CIRESE de mai-iunie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Helau,helau!!!
Azi ,Andrei a avut prima intrevedere oficiala cu stomatologul...si tare i-a mai placut!Asa ca dl dr,ne-a zis ca in 10-12 zile maxim o sa avem dintisori,din cate a vazut el pe la gingiute care sunt fff inflamate si sus si jos.Deci mai am de rabdat ceva si nu mai pot de mila lui!
Angelica,as vrea eu sa-i mai dau tzitzi dar nu mai vrea el.la 4 luni fix,a renuntat la ea,numai cand o vedea urla de mama-mama,nu iti spun cum facea cand il apropia de san.oricum,saru-mana de sfat.a inceput sa isi mai revina putin la voce.
Eu supa si piureul de legume le fac pt 2 zile si le tin la frigider.Am o mare dilema insa.Pediatra mi-a zis ca pe la 4 luni juma sa ii bag carnitza si eu pana acum nu i-am dat.Voi ce ma sfatuiti???Sa ii dau sau sa mai astept????

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaS spune:

puiudana

arleena si eu cred ca ar trebui sa mai astepti daca el e satul (eu am sa incep diversificarea pe la 5 1/2-6 luni)

inaioana,de abia astept retetele,iar chestia cu pusul mancaricii in congelator e super (eu rebecai ii faceam in fiecare zi).Imi place ca explici ff frumos si esti bine informata

oana cu Erik (25 mai 2006) si Rebeca (3 august 1999)

www.flickr.com/photos/72177020@N00/247411106/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Vivi, eu din ce am citit ( ca experienta nu am ), stiu este mai bine sa-i dai mancarea proaspat preparata, oricum sa nu o pastrezi mai mult de 24 de ore ca sa nu-si piarda calitatile nutritive. Daca vrei sa-i prepari pentru mai multe zile, trebuie sa-i pui mancarea fierbinte in recipiente si sa o pui direct la congelator ( aici vine in contradictie cu ce zice fabricantul de congelator - sa nu pui nimic cald !!!) - sa nu o lasi sa se raceasca pentru ca se dezvolta nu stiu ce bacterii.
Eu am de gand, cand o sa ajungem la supa cu carne ( noi nu ne grabim deloc, peste cateva zile o sa-i schimb laptele, iar cand o sa aiba vreo 5 luni o sa incep cu sucul ) sa-i portionez doar carnea imediat ce o cumpar si sa o pun in folie de aluminiu la congelator, ca sa dezghet in fiecare zi doar cat am nevoie.
Nectarina - dupa definitie - este o varietate de piersica. Eu pentru bebe as considera-o un fruct diferit.
Inaioana - pe mine ma intereseaza retetele ( hmm, ma documentez cat pot de mult) :)
Intrebare : bebeii vostri nu isi uda tricoul/body-ul cu saliva ? Ca bebele meu zici ca are fabrica si trebuie sa-l sterg din 5 in 5 minute ( bineinteles ca lui ii face placere sa faca 'bulbuci' la gurita ).

Wapi

Mergi la inceput

Ioana,daaaaa!Asteptam retetele!Ca sa mai schimbam si noi ceva in mancarea lor!
Am reusit sa dau de pediatra si mi-a zis sa ii dau exact ce mi-ati zis si voi.In schimb mi-a mai zis sa ii dau fenobarbital pt copii daca este extrem de agitat si plange si sa nu il mai las pana vinerea viitoare cand ne ducem la controlul de 5 luni sa planga nici o secunda.Voi ce ma sfatuiti cu fenobarbitalul???eu nu prea as vrea sa ii dau,dar mai bine sa va intreb si pe voi.Eu stiam ca fenobarbitalul se da sa nu faca convulsii in caz de febra mare.

poze nunta
poze Andrei

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10717;104/st/20060506/n/Andrei/dt/8/k/e23c/age.png

Mergi la inceput

Wapi,ba da si inca cum ne mai udam si noi.Eu ii pun o barbetica si o schimb mai des.
iu all! We placut!!
Luana,unde disparusi draga mea?te-ai suparat pe noi sau inca mai muncesti?

poze nunta
poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Vivighe, dupa ce mi-am recitit intrebarea legata de cerealele de la diferite firme mi-am dat seama ca suna un pic certaret si agresiv - a fost doar din cauza vitezei cu care scriam, imi pare rau ca a iesit asa! Pur si simplu ma intrebam daca e ceva real. Eu cu Ana am probleme doar la cantitatea de lapte, nu la soiul de lapte. Ea papa orice ii dau: picaturi de orice fel, ceai de care o fi, lapte de la orice firma, fara sa fie nevoie sa fac trecerea aia treptata de la un lapte la altul. Noua, la Pediatrie, ne-au zis ca e bine sa faci asa mai ales ca sa accepte gustul nou, nu pentru ca s-ar alergiza sau ar avea dureri de burta de la laptele nou. De aia am intrebat, ma gandeam ca a mai aparut scris pe undeva ceva nou si nu am citit (oho, cate chestii n-am citit!...) Si, legat de supa/piureul de morcovi: doar supa de morcovi "maturi" constipa, ca doar aia au apucat sa isi faca pectinele care "intaresc" scaunul; supa de morcovi tineri face scaunul mai moale, uneori chiar diareic. Asta am aflat la puericultura, si am probat-o pe mine.

Inaioana, saru-mana de explicatii, bune! Bine ai revenit printre noi! Care e situatia cu raceala copilasilor tai?

EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Dana...iti zic si io din auzite...cica supicile si piureutzele de legume au o valoare nutritiva mica si ca ar trebui sa ajungem destul de repede si la carnitza pt ca bebeii au mare nevoie de proteine.De exemplu Capraru recomanda ca in momentul in care vrei sa-i dai supa de legume...ii dai in prima sapt. zeama cu morcovu' pasat si incet incet si alte leguminoase(cam din 2 in 2 zile inca una),iar din sapt a 2-a deja introduce carnitza,iar in a 3-a galbenushul de ou.Cred ca asa am sa fac si eu ca bebe face sapt. viitoare 5 luni si cred ca e ok.

Fetelor....multzumesc de raspunsuri.Eu cred ca totushi am sa folosesc congelatorul,sincer nu ma vad in stare sa fac papa in fiecare zi...cred ca o sa ma apuce iar depresia.

Ioana...m-ar interesa si pe mine retetele alea ca doc. mea nu mi-a dat nimik...imi spune doar"putetzi sa incepetzi sa-i datzi supa"...am intrebat-o io ce si cum si mi-a zis ea...dar stitzi voi"verba volant"...si neuronul meu e mai uituc ca niciodata.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

'ce asa:

Supa de legume
Se pune la fiert in max.500 ml apa cate o bucata din:

a) legume care nu se paseaza: patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei

b)legume care se paseaza:morcov, dovlecel, rosie(fara coaja si semintze), conopida, cartof. (aceasta este ordinea de introducere a legumelor).

In prima zi se pun la fiert - legume ce nu se paseaza : morcov, dovlecel.
La masa de pranz bebe va primi zeama ce rezulta prin fierberea legumelor peste care se adauga o cupa de lapte praf si una de cereale(orez, porumb sau tapioca).

In ziua a doua se pun la fiert aceleasi legume ca in ziua intai dar se va pasa o lingurita de morcov ce se pune peste supa de legume.

In ziua a treia se pune la fiert o rosie si se paseaza o lgt de morcov + o lgt de dovlecel care se adauga peste zeama.

In ziua a patra se adauga conopida si se paseaza morvov, dovlecel si rosie.

In ziua a cincea se adauga cartof la fiert si se paseaza morcov, dovlecel, rosie si conopida.

In ziua a sasea se paseaza si cartoful.

Dupa prima saptamana se pune la fiert si o lgtz de ulei (masline) si un praf mic de sare (??!!!) si se va creste treptat cantitatea de legume pasate scazand cantitatea de zeama. astfel incat va deveni un piure subtire (135-150 ml la o masa).

Dupa 10-12 zile de la introducerea supei de legume, se introduce branza de vaci , de la o linguritza-2-3- o lingura cu varf (aprox. 50 grame -> 3 lgtz = 1 lg rasa )

Branza de vaci:
Se pune la prins 1L lapte de vaca nedegresat, fiert si racit, inseminat cu 100ml iaurt simplu. Se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineatza. cand s-a inchegat se pune pe foc mic fara sa fiarba. cu cresterea temperaturii se va aduna cheagul si se va separa zerul. Se ia de pe foc si se strecoara (cu tifon pus in strecuratoare). Va rezulta branza de vaci valabila 3 zile daca este tinuta la frigider in borcan cu capac.

Wapi, mancarea fierbinte nu se lasa sa se raceasca de la sine, dar in nici un caz nu se pune fierbinte in congelator. Se raceste rapid (nu au timp sa se dezvolte crocobanturi in ea) in baie de apa rece, eventual skimbata de cateva ori dak s-a incalzit. Apoi se congeleaza.

Carnea o faceam asa: o fierbeam bine pe toata (spre exemplu un piept de pui intreg), puneam bucatile in blender impreuna cu ceva zeama de la fiert si o amestecam acolo pana era ca o smantana, mai adaugand zeama cat era cazul. Piureul asta mergea la congelator ca si cel de legume.Cate o lingura cu varf in cate un pachetel de folie de aluminiu, numai bun de pus in castronel peste piureul de legume.

Dana, eu nu i-as da fenobarbital.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Puiudana, normal ca nu m-am suparat de intrebarea despre hamuri! Daca ne deranja sa aparem cu ele in lume (n-avem de ce), nu puneam nici poze cu ele.
Eu nu i-as da fenobarbital, dar asta e parerea mea. Toti bebeii se chinuie cu dintisorii, dar n-are sens sa droghezi copilul daca nu-i musai (doar daca e pericol de convulsii e musai, dar ala apare la febra maaare, si atunci se administreaza preventiv fenobarbital). Pediatrii mai in varsta asa au fost invatati: jap cu medicamentul de linistire in copil, sa nu-si mai deranjeze parintii si vizitatorii. Si chestia aia cu "sa nu-l lasi deloc sa planga inainte de controlul de 5 luni" probabil este ca sa-si dea seama daca persista raguseala, ca sa fie sigura ca de la plans i se trage. Oricum, pediatra ta are copii? Ea reuseste sa-i faca sa nu planga deloc? Wow!

EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

EllaX...nu m-am suparat,stai linistita...bine ca mi-ai explicat...io credeam ca trecerea aia trepatata se face nu numai pt gust dar si din alte considerente.Dar daca tu zici ca nu-i asa te cred pe cuvant ca oi fi stiind tu ce zici...macar acum n-o sa mai stau cate o juma de ora la cora la raionu' cu cereale tot gandindu-ma pe care sa le iau.

Cat despre morcovi..de unde stiu io care sunt tineri si care nu?

Si inca ceva...cititsem undeva ca la bebe nu tre' sa dai carne de animal tanar(pui,vitzel)ca e alergizanta...ce sa fac...sa-i zic lu' socra-miu sa taie gainile ale mai batrane?

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput