Cum gatiti fasolea verde?
Raspunsuri - Pagina 2

danyce spune:
Alina, pai uite inca o idee:ai wok?Daca da...pai pune fasolea aia taiata in bucatele mai mici in putin ulei incins.Lasi sa se caleasca putin pana devine al dente, adica nu exagerat de moale.Pui sare, piper, praf de usturoi si cocos ras (preferabil sa iei un dreptunghi concentrat de cocos din magazinele asiatice sau de pe rafturile cu prod. asiatice din supermarketuri, iar pe asta sa-l dai pe razatoare;iese mult mai bun si mai condimentat).Te asigur ca e o reteta rapida, interesanta si tare buna, mai ales daca-ti plac mancarurile asiatice.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


anky spune:
quote:
Initial creeata de bb_alinus
Sau pastaile?
Am primit de la soacra-mea o gramada de pastai si nu prea am idei de retete. Sau de conservare!
Voi cum le gatiti?
Alina
Hi,Alina.Si eu am primit de la soacra-mea din gradina fasole verde si am facut-o la cuptor cu unt, rosii,cascaval,smintina(frisca pentru gatit),un pic de usturoi tocat,sare,patrunjel.O minunatie.Sigur, ai mei au mincat-o cu pui fript iar eu am mincat-o doar asa.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05


crista-s spune:
Alinush si al meu e mofturos la usturoi( stii bine) deci pui in mincare, in ulei, in sos depinde de retelele pe care le-au scris fetele catelul de usturoi spalat bine ( fara sa il cureti de cojitza aia ) si putin strivit . Cind e mincarea fiarta, gata de servit recuperezi catelul de usturoi din cratita/tigaie si il arunci. In felul asta mincarea are aroma de usturoi dar nu mirosi cind maninci si nu iti face rau daca ai probleme cu stomacul.
Daca vrei sa o faci cu mujdei si ulei ( ca pe o salata ) atunci pui uleiul in castronelul in care faci salata, arunci si catelul de usturoi strivit in uleiul ala si acoperi cu folie. Lasi asa sa prinda uleiul aroma cit timp fierbi fasolea, arunci usturoiul si faci salata cu uleiul aromat. Poti daca vei gasi o sticla de vreo 100-200 ml se pui in ea un catel de usturoi si ulei. Inchizi sticla si lasi asa pt o vreme ( era un subiect despre uleiul aromat acum 1 luna cred ... cu ardei iute , usturoi , rozmarin ... deci tot pe forum aici am citit asta). Uleiul asta il poti folosi la salate cu succes are doar aroma de usturoi .
Daca pui fasolea la congelator, dupa ce o oparesti sa o pui la scurs de seara pina dimineata . In felul asta se raceste bine si nu o pui cu apa in punga ca sa se formeze ghiata pe pastai .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


daniella4 spune:
Cu retetele nu stau grozav, dar pt iarna eu o pun in congelator (curatata si spalata).


anamaria spune:
o pun la congelator spalata si oparita, in pungi.
mancare fac cu sos de rosii, cum ati povestit si voi, cu sau fara carne.
dar preferata noastra este salata de fasole pastai: le fierb si dupa ce se racesc pun ulei de masline, patrunjel tocat (mult), sare piper, zeama de lamaie (otet), cu sau fara usturoi (zdrobiti sau tocati marunti). noua ne place mult cu usturoi, dar e buna si fara usturoi...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!


Alynutza spune:
Eu pun o ceapa taiata marut, un morcov dat pe razatoare mica, le calesc cu putin ulei si vegeta, pun pastaile spalate si rupte in bucati mai mici, apa (nu foarte multa) si las sa fiarba. Tot de la inceput pun frunze de telina tocate marunt. Cand e aproape fiarta fasolea pun o rosie sau doua oparite, decojite si taite in bucati, fierb pana se "topeste" rosia (cam 20 min), la final asezonez cu sare, piper si patrunjel tocat. Eu pun si usturoi bucatele tot mai la sfarsit, dar daca sotzului tau nu-i place usturoiul, poti proceda cum te-au sfatuit fetele: pui un catel intreg, putin zdrobit la inceput si apoi il scoti. Sau nu pui deloc, e buna si asa. Bunica folosea aceeasi reteta pentru a pune fasolea pe iarna in borcan, doar nu punea usturoi. Insa am renuntat la ideea asta si pe iarna o punem in pungi la congelator, oparita cam 7-10 minute.
