Alaptatul dupa cezariana
Raspunsuri - Pagina 2
pisi_ella spune:
Tot eu sunt. Am citit mai cu atentie ceea ce ati scris si mi-am dat seama ca alta era problema...Daca iti da copilul sa-l alaptezi imediat sau dupa ceva timp, nu daca ti se instaleaza mai greu secretia laptelui...Nu stiu, tot asa, am auzit mai multe variante...O sa va comunic cum a fost la mine...
dana d spune:
Dupa cezariana lactatia se instaleaza mai tarziu decat dupa nasterea normala. Sigur! Stiu asta si din proprie experienta si din carti sau reviste si din spusele asistentelor de la spital. Eu am incercat sa alaptez cam dupa 24 de ore dar nu am avut lapte decat dupa 2-3 zile. In schimb, cantitatea de lapte de mai tarziu, nu cred ca depinde de felul in care ai nascut. Despre anestezicul din lapte nu stiu nimic, cred ca dupa ce-ti scot perfuziile anestezicul este eliminat din organism, asta e rolul perfuziilor.
Sanatate si nasteri usoare! Dana.
korinna spune:
Am vb cu doc, a spus ca imi face rahianestezie...mi-e cam teama de asta...ca la operatia de apendiccita mi-a fost rau dupa anestezia asta...am vomat si am avut dureri mari de cap.
dar e bine ca o sa pot sa-l vad imediat pe bebe al meu..iubitul meu...
Dar e adevarat ca daca misti capul ...ai dureri de la anestezia asta???cum naiba sa nu-l misti deloc in timpul operatiei???
KORINA & BB STEFAN
Sabina spune:
Nu e adevarat ca se instaleaza mai greu lactatia! Eu am avut lapte cam a doua zi,la inceput curge colostrul, care e foarte hranitor si ajuta la eliminarea meconiului.
Bafta la alaptat!
Sabina & Sofia Galagia
Adela spune:
Sa ma explic: la cezariana (la cerere!- adica putin inainte de termenul natural al nasterii) ti se pune perfuzie- pe langa alte perfuzii- cu un hormon care stimuleaza lactatia. (si eu tot n-am avut lapte suficient desi colostru imi dadea de furca din luna 6)
Korina sa nu-ti fie frica de cezariana cu rahianestezie. (Mie nu mi-a fost rau). Ia si tu partea comica: la apendicita n-ai avut de ce sa te bucuri insa acum ai sa fii absorbita de bebelas si uiti de toate . Iar chestia cu miscatul capului in timpul operatiei? Mai de unde le mai scoateti? zau! Sa fim serioase!
- Adela &Julia -