De ce imi ies vinetele amare?

De ce imi ies vinetele amare? | Autor: bb_alinus

Link direct la acest mesaj

Inainte, cand mergeam la tara la bunici imi placea sa fac vinete cu maioneza, imi ieseau o nebunie! Mancam pana nu mai puteam respira.
Ei, acum imi ies amare. Oare nu le scurg cum trebuie? Sau pt ca le mixez? Sau pur si simplu or fi vinetele de vina?
Poate aveti ceva retete si secrete...

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Citisem mai demult undeva ca vinetele amare sunt cele mari. Din experienta mea, eu iau numai mici de cand am citit asta, si nu mi-a iesit niciodata salata amara.

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Si mi-am adus aminte, eu le las sa se scurga cateva ore inainte de a face salata. Poate si asta e cauza, pentru ca stiu ca lichidul din ele este amar.

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alina, de unde cumperi vinetele?Din experienta mea, cele mai bune vinete pt salata sunt cele de la Lidl (intotdeauna moi si albe inauntru) si cele din piata.Ai grija cand le cumperi sa fie bine coapte (cand le pipai sunt moi,nu beton cum sunt majoritatea de pe piata de aici).Daca iei vinete din aceste locatii si le lasi suficient la scurs, n-ar trebui sa-ti iasa amare.Si inca ceva?Cum le coci?Ca aici nu-s tablite de copt pe flacara sau nu le-am depistat eu.Eu le coc acum in vasul grill cu capac si gaura in mijloc (luat din Ro; sorry ca nu-ti pot explica mai bine cum e), insa la inceputurile mele pe meleagurile astea foloseam o tava de copt cu fundul mai subtire, cumparata de mine special in acest scop.Sper sa-ti fi fost de folos.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Danyce, am incercat sa fac cu vinete din piata, iar zilele trecute am facut cu vinete din gradina soacra-mii ( din Franta ). Si imi ies amare.
Am incercat sa le coc in cuptor si nu mi-au placut, si asa le coc pe aragaz, in tigaie de teflon. Oare sa fie din cauza asta?

Oana, poate ar trebui sa le las sa se scurga. E drept ca nu prea am rabdare.

Merci fetelor,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Pai incearca sa le lasi mai mult sa se scurga si fa in asa fel incat vinetele sa se coaca cat mai aproape de flacara.Alte sfaturi nu stiu sa-ti dau.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Nu poate fi cumva din cauza cutitului metalic al mixerului? Eu le mixez cu paleta de plastic folosita la batut oua, sau poate e o coincidenta ca singura data cand le-am "tocat" cu metal mi-au iesit amare. Motive reale ar putea fi in afara de asta ori marimea (mari) ori sucul amar din ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

vinetele ies amara daca nu le coci pe flacara direct si nu le scurgi bine de zeama, o ora cel putin, dupa ce le cureti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu stiam ca amareala e de la sucul amar, eu le fac cum le facea bunica-mea le las la scurs peste noapte pe un tocator de lemn.

Oana_B
detalii donatii
actualizari donatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

IULIANA nu ies amare daca nu le coci pe flacara..asta iti zic sigur,eu de cand sunt aici,cu cuptorul electric,le coc in cuptor ca nu am flacara,si ies ok...nu sunt ca acasa dar sunt bune,nu sunt amare.

ALINA le faciu cu ceapa?...ca s-ar putea si de la ceapa sa-ti iasa amare daca pui prea multa...si in rest scurse bine si sa fie mici si coapte bine,deci moi cand le cumperi si negre negre...altceva nu-mi vine in cap acuma...si eu sunt inebunita dupa vinete si ma oftic ca nu am flacara ca acasa..si nici gratar la indemana

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

ca sa nu iasa amare trebuiesc scurse macar 1 ora, eu le scurg cam 2 ore si ies delicioase, tot cu ceapa si maioneza le fac si eu

am mancat la cineva cu ceapa maioneza si usturoi ...au fost ffff bune

sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput