Salam de biscuiti
Buna !
Vreau si eu o reteta de salam de biscuiti testata de voi, am gasit si eu in cartea de bucate mai multe retete, dar as vrea una care sa o fi facut voi si care sa va fi iesit bine. Nu vreau sa fie cu rahat.
Va multumesc si astept 
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)
Raspunsuri
sheherezada spune:
500 gr biscuiti simpli
200 gr unt
100 gr zahar
4 linguri cacao
vanilie,rom
150 gr nuci
100 gr stafide
Se pune pe foc mic untul si zaharul. Biscuitii se sfarima ,nucile se prajesc putin si se taie in bucatele. Cind s-a topit zaharul se adauga cacao.Iar cand compozitia s-a ingrosat putin se adauga biscuitii,nucile si stafidele (care pot fi puse inainte in putin rom).
Se mai amesteca putin pe foc dupa care se aseaza pe folie de aluminul compozitia. Se ruleaza si se da la rece cam 1 ora.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
simona dragusin spune:
CATA eu il fac asa:biscuiti "popular" ;unt sau margarina "unirea" ;cacao;zahar;esente; nuca;stafide ;lapte.
Rup biscuitii,peste care adaug restul ingredientelor(nu fac crema separat!)si adaug putin lapte pt a inmuia compozitia.
Citeodata pun si o banana intreaga si in jurul ei "lipesc" compozititia.
Sau poti "imbraca" salamul in nuca de cocos.
te pup.
SIMONA si PATRICIA
catutza spune:
Simona ,
m-ai salvat, e o reteta simpla, o fac sigur ca nu e de stat mult langa ea.Dar spune-mi te rog margarina daca nu o freci cu zaharul se amesteca? Adica nu vreau sa ramana cocoloase, sper ca intelegi tu.
Sheherezada , multumesc si tie de reteta, o sa o notez si pe a ta ca nu se stie nicioadata, 
ange spune:
sheherezada,super reteta.
pe asta o am si eu.
iese un salam de bisc. tare bun.
mi-ai facut pofta ![]()
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
roxanaz spune:
hm....voi nu puneti rahat? eu nu pot face fara, iese rascoala in casa![]()
deci iata reteta mea....nu stiu de unde e, si mama il face la fel.
500g biscuiti simpli
250g rahat
100g nuci taiate mare
4 linguri cacao
100g unt
150g zahar (depinde de cat de dulce il vreti)
2 fiole de esenta de rom (ultima oara am pus rom finesse de la dr. oetker si intr-adevar are o aroma deosebita) si una de vanilie daca vreti
stafide inmuiate in rom
ceva lapte sa se lege daca mai e nevoie.
untul il pun la topit intr-o craticioara cu cacaoa si cu jumatate din cantitatea de rahat, taiata bucatele mici, cu zaharul. se amesteca bine si se lasa la foc mic pana se topeste putin rahatul, apoi se ia de pa foc, se adauga biscuitii sfaramati, stafidele, nucile, restul de rahat, aromele. daca mai este nevoie se adauga lapte pentru a se lega compozitia. se infasoara in folie alimentara (presarata in prealabil cu nuca de cocos daca vreti)...si la frigider 2 ore.
Roxana
Alynutza spune:
Am si eu o reteta, simpla si buna, testata de multe ori.
750 gr. biscuiti (eu folosesc petit beurre, dar poti folosi ce vrei tu)
1 pachet margarina
250 ml apa
250 gr. zahar
4-5 lg. cacao
1 lg ness
Zaharul, apa, margarina, cacaoa si nessul se pun la fiert si se da un clocot. Se ia de pe foc si se pun biscuitii faramitati (eu ii dau prin robot si doar cativa ii rup in bucati mai mari), esenta de rom, bucati de nuca/alune, stafide, coaja de lamaie. Se mai pune lapte daca e nevoie, ca sa se lege. Se pune in folie si se da la rece.
E super simplu de facut si poti face din ce cantitate de biscuiti vrei, doar sa adaptezi cantitatile si la celelalte ingrediente.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
catutza spune:
Am notat ce-mi trebuie, in seara asta cand ies cu fata la plimbare cumpar ce-mi trebuie. Apoi il fac si intru sa va spun cum a iesit.
Roxana, lui Mihai nu-i place rahatul, si de aceea trebuie sa fac fara ca sa manance si el. Dar cred ca o sa fac 2 "suluri", unu cu rahat - pentru mine si unu cu stafide - pentru el.
Va multumesc inca odata de retete 

roxanaz spune:
quote:
Originally posted by catutza
Roxana, lui Mihai nu-i place rahatul, si de aceea trebuie sa fac fara ca sa manance si el.
ahaaa, am inteles. la noi e invers, io nu il ador dar baietii mei...il lichideaza cu kilogramele daca ar fi dupa ei.
Roxana
oana cretu spune:
Aaaa, v-am prins.
Asta vroiam sa incerc si eu sa fac maine, pentru prima oara. Va zic poimaine cum a iesit.
Eu o sa pun tot petit beurre, ca din aia ca la noi nu sunt aici. In cartea de bucate scrie zahar pudra, daca pun zahar tos are ceva?
Oana si Seb 
(10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST

, imi lasa gura apa....