De ce imi ies vinetele amare?
Raspunsuri - Pagina 2

printze spune:
Sau mai poti face un lucru. Toarna un pic de lapte peste vinete, lasa-le 5-8 minute dupa care pune-le din nou la scurs. Nu vor mai fi amare garantat.
printze


chiquitita spune:
Nu puneti ceapa peste vinete cand sunt inca fierbinti. Eu asa am facut si am scapat de amareala, caci nu stiam nici eu ce sa mai fac.
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...


lulu77 spune:
Exact cum au scris si fetele mai sus ...scurse fffff bine , preparate cand sunt reci ,iar daca dupa ce gusti sunt amare ,adauga o lingura de lapte praf .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


nematics spune:
quote:
Originally posted by CRISMIR
IULIANA nu ies amare daca nu le coci pe flacara..asta iti zic sigur,eu de cand sunt aici,cu cuptorul electric,le coc in cuptor ca nu am flacara,si ies ok...nu sunt ca acasa dar sunt bune,nu sunt amare.
ALINA le faciu cu ceapa?...ca s-ar putea si de la ceapa sa-ti iasa amare daca pui prea multa...si in rest scurse bine si sa fie mici si coapte bine,deci moi cand le cumperi si negre negre...altceva nu-mi vine in cap acuma...si eu sunt inebunita dupa vinete si ma oftic ca nu am flacara ca acasa..si nici gratar la indemana
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
Crismir, in US e alt soi de vinete, sunt dulci, au alt gust decit cele din US - nu ies amare de fel, fata care a intrebat e undeva in Europa


Sorina-Alexa spune:
Si mie imi ieseau cu un gust ciudat cand le coceam pe tavita,acum,urmand sfaturile bunicii sotului,le coc direct pe flacara,dupa ce s-au racit putin se storc bine si apoi le toc cu o paleta de lemn si apoi frecate cu ulei sau maioneza.
Am renuntat la mixer si nu le mai las atat de mult la scurs.


Mirona spune:
un mic sfat daca mi se permite.
mama mea m-a invatzat ca dupa coacerea vinetelor ... trebuie curatzate imediat - adica fierbinti - cu ajutorul unui vas cu apa in care iti tot calesti buricele degetelor - DAR daca le lasi sa se raceasca si abia apoi le cureti - capata amareala de la coaja vinetelor.
eu le coc pe flacara - daca e posibil, mai nou intr-o tava de sacrificiu la cuptor - eventual in folie de aluminiu - dar mai nou am renuntat si la asta. Nu le-am stors niciodata. De tocat se vor toca doar pe fund de lemn si cu tocator de lemn.
Deci amareala vinetelor este de la coaja lor.
sper ca v-am putut fi de ajutor.
Miro


am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită


nematics spune:
quote:
Originally posted by Mirona
un mic sfat daca mi se permite.
mama mea m-a invatzat ca dupa coacerea vinetelor ... trebuie curatzate imediat - adica fierbinti - cu ajutorul unui vas cu apa in care iti tot calesti buricele degetelor - DAR daca le lasi sa se raceasca si abia apoi le cureti - capata amareala de la coaja vinetelor.
eu le coc pe flacara - daca e posibil, mai nou intr-o tava de sacrificiu la cuptor - eventual in folie de aluminiu - dar mai nou am renuntat si la asta. Nu le-am stors niciodata. De tocat se vor toca doar pe fund de lemn si cu tocator de lemn.
Deci amareala vinetelor este de la coaja lor.
sper ca v-am putut fi de ajutor.
Miro32+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
asa este, asa voiam sa spun si eu dar nu am avut timp si am raspuns pe scurt (chestia cu muiatul degetelor in apa si curatatul de coaja cind sunt fierbinti) - si nici nu stiu daca as fi reusit sa explic asa bine ca tine



Androix spune:
Mey, eu dupa ce la curat le si spal intr-un jet de apa rece si apoi le pun la scurs. Ies super.
Si eu stiu ca cel mai bine se coc direct pe flacara, la foc iute. Si mai depinde si de vinete. Trebuie sa fie tinere, fara seminte, cand le apesi sa fie moi si cand le ridici in mana sa ti se para usoare.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.


crinuta spune:
Daca le lasi bine la scurs dupa ce le-ai copt nu iti mai ies amare. Eu asa procedez si nu imi ies amare.
Crinuta si Rayan


mirelaispir spune:
si eu am patit asa ceva si ca sa evit amareala sau iuteala le gust pe fiecare cand le curat. este posibil sa fie una amara si sa le amarasca si pe celelalte. le coc pe flacara direct si le curat imediat. am gasit o metoda foarte "desteapta" de a le curata fara sa ma murdaresc pe maini si fara sa ma frig: dupa ce s-au copt bine, le scot pe un tocator de lemn, le tai codita si apoi le despic in doua pe lung. le desfac usor sa nu cada cojile in interior si cu o lingura uscata adun tot miezul. este foarte usor si curat.
mirela
