Alaptatul dupa cezariana
Am auzit ca dupa cezariana din cauza anestezicului folosit nu ai voie sa alaptezi bb-ul 24 de ore!
E adevarat?Eu la prima nastere ,care a fost normala ,am alaptat la cateva ore.....ce stiti de asta?
KORINA & BB STEFAN
Raspunsuri
Camelia spune:
Mie mi-au pus-o pe Teodora la san la 45 de min dupa operatie.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Sabina spune:
Eu am alaptat dupa o ora jumate, dar am facut anestezie rahiperidurala.De care faci? Si mai depinde de spital eu am fost la Universitar.
Sabina & Sofia Galagia
Otilia spune:
Si eu am avut cezariana si am pus-o la sân cit am putut de repede. Nu a existat nici o contraindicatie din cauza anestezicului (am avut rachianestezie)
Din pacate, dupa o cezariana lactatia se instaleaza ceva mai greu decit dupa o nastere normala. Eu am inceput sa am lapte de abia in cea de-a treia zi. Inceputul a fost greu, dar uite ca acum Adélie are 10 luni si tot o mai alaptez cu succes!
Sarcina usoara in continuare, Corina, si o nastere si mai usoara!!!
Pupici!
@+...
Otilia & La Adelita
korinna spune:
Cred ca rahianastezie.....dar aflu dupa amiaza ca atunci merg la control si o sa stabilim amanuntele.
daca se instaleaza lactatia dupoa 2-3 zile?ce fac in rastimpul asta???i se da lapte praf???
KORINA & BB STEFAN
Otilia spune:
quote:
Originally posted by korinna
Daca se instaleaza lactatia dupoa 2-3 zile? Ce fac in rastimpul asta??? I se da lapte praf???
Nu ii dai lapte praf, il pui la sân sa suga ce este (colostrum).
Daca totusi nu se satura (dupa ce il lasi la sân tot mai plânge si nu reusesti sa-l linistesti cu nimic), si daca nici nu prinde in greutate bine, atunci ii dai nitel lapte praf, dar nu cu biberonul, sa nu se invete asa, ci cu lingurita sau canuta.
Eu asa am fost sfatuita in maternitate si asa am facut. Doar o data i-am dat lapte praf, intr-a treia noapte, cind nu aveam inca lapte si a plâns toata noaptea... Nu a baut decit foarte putin (5 sau 10 ml) si i-a fost de ajuns.
@+...
Otilia & La Adelita
Adela spune:
Eu am avut cezariana si am alaptat dupa 12 ore. Nu ma intreba de ce... Asa mi-au pus-o la san.
Instalarea lactatiei nu are de-a face cu cezariana. Daca e sa ai lapte ai!! oricum vei naste!
Cu toate ca eu am avut putin lapte, Juliei nu i-au dat nicicum lapte praf in spital ci ii dadeau ceai ca era tare cald. Asa ca s-a "multumit" saracuta cu putin.
Sarcina usoara si un bebe sanatos!
- Adela &Julia -
ginutaC spune:
Eu am alaptat-o a treia zi dupa operatie pentru ca am avut drena si nu am avut voie.A fost hranita cu biberonul cu lapte praf,dar nu s-a invatat asa.In momentul cind am pus-o la sin nici nu s-a mai uitat la biberon.
Nastere usoara si sa fiti sanatosi.
Ven spune:
Fetelor, cu riscul de a fi putin off-topic, dar vad ca se povesteste despre cezariana.....vreau sa va intreb, se face cezariana si numai cu anestezie rahiepidurala(adica in maduva spinarii, nu?)???
Deci poti fi treaza , sa vezi si tu ce se intampla? Doamne, ce bine!!! Eram ingrozita, ca dr. mea mi-a recomandat sa nasc cu cezariana, si eu credeam ca asta se face NUMAI cu anestezie totala!!!!
Sau depinde de dr. si de spital?
Ce stiti de asta?
ginutaC spune:
Pentru Ven:eu am fost treaza in timpul operatiei,dar nu am vazut nimic pentru ca am avut un cearceaf in fata,iar din cauza emotiilor(si a fricii ca sa fiu sincera)nu am auzit nimic din ce se discuta in jurul meu.Nu am auzit-o nici pe fetita cind a plins decit in momentul in care au asezat-o linga mine.Totul e sa nu ai emotii ceea ce nu cred ca e posibil.Pentru anestezie vorbeste cu doctorita ta si spune de care doresti.
Nastere usoara si un bb sanatos.
pisi_ella spune:
Buna, fetelor! Maine sau cel tarziu poimaine o sa nasc si eu, tot cu cezariana, la Giulesti, cu dr. Puia. Si eu am auzit fel de fel de pareri, ba ca ai lapte imediat, ba ca n-ai...Am vorbit cu tipe care au avut, cu tipe care n-au avut...In ceea ce priveste anestezia, o sa-mi faca anestezie generala. Am auzit c-ar fi mai bine asa, cu toate ca ma simt un pic frustrata. Nu o sa-mi vad fetita decat mai tarziu, nu o s-o aud tipand...Oooofffff!!!! Cu toate ca cineva mi-a zis ca auzi, asa, ca prin vis, ce se intampla in jurul tau, insa nu poti deschide ochii sau reactiona...O fi adevarat? Mi-e frica...E asa de aproape evenimentul...
V-am pupat si promit ca o sa va povestesc cum a fost!...Tineti-mi pumnii!