Nazdravani de aug-sept 2003 (73)
Raspunsuri - Pagina 4
mihaela_s spune:
pentru sarbatoritii pe care n-am apucat sa-i felicitam si pentru gemenii lui flori!!! Mamicilor sa va traiasca puiutii sanatosi!
roxana, sa-ti traiasca puiul scump, sa fie sanatos si mancacios. 
Noi suntem la fel cum stiti...o alergatura intre serviciu, camin, casa, scoala...parca nu e deajuns o zi, apoi o saptamana pentru cate sunt de facut...si iar o luam de la capat!
Silvia e ok la camin, e veterana si deci nu mai are probleme de acomodare. Uneori e tare incapatanata, incercam sa ne abtinem de la nervi si strigate, stim ca nu da rezultate. Eu sunt uneori mai apucata si mai strig la ea, iar rezultatul: striga si ea la mine cand o apuca. Azi am realizat la un moment dat cand imi spunea Diana ca intelege ce o rog si ca poate avea rabdare pana termin eu ce am de facut ca mai am de asteptat inca 7 ani ca sa ajunga si Silvia la acest lucru 
. Greu va fi! ![]()
Toate cele bune si sanatate multa puilor bolnavi!
Mihaela si fetele mele
iuliana76 spune:
Buna fetelor.
In primul rand la multi ani tuturor piticilor care au facut 3 ani si n-am apucat sa-i felicitam, cu marea noastra schimbare am fost extrem de ocupati, de 2 zile avem si noi net dar am fost bombardati cu intrebari de la prieteni si rude si n-am apucat sa vad nimic din cele intamplate pe aici.
Si pentru Roxana, sa-i traiasca baietelul!!!
Noi suntem bine, ne-am adaptat la fusul orar, dar suntem destul de "ne la locul nostru" deocamdata. Sper sa ne adaptam in timp, sa ne obisnuim cu limba, cu orasul. Fetele sunt bine, le-a placut calatoria cu avionul, au fost in general cuminti, Andreea s-a speriat putin la aterizarea in Montreal, au durut-o putin urechile si nu mai auzea dar s-a calmat cand s-a oprit avionul. Aici primele 3 zile au fost extrem de matinale dar acum se trezesc iar la 10 dimineata desi am aincercat sa le tin pentru ora 8. Aici ne-am facut actele, ne-am cumparat cam tot ce ne trebuie in casa, am cautat gradinita, am gasit ceva dar vor incepe peste 2 saptamani. Intre timp ne cautam masina. Vineri avem intalnire cu un ofiter de imigrari si vom vedea ce vom face, job sau cursuri.
Ma opresc ca a inceput Andreea sa traga de laptop.
Revin.
danat spune:
Wow, ce vesti frumoase. Asa da, ne mai creste si noua moralul vazindu-i pe altii inconjurati de intamplari pozitive!
Felicitari Roxanei in primul rand pentru suriorul adus Mariei, sa va traiasca baietoiul, sa va aduca multe bucurii si sa fie norocos!!!! Sunt sigura ca-i va fi tot asa frumos ca mami!
Iuliana76 bine v-ati instalat la Canadica, sper sa va fie usor, sa reusiti ce v-ati dorit si sa va acomodati cat mai repede. E minunta, cand va ganditi ce le puteti oferi de-acum inainte copiilor, si in ce mediu (mult mai bun) traiesc! Felicitari si tot respectul pentru curaj!![]()
Noi, cum ne stiti, cu de toate, eu am o perioada foarte incarcata la birou, inca cel putin o saptamina si nu apuc sa prea fac altceva. Radu e din ce in ce mai independent si plin de personalitate (si cu bune, si cu mai putin bune) deja seara e "NU CACA, NU BAIE!" Eu adopt sistemul "zi-i ca el si fa ca tine" si ii zic "bine mami, nu caca, nu baie" si-i dau kilotii jos si-l pun pe olitza. NOROC ca e de gasca si nu protesteaza ![]()
E innebunit sa danseze, ar sta toata ziulica pe muzica, ideea e ca vrea impreuna, iar eu am si altele de facut prin casa 
Ma gandesc serios sa-l dau la gradi din primavara ca sa-si mai schimbe anumite alintaturi si obiceiuri de mic jmeker. Om vedea...
Hai va pup ca revin la munci 
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
ankalaura spune:
Salutare!
De aproape o saptamana ma chinui sa pun si eu aici o interventie!!!
Am copil de duminica trecuta, si saptamana asta am fost in concediu. Totusi, n-am reusit sa fac aproape nimic din ce mi-am propus!
MULTI ANI dorim si noi, cu intarziere, Alexandrei, gemenilor nazdravani, Ghiberdelei, care mai erau mai?? Crinei si Craitei (ce nume extraordinare au fetele astea doua mai!) - nici eu n-am putut vedea pozele, ca si Anca, imi spune 0 photos... Salutam venirea pe lume a baietelului rotofei al Roxanei! Si Iuli76, bafta maxima nene, ca eu una mor de invidie! Sa fiti sanatosi, si lasati nostalgiile ca ati plecat la mult mai bine, mai ales pentru copii, dar si pentru voi (sunt fascinata de sistemul de pensii canadian mai!) Hai, instalati-va bine, ca poate ma enervez si vin in vizita ![]()
In prima seara acasa, Eliza mi-a trantit o surpriza de proportii... Aveam tone de bagaje, eram amandoi prin casa, pe ea am postat-o, dupa baita, la desene, ca sa apucam si noi sa mai desfacem bagaje. Dumneaei si-a luat crema de poponel de cand era bebe, si si-a aplicat o masca zdravana - vedeti aici: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ankalaura/album?.dir=45e3re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/ankalaura/my_photos
Radeam ca fraierii ca doar ce era sa facem, iar ea spunea "Uite mami, sunt un claun"
Luni dimineata, la gradi. Am stat cu ea pana la pranz si mi-a placut tare mult (la noi asa se practica, eu am stat mai mult de curiozitate, ca de altfel fata nici nu m-a prea bagat in seama, dar astia nu m-au crezut pe cuvant ca nu va plange, asa ca am lasat si nr de tel cand am plecat). Am luat-o la pranz, a doua zi la fel. Marti, cand m-a vazut, s-a bucurat, dar nu vroia acasa ("Ai venit sa ma iei deja? Dar eu vreau sa stau aici mult mult mult de tot") A treia zi si a patra a mancat acolo si mi-a adormit in masina. Ieri deja mi-a prezentat un poezioi pe care eu am crezut ca l-a invatat la mama, dar de pare ca e de la gradi - o chestie cu miscare, cu degetelele si cu animale (si din cate am vazut eu luni, poezioarele astea cu miscare se spun o data de care educatoare, si cel mult inca doi copii de anul trecut le repeta, toti stau in cerc si executa miscarile - scopul e mai degraba coordonarea miscarilor decat poezia in sine)
Deocamdata suntem incantati. Se pare insa ca mancare nu e tocmai grozava, trebuie vazut ce facem in sensul asta. Marele minus e ca nu au inca patuturile, asa ca si sapt viitoare trebuie sa o aduc acasa la pranz. O sa fie cam complicat ca nu mai am concediu, si sper sa ma descurc cu o verisoara a noastra care e invatatoare, sa vina sa stea cu fata.
Marele minus al gradinitelor de stat fata de private sunt vacantele al naibii de dese, dar ma gandesc la o solutie si la asta.
Marele minus al gradinitelor private fata de cele de stat... risti sa fie acolo niste copchii de maxim rasfat si tupeu, pe care nu-i prea urecheaza nimeni (e o metafora treaba cu urechiatul). Eliza imi spune si acum de doi baietei de dincolo care o necajeau mereu, si tot timpul imi spune ca nu erau cuminiti si ca nu erau prietenii ei.
Deci, peste tot plusuri si minusuri.
Anca lui Sahsa, eu mai dau o data din gura, ca sa nu tac. Nu ai sa rezolvi niciodata nimic cu Sasha prin constrangere, pedepse si urecheli. Va face mai rau. Ai mare grija - baietelul fostei mele sefe, nebuna aia, se manifesta cam la fel, nu se putea nimeni intelege cu el, iar acum e in cls a II-a si e un mic derbedeu, nu face lectii, tipa si scuipa pe toti. Si asta pentru ca nici unul din parinti nu i-au acordat atentia de care el avea nevoie. Il lasau cu bona, in fine, iti mai povestesc eu daca vrei.
Sfatul meu pentru toate mamicile e sa p una mana sa citeasca in draci, ca ne credem parinti priceputi, dar nu suntem. Habar n-avem ce se afla in mintea micutilor (si probabil ca o sa imi iau rosii peste rosii, dar stiu ca am dreptate).
Uite, daca vrei, iti dau sa citesti o carte despre limbajul de iubire copiilor (se refera la limbaj in sensul de maniera de comunicare a sentimentelor lor si la cum sa facem noi sa aiba ecou ceea ce dorim, nu la cum se exprima) - de ex timpul acordat, sau mangaierile si lauda,darurile sau serviciile.
Poti sa te superi pe mine, dar esti cam stresata si tipi cam mult la el. Si poti iarasi sa te superi pe mine, dar principalii responsabili sunteti voi, parintii, si in puterea voastra sta sa faceti din el un copil intelegator si colaborativ. Nu cred ca vreti sa n-aiba prieteni pentru ca el injura sau da din picioare. De unde injura nene????
Daca ai putea, ia-ti o saptamana concediu si petrece-ti timpul cu el (eu am fost atat de fericita saptamana asta! Si tot n-am avut timp sa fac cu fata ce mi-am propus!), fa-i program si limiteaza-i accesul la desene violente, filme sau muzica de la atomic sau mtv.
Aveti mare grija cu el, ca numai cu ajutorul vostru isi va regla problemele de comportament. Nici sa nu te gandesti ca educatoarea poate avea vreun rol! Pustiul asta al fostei mele sefe, colabora bine cu educatoarea, dar acasa incepea datul in petec.
Hai pupici, si sper ca nu te superi pe mine ca imi dau si eu cu parerea aici 
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Sasha.p spune:
Anka - daca mi-as fi propus sa ma supar pentru pareri ca ale tale nu as mai fi scris aici, nu ?
Sunt de acord cu tine in privinta educatoarei : desi are cica experienta, nu prea ii tine in mana pe copii. Dar problema e ca Sasha face asa numai acolo, acasa cu noi nu indrazneste sa vorbeasca asa. Stie ca ma supar si il pedepsesc. Cu tipatul am lasat-o mai moale oricum ... De exemplu, am tipat saptamana trecuta la el ca a intrat in baie sa isi spele o masinuta la chiuveta si l-am lasat in pace, dar cand a venit sa ma intrebe daca mai am alt sampon ca pe al lui il terminase spaland masinile ... mi-a sarit tandara ...dar numai pentru faptul ca nu am avut cu ce sa il spal in seara aceea, nu ca l-a consumat efectiv. Si s-a mai potolittotusi, in fiecare dimineata inainte sa plec de acasa, ca el pleaca cu tati un pic mai tarziu, cand ne pupam la usa il pun sa promita ca e cuminte si nu mai vorbeste urat. Ma rog, trebuie lucrat pe tema asta.
Dar daca ai o carte pe tema asta, chiar te rog sa mi-o dai, ca sincer nu am pretins niciodata ca sunt asa de tare in cresterea copiilor.
Pana la urma la ce gradinita e Eliza, la cea de pe Popa Nan ? Si la cea veche cum au reactionat ca nu o mai duci ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
roisin spune:
Multi pupici si de la noi pentru toata lumea, princhindei maricei, fratiori mititei (Roxana, felicitari, mamico, sa-ti traiasca voinicelul!), si pentru mamici si eventuali tatici deopotriva (chiar, Mih si Bogu ce-or mai face?).
Iaca si noi, dupa luni de zile, dam un semn timid...
Despre capre, numai de bine, Miruna merge si ea la gradi de miercurea trecuta, ii place tare mult, a lasat paf pe toata lumea cat de bine s-a acomodat si cum coopereaza la jocuri (imi povesteau educatoarele ca mergeau in parc si ea tinea doi copilasi de manute cu mult simt de raspundere "stai aici, de manuta cu mine"), este extrem de impertinenta si zglobie (azi s-a infipt in fata uneia din educatoare si i-a zis "veau si eu o pietena aici, la gadi, nu vei sa fii tu pietena mea?"), se impaca foarte bine cu copiii, dar de obicei isi gaseste prieteni si modele printre adulti. N-are nici o jena sa agate si sa salute oameni pe strada, pe scara blocului, indiferent daca ii cunoaste sau nu, le arunca cate un "Bunaaa! Eu sunt Miiuna!", sau ma ia pe mine la chestionat cu volumul la maxim: "mami, ce face doamna asta, pe cine asteapta? eu chied ca asteapta pe un baiat!", "ia uite, mami (chiocotind), baiatul ala e imbacat in maieu, n-aie bluzita! si celalalt e cu butica goala!!!". ![]()
Cateodata e o aventura sa mergi cu ea pe strada, mai ales ca face si gafe mult mai tzapene ("uite, un tigan!" - p-asta cred ca de la bona o stie
).
Apropo de tipat la copil, si pe mine ma mai apuca cateodata, nu tip dar ma rastesc destul de urat cand are crize de personalitate de genul "nu vreau! asa vreau eu! ba nu!". Stiu ca nu e tocmai instructiv-educativ, dar imi e greu sa le fac fata la ambele capre fara sa ma pierd cu firea chiar deloc. Noroc ca exista magneziu forte. ![]()
Zgaiba mica (ma rog, "mica" e un fel de-a spune...) e o zurlie si jumatate, ceva mai calma decat sor-sa dar mai voinicuta si la fel de plina de personalitate, imita absolut tot ce vede la sor'sa, cand se duce Miruna la pipi merge si ea la "pepeee", incearca sa se imbrace, sa se incalte, sa manance singura... din fericire a inceput sa vorbeasca si sa ne intelegem cat de cat, asa ca sper sa o mai rareasca cu tipetele cand vrea ceva si io nu stiu sa traduc. ![]()
Altfel, sunt haioase si de-o veselie molipsitoare, dar sunt si extreeeem de solicitante, ca sa nu mai spun de geloase. Is una mai pupacioasa si mai rasfatata ca alta, asa ca e bataie care sa se arunce prima in brate la tac-su, care sa se cocoate pe mine cand stau la calculator sau cand mancam fulgi de porumb.
Am vazut niste poze cu prichindei si am ramas paf, nu pot sa cred cat s-au schimbat Raducu Teu si Sergiu (cred ca Sergiu e, am recunoscut-o cu siguranta pe mami, ca la baiat am avut dubii
). Moama, deci am zis ca au cel putin 5 ani!
Am vazut-o pe scumpa de Eliza si pe Emma si Diana, care m-au dat pe spate cat sunt de cochete si de frumoase. Io n-am mai pus poze de o mie de ani si din nefericire nici nu prea mai facem foarte des, si o sa ne para rau... ![]()
Hai ca gata, beep, timpul a expirat, sunt invadata de chestii, fraaaate, cum fac sa dilat timpul ca sunt cu o mie si-un milion de chestii in stand-by si n-am nici minute, nici neuroni cati as vrea sa invat/fac tot ce mi-am propus!
Pupici si bafta Iulianei 76 si familiei, sper din tot sufletul sa le merga bine acolo, departe!
PS Tre sa ma laud, azi mi-a venit fata acasa cu prima realizare de la gradi, evident ca e un kakamaka, o batistuta de hartie pe care a indoit-o si a lipit niste frunzulite si o floricica, dar e a lu' fata mea, sunt terminata, cred ca o pun in rama. Doaaaamne, cacacioase mai sunt mamicile astea... ![]()
liliac1 spune:
Venim si noi sa mai spunem cateva lucruri...
In cele din urma, dupa 2 saptamani de stat acasa cu mucii pana-n barba si cu o tuse magareasca, luat antibiotice si siropele de saraca copkila le-a invatat si denumirile, si la ce foloseste fiecare dintre ele, dar si ordinea in care trebuiau luate, ne-am revenit, asa ca luni am fost din nou la medic de ne-a dat unda verde pentru gradi si de ieri suntem din nou pe baricade. Si daca prima zi a fost una de cooperare, ei azi dimineata, iar au inceput figurile... cu lipit de mine, cu nevrut sa intre in clasa si tot tacamul...si eu eram neputincioasa, parca mi s-a epuizat sacul de povesti in ceea ce priveste ramasul la gradi, tat-su bate din picior ca trebuie sa ajunga la munca si numai boscorodeshte incetishor, numai cat sa ma enervez si mai tare...si uite-asa ajung la munca cu nervii pe bigudiuri astfel incat parca de la prima ora e o zi compromisa.
In alta ordine de idei, vin si io cu cersitul cartii de la ankalaura, nu de alta dar eu am convingerea ca asa de mult am gresit in ceea ce priveste educatia copilului incat cateodata ma buseste si plansul de neputinta. Primul pas gresit sunt bunicii, pe care oricat de mult mi-as fi dorit, nu am avut cum sa-i scot din schema, cu toate ca am sperat ca se va rupe cordonul ombilical intre ei si fii-mea, odata cu inceperea gradinitei. Dar cu cine era sa o las cat a fost bolnavioara??
Si sa vedeti cat este de parsiva ghiberdica asta...daca o cert sau ma supar pe ea si adopt tacerea, incepe sa urle, nu ca de ce m-am suparat ci pentru ca N-O MAI IUBESC!!! Ma inmoi definitiv...nici nu mai stiu ce atitudine sa adopt...ca i-am explicat in cazurile astea ca mami nu poate vreodata sa n-o iubeasca doar ca este suparata pe o situatie in sine, ei, si-aici vine santajul cu "daca ma iubesti de ce nu ma tii in brate si sa ma mangai???" Probabil ca la nivelul ei asta inseamna marea dragoste...Si-uite asa se duce naibii tot.
Hai ca v-am zapacit, dar am asa o stare aiurea...Astept si io we, sa pot sa ma duc la targul de vechituri, poate voi gasi de cumparat un caracter mai puternic ![]()
Va pup.
dana_ene spune:
Hai sa ma plang si eu alaturi de voi.
Si eu ma simt o mama ce-a gresit in educarea copilului
.
Dau vina pe faptul ca-i alintata, ca a fost mult prea dorita si nu mai pot sa stavilesc sentimentele nimanui fiindca si mie mi-e greu sa o fac.
Cu toate acestea de cele mai multe ori ma trezesc ca tip la ea, ba chiar si dau in ea 

. Sunt extrem de obosita si stresata si toti nervii mi-i vars pe Oana.
Apoi tot eu regret si sufar si ajung sa trec dintr-o extrema (a tipetelor) in cealalta (a alintului).
Si pana la urma sunt constienta ca fac numai greseli
.
Mi-am pus mari sperante in gradinita. Poate ca sper prea mult, dar vreau sa cred ca pot fi ajutata intr-o anumita masura in educarea Oanei.
In majoritatea cazurilor in care-mi sare tandara sunt constienta (de multe ori chiar atunci cand tip la ea) ca Oana e mica, e o copila de 3 ani si nu face decat nazdravanii firesti la varsta ei. Insa oboseala nu ma ajuta sa ma calmez... si iarasi gresesc.
Ea nu-i un copil rau, multumesc Domnului, dar tare mi-e teama sa n-o inraiesc eu
.
Anka, ce carte e aceea ? Ca tare-s si eu interesata ! Poate ma mai luminez.
Eiii, si una peste alta, haide sa ma laud putin cu ea. Am gasit facand curatenie desenul pe care l-a facut Oana de dimineata.
Ea, mititica mi-a spus atunci "uite, mami, am desenat un om de zapada". Am aruncat o privire, am laudat-o, dar nu m-am uitat cu atentie. Acum l-am descoperit si sunt foarte incantata. Spuneti si voi daca nu arata minunat (ochi, gura, caciula, nas, nasturi...) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poza lui e aici: OM DE ZAPADA
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
iuliana spune:
Intii sa urez Roxanei felictari pentru micut, sa le traiasca !!!
Roisin, lume noua!!!! :) Te asteptam mai des pe aici!!
Fetelor, eu zic sa stati calme ca nu exista parinte perfect. Avem si noi nervii nostri, iar stresul de toate zilele ne maninca sufletul. Eu recunosc de mult ca nu sint o mama perfecta, dar macar fac eforturi sa ma corectez. Oricite carti am citi, tot nu vom putea sa fim parinti perfecti. Si mai trebuie sa stie si ei de niste reguli, ca doar viata asta e toata numai o "regula". E bine sa stie si de dragaleala, dar si de mustruluiala ca apoi ni se urca in cap. Cocoloseala exagerata nu face decit sa le dauneze copiilor (parerea mea) pentru ca nu ii pregateste pentru viata dura de mai tirziu. Nu vom putea sa ii protejam la nesfirsim.In privinta asta ma felicit ca Emma nu e miriita si nu plinge din orice (in afara de fazele cind vrea ceva si eu nu ii cumpar), cum am vazut ca alti copii fac.
De cind dorm cu fetele, s-au mai linistit treburile. Au disparut scandalurile zilnice cu adormitul. Aseara le-am pus, totusi, din nou la ele in camera, Diana a dormit pina dimineata, dar Emma a dormit numai 3 ore jumate. E bun si atit, macar sa stie ca doarme si acolo. Asa ca l-am adus pe exilat:) inapoi in patul conjugal si tare fericit mai era. Nu va zic ce rau dorm cu fetele, ca nu e o placere (inafara ca imi place sa le stiu linga mine). Diana se intoarce pe toate partile si in toate pozitiile posibile, se foieste de 100 de ori, se urca pe mine si Emma, eu dorm pe o bucatica de pat....un chin. Am avut si durerile de fund dupa ce am cazut si inca ma mai doare (e clar ca am avut fisurat ceva) si chinul cu dormitul era si mai mare.
Sa va povestesc ceva care ne-a lasat pe mine si pe Alex masca. Faceam curat in casa si vine Emma si zice: "nu sint married. nu fac copii". Eu serioasa o intreb "cu cine nu esti casatorita?" Ea :"cu printul" Am ris cu lacrimi si ma intreb si acum de unde stie ea lucrurile astea cu "married" (asta mai banuiesc ca din filmele cu printesele), dar "facutul copiilor" m-a lasat fara replica. probabil ca de la scoala stie ca intr-o zi mi-a spus ca s-a jucat cu nu stiu ce fetita care a fost baby si Emma a fost mami. De fapt, asta e un joc preferat al ei cu mine. Eu sint baby si ea e mami si sa vedeti ce ma copie. Asa realizez si eu greselile pe care le fac
. Intr-o zi m-a pus sa stau lungita in pat si mi-a spus "inchide ochii. daca nu, time out" :). Apoi ea e mami care vine la gradinita, eu-Emma, ea ma ea in brate si imi spune ca ma iubeste etc. Exact ce fac eu:).
Saptamina trecuta am fost la Las Vegas. Ne-am simtit tare bine, inafara de figurelile Emmei care nu vroia sa doarma in carut sau la hotel si o apuca seara fara sa doarma sau nu vroia sa manince. Eu, recunosc, nu am vrut sa imi fac programul dupa ele ca mi-am zis ca am numai 3 zile de vacanta si macar sa ma simt si eu bine. Diana e mai maleabila. Cu ea nu am probleme cu mincatul (maninca orice) sau dormitul si e o usurare.
Diana e cumintica, mult mai calma decit Emma, are un cintecel preferat (twinkle twinkle little star) si stie si primele silabe de inceput din primele 2 versuri. E un vers care incepe cu "up above" si ea zice "apa" (ultimul "a" e nearticulat). Alaltaieri minca mar si i-am zis "mar" si "apple". Apoi, cind am cintat "twinkle twinkle" si a venit rindul lui "up above", ea zice "apa (apple) papa", adica mar (apple) papa. Ce o fi in creierasul ei, numai ea stie, dar m-a lasat paf cu ccc conectiile pe care le face.
Cit am fost la Las Vegas, Emma a lipsit 2 zile de la scoala (de la una din scoli). Nu va zic ce bucurie pe prietena ei Brooke si prietenul ei Andres (ca se joaca si cu un baietel) si cica au intrebat de ea si i-au dus dorul. Brooke chiar i-a facut cadou un dovlecel de hirtie (a facut si Emma la fel unul) la sfirsitul clasei. Vineri mamica lui Andres ne-a invitat la ea acasa. Miine mergem la o ferma de pumpkin cu scoala Emmei (de marti si joi) si sint convinsa ca o sa fie tare incintata. Va veni acasa cu dovlecelul ei, au capite de fin si minuni din astea. Eu, pe de alta parte, ma bucur si eu ca un copil, traiesc si eu ce traieste Emma la virsta de 3 ani:).
Am pus niste poze noi aici http://family.webshots.com/album/554318182MBlgiH?start=24 (si pag 4 si 5) si poze de la Las Vegas aici http://family.webshots.com/album/554649016fpuBXy.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
ankalaura spune:
Salutare!
Eu sunt pe viteza, abia am scos fata din cada, si, eveniment! am reusit azi sa ma spal si eu cu totul!!! Ca in ultima vreme numa' pe bucati si cu capul in jos in cada, dimineata la 6 jumate... ca seara nu mai reuseam.
Azi am ajuns chiar la 8 acasa (ceea ce e ok, avand in vedere ca am zile cand ajung si mai tarziu), si mi-am propus sa stau cu fata mea. Dimineata s-a rasfatat la gradi nitel, ca a vazut o fetita miorlaind un pic - o fi vazut ca se tine copilul in brate la miorlaiala, si ca sa fie sigura s-a apucat zdravan de gatul meu, sa nu mai plec si basta!
Aceeasi chestia s-a petrecut si acasa, chiar s-a lasat cu plans, pentru ca acum o iau la pranz si sta cu o verisoara de-a lui Ovidiu (pana le vin patuturile - sper saptamana viitoare sa le aiba!!!)
Si pentru ca ziua incepuse prost, s-a si terminat prost, ca am dat intr0un rafat din ala de teu in parcare, si am o scobitura de toata frumusetea pe portiera stanga fata, si imi vine sa 

.
Totusi, a fost si un lucru bun: n-am stat la politie decat O ORA pentru dovada, cred ca am batut orice record, asa-i? Ca pe toti ii aud ca stau cu orele, ba revin si a doua zi.
Si sa revin la carti-
Ele se numesc
"Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - Gary Chapman (ed Curtea Veche)
"Poti sa NU cresti un copil perfect" - Libby Purves - Nemira
si astept acuma (e pe drum)
"Poti sa NU fii o mama perfecta" - tot Libby Purves tot Nemira
Eu le-am luat de pe internet, ca nadejde sa ajung la librarie... mai rar. Despre prima am citit aici, pe forum, la psihologice (si mai sunt subiecte pe tema asta), a doua am primit-o cadou luna trecuta.
Sunt simplute ,scrise usor, cu exemple haioase, foarte diferite de cartile cu care eram obisnuita pe vremea studentiei si mai apoi.
Ca o mica parere personala... nu cred ca e vorba de a "gresi" in educatia copilului. Este normal sa mai gresim, ca pentru profesia de parinte nu s-au inventat inca scoli. Eu una mi-am luat lectia definitiv: la vremea cand lucram dincolo, traind intr-un cosmar de fiecare zi, cand eram atat de tracasata si stresata incat ajunsesem sa nu mai judec, am simtit ca o iau razna. ma comportam ca o nebuna si ma descarcam pe copil. Imi venea sa imi dau palme, si la un moment dat am zis STOP. In sfarsit, am ajuns la oarecare echilibru cu capatana, pentru ca acum nu ma mai supar pe ea deloc - de ex ma enervam daca facea balta in baie... stropea uneori cumplit! Iar acum am rabdare si ii explic, ii vorbesc frumos si face si ea la fel, multumeste, roaga frumos, ... ar fi mult de tot de povestit, se exprima extraordinar.
Va poup, trage de mine sa o duc in pat "Mami, uite cat e ceasul, vezi, e dooosprezece" (asta e o inventie!) "Uite, vezi, este tarziu si trebuie sa fac nani ca sunt obosita" - cam asa vorbeste... Pup
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza