CIRESE de mai-iunie 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 27
magghyc spune:
Wow, cat ati scris!!
Sa nu va suparati, nu pot sta sa cetesc tot-tot acum , pentru ca a mea casa arata ca dupa razboi si trebe neaparat sa iau masuri!!
Dar, pe scurt -
Alia,
Multumim ca te-ai gandit la noi si ne-ai citit, nu, nu mi-ai stricat seara...Da, a tras fiu-miu, asa e...Si acum ma mai apuca frisoanele cand ma gandesc...Dar chiar cand ma pregateam sa imi plang de mila mai bine, zilele astea, uite ca am vb cu o amica care a pierdut vreo 5 sarcini, ultima cu inseminare facuta la Szeged, cu multiple eforturi financiare si psihice...Si brusc m-am simtit norocoasa! In adevaratul sens al cuvantului....Incredibil de norocoasa, chiar!
In schimb, o sa scriu cat pot de des de ce a patit Nichita in CFR 2, pentru ca am de transmis o idee foarte importanta : CFR 2 nu este maternitate de prematuri!.
Referitor la Vigantol,
sincer, prefer sa ii dau mai putinVigantol decat mai mult.(Ina a povestit foarte frumos care e justificarea stiintifica).
Adevarul e ca Nichita are o fontanela micutza, cred ca din cauza asta nu mi-a recomandat nimeni niciodata calciu...Cat despre intreruperea Vigantolului, recunosc ca am facut-o pe raspunderea mea...Desi, sincer, nu am avut intentia sa o fac pe desteapta, adica sa fac altfel decat mi s-a recomandat, dar pur si simplu mi s-a parut mai OK asa, sa nu ii dau, cel putin atata vreme cat a fost soare si copilul a fost super plimbat pe lumina.
Acum se schimba lucrurile...Deci i-am luat Vigantol si o sa il dau, probabil ca o sa ii repet si hemograma si atunci o sa stiu exact cum stam.
Pupici,ma duc sa gospodaresc....poate dupa aia citesc tot!
Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)
poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586
arleena spune:
quote:
Originally posted by angelica_g
.........
Arleena am fost si eu o data tentata sa-i dau micutei o punga, dar mi-am amintit de avertismentele de peste tot ca se pot sufoca f usor (cu atatea copii in casa, tel. care suna si alte imprevizibile maruntisuri, cine stie cum o las cateva secunde singurica si ...) Pupam superstarul!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83962" target="_blank">Poveste Razvan - Stelian si PozeIrina, cu
Robert-Andrei (apr '97),
Razvan-Stelian (oct '03)si
Sara-Maria 9 mai 2006
angelica sunt totusi si eu o mama cu drobul de sare.... am stat tot cu ochii pe el si nu am de gand sa fie o jucarie pt el.
cred ca stiu care e treaba cu ora la tine....vezi setarea orei la calculatorul tau, ca asa mai poti prostii si programe la care a trecut termenul de trial.
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
nasterea
magghyc spune:
Angelica,
daca ma intrebai atunci, imediat dupa ce am avenit ti-as fi spus ca drumul cu bebe mic e ingrozitor
, acum, dupa ce am viziunea de ansamblu, recunosc, l-as face din nou!
Nu e simplu, mai ales ca Nichita a ramas si cu completare de biberon (pe drumul de intoarcere am invatat sa ii fac biberon in mers - in mersul masinii, dar cred ca merge doar pe autostrada lor ![]()
chestia asta...)
Sincer, eu nu am curaj sa merg cu el la Marea Neagra, cel putin nu cred ca as fi avut curajul sa il bag in apa. Oricum, eu am avut-o pe Inaioana cu mine, deci am fost asigurata
.
poze cu noi:
arleena spune:
fetelor(scuze adi dar tot de-a "noatra" esti
) mi-e groaza de diversificare
voi ati consultat medicul inainte sa-i introduceti ceva?medicul nostru e plecat din tara vreo 2 sapt si io ma gandeam sa incep sa-i dau ceva pe lnga san, desi vara-mea ma tot bate la cap sa mai astept.ea e neonatolog si ma tot streseaza sa incerc sa mai astept macar 2 sapt....sa fie deja in luna 5-a piticul....dar azi i-am luat o cutie de nestle orez cu roscove si ma gandeam sa-i dau maine la in jur de 10 sa vad cu reactioneaza...l-am pus azi in scaunelul de masa....l-am familiarizat cu lingurita castronelul...i-a placut dar parca tot mai incantat a fost cand a vazut ca-i dau sa suga.
sa mai astept?? sa nu mai astept??? offf 
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
nasterea
magghyc spune:
Arleena,
Eu as mai astepta. Acuma, 2 saptamani trec repede, numa' sa nu mananci tu roscovele...
poze cu noi:
abibrinza spune:
Arleena, daca Alex e satul de la san eu zic sa astepti.Eu tot ce am introdus a fost la sfatul medicului ca Victor nu se satura si nu vroia biberon.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
vivighe spune:
Arleena..si io zic la fel..daca tu mai ai laptic si el se satura mai asteapta...chiar pana face 6 luni(odata cu diversificarea asta ai si mai putin timp "liber"...toate papicile astea cer timp...plus ca dureaza mai mult papatul cu linguritza
).Eu am 2 medici(unul de familie care e si pediatru si inca unul pediatru) care nu prea au pareri asemanatoare.De ex dr de fam mi-a zis sa incep divers. pe la 3 luni juma'.Eu am asteptat pana cand am vazut ca nu se mai satura cu milumil 1-vo 4 luni si 10 zile(reincepusera mesele nocturne,desi papa cantitati uriashe in timpul zilei...fapt care s-a repetat timp de o sapt...adik am stat sa ma conving ca nu a fost un incident izolat).Apoi am schimbat laptele...Un doc mi-a zis sa incep cu piersica...altul cu cereale.Asa ca am inceput cu piersica...si peste 5 zile i-am dat si cereale.Acum ar cam trebui sa-mi fac curaj sa trec la supa...ca deja e cam multicel de cand sta numai pe astea 2.
Apropos...intrebare pt mamici incercate...supa tre' s-o fac in fiecare zi...sau merge facut ceva mai multa(pe 3 zile de ex) si tzinuta la congelator?Si cand o dezghetz...cum fac...merge la microunde?
Alta intrebare...cupilu' meu e constipat...trebuie musai sa incep cu morcovi?
Si inca una...piersica si nectarina se considera a fi acelasi lucru?
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
abibrinza spune:
Vivighe, nu trebuie sa incepi cu morcovi daca Ingrid e constipata.Eu mai fac pt 3 zile si o bag la congelator.Nu folosesc microundele pt incalzitul mancarii lui Victor.Nu stiu daca e bine sau rau dar eu nu folosesc.de piersica si nectarina nu stiu.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze
inaioana spune:
Ella, teoretic trebuie sa ii dai de la firma de la care folosesti laptele dar...parerea mea e ca nu prea conteaza, este o precautie INUTILA (daca nu cumva ai un copil deosebit de sensibil, alergic sau mai stiu eu ce). Eu , spre exemplu, pt ca am alaptat-o pe Katja (deci era exclus sa gasesc cereale cu lapte de la "firma noastra"
) i-am dat de toate pentru toti si nu a avut nici o reactie negativa niciodata, la nici un soi de lapte. Cand cerealele erau fara lapte i le faceam cu Milumil ca asta imi placea mie. Dar cereale cu lapte i-am dat de la TOATE firmele posibile ca sa experimentam ce e mai bun. Oricum pt cine e speriat de asta, poate sa cumpere numai cereale fara lapte si sa le faca cu un singur fel de lapte, nu?
Am fost la dr si ne-a dat foaia de 4 luni (sic!) pe care se afla si retetele de supa si branzica; daca intereseaza pe cineva sa le postez sa spuna, sunt foarte bine scrise si explicate. Pentru cine vrea sa foloseasca schema romaneasca e buna.
Eu insami voi folosi reteta de branzica dar..mai incolo.
Vivi, nu incepe cu morcov daca e copilul constipat si evita si banana. Da-i alte fructe (mar, piersica,nectarina, caisa, para). Ba , daca situatia e serioasa, ii poti da si pulpa/suc de prune foarte bine coapte. Eu am dezghetat toata mancarea Katjei la microunde. Cica e totusi mai sanatos decat la flacara. Nu stiu...
Eu faceam piureul (de orice era el) si il puneam in portii mici la congelator in folie de aluminiu sau in pahare de unica folosintza (din alea mici de tot, de espresso). Si puneam numai piure de un fel, astfel incat de fiecare data dezghetam mai multe ..spre exemplu :cartof+carne+dovlecel....sau..altceva, ca sa ii dau de fiecare data alta combinatie, variat. Se spune ca bebeii care mananca variat vor fi copiii aia care manaca de toate, nu fac mofturi ca aia sau ailalta nu le place. Si in privintza Katjai asa a fost. Supa (zeama) banuiesc ca o poti congela la fel, in pahare de plastic de 100ml.
Ai grija intotdeauna sa amesteci bine-bine dupa ce scoti de la microunde si sa gusti.
Carmina,Alia

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici

Irina, cu
Robert-Andrei (apr '97),
Razvan-Stelian (oct '03)si