CIRESE de MAI -IUNIE 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 24
carminabulina spune:
Vad ca-i o mare liniste pe aici la ora asta.
Pai sa lansez si eu o intrebare care ma chinuie de ceva timp.
Mihnea de la o vreme regurgiteaza cam la o jumatate de ora dupa ce mananca. Nu mult, de obicei aceiasi cantitate de lapte branzit. Intrebarea ar fi daca e normal sau trebuie facut ceva in acest sens? Stiu ca mai multi bebei patesc la fel si vreau sa stiu daca faceti ceva in privinta asta. Saru'mana.
De-abia astept ziua de joi...am un chef de cumparaturi pt. bebe. Body, pantalonashi, bluzitze...jucarii, ehe ca a cam venit timpul lor.
Bani sa fie ca vad ca cccc chef exista
.
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
mirage spune:
Salutam livada si mamicile aferente!
Noi am avut o perioada foarte aglomerata da' sper sa mai scap de treburi ca nu se mai poate.
Codrinul a intrat la scoala ... si el zice ca e fericit. Io il incurajez. Da' sa-l vedem peste fo 4-5-6 ani de acu' incolo daca tot asa de fericit o sa fie...
Calina mea creste binisor. Se pare ca am scapat momentan de problema crescutului si a mancatului putin... daca nu mergeam la mare cred ca tot disperata as fi fost. Papam mixt ca deh, de cand biberonu' e mai bun ca tzatza a scazut productia si nu mai ajunge pentru meniu complet. Prestez stoarceri la greu da' se pare ca pompa nu va stimula niciodata cat suptul lui bebe.
Ma tot mir eu de cateva zile incoace de graba cu diversificarea... pai nu fusese vorba ca se sta pana la 4 luni MINIM? (cu tot cu vaccin se fac 4 luni jumate). Eu taare m-am mai bucurat ca nu trebuie sa ma grabesc cu mancarea pentru ca nu-i nici o fericire sa incepi cu alimente diverse si odata inceput, tot din astea trebuie sa prestezi de-acu' incolo+varietate+in curand aspect+mofturile aferente+grija permanenta sa aiba de toate in alimentatie+grija sa fie bine gatit si gustos etc. samd.
Iar teama de alergii este pe deplin justificata. Codrinul s-a manifestat profund alergic la carnea de vita pe care eu, mama dezinformata, i-am introdus-o in alimentatie pe la vreo 5 luni (evident, la sfatul doctoritei pediatre de circa , bleah, careia ii doresc si acum pensie luuunga si trista pentru toate sfaturile de kk pe care mi le-a dat). Ei bine, am putut sa-i dau din nou carne de vita abia dupa ce implinise 3 ani. Nu va mai spun cu ce grija am introdus ulterior alte alimente. Asa ca in privinta diversificarii, e adevarat ca graba strica treaba.
Dupa o documentare serioasa m-am lamurit pe deplin ca e bine sa impingi inceputul diversificarii cat mai spre 6 luni. Si cred ca voi ramane printre "copiii intarziaci" cu discutiile despre sucuri si chestii puireoase.
In rest, pupam ciresele TOATE (dupa o sedinta de uitat la poze sunt si acum cu un zambet latit pe toate fatza) si va spun drept ca adevarul adevarat este ca la noi in livada CHIAR SUNT COPII EXTRAORDINAR DE FRUMOSI!
Dana cu Codrin
29 aprilie 1999 si Calina
12 iunie 2006
Calina
Vrei sa vezi ce mare sunt?
mirage spune:
Carmina,
Calina mea face la fel. Si e normal, desi explicatia doctorului m-a cam lasat gura casca... "daca nu e de la aer, e pentru ca a mancat prea mult". Ori, Calina mea ragaie ca purcelusu' si pe urma tot regurgiteaza portia ei de lapte branzit. De mancat prea mult ma cam indoiesc... Abia ajungem la 600-650 ml/zi iar o masa nu e niciodata mai mare de 140 ml.
Dana cu Codrin
12 iunie 2006
Calina
mirage spune:
xsfxcvb
Dana cu Codrin
12 iunie 2006
Calina
Marea in 2006
ralucis spune:
carmina, eu am scris cu cateva pagini in urma ca ilinca regurgita destul de des in ultimele 2 sapt, cand o ridicam la ragait dupa masa sau dupa 30 de min sau dupa 2 ore chiar, uneori lapte, lapte, alteori lapte branzit si alteori asa, ceva ca o apa. mentionez ca regurgitarile nu aveau loc doar cand era in brate la mine, ci si cand statea pur si simplu in patut si se juca. de aceea dr mi-a zis sa ii dau 2 sapt debridat, cica ii mentine mancarea in stomac si diminiueaza regurgitarile. dupa 2 zile de debridat regurgitarile s-au oprit, dar ilinca era cam indispusa la kk, se trezea noaptea urland si eu am zis ca din cauza medicamentului, asa ca l-am sistat si, surpriza, a doua zi s-au intors si regurgitarile. acum l-am reluat si o sa ne tinem de el astea 2 sapt cat ne-a zis dr si pe urma mergem din nou la control sa vedem ce si cum.
mirage, se pare ca intr-adevar suntem putine cele care amana diversificarea, chiar ma gandeam ca o sa fiu printre ultimele care o sa se bage ca musca in lapte la subiectul asta, nu de alta, dar cand oi fi eu novice in materie de diversificare alte fete sunt haat, departe, slalomand printre retete
!
daryana spune:
quote:
Originally posted by ralucis
anileda, eu sunt fff sensibila la subiectul acesta cu transportatul copiilor in sensul ca ma crizez teribil cand vad copii mici tinuti in masina in brate de catre parinti sau cand vad aceeasi copii mici pe scaunul din fata, tot in bratele parintilor.
Perfect de acord cu tine... eu am o cunostinta al carei copil a murit asa... au pus o frana mai brusca, nici macar nu au facut accident, si s-au trezit cu copilul in fata, a dat cu capul de ceva si asta a fost... Lumea nu intelege ca bebitzul ala mic si usor in momentul impactului, chiar tinut in brate, capata din cauza inertiei o greutate imensa si nu-l mai poti proteja si-l transformi in proiectil... Plus ca daca nu se obisnuieste de mic sa stea in scaunul de masina, nu-l mai convingi, mare fiind sa stea ferecat cu toate cele...
Anileda, eu merg mult cu bebitzul singura cu masina... Daca plange si suntem in aglomeratie si deci nu putem trage pe dreapta ma intind la el si ii dau suzeta si se linisteste pana pot sa parchez sa ma duc la el... dar astea sunt cazuri exceptionale ptr ca ii place foarte mult in masina si doarme nemiscat... nu e asa complicat cum pare...
Pozici David
daryana spune:
Si noi papam numai laptic de la mama si asa vrem sa facem pana la 6 luni, sper sa reusim
... (Papa, m-ai speriat si pe mine cu disparutul laptelui de la o zi la alta!!!)... mai ales ca e in octombrie vreau sa ma intorc la munca... sa te tii pompat atunci!!! Mie mi se pare foarte avantajos asa ptr ca
1. are digestia mai maturizata si primeste mai usor mancarea la 6 luni
2. primeste anticorpi si alte cele mai mult timp si in cantit mai mari si scade riscul de raceli si alergii
3. scade perioada aia pana la un an and trebuie sa fierbi, storci, pasezi tot ce misca
Luana, Vivi, multumim de aprecieri
, dar ma tem ca noi din bronzat convins nu ne mai facem blond, sper sa ne placa Ochi Albastri si asa... macar genetic, avem recesive cu ochii verzi...
Vin si eu la Baby Expo, dar s-ar putea sa nu ajung la timp cu ambalatul lui David, asa ca poate imi trimiteti una dintre voi nr de tel pe PM sa ne mai gasim pe acolo... (Macar cu Hora ii facem lipeala lui David?)
Pozici David
EllaX spune:
Carmina, poate regurgita de la aerul pe care il inghite (ca nu intotdeauna il scoate pe tot cand ragaie), poate regurgita de la mancat prea mult/prea lacom (nu e cazul
), poate regurgita - cel mai frecvent! - din cauza imaturitatii functionale a tubului digestiv - miscarile de propulsie a alimentelor nu sunt doar in jos, ci mai apar si in sus. Se rezolva in timp. La unii bebei, inclusiv la Ana mea, daca regurgiteaza muuult, se "ajuta" cu Metoclopramid sau Debridat. Pe toti bebeii e indicat sa-i tii vertical sau macar oblic (
cu capul in sus) vreo 20 min dupa ce au papat si sa nu-i zgudui. La noi, ultimele doua masuri sunt esentiale. Ma intrebam... Mihnea si Ana sunt frati? Ca au cam aceleasi obiceiuri...
Ralucis si Carmina, si la noi merge pacaleala cu scos suzi-bagat bibe, dar nu intotdeauna, si este obligatoriu urmata de urlete, cand intelegem ca iar am fost pacaliti si am mancaaat! Mai merge si bagat bibele in gura si zguduit fundul copilului, in timp ce mananca.
Pt asta e nevoie sa o tin pe Ana in brate, cand mananca, si fundul sa-i fie sprijinit pe o coapsa de a mea. Tehnica asta nu-mi place, o aplic f rar (nu vreau s-o invat sa se batzaie la masa!).
Shoricutza, la cerere papa si Ana, nu dupa programul nostru. Candva, intre la 2h30min si 5h dupa ultima masa, o apuca foamea, de obicei cam la 3h.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
EllaX spune:
Mirage, unul din mesaje l-a scris Calina? Ne-a salutat sau ne-a injurat? :)
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
irinaghita spune:
Neata ciresci!
In primul rand le urez un La multi ani fericiti! ciresicilor nascute intr-o zi de 18: TIMEEA, RALUCA ALEXANDRA, HORIA ALEXANDRU si DAVID! Sa cresteti mari si sanatosi ca frumosi sunteti!
In rest, cu vagantolul vreau sa va spun ca sotul meu s-a dus si a cumparat alta sticluta, numai ca nu e identica cu cea de la maternitate: e aceeasi firma, dar nu se numeste VIGANTOL OEL, CI VIGANTOL OIL, iar pe prospect nu mai aminteste ca ar fi stabil minim 6 luin de la deschidere... Acum nu stiu ce sa zic. I-am dat din cea noua, oricum.
Cu diversificarea asta ma omorati. Vorbiti ca niste experte deja, cate lingurite... am mutat sucul la nu stiu ce ora.. sa nu depasesti morcov nu stiu de cati ml .. sunt prea multe si eu sunt deja in ceata. Trebuie sa tin cont de prea multe. Pana la urma cred ca aveati dreptate cu diversificarea la bunul simt, dar cu masura totusi. Eh, vedem noi. Vaccinul de patru luni il facem cam in jur de 20 oct.
Va pupicesc
Irina si Radu Gabriel (5 iunie 2006)
poze Radu http://photos.yahoo.com/irina_v10