un sfat va rog frumos !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Camomille,

Stai de vorba cu sotul tau, si spune-i ca vrei sa se schimbe situatia in care sunteti. SPune-i ca nu vrei sa il pierzi, ca il iubesti, si ca TU vrei sa se schimbe situatia.
Intreaba-l ce il deranjeaza la tine. Si apoi spune-i ce te deranjeaza la el.
Iesiti intr-un concediu. relaxati-va. Daca se poate fara copii...poate si mai bine.

Iar in legatura cu problemele de inima, acum vezi si tu, sa nu profite de asta ptr a te culpabiliza.
Nu siu care e situatia.

Si acum sfatul pe care mi-l da mama mea: cnd e nervos - lasa-l. Chiar daca stii ca ai dreptate, dar ca e catar, lasa-l si nu pune paie mai multe pe foc.
Iar dupa 15 minute, cnd s-a calmat, si te-ai calmat si tu - spune-i care e versiunea ta. Cu calm.

Daca tipi si tu, si tipa si el, nu va veti intelege. Si pana la urma e f posibil sa aveti fiecare partea lui de dreptate.

Hai - mult noroc!

PS: nu stiu cat crezi tu in Dumnezeu, insa - nu uita ca EL te poate ajuta. Roaga-te ptr linistea familiei tale. Poti sa faci si o sfestanie la casa. Nu ai nimic de pierdut! Ci - zic eu - doar de castigat.

Pup u!

Sã nu crezi tot ce auzi
Sã nu faci tot ce poti
Sã nu spui tot ce stii
Sã nu dai tot ce ai.".
(Parintele Paisie Olaru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

As vrea sa cred ca acolo unde apar probleme intr-o casnicie de vina sunt amandoi. Cred ca daca i-ai spune ce gandesti, ce simti, ce-ti doresti, lucrurile s-ar putea indrepta. Exprima-te caci comunicarea este cheia tuturor problemelor. S-ar putea sa respinga discutiile de genul asta (eu am un astfel de exemplar acasa) dar daca exista inca sentimente o sa-si calce pe suflet si o sa accepte provocarea. Si nu in ultimul rand iti recomand din suflet (si tuturor care vor sa-si imbunatateasca relatia de cuplu) cateva carti, pe care le-am citit si le sunt recunoscatoare ca mi-au mai deschis ochii tristi:
- Personalitate Plus si Personalitate Puzzle de Florence Litauer
- Cele cinci limbaje ale iubirii.Cum sa-ti exprimi fata de partener implicarea trup si suflet - Gary Chapman

Cartile le poti gasi in librarii sau comanda pe net la editura "Curtea veche", nu sunt scumpe (cam 200 mii/buc). Nu ma intelege gresit, sunt de acord cu toate parerile dinaintea mea, insa vorbesc ca cineva care a fost in situatia ta si varianta cu cartile a fost mai la indemana. Multumesc Cerului ca ne-am revenit, avem un copil de aproape 2 ani si mai asteptam unul in ianuarie. Si nu spera sa rezolvi in 3 zile, ce iti stricat in 3 ani.

ylilimic 21+ cu Luca-Matei(05 nov.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

Si eu sunt de acord cu Ymcar.
Suntem prea obisnuiti sa ne rezolvam singuri probleme. Uneori sunt cauze ascunse, frustrari acumulate ani, care ies la iveala numai sub indrumare specializata.

WARNING: I have an attitude and I know how to use it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Daca motivele racelii dintre voi sunt minore si, practic, nici nu-ti te le amintesti, atunci incearca sa treci peste euforia din momentul enervarii, sa te controlezi si sa nu-i dai apa la moara ca sa izbucneasca o noua cearta.

Este frustrant acest lucru! Si te intrebi, ca si alte fete, de ce sa faci tu asta, ca si el ar trebui. Da, dar tu ai destula minte si control, ca sa poti manipula starile.

Altfel, veti intra intr-un cerc vicios, in care va veti obisnui sa va rastiti unul la celalalt si cu greu o sa va dezobisnuiti, iarsentimentele se racesc. Nu pentru ca au fost motive serioase la mijloc, ci pentru ca pur si simplu n-a mai fost vorba buna si armonie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Desi Ymcar are dreptate, uneori psihologul nu poate sa faca nimic. Daca mentalitatea (asa cum ii spui tu) iti spune ca nu ai ce cauta acolo, psihologul e practic frectie la picior de lemn.

Sfaturi pentru reinnodarea relatiei nu am testate. Daca as fi stiut, le-as fi folosit la randul meu inainte sa fie prea tarziu. "Noroc" ca sunt buna la teorie...
Eu zic sa incepi cu chestii mici. Discutiile deschise pe un fond tensionat nu ajuta la nimic. Trebuie sa faci cale "maretei"schimbari prin detalii. For example: data viitoare cand va luati la harta pe nimicuri, opreste-te in mijlocul unui argument idiot care in cazuri d-astea ia amplitudini incomensurabile si pune-ti mainile in solduri si cat poti tu de in gluma incepe sa zici: "bla bla bla bla bla" pe un ton de maimutareala. Dupa aia izbucneste in ras si atinge-l afectuos. Spune-i ceva de genul: "tu nu vezi ce caraghiosi suntem?". La urmatoarea cearta, opreste-te inainte sa incepi. Fa o gluma, fa haz de necaz, zambeste-i cand se incrunta, mangaie-l ca pe un copil revoltat pe lume ca a facut buba. Cand vezi ca se mai calmeaza atmosfera, du-l intr-un loc drag voua, discutati nimicuri, glumiti pe chestii pe care numai voi doi le stiti, mai beti un pahar si din una intr-alta, tranteste-o: "oare ce se intampla cu noi? eu de iubit tot te mai iubesc, simt ca si tu la fel....etc." Si nu uita sa fii draguta, sa nu te enervezi, sa il lasi in pace daca nu vrea sa discute...

Eh, eh... terapie de cuplu scrie pe mine....

Nuka si Mama la Nuka

Mergi la inceput