prezinta cu ditamai cucuiu in cap! din prea multa atentie acordata s-a impiedicat si a dat cu capul de marginea topoganului. sa innebunesc!!! mai ales ca eu una sunt super atenta sa nu se loveasca la cap sau fatza! si tat'su relaxat - eeehhhh o sa tinem inchisa in casa!!!! putea sa iss sparga capul sau mi rau si el relaxat ca deh a fost pe tura lor!

20+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
loreen spune:
Acum am adormit copilul si pana se umple cada sa va zic in cateva cuvinte ce-am facut...
Am fost la Sibiu la mama pentru pomana de un an a tatalui meu si apoi am zis sa mai stam putin pe-acolo cu mama.Acuma nu stiu cat a inteles mama din asta,insa eu m-am enervat la culme cu cumnata,nepoata si soacra lui frate-miu.Una peste alta sunt niste persoane imposibile si ma intreb zilnic cum le poate suporta fratele meu...adica am inteles cum...fiind ca ele .Pacat totusi ca el are fondul bun,dar ce te faci cu taranu'oresenizat...
Am plecat fara regrete de-acolo...as i vrut sa-mi para rau pentru ceva,insa abia am asteptat sa plec.
Am colidat orasul,am imbogatit garderoba fetelor cu noi achizitii marca coccodrillo si mariquita,la preturi mult mai rezonabile decat la noi,am cascat ochii-n lung si lat...
Apoi miercuri am plecat la munte la Simon,desi trebuia sa ne cazam la Moeciu...insa neseriozitatea tipic romaneasca ne-a dat planurile peste cap...Cazarea a fost cum a fost,insa vremea si-a batut joc de noi,asa ca am stat mai mult in camera sau ne-am dus cu copii la Brasov la un mall unde mi s-a refuzat in mod categoric dreptul de a-mi lasa copilul sa se joace pe motiv ca-i prea mica...desi arata mai mare decat un copil de 2 ani care batea maidanul acolo.Firesc ca am ripostat si cand s-a vazut aia inghesuita a at-o la intors dar ce mai conta...
Am ramas si fara telefon ca-mi uitasem incarcatorul la Sibiu ...si asa am realizat cat de util poate fi molecularul...
Una peste alta nu am simtit concediul asta deloc,basca am mai avut si niste discutii nu tocmai ortodoxe cu prietenii cu care ne intalnisem la munte,discutii generate evident de la copii.Oricum avantaj eu ca am avut copii mai devreme...
Despre Delia ce sa va zic...este o bomboana de copil...mi-e atat de drag de ea de nu mai pot.Azi era cat pe ce sa nu mai merg la munca si sa cer reintrarea in CIC...a inceput sa vorbeasca intr-una,nimic inteligibil,insa ea chiar crede ce spune...turuie efectiv,face mutrite care mai de care mai haioase,stie rostul lucrurilor prin casa,stie sa ceara ceva cand ii trebuie,a renuntat la crizarile lungi si dese,recunoastele formele si le introduce in casutele lor,se joaca cu mingea,se da pe topogan singura(daca cumva reuseste sa urce)...o multumime de chestii care au aparut peste noapte.In schimb inca nu am inceput odiseea "olita"...
Da mananca foarte bine desi i-au aparut maselele de jos,2 la numar...
Acuma nu-mi da prin cap ce sa mai zic despre ea...sunt atata de coplesita de lipsa timpului incat nu stiu cum sa fac sa le impac pe toate...nici la munca nu reusesc sa fac ce-mi propun,acasa cand vin nu stiu cum sa le fac pe toate ca sa iasa...in final imi da tot cu virgula...
Despre voi nu stiu nimic ca nu am reusit sa citesc din urma...cred ca voi lista paginile si voi incerca sa le citesc sambata dimineata la cafea...macar sa stiu ce-i cu voi ca de raspuns banuiesc ca nu mai este cazul...
In orice caz mi-ati lipsit mai mult decat este cazul sa o spun in cuvinte...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"