Copiluti de mai-iunie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Hai salut

Vorbeati de progresele copiilor, si am intrat sa va spun ultima isprava a lui Sergiu, ca m-a lasat masca. A devenit cam alintat, si are niste manifestari cam barbare cand se supara - musca si loveste. Ieri m-a luat prin surprindere si mi-a ars o cheie peste fata, m-am enervat si hai sa-i aplic o 'mustrare'. L-am luat, l-am pus la colt si i-am spus sa nu cumva sa se miste de acolo ca a fost obraznic si e pedepsit. Credeam ca nu o sa dea doi bani si o sa vina dupa mine in bucatarie (am plecat ca mi se rupea inima de cum plangea), dar a stat acolo 7 MINUTE, pana m-am dus la el si ne-am imbratisat.

In rest toate bune, vorbeste multe, dar pe limba lui, are comportament de catel (dar vad ca nu e singurul ) - adica ne aduce pantofii, latra la pisici, desi stie ca matzele fac 'miau', musca si roade reviste (dar nu si cartile, nu stiu cum le deosebeste).

Androix, sa-ti spun cum am facut cu al meu sot. Ne cacaim de la inceputul verii sa schimbam 3 geamuri ca ne ploua in casa. Recunosc, am si eu partea mea de vina ca deschideam discutia doar o data pe saptamana, si de obicei intr-un moment nepotrivit, cand mai avea si altele de facut. Si bineinteles ca ma tot amana, ca se face mizerie, ca trebuie sa varuim, si a venit toamna si noi tot cu geamurile rablagite. Saptamana trecuta l-am sunat de la mine putere pe mester sa vina sa ia masurile, iar lui Iuli doar i-am adus la cunostinta. Si n-a mai comentat nimic.

Nelia, spor la invatat. Las' ca treci cu bine si peste examenul asta neprogramat.

Va pupam,
Lili si Sergiu (11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Salut
Mi-e rau tare. Am niste greturi tare nasoale, rezist cu stoicism sa nu ma ingrop cu capul in buda. Cred ca mi se trage si de la o ciorba de fasole cu ciolan afumat. Sa va zic ce am putut sa fac: am facut ciorba alataieri seara, si am terminat-o tarziu in noapte asa ca mi-a fost lene s-o mai pun in chiuveta la racit (era plina cu vase de spalat ) si zic las ca pana maine dimineata nu are ce se intampla ca doar nu mai e canicula. Dar ca tuta nu m-am gandit c-o facusem in oala sub presiune care are peretii dubli, astfel ca ciorba mea pana dimineata a stat calda, si normal ca a fermentat. Dar nici ieri nu mi-am dat seama si am mancat, ba mai mult i-am dat si lui Filip o jumatate de polonic. Azi-noapte am zis ca mor pe buda, aveam niste crampe de ziceai ca nasc si evident si Filip e cacacios si s-a si iritat de-l ustura de nici nu ma lasa sa-l sterg de kk. A patit-o si Mihai, desi el zicea ca a scapat si se bucura ca-i ramane lui toata ciorba, doar ca la el a fost cu putina intarziere: l-a pocnit azi in timpul filmarii, unde credeti? intr-un spital. Pana la urma a fost evoit sa mearga acolo la buda ca altfel era de rau, si stiti si voi cum sunt budele in spital.
Si acum tre sa gatesc iar, ca in ciorba asta aveam speranta toata saptamana, acum trebuie s-o duc la maica-mea s-o dea la caini, daca n-or muri s-aia de la ea.
Si sunt si sfarsita, ma doare si capul, imi vine sa ma scurg...

Cu Mihai e foarte naspa treaba: nu se pune problema sa chem eu mesterii si sa ma ocup personal. As face si asta, dar el nu este de acord sa facem si sa PLATIM noi aceasta reparatie, asa cum nu este de acord cu vanzarea apartamentului si mutarea in alta parte. Deci nu am ce sa fac singura. Daca ar zice: da femeie, facem da cand ca io n-am timp, m-as ocupa, dar el nu vrea sa fac nici eu. Toate lucrurile pe care nu le face din delasare pana la urma o sa le fac eu, cum ar fi treaba cu becurile, dar ce nu e de acord JUPINU' nu pot sa fac de capul meu. Problema mea este de fapt ca nu il inteleg: de cand stam aici avem numai dezavantaje din partea vecinilor - cu terasa, cu parcarea, cu faptul ca nu vor sa punem repartitoare de caldura si tot asa - si o singura parte pozitiva si anume ca am renovat acum doi ani si l-am aranjat cum am vrut noi, dar nici asta nu e cine stie ce parte pozitiva. Pentru ca ar mai fi muuuult de investit in mobila si pe de alta parte din cazua terasei arata deja ca o pestera. Si deci nu reusesc sa-l inteleg de ce se incapatineaza sa nu il vindem. Deci eu una in momentul de fata nu-mi mai doresc altceva decat sa ma mut de aici.

Ma ia si cu frig, ma simt cu un rahat. Ma duc sa ma intind putin ca pe urma iar tre sa bucataresc, caci dupa cum v-am povestit iar n-avem nik de haleala

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Ada,pogrese,progrese,dar sa stea 7min la colt..Moaaama!!!M-ai lasat cu gura cascata.Asta le intrece pe toate.Sunt uimita.Stai ca nu-mi revin.:)

Ema stie cand face ceva rau,iar daca ii fac morala vine si ma pupa.Uneori ridica mana sa ma pocneasca,dar se opreste inainte sa ma atinga si incepe apoi sa ma mangaie..:) Cateodata..Azi mi-a zgariat gatul rau de tot.Ma ustura rau.Am iesit in parc cu o alta mamica.Toate bune si frumoase pana la 19:00,ora la care isi baga degetul in gura si i se face somn.Ema si Razvan s-au tinut de mana,s-au alergat si s-au jucat cuminti in nisip.La 19;00 a zait topoganele,si pt ca nu erau deloc prea usor de urcat nici de mine,mai era si aglomeratie,n-am lasat-o.Ema devenise deja agitata de somn si a inceput distractia..Pana am ajuns la masina m-a batut,m-a zgariat,abia o tineam in brate.Acuma eu nu stiu daca era somnul, faptul ca n-am lasat-o sa urce pe scarile topoganelor sau ca am dus-o acasa,dar ma ustura zgarieturile de numa'.

Nu stiu cum sa fac sa-i schimb programul.La 19;00 daca nu e in casa,eventual in pat,sa isi bea laptele,plange rau.La 6 dimineata e in picioare si striga "apteeee"de trezeste tot blocul.La 6;30 arunca cu jucariile pe pachet.Vai de vecini..!Iesim dimineata la plimbare,si pana se aduna mamicile cu copii care se trezesc la ore rezonabile, Ema urla de somn deja.La 11;00 doarme iar.Nu stiu cum sa fac sa-i decalez pogramul macar cu 90min.Nu reusesc.La11;10 si 19;10 incepe sa planga tot mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

in sfarsit a dormit mai bine asta mica de am reusit sa mai recuperez un pic dar tot tuseste groaznic. am sa caut bicarbonat cum am citit mai sus dar incurajati-ma ca are efect ca nici macar nu stiu cum se cheama pe americaneste sa cer la farmacie.

Olivia e o fetita pupacioasa si tare delicata. nu a stricat nici o jucarie si nici macar paginile la carti, doar ce mai apuca sa roada pe ici pe colo. nu zgarie, nu musca, sta cand o imbrac si cand ii schimb pampersu, dar nici eu nu am alergat-o prin pat cu el, am blocat-o si acum cand ii spun schimbam pipi sta ca o broasca testoasa pana mami zice gata. e zambareata dar si noi radem tot timpul cand o vedem ce face. cand o vad ca scoate mancarea pe care i-o da tati rad in loc sa o cert si chiar de dimineata cand i-am dat cativa biscuitei a luat farfuria, jap cu ei pe jos dupa care pe genunchi la vanatoare de biscuiti pe mocheta. ce sa ma mai enervez, ca aspiratorul astepta deja. or fi mai buni asa, mai cu un par de mocheta, mai cu un fir de praf.

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Extraorinar!!!Clara,si Ema tot "anu" spune la luna.Da' zau daca pricep care-i legatura!
Spune tot mai multe cuvinte,dar n-au prea multa legatura cu realitatea.De exemplu: du-du, cuca, pupa, tuta stiti ce inseamna?
Sa va traduc..:) dudu=dush,cuca=cocosh,pupa=papusa,iar tuta,dragelor,tuta inseamna cutie:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola,
slaba miscare! cand ne intalnim cu Oana?
nu am noutati doar ca nu mai fac naveta la spital sotul fiind exernat.
vroiam doar sa a zic ca acum imi dau seama ce fler am avut cu dadaca. stiti ca v-am zis ca printre motivele pentru care am renuntat la ea era si acela ca o striga pe Alexia cu un alt nume si ca uneori se ducea inainte si nu parea ca aude cand o strigam. acum am aflat ca a fost internata pentru pierderi de memorie. saraca femeie! ii doresc multa santate! ma gandesc insa cu groaza daca nu renuntam la ea si avea pierderile de memorie cand era cu Alexia singura pe afara? mi se face pielea gaina.

20+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna seara dragelor! Bravo copilasilor vorbareti, noi mai mult de E, EI, MAMAMA SI TAITAI nu stim sa spunem, imitam ca maimuta, invata repede sa imite gesturi, stie tot ce ii spun, dar departe de vorba inca...
Cu putza tot rau stam, azi tot a plans la fiecare pishu, maine dimineata ne-am programat la Grigore Alexandrescu sa-l vada o tanti chirurg ortoped sa ne zica daca e totul ok. Cu aceasta ocazie il va vedea si un ochi de ortoped, mai ales ca a trecut ceva de la ultimul control si cu problemele avute de noi in trecut, tot mai am niste semne de intrebare... Mai ales ca mi se pare ca merge si putin strambutz cu un picior....Sper sa vin maine acasa cu niste raspunsuri multumitoare....
Va pupam, noapte buna!

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am putere si nici timp sa va scriu eu prea multe, dar am citit ce ati mai scris si am zis sa postez ceva ca sa ne aducem inapoi pe pagina 1. Am fost astazi trei sferturi de zi la biblioteca sa invat, tati a fost casnic si s-a laudat la toata lumea. Are asa un noroc, a stat si el o zi acasa, a facut ce-i drept de toate, s-a ocupat si de copii, le-a dus-luat de pe la gradinite-scoli, le-a dus si intr-un parc... dar chiar si asa, astazi s-au gasit sa sune vreo trei prieteni si sora-mea si acum am gasit felicitari pe Messenger, ca ce barbat vrednic am: ca ma lasa sa invat si el face tot in casa!

Blackpanterro, nu ma invidia, ca zau daca ai de ce, nu fac mare lucru, ma ocup de casa si de copii, si am si doua cursuri la care abia ma descurc, ca am multe lacune la capitolul limba, ca e foarte mult si timpul si fortele mele cam limitate. Nu mi-e usor deloc! Chiar i-am zis sotului cind m-am intors vlaguita si destul de descurajata, ca abia acum inteleg de ce sint prostii fericiti. Pai, cind nu stiam ce invat de vreo citeva zile mi se parea ca stiu franceza, acum, cu cit invat mai mult, cu cit mi se pare ca nu mai stiu nimic! Tot ma tin sa-ti spun ceva si nu mai reusesc. Sa stii ca si eu am trecut cu Agata prin ce treci tu, intre 18 si 24 de luni ale ei ma intebam de ce naiba oi fi facut eu copil!?! Ma simteam total nepotrivita cu rolul de mama, Agata imi scotea fire de par alb si imi punea nervii pe roate (e adevarat, ca era extrem de energica si voluntara, nu dormea decit jumatate de ora pe zi, se cocota peste tot intr-o casa strimta si cu mult prea multa mobila pentru siguranta unui copil, eu voiam sa fac tot si depuneam un efort mult prea mare pentru fortele mele, sotul lucra si avea si scoala seara, pleca la 7.30 dimineata si se intorcea la 12 noaptea, frint, nu stiam limbile deloc, nu cunoasteam pe nimeni acolo unde stateam... ce mai, izolare totala si cu o maimuta pe cap. Si uite asa, fara sa-mi dau seama, am ajuns in pragul unei deznadejdi - si nu as gresi daca as spune chiar depresie - de toata frumusetea. Si intr-o zi am zis stop, fac cit pot, copilul pe primul plan si in rest ce apuc. Am inceput sa fac mincare din ce in ce mai usoara, adica o ciorba si puneam la cuptor legume si carne si mai faceam si salate si cam atit. Nu tu dulciuri, nu tu specialitati... Am strins toate covoarele si intr-o jumatate de ora maturam si stergeam pe jos, am aruncat toate toalele nefolositoare si am redus astfel din cantitatea de rufe care trebuiau spalate si calcate... Si am inceput sa fac aerobica, acolo cit puteam si cit imi permitea, sa dansez cu Agata ca sa o mai opresc din acrobatii, sa ies pe la activitati, am inscris-o la inot, apoi la un curs mamici-bebici... Si ma intorceam acasa, nu mai gaseam totul pus la punct, dar eram multumita si relaxata, chiar daca tot obosita. Deci, mai lasa jos, sincer! Fa cit trebuie pentru copil, mai lasa-l si in plata lui daca e hranit, spalat, dormit, plimbat, jucat, mai da-i ignore la unele mofturi. Nu zic sa-l lasi sa plinga, eu nu mi-am lasat fetele sa plinga desi se spune ca ar mai trebui si asa, dar invata-l treptat-treptat ca si mami e o fiinta care are dreptul la timpul ei de odihna. Altfel, nu te vad bine! As fi vrut sa-mi spuna cineva si mie si la timp aceste lucruri, ca eu aveam doar modelul clasic al femeii si mamicii care roboteste pina pica in nas si era o frustrare pentru mine ca nu ma pot ridica la standardele din familia mea. Bunicele mele, mama, sora mai mare si chiar si celelalte doua, matusi, verisoare... toate sint asa, dar de fapt, mi-am dat seama ca nimeni nu stia exact cum erau in casa lor cind aveau copiii mici, mai ales fara ajutor. Asa ca, mi-am facut curaj si am lasat modelul cit colo, nu stau lucrurile in orice curte la fel si trebuie sa-ti respecti limitele, ca daca nu o faci tu, nici altcineva nu o va face, nici daca e sotul sau baiatul tau. Stii tu, obisnuinta e a doua natura, daca ii obisnuiesti ca tot timpul sa fie luna, mincare buna si la timp, toate mofturile respectate, tabieturile la fel... asa ii vei avea. Pentru ca, eu ma indoiesc ca exista timp pentru toate, ar fi bine, as vrea si eu. Dar nu e, deci cineva ramine la urma...

Androix, iti spun si tie cite ceva. Mutati-va!!! Eu am stat la ai mei intr-un apartament, de fapt si acum mai locuieste maica-mea in el si a tot reparat saraca in fiecare an si tot ploua in casa. Noi eram singurii proprietari de pe scara, la etajul 4 (ca nu am avut bani sa luam mai jos) si nimeni nu voia sa se bage la reparatii. Dar oricit ai repara izolatia aia, tot se strica daca ploua mult si apa se infiltreaza peste tot si curge pe pereti sau daca nu curge, e umezeala si te simti, cum spuneai tu, ca in pestera. Eu asa am trait si te inteleg perfect, asa ca trebuie neaparat sa-l convingi pe sot ca e musai sa va mutati... ca asa v-am spus eu!!!

Ioana, nici mie nu-mi place sa invat pur si simplu. De fapt, mie nu-mi place sa fac nimic daca nu sint motivata si stimulata. Si una e sa inveti o carte si dai un examen si alta e sa te duci la cursuri, sa te intretii cu profesoara si colegii in discutii interesante, sa afli lucruri noi, sa ai cite o tema sau proiect, test sau un examen (pe astea as prefera sa nu le am, dar daca trebuie... trebuie). Si m-am bagat in asa ceva din doua motive sau chiar din trei. Unul: o scoala iti da posibilitatea sa te ocupi si de familie si mai ales de copii, ca sint micuti, pe cind un servici de 9 ore... mai puti. Adica ar fi trebuit sa le ducem la 8 si sa le luam la 6, in fiecare zi, ceea ce nu mi-a convenit deloc. Doi: prima mea meserie nu mai e cautata aici pentru ca piata e full in acest domeniu, sint la scoli de infographie si al absolventi... ca nu sint posturi. Plus ca toti cei care aveau meserii legate de calculator si nu si-au gasit de lucru in domeniu, s-a re-orientat spre domenii conexe. Trei: o scoala aici e o rampa de lansare sigura, acolo inveti limba bine, acolo gasesti stagii sa te integrezi, acolo iti faci relatiile... Bineinteles, cu conditia sa nu stai numai pe bancile scolii ani de zile, neacumulind nici un fel de experienta de munca. Si eu am ales ceva ce imi place, cu perspective excelente (adica posturi girla), salariu bunicel, beneficii asijderea. Toate astea ma stimuleaza si scoala nu e decit un drum (cam lung si cam greu, din pacate) care ma ajuta sa ajung la tel si sa-mi respect prioritatile propuse de mine si de familia mea. Dar, recunosc ca trebuie sa fii un pic nebun ca sa te apuci de scoala la aproape 40, cu doi plozi mici, fara nici un ajutor si intr-o limba pe care nu o stapinesti la nivel universitar. Dar de placut, imi place!

Adina, eu am intrat intr-un BAC en travail social/Social work (inainte de numea psihologie sociala, practic asta esti, un fel psihopedagog social, adica cam pe acolo se incadreaza o parte din sarcinile citite pe la posturi). Chiar, Androix, tu ce studiezi? Ca nici nu am stiut ca ai inceput si tu facultate, stiam doar de italiana...

Gata, va pup! Pa!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Bunaaaaa!

Sa va anunt ca am un BAIETEL again. O sa fiu "soacra cu doua nurori".

Androix vad ca si tu te plangi de gretzuri. Bebelinul asta asa e de capricios. CUm nu ii convine ceva, abia ajung la buda, e cu "evacuare" rapida. Deunazi, eram in baie si ma rasteam cu succes la buda, iar Catalin in casa, cu tati si facea: tata, mama oaaaaac! si radea mititelul.

I-am zis ca o sa mai avem un bebe mic si ca e la mama in burtica. De vreo saptamana spune tuturor cunoscutilor "eu bebe" si arata spre el si spre burtica lui.

Noi suntem bine cu totii. Catalin a scapat de problemele cu burtica (totul era de la eruptia masiva de premolari, molari si canini). Toata gurita e plina de coltisori si cum ne prinde ne muscaaaaa. In rest, copil cuminte : a aruncat telecomanda in cada plina cu apa, la fel si niste hainute pe care tocmai le stransesem ca se uscasera, sterge gresia din bucatarie cu prosopul de vase, sterge covorul cu servetele umede (mama ata=mama, gata), afara "ploa", totat lumea face "ba"(baie) si cel mai frumos (ca e legat prin cordon ombilical de tati si plange cand nu este acasa): tata brrum-brum dada papa (in traducere libera, in disperare,i-am zis: tata a plecat cu masina la serviciu sa faca bani sa cumparam papa si s-a linistit copilul). Orice bancnota este dada. Imita orice nu poate exprima cat de cat.
Mai vorbim, ca vad ca da semne sa se trezeasca. Pupici

Aurasa DPN 21.03.2007 si Catalin (3.06.2005)

Mergi la inceput

neata!in graba.ema peste mine.
noi pe la 17;30 mergem la roata,in herastrau,impreuna cu vecina si razvanel(1an si jumatate).mai vine cineva?sunt topogane,leagane,este nisip,iarba,spatiu intins.

Mergi la inceput