Nazdravani de aug-sept 2003 (73)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Inainte de a citi pana la capat, ma reped sa scriu si eu despre abilitatile Elizei - Simo, bine ai revenit!
Eliza nu isi duce singura rufele la cos, nici macar nu se imbraca si nu se dezbraca, dar asta pentru ca mereu o imbrac eu. Acum 2 seri si-a pus pijamaua singura, ca sa capete o steluta verde la panou (calendarul ala)
Nu isi strange farfuria de pe masa, pentru ca nu am pus-o eu, dar uneori ma mai ajunta la aranjatul mesei.
Din nou ma felicit pentru alegerea gradinitei, unde se spune rugaciune inainte de masa si nu incepe nimeni sa manance pana nu se spune "amin" - eu am "lipsusuri" serioase la treburile astea bisericesti.
Nu stie decat vreo 3-4 litere, si asta datorita lui Danonino (pe care le mananc eu, ca ea nu le mananca!). Ba chiar, destul de recent s-a obisnuit sa diferentieze cifrele si literele dupa aspect (intre ele) > pana acum imi arata litere si ma intreba "Mami, ce cifra este asta?"
Ii stie pe 1, 2 si 3 (de fapt, ii stia, mai nou nu am mai verificat asta).
La cifre, ca si la litere, nu m-am ocupat, si nici nu am de gand sa ma ocup sa le stie.
Se descurca bine cu animalele si plantele, dar nu pot sa pun pariu ca, daca o intreb unde traieste pinguinul, va stii sa imi spuna.
NU pune mana pe calculator, si nici nu am in intentie sa o las sa puna mana prea curand.
Se mai sterge la gura cu maneca, sau isi mai sterge mainile pe burta (pe bluza) - asta e obicei de la gradinita.
Nu se incalta mereu, si nu cu orice.
Nici nu se descalta, decat cand are chef.
Numara doar pana la 10 (si in romana si in engleza, mai nou incepe si in germana). Deci.. nici vorba de numarat pana la 50 si nici de recunoscut litere pana la 20!
Habar n-are valoarea banilor. Ii plac monedele, le strange, dar nu intelege cat inseamna 1 leu sau 10 lei sau un milion. Nici nu ma intereseaza sa stie > stie numai ca daca vrea ceva si eu ii spun ca n-am bani, o intreb daca ea are, si daca n-are, nu cumparam.
> Aici eu am o parere mai complexa... e bine sa inveti copilul econom, dar nici nu vreau sa iubeasca banii pre amult. Nu ma intereseaza sa ii conturez de acum "valoarea" asta in educatie.
Nu are nici cea mai mica idee despre ceas / ora. Ba chiar mi-a spus o data ca e ora "8 kilograme".
Nu face distinctia intre alte unitati de masura - litru, centimetru...
I-am spus intr-o zi ca trebuie sa mergem la banca, si s-a bucurat ca vom merge in parc. A fost dezamagita cand a vazut ce e aia banca si s-a plictisit asteptand sa imi rezolv eu treburile.
La restul se cam potriveste.
Face si alte lucruri care nu sunt trecute in lista.
M-a surprins ca nu se specifica in lista > cam cate cuvinte trebuie sa aiba in vocabular, cam cat de lungi fraze trebuie sa formeze, cam cate povesti ar fi normal sa cunoasca, sau de ce intindere.
De exemplu, la fi-mea, mi se pare o chestie ok faptul ca are rabdare sa ii citesc povesti lungi, care au si cate 30 de pagini (pagini cu scris mare, carte mare, dar sunt totusi 30!). Iar cand ajung la sfarsit, mai vrea. Mi se mai pare la ea > ca are un vocabular foarte de dezvoltat (de ex nu spune numai "frumos" sau "bine", ci si "grozav", "excelent", "exceptional", "minunat", "fantastic", "extraordinar",...). Are o memorie foarte buna - cunoaste multe poezii si cantecele, in romana si engleza si mai nou si in germana. In engleza stie ce spune, in germana n-am habar (nu stiu nici eu ce spune!) Cunoaste forme geometrice - trapez, piramida, con, hexagon,....

Regretul meu - pe care l-am mai enuntat si continui sa il afisez > este ca nu avem timp. Suntem niste tampiti! Pe cuvantul meu. pentru ca daca ne intreaba cineva pentru ce muncim asa, ca disperatii (nu pe noi, eu, Anca si Ovidiu, ci si pe VOI!), toti am raspunde "Pentru copil!" Ei bine, din pacate, este exact in detrimentul copilului, dar, din pacate, nu avem (momentat) alte optiuni.
Altfel, consider ca fiecare copil are ritmul lui propiu de dezvoltare, si numaratoare pana la 50 nu-l face pe unul de 3 ani mai destept decat pe altul, si nici pe cel care nu o stapaneste nu-l face mai prostanac decat primul!
Acum am grabesc, dar revin. Va pupam

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

dana_ene Articolul scris aici de tine e mult mai aproape de "adevar", de educatia care se face la noi.
Si pentru ca la fel ca si voi am fost consternata cu acea numaratoare pana la 50, mi-am amintit ca la gradi ne-a spus ca obiectivul pentru perioada 3-4 ani este sa invete sa numere pana la 3 si sa stabileasca ordinea: primul, al doilea, al treilea. Apoi sa se stabileasca marimile: mic, mijlociu, mare, al doilea mai mare decat primul dar mai mic decat al treilea...chestii de genul asta. In niciun caz pana la 50. Si acum, daca stau si ma gandesc, de ce tocmai pana la 50 si nu pana la 100? Ca doar nu e mare diferenta intre a forma 51, 52...73, 74 si a forma 24, 25...31, 32.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Asa este, Liliana.

De asemenea, mai trebuie ca in cursul acestui an sa invete (la gradinita vorbesc !) doar:
- 3 forme (cerc, patrat, triunghi),
- 3 culori (rosu, albastru, galben)

Si sunt sigura ca majoritatea deja cunosc mult mai multe forme (Oana mai stie sa recunoasca dreptunghiul, ovalul, stelutza si trapezul) si mult mai multe culori (de-alde mov, roz, portocaliu, gri, nu mai vorbesc despre alb, negru, verde).
Nu ?

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

reluam activitatea de gradinita. acasa fara proteste, desi aseara tipa ca nu vrea la gradinita... azi il trezesc... unde merge, "la itza pii". i-am aratat in sac cum arata prosopul lui, ce pijama i-am dat, n-a zis nici un cuvant. si-a plecat tare vesel. acum sa vedem cand vine tati, cum a fost...

apropo de "programe", stiati ca la clasa a 4-a se face analiza completa a verbului, mai putin diateza? imi spunea in we o vecina, tare suparata ca invatatoarea ii invata si genul la capitolul asta...

si sa revenim, am facut ieri si ultima doza de havrix, gata, terminaram cu vaccinurile pana la scoala. acum urmeaza iris, ca in anul care vine vreau sa i le fac si ei.... mai ales ca poate aduce andrei de la gradi toata gama de boli ale copilariei...

si avem si noi perlele noastre:
aseara faceam baie... eu - dau apa mai fierbinte, ca asa imi place... andrei protesteaza, ca e uf..."bine, si ce vrei sa fac" de obicei se ridica el si dadea drumul la apa rece, dar acum... "sufla, mami", de parca era supa din farfurie.

gata, s-a trezit gandacu mic, ma duc sa nu mai miorlaie, ca ma ia durerea de cap.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

moaaama, ce liniste la noi aici!! cred ca ajungem la subiectul 100 cand merg copii la scoala

uite tot io, ca am emotii.. si n-am pe unde sa le descriu!
1. avem serbare de mos craciun, ne-au dat si costum de la gradi, da' cum e identic cu cel pe care la-m avut noi la poze anul trecut, merge al nostru.
2. avem poezie pt serbare... azi am vb cu educatoarea si a zis ca ne=o da si acasa sa exersam
3. maine ne pregatim de party la gradinita, cu baloane, suc si prajituri...

ah, si fi-miu tot la capitolul plans e... dar educatoarea ne-a zis ca peste zi nu are nici un stres, isi face numarul dimineata si seara cand e tati spectator, apoi gata.

uf, ma duc la zgatie... ca sta si jeleste, ii e foame, da' nu vrea scorpia mica sa manance mancare. ea vrea la san... si e show, ea jeleste, io stau cu lingurita... atince lingurita, scuipa, urla si mai tare... a luat 3 inghitituri la inceput si gata.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Mda, intr-adevar, muuuulta liniste pe-aici.
Si daca tot veni vorba de serbari, ei, am aflat ca si la gradi a noastra o sa fie ceva pregatit. Cred ca saptamana viitoare o sa ne convoace la o sedinta cu parintii referitor la lucruri organizatorice.
Am vb ieri cu educatoarea si mi-a zis ca fiind la grupa mica, mai mult de jumate de ora n-o sa tina programul lor artistic, nu de alta, dar si obosesc si se plictisesc. Am intrebat de cotumatie si cica nu e necesar nimic deosebit dar eu tot ma gandesc sa-i caut o rochita mai deosebita, sa o imbrac ca un fulguletz de nea, chiar daca nu se impune. Sunt nebuna oare?? Poate-mi trece elanul pana atunci, cand o sa incep sa fac cumparaturile pentru restul evenimentelor...

Andra de la gradi a venit cu cantecele invatate dar ma enerveaza ca daca incerc sa o corectez, sau sa cant cu ea in ideea de a-i spune versurile corect, incepe sa miorlaie si sa intrerupa cantecelul si caput!!
Sa va zic varianta Andra de la Gingle bells...
"Ginga bens, ginga bens, ginga on valeeeei, ou is fan vreau sa rai, DE LA BOMBOLEI!!! " Ma tampeste!! oricat am incercat, nu vrea si pace. Dar chestia aia cu "bomboleiul" nu i-o pot scoate din cap!

Cris, si la noi e jale mare dimineata dar numai pana reusim sa mergem la baie. Mai, si astia de la minimax nu puteau sa-l puna pe Thomas mai devreme un pic??? Ca pana nu-i canta "cu tomas" copkila mea nu deschide okii! La gradi, am ajuns si noi in etapa aia in care fii-mea isi ia ramas bun de la mine de pe hol, nu mai e nevoie sa o duc eu pana-n clasa.

Hai, va pup si asteptam sa ne spuneti cum va pregatiti pentru erbari

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Liliana, hi hi hi ce scumpa e Andra. Ce frumos canta ea !

Bravo voua ca va pregatiti de serbare.

Eu deocamdata nu ma gandesc la gradi.
Asta e deja a doua saptamana in care Oana nu merge la gradi.
Am inceput cu muci din greu si tuse, am luat antibiotic si siropele de tuse... a trecut totul pentru 2 zile, apoi am reinceput.
Iarasi muci din greu si tuse. Alt tratament, de data asta nu i-am mai dat antibiotic, doar sirop de tuse. S-a facut aproape o saptamana si abia acum e mai bine.
Vrem sa mergem sa-i facem niste exudate zilele astea (sau saptamana viitoare, vom vedea).
Lui Luca i-au descoperit stafilococul auriu in nas, iar micutza Ilinca a fost in spital din cauza unei enterocolite toxice acute.
Sunt cam speriata.

In plus iata ca se repeta o poveste de saptamana trecuta: Oana s-a trezit de 2 zile frecandu-se la ochisori si spunand ca o ustura.
Acum o saptamana a mai patit asa intr-o dimineata si am banuit eu ca-i din vina calculatorului. Nu i-am mai dat voie la calculator, dar acum iata ca s-a repetat.
Saptamana viitoare mergem si la oftalmolog.

Deci pana n-o vad pe picioare nici nu ma mai gandesc la gradi.

Dupa aceea, mai vedem...

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Am vazut poze o gramada, de la ziua lui Iris, pozele cu Miruna si Irina, si toate pozele puse de voi, unele le-am invatat, asta pentru ca Andreea si Emma sunt incantate sa vada poze cu copii. Si le pun aici pe slideshow, si rontaie la cereale, si apoi striga : mama, gata, altele!!

Sanatate multa puiutilor bolnaviori!!!!

Fetelor, la faza cu sarutatul, aici, singuri si cu dor de romania, de prieteni, de familie, avem mai multe momente de tandrete. Asa ca s-a mai nimerit si de fata cu ele.Intr-o zi am vazut-o pe Andreea ca o pupa cu foc pe Emma pe buze apasat. I-am zis ca nu e voie. Am mai vazut-o de vre-o 2 ori, am certat-o si n-a mai facut, dar si noi ne-am ferit de atunci si i-am zis ca mama il cearta pe tata daca mai face asa. Cred ca a uitat acum.
Cand eram mica, pe la 10-12 ani am obsrvat parintii unei prietene cum se sarutau cu orice prilej si parca imi parea rau ca ai mei nu sunt atat de apropiati (nu i-am vazut nici macar la un pupic mic). Mi-ar fi placut sa simt ca parintii mei se iubesc, dar eu ii vedeam doar simpli prieteni. Acum as fi vrut ca fetele noastre sa creasca cu imaginea noastra, de parinti care se iubesc dar cred ca nu se poate. Poate mai incolo, cand vor mai creste.

La gradinita, Andreea e incantata, Emma plange mereu dupa mine. Totusi saptamana asta s-a vazut o modificare, in sensul ca plange dar se dezbraca, se descalta, stie ca trebuie sa ramana acolo.

Andreea a invatat multe : strange jucarii, strange dupa Emma, e mai atenta cu Emma, sper sa o tina tot asa. Vorbeste multe, se joaca mai constructiv, se imbraca/dezbraca, incalta/descalta singura. Face la olita sau WC singura, se sterge (de kk o sterg eu, nu o las singura) E fata mare (asa zice ea), mamanca singura, cere mancare (wow).

Eu nu mai mai stresez de mult cu ce stiu fetele si ce nu, relativ la varsta care o au. Andreea nici acum nu vrea sa zica ca dupa 2 urmeaza 4, desi stie pana la 10 (mai mult nu am invatat-o), zice 1245, eu o corectez 123, ea tot cum vrea zice.

Am fost intr-un magazin imens cu jucarii si am plecat de acolo cu gaura mare la buget. Am cumparat cadouri pt. Sf. Andrei, pt. Mos Niculae, pt. Mos Craciun, mai aveam putin si-mi luam si mie jucarii.
Oricum, am dat din banii lor, sunt generosi canadienii, luam alocatie in total 1000 $ pe luna. Gradinita ne costa pana in 350 $ in total pe luna (in fct de cate zile are luna , 22,23), mancarea e destul de ieftina, ne ajung banii pt tot ce tine de fete, cred ca ne mai si raman. Am facut un calcul aproximativ, cam ce-am cheltuit in 2 luni pt intretinere, mancare, gradi, benzina, chirie, haine, etc, cam 2700 $.
Am dat examenul scris la scoala de soferi, am trecut, ma programasera pt testul practic pe 8 ianuarie. Dupa ce mi-a venit prin posta cardul pt examen am sunat sa vad daca a renuntat cineva la programare si am gasit loc pt 30 nov (maine). Aici totul e cu programare, dai telefon si te programezi oriunde. In afara de cardul de asigurari sociale toate le-am facut la telefon, cardul de sanatate, alocatia fetelor, abonamentul la curent, cablu, chiar si la telefon, am sunat de la cineva, le-am zis adresa, ne-am cumparat telefon, l-am bagat in priza si a doua zi aveam ton.
Apropos de ce zicea cristina, aici soferii sunt foarte educati, toti respecta regulile, toti opresc la stop, te lasa sa te bagi in rand, etc.

Ma opresc aici, ma duc sa mai conduc.

Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

iuliana76, ce-mi place ca ai timp sa scrii cum merg lucrurile peste "balta"...ma bucur mult ca v-ati adaptat atat de repede, intre noi fie vorba, cine nu s-ar putea adapta la ceva cu mult mai bine? :)) Cand citesc ce scrii parca sunt si eu acolo...nu mai spun de magazinele de jucarii...noi am "pierdut" 5 ore intr-unul in SUA, banuiesc ccc ca de aceeasi marime si tot atat de pline suint si in Montreal! Mult succes maine la examen!

cristina, nu stiu dupa ce programa invata copilul vecinei tale, dar sigur nu dupa cea din cl.IV-a! Si Diana e in cl.IV-a si au invatat despre verb doar ca e parte de vorbire, persoana,numarul si timpul, ce rol are in propozitie (ex: Eu merg la scoala. merg=verb, pers.I singular, timp prezent, functia predicat.atat!). Asa ca spune-i vecinei sa o ia la rost pe invatatoare, ceea ce spui tu ca face baietelul suna de gramatica de cl.VIII-a....

dana-ene, sanatate copilitelor tale! Si Silvia a trecut saptamana trecuta printr-o raceala, cu muci si tuse, putina febra, dar s-a vindecat doar cu ceaiuri, vit.C , nurofen si sirop de tusa. Mai tuseste putin si acum, dar nu cum tusea saptamana trecuta...toata noaptea, cu vomat si crize de sufocare...e mult mai bine, a trecut fara antibiotic!

Nici eu nu ma stresez cu ce stie Silvia, stiu ca stie destul pentru un copil de 3 ani, nu-mi trebuie grafice pentru asta! Ieri era foarte incantata ca a primit un P de la Pinocchio la camin de la miss, pentru ca a stiut ce litera e. Si nu ne ocupam deloc sa o invatam...ne-a intrebat inca de anul trecut in lift, ce etaj e P-ul...si asa il stie! Asa a invatat si cifrele, fiind curioasa in lift cum se aprindeau beculetele...acum le stie pe toate, anul trecut stia doar 3, 4 si 8. Inca nu intelege 10-le, dar e timp...
Eu cred, e doar parerea mea ca ccc copiii la varsta asta trebuie sa invete doar fiindca doresc ei, din joaca, nu sa-i pui sa repete si sa memoreze, vor avea timp pentru asta toata viata! Iar daca stie si retine singur si se incadreaza cu unele chestii in grafice, pentru mine e OK. Oricum, mergand la camin sunt foarte linistita ca e urmarita de cadre specializate, mereu o lauda pe Silvia ca are memorie foarte buna...asta observ si eu acasa, imi amimnteste de multe ori lucruri petrecute in primavara/vara...
Cu calculatorul noi nu ne-am pus problema...e "juacaria" preferata a lui mama :)) si asa a ramas! Desi Diana se mai joaca, max.30 minute pe zi si nu zilnic, Silvia are alte preocupari, nici nu cere la computer...
Adevarul e ca nu a trebuit sa lucrez la multe lucruri, ea a vrut sa le faca singura pe toate: sa se imbrace, sa manance, sa bea din cana...etc. Doar cu "share" e mai greu, aici inca muncim...cu amenintari si exemple. Si uneori cu pretentia noastra de a fi civilizata...sa nu strige cand doreste ceva, sa spuna te rog frumos, sa salute...cam atat!

Ok, va pup, o saptamana frumoasa!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Nici eu nu imi fac probleme ca Emma nu stie ce trebuie sa stie la virsta ei. Stie sa spuna alfabetul, sa numere pina la 20 (pina la 10 in spaniola), culorile, formele geometrice (nu toate si citeodata se mai incurca) recunoaste primele 5 litere (daca fac legatura A de la Anca, daca ii spun A de la Ant nu nimereste intotdeauna), stie zilele saptaminii si ca Monday si Wednesday mami pleaca la scoala:) si altele, pe care nu imi aduc aminte momentan. Stie cintecele si poezioare (mamaaa, cite am mai invatat si eu -ca ta-su pur si simplu nu reuseste sa memoreze poezii in engleza:)- ca repetam cind vrea ea...la scoala nu ii pune sa invete pe de rost, dar are ea o carticica si ma pune sa ii zic), picteaza, deseneaza, etc...cam tot ce trebuie sa stie un copil la virsta asta, zic eu. E INNEBUNITA dupa carti (de fapt amindoua sint). Se imbraca si dezbraca singura, ar minca si singura daca as lasa-o (de fapt o las si apoi intervin eu cu hranitul cind vad ca face fite). E f. politicoasa. Please, thank you, no-thank-you, there you go, le zice instantaneu ca i-au intrat in singe. Vad ca si sor-sa mai zice citeodata "piz" si "pigo" sau ceva de genul asta (there you go:)". A facut progrese mari si cu engleza. Ieri imi spune pe un ton ridicat "mami, stop it! listen to me! Don't scream (tipasem la ea ca o necajea pe sor-sa. I don't like noise:)" Nu foloseste intotdeuna articolul "the", dar sint multumita de cit vorbeste. Nu spune "r-ul" romansec. La ea "rupt" e "iupt":), dar nici nu insist sau fortez ca asta e. O sa il spuna cind o vrea. Ma distreaza cum stau ele amindoua una linga alta (nu f. des, ca in rest se lupta:) si Emma "citeste" povesti. Imi vine sa bufnesc in ris, dar ma abtin:).

Vad ca Emma s-a mai linistit un pic, nu mai e cu NU toata ziua, incepe si ea sa asculte si faptul ca ii spun "ai de ales intre aia si aia...alege" o calmeaza. Are zile cind doarme la prinz, mainca binisor. Ma distreaza cind ii dau pulpita de pui sau chicken nuggets si ii zic "maninca si carne". Ea imi zice "asta nu e carne, e pui/nuggets". La gradinita ii place f. mult. Prietenia ei cu Brooke inca dureaza. Pacat ca la anul nu vor mai fi impreuna pentru ca Brookemerge la kndergarten, iar Emma inca mai are un an de preschool.

Multe din chestiile enumerate in articolul ala sint aberatii. Prefer sa o stiu fericita si sa o vad ca se joaca pentru ca anii astia nu ii mai intorci. O sa aibe timp sa scrie si sa citeasca, slava Domnului. Oricum, la anul, dupa ce face 4 ani, o sa o dau la un program special de reading si math (primsc copii de la 4 ani in sus) si probabil ca o sa mearga acolo de vreo 2 ore pe saptamina.

Emmei ii este frica groaznic de intuneric si de Mos Craciun gonflabili si toate minunile astea puse in curtile oamenilor. Nu stiu ce sa ma fac cu ea si cum sa ii explic. Citeodata imi zice ea "mami, nu mi'e frica. It's just pretend!" ca apoi sa imi zica sa inchid usa garajului mai repede sa nu vada omul de zapada gonflabil din curtea vecinului de peste strada. De Halloween vine acasa si imi zice "mami, count Dracula stung my tummy" Ce sa ii mai spui sau ce replica sa ii dau, ca m-a lasat cu gura cascata. Apoi am avut o discutie noi si imi zice ca e "just pretend":). Pe 5 dec am parent-teacher meeting la Emma la scoala si o sa o intreb exact pe profesoara ce ar trebui sa stie un copil la vista asta.

Diana e bine, bataioasa, incepe sa fight back. Zice multe cuvinte si cind e nervoasa imi trage un "go away". A avut o saptamina cu fite la mincare, dar vad ca acum si-a revenit. Incep si ele sa se joace impreuna, asta cind are Emma chef. Cind o cert, pune capul in jos si pleaca. E mai calma decit era Emma la virsta asta. Acum vrea si ia pijamale gen camasa de noapte ca ale Emmei si vine cu ele sa o imbrac. Acum citeva zile i-am luat suzeta pentru o noapte si i-am zis ca a mincat-o pisica. Se uita in curte (mai vagabondeaza o pisica de-a vecinului) si facea cu mina nervoasa ca si cum ar bate-o si zicea "mama!" de la "mama ei de pisica" cum ziceam eu. Nu va zis ce suferinta si oftat si plins ca am cedat si i-am dat-o inapoi. Le cauta noaptea sub perna ca stie ca acolo mai pun de rezerva si le gaseste (suzetele). Am zis ca o mai las vreo 3-4 luni si i le confisc.

Eu cu scoala stau f. bine. Tot prima din clasa sint (96.60%). Mai am 3 saptamini si termin semestrul asta. Luni am vazut pentru prima oara un cadavru (cavitatea abdominala cu intestine etc era deschisa). Noroc de fata cadavrului ca era acoperita, ca altfel nu cred ca as mai fi putut dormi. Si asta luni seara mi-a fost frica sa ramin singura in camera sa invat si noaptea,cind a mai mirit Diana,l-am trimis pe Alex. Aseara am fost ok. A fost f. interesant,nici nu va inchipuiti cum poate fi corpul nostru cind nu mai avem piele si se vad muschii si organele. Cadavrul era donat si era un barbat peste 80 de ani. Ma bucur ca am avut ocazia sa vad si probabil ca,daca as mai vedea unul din nou, as putea dormi din prima.

Sa va mai zic de Diana care simte ca plec la scoala si, dupa ce vine ta-su acasa si plec eu, plinge in jur de 30-50 de minute dupa mine. Ma doare sufletul, dar nu am ce sa fac:(. Nu va zic ce bucurie pe ele cind vin acsa si Emma ma intreaba intotdeuna "de ce ai lasat acasa pe mine".Traduce mot-a-mot din engleza.

Saptamina trecuta Emma a fost in vacanta (Thanksgiving) si chiar ma gindeam ca o sa faca nazuri luni cind o sa mergem la scoala din nou, dar nu a fost nici o problema. S-o fi plictisit si ea acasa cu mine. Pe 7 dec vine Mos Craciun la ua din gradinite si sint sigura ca Emma o sa faca ccc ca trenul cind o sa il vada, cu toate ca stie ca ii aduce cadouri. Miine scriem si noi scrisorica lui Santa sa primim si noi de la el raspuns. Noi deja am terminat cu ccc cadourile pentru fete. Cumparasem o bucatarie pentru Diana de la magazin, dar azi am luat una mai faina (si mai scumputa, asta e) de pe internet si o astept sa vina in 10 zile. Emma isi va capata salonul ei de coafura cu Ariel si un castel, plus alte cadouri ca si anul asta o sa facem intrunire cu Santa si prieteni ca si anul trecut. Deja Santa trece si pe la fosta si am pregatit si noi cadou pentru ea (fetele le-au facut cu minuta lor). Am pregatit acelasi fel de cadou si pentru bunici.

Simbata mergem la o petrecere la niste prieteni si duminica fetele sint invitate la ziua unui frate-si-sora. Luni am examen si nu stiu cind naiba o sa termin de invatat. Mai vrem sa mai cumparam niste mobila (dormitorul e imens) pentru dormitorul nostru si pentr family-room care a devenit toy-room, din pacate. Probabil ca pina nu or sa creasca fetele mai mari, nu o sa putem aranja camera aia cum trebuie. Fostul dormitor al Dianei are si el jucarii, dar, fiind la etaj, ele nu se joaca acolo ci numai jos. O sa il facem birou pentru ele cind or mai creste, ca biroul nostru a disparut si zace in garaj. Am cumparat unul mai mic ce incape la noi in dormitor (fostul nostru dormitor, actual fiind dormitorul mindrelor, ca noi tot exilati sintem. Macar am pace si liniste acum.

Cu plecatul in Mexic in ianuarie nu ne-am hoarit inca unde, cu toate ca ar trebui ca se apropie timpul

Am pus si eu niste poze mai noi aici http://family.webshots.com/album/554318182MBlgiH?start=60 (si pag 7)....e musai sa vedeti portretele facute de Emma ) si poze de la Thanksgiving (l-am facut in famelie) http://family.webshots.com/album/556009144HrtoUZ .

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput