*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 (17)*

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Salutari...in sfarsit il mai vad si io pe nenea Netu' la fatza ca mi-a facut figuri rau sapatamana asta...
Ma mai tineti minte????
Bine ca m-am uitat dupa sageata portocalie ca nu va mai dibuiam io in veci...ghioceilor

Noi din pacate am tras rau cu o cearta in familie de am umblat doua zile vorbind singura...si nu cu mama soacra, ci cu cumnata, ca se poate si asa...nu intru in amanunte acum ca iar ma umplu de spume si de abia mi-am pus neuronu' la loc cat de cat...cert este ca acum o ating la punctul sensibil: ii limitez accesul la gugutza mea, lucru care stiu ca o termina : I'm bad, I'm bad ...dar si-o merita cu varf si indesat...pacat ca nu s-a lasat cu , ca o dovedeam......
Asa mi-am petrecut io w-e...ca sa imi priasca si mie odihna...

Ieri bombonica mea a catadicsit sa faca un pic de temperatura si sa ii curga mucishorii, asa ca am trecut la atac cu Calpol, Vitamina C, ser fiziologic si oscillococcinum...sa speram ca nu mai revine...oricum ea era tot cum o stiti, atomica...

Cameliada, ziceai ceva de before si after grasime???? prezent pe lista...

Fetelor m-am imbolnavit...dupa ce am dat peste povestea lui Adar cu hidrocefalia, m-am imbolnavit de nervi, gandindu-ma la pediatra noastra...si dupa ce am plans ca prostu' in drum cand am citit povestea lui Alex...si acum mi-am amintit ca pe lumea asta sunt lucruri mult mai importante decat sa te certi cu rubedeniile...Adar ma bucur din suflet ca puiuta e bine sanatoasa...am sarit peste toate raspunsurile ca sa ajung la al tau in care ziceai rezultatul......incodata mi se intareste ideea ca Dumnezeu iubeste copilasii si uneori e suficient sa te rogi la Dumnezeu...

Imi pare rau ca nu pot sa va raspund chiar la toate...

Bia cand ne vedem?????

Era sa uit...multumim pentru urari si noi la randul nostru uram tuturor bebelusir, nu numai celor nascuti astazi, sa fie sanatosi...ca restul vine de la sine...

Va pup si sa aveti o seara de milioane...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

scuze...am vrut sa scriu inca o data...nu stiu cum mi-a iesit incodata, da parca as fi ultima analfabeta...da' se scuza ca e cu emotii...

Pispi...venim curand cu o noua editie a olimpiadei...doar un pic de timp sa am, ca s-a intors socrosenia din peregrinari si e cu privirea pe mine...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Hai ca nu m-am dus la culcare si vad ca v-ati pus iar pe facut schimb de programe si meniuri...

Noi facem cam asa:
5-6 dim (in cazurile fericite) - 260 ml lapte care tine de foame vreo 5 ore babane
9-10 bag 150-170 ml suc de fructe cu pulpa (nectar) si cam dupa o ora (daca nu adoarme) ii dau lapte cat vrea ea...de obicei cam 150 ml
14-15-16 la linguritza papam carnitza (pui, vita, ficatel)sau galbenus (de 2 ori /sapt) cu piure de legume + branza calcica, uramata de supa pasata destul de groasa (cam 250 ml daca e buna nu ca ultima porcarie)....si sa nu uitam ca stim si ce gust are "supica" bors
17-18-19 in functie de ora la care a mancat pranzul, iaurt cu bananica si biscuite si daca e prea apropae de ora de ultima masa, atat, daca nu completam cu lapte cat doreste - cam 170 ml
20,30-21 ultima masa, lapte cu o masura de cereale, cam 230 ml...

Adar parca tu ziceai ca pui putin de tot cereale...uite ca m-am luat dupa tine si i-am redus de la 4 masuri la una singura si imi pare ca doarme ceva mai bine...

In seara asat am gresit la socoatela si i-am pus 260 ml lapte in bibe si la ras pe tot...sunt curioasa cat ii ia pana digera...poate dorm si io mai mult sa nu mai fiu zoombie..

Mergi la inceput

Sucul de fructe contine in primul rand morcov (care nu depaseste niciodata 40 ml)si apoi mar cu o parte din pulpa (traiasca ionatanele ca au pulpa fina), piersica (nectar), de vreo 2 zile i-am stors si cateva boabe de zmeura din productia lu' socrosenia...si variza piersica cu para sau pruna, iar de vreo 2 ori i-am dat strugure.

Supa de legume are mai nou si foi de salata pe langa morcov, cartof, pastarnac, telina, ardei, ceapa, dovlecel, frunze de patrunjel, leustean si telina, poate si o teaca de fasole, in cantitati variabile asa incat sa zic ca o data e supa de dovlecel, alta data de morcov, alta data de cartof, etc...si am incercat si varianta cu bors...super apreciata ca si varianta cu zeama de la carne...mai ca mi-a facut pofta...

As vrea sa vad daca ii place cu sfecla rosie cum face Andreea...

aaaaaaaaaaaaaa......sa nu uit: azi am avut prima experienta cu jocul podea, inclusiv ridicatul in doua labutze si cataratul pe canapea (cu mic ajutor bineinteles, ca fundu'-i cam greut)
Daca reusesc, maine revin cu poze...

Acum chiar ca e gata, fug sa dorm ca nu se stie ce ma asteapta la noapte...pupam mamici si bebici si sa aveti o noapte super linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Roxivan – pozele nu se pot vedea … CE-AI FACUT MAI ?????
Cu hemangiomul, cred ca e decizia fiecareia dintre noi, eu vreau sa ajung la un medic cu ea care sa imi spuna ce si cand se poate face, ca apoi sa decidem …

Aalina – milu 3 gust de vanilie ???? Eu ii dau acum milu 2 si asta are gust de vanilie, dar … noua ne placeeeeee, yamy-yamy …

Mariana – da, a fost urat rau … am simtit ca viata mea se termina, ca ma prabusesc … Maia e viata mea … multumesc lui Dumnezeu ca a fost bine … desi analizele de azi m-au rascolit putin, e bine … deocamdata (va povestesc maine!!!)

Aida - , ce tare ai fost … vezi, te rog eu, repara cumva laptopu pana creste bubulina, ca poate o inveti sa scrie asa si ea …

Catrinel
- hihi, atunci cred ca trebuie sa ma ascund bine la intoarcere, ca noi deja am atacat Portia mamei …

Pispi – cre’k Thea n-a avut chef sa mearga cu ei … a ramas cu gagelu’

Mari – asa e, ai mare dreptate … acum sunt linistita si fericita ca nu a fost cum a zis ea, insa am trecut prin spaima mare … multumim de pupici si va trimitem inapoi cu varf si indesat …

Loranda – pupicii au ajuns si iti multumim din inima … si noi va trimitem voua o caruta de pupici

Catrinutza – n-o lasa mama, asa am facut si io cu cine n-a meritat (socrela), n-am zis sa nu mai vina, dar … am lasat sa se inteleaga … (auzi, da’ nu ne zici si noua de la ce ??? )
Cat despre Maia, nici nu stiu cum sa-I multumesc lui Dumnezeu … in primul rand ca are grija de puiul meu si … in al doilea rand … ca va am pe voi … minunile lumii ….
Pupam dintoasa mica calgelata sis a-I zici ca am zis io sa nu mai faca febra, daaaa???
Auzi fata, da’ tu ce faci, ai nevoie de puncte de scrii atatea mesaje unu dupe altu ????
Iote ca scriu ca tembelii …. Adica fara noima, da’ scriu in ordinea in care gasesc postarile asa ca nu-I vina mea ... CATRINUTZA ….
Da, eu ziceam ca pun o singura masura de raisfloci in lapticul de seara si Maiuta doarme ca un ingeras …
Aseara a fost agitate rau, dar pe la 12 a adormit si s-a mai trezit la 8, azi dimineata …

sfarsitul primei parti!

adar si MAIA(30 martie 2006)

''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari

vand pompa Nuk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

MULTI ANI TRAIASCAAAAAAA,
MULTI ANI TRAIASCAAAAAAA,
LAAAAAA MUUUUUUULTIII AAAAAAANNNII....

CINE SA TRAIASCA, CINE SA TRAIASCA ... ???
IOTE EI SA TRAIASCA ...

pentru azi ...

Maria-Ruxandra - - Catrinutza
Anthony Nicholas - - Biuta
Marc Alexandru - - alinaalex
Thea Antonia - - Andreea Georgiana
Anda - - loranda
Mihaita - - amelutza

si pentru maine ...

Bianca Nicole - - Pispi
Alicia Maria - - Kim
Anna - - CristinaBarz

Din inima, tot ce e mai bun pe lume si ... MULTA SANATATE !!!

adar si MAIA(30 martie 2006)

''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari

vand pompa Nuk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

MARIA RUXANDRA, ANTHONY NICHOLAS,THEA ANTONIA,ANDA,MIHAITA (pt ziua de 28) si pt. BIANCA NICOLE,ALICIA MARIA, ANNA!!SA FITI SANATOSI SI SA CRESTETI MARI!

AM SCAPAT DE FEBRA!!! Va multumesc ca v-ati interesat de noi!In schimb ne-am procopsit numai pe fata cu niste puncticele rosii (arata ca niste cosuri) care uneori se accentueaza alte ori de estompeaza.Sa fie oare de la carnea de vita pe care i-am dat-o pt prima oara in piureul de legume?Pe corp nu are asa ceva...

Catrinel am vazut pozicile...super si-mi place caciula aia!!!Na ca mi-a venit in minte inca o denumire a grupului nostru de bebei (of course nu stiu daca nu o au altii): bobocei !!Va place? Stiu ca poate nu vreti sa mai schimbati ghioceii dar na mi-a venit si am zis.

catrinutza ti-am dus doru'...cum se mai simte Mariuca?Meeiii las ca si eu am avut show cu cumnata!Tot pe tema bebeului si a pediatrului...moare de ciuda ca am schimbat pediatra la care se ducea si ea si acum baga strambe despre noul meu pediatru. Dar eu deja o ignor ca mi-e sila...De-abia asteptam sa vedem pozici!

Tania v-ati distrat in luna de miere?Unde ati fost?

Meeei fetele azi i-am luat scaunel pt masa lui Nick...ne-am dus la magazinul Jumbo sa schimb un maimutoi si am zis ia hai sa-l pun intr-un scaunel d-ala sa vad ce face...si asa de entuziasmat era si radea de se uita tot magazinu la el.Si i l-am luat!! Sunt tare incantata de el.Nu mi se pare ca-si forteaza coloana pt ca nu e atat de adus in fata.Are tot felul de centuri de parca ar fi parasutist
Acum pun si niste poze si o sa vedeti.
In seara asta am facut marele pas: I-AM AMENAJAT CAMERA LUI SI L-AM PUS SA DOARMA ACOLO!!!Nu va pot spune ca incep sa-mi fac mustrari de constinta..daca se simte singur,daca simte ca nu sunt langa el...dar vad ca deocamdata doarme bine-mersi.O sa vedeti noua camera in poze.Si ma laud ca ce am pus pe perdea sunt creatii proprii de pe vremea cand eram educatoare O sa va povestesc maine cum a trecut noaptea.Puiutii vostri dorm deja in camera lor ?
Am vazut ca povesteati despre meniul bebeilor.Pai noi papam asa:
-dimineata 8.30-9.00 (in functie de cum ne sculam) lapte cu picaturi de fier (3 ml)
-12.00-12.30 crema de fructe (mar,piersica,nectarina,pepene galben,banana,para) un castronel plin (nu stiu exact cate gr.are);noua pediatrul ne-a zis sa nu papam inca portocala ca produce alergii
-16.00 pireul de legume in care pun si zeama de la supa (cartofi,morcovi,dovlecel,ulei de masline si carnita de pui si vita pana acum)tot un castronel plin (se vede in poze);pediatrul mi-a zis sa-i dau carne de miel (desi mie mi se pare cam grea....cica 1 data pe sapt nu are nimic si ajuta la dezoltarea creierului)
-19.00-19.30 crema de vanilie (adica din faina de orez) (200ml apa si 7 sau 10 in functie de marca cremei masuri de praf de crema)
-22.00-22.30 270 ml lapte

Mai bea ceai si apa.Am incercat sa-i dau si suc de fructe dar nu prea vrea.De fapt nici nu stiu exact in ce moment al zilei as putea sa i-l dau si sa stiu ca l-ar bea.
In ceea ce priveste diversificarea, pediatrul mi-a zis sa nu ma grabesc .De aceea inca nu incepem nici cu galbenus,nici cu peste,nici cu conopida (ca cica provoaca gaze),nici cu broccolo,nici portocale,nici iaurt,nici branzica (aici nu exista branza de vaci..numai feta care e f.sarata).

N-am apucat sa pun toate pozele pe care mi le-am propus dar si maine e o zi.Va pupicesc si va doresc o noapte linistita!

Pozici noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=/f585scd&urlhint=actn,ren%3as,6%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Salutare!

Noi ieri am fost la doctor, am intrat chiar mai repede decat eram programati. Darius are putin rosu in gat (doctoru zice ca din cauza schimbarii aerul), dar a zis sa nu intervenim cu nimic.
Mi-a facut observatie, ca m-am grabit, ca nu trebuia sa-i dau biscuiti populari, ca au gluten si putea copilu sa faca alergie (doamne ajuta c-am scapat!). Vigantolul mi-a zis sa nu-l mai dau in timpul mesei, ci cu o ora inainte de masa (zicea el ca se asimileaza mai bine).
Nu mi-a placut ca nu l-a masurat si eu, desteapta, nu i-am zis sa se uite si la testicule, sa vada daca e ok. Ne-a recomandat sa cumparam pentru 6 luni vaccin, ca e mai bine. Cine imi poate spune si mie mai multe in legatura cu vaccinul de cumparat?

Intru mai tarziu ca Darius a inceput sa se agite.

Roxi si Darius-Mihai (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Roxivan, eu lui Alex i-am facut pana acum numai vaccinuri cumparate. Ai de ales intre Infanrix produs de Glaxo si Pentaxim produs de Pasteur. Eu la 2 luni am facut Infanrixul, dar la 4 luni nu l-am mai gasit si am trecut pe pentaxim la care am sa si raman. La niciun vaccin Alex nu a avut febra sau piciorus umflat. La infanrix a plans cateva secunde, la pentaxim a ras in timp ce era intepat.La 6 luni, daca mergi pe Infanrix, va trebui sa-i cumperi infanrixul hexa;tetanos, difteria, pertusius (DTP-ul gratuit), polio (in locul picaturilor care se dau pe gurita si care contin virusi vii, atenuati, spre deosebire de cel cumparat, injectabil, care contine virus mort), HIB (un virus care da o meningita foarte urata si pe care vaccinurile gratuite nu il au ) si hepatita B.Acest vaccin se gaseste acum si in farmacii costa in jur de 310RON.Daca mergi pe Pentaxim, care contine tot ce are infanrixul, mai putin hepatita B,va trebui sa-i cumperi Engerix B pentru hepatita (s-ar putea ca de la stat vaccinul gratuit contra hepatitie B sa fie chiar acest Engerix care costa cam 40RON, poate ne spun fetele care au facuit vaccinul de 6 luni). Pentaximul costa in jur de 140RON, dar am gasit o farmacie care mi-l aduce pe comanda la 120RON.Tu intreaba pediatra pe care ar prefera sa-l faci si daca il poti cumpara de la ea si la ce pret. Uneori e mai ieftin la cabinet, dar nu e o regula. Eu am ales sa-i fac vaccinurile cumparate pentru ca mi-e frica de antipolio oral; in Grigore Alexandrescu sunt zilnic copii internati cu poliomielita facuta in urma acestui vaccin. Ce este poliomielita? paralizie infantila care poate duce si la deces. Daca bebelusul este in curs de a face febra si medicul nu vede asta, dar ii da veccinul oral prinde polio pe copil, terenul fiind slabit. Apoi nici un vaccin gratuit nu protejeaza impotriva meningitei produsa de HIB. E o mamica de mai-iunie a carei cumnata a pierdut bebelusul de 10 luni din cauza acelui virus.Apoi prefer sa cumpart eu vaccinul, sa vad cu ochii mei ca este ce trebuie, ca are termenul de valabilitate bun. DianaD & Alexandru(12 aprilie 2006)http://dsrk3r.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_apr2006 spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85122" target="_blank">Capitolul 18

Mergi la inceput