singuratatea intr-o tara straina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ce te face sa crezi ca daca erai in romania iti dadea voie sa mergi in vizite, sa ai contacte cu familia si cu prietenii? te-a pacalit sa faci ce voia el, ti-a stiut punctul slab si s-a folosit de el, apoi a facut ceea ce avea de gand de la bun inceput: sa mearga in tara lui si sa te aiba sub control.
Si eu sunt de parere ca oriunde ati fi locuit, el s-ar fi purtat la fel. El nu te respecta ca om, asta e problema. faptul ca de 7 ani te rogi de el sa-ti ia un computer, mergeti atat de rar in tara desi el stie cat iti e de dor de ai tai, sunt dovada faptului ca parerea si sentimentele tale nu conteaza prea mult in fata lui. Si nu vor conta probabil niciodata, indiferent ce-ai sa faci tu.
Sfaturi nu iti pot da, iesirea din situatia asta tb sa o gasesti singura, cert e ca asa nu mai poti continua asa. in momentul casatoriei ai incetat sa mai existi ca femeie, ai fost doar sotia LUI. Imi pare sincer rau, nici nu stiu ce sa zic... Mi-e greu sa cred ca el se va schimba vreodata...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Te inteleg perfect si mie imi este foarte greu aici, dar mie imi e greu pentru ca inainte de a ajunge aici aveam o viata exact asa cum a spus-o Giulia, cat d ebine ai spus.
E normal ca de la o viata agitata, de la un job mai mult decat solicitant, sa ajung aici,sa stau 3 luni acasa, dupa care sa-mi gasesc un job si sa intru efectiv in contact cu oamenii, oameni care surprinzator, vorbesc o alta limba, islandeza, si acum sa mi se faca atat de dor de casa.
Concluzia mea este ca, indiferent unde ai fi si cat de bine ti-ar fi, NICAIERI NU E CA ACASA. Asa cum era, cu bune cu rele.
Draga mea, ai incercat sa o aduci pe mama ta la tine in Bulgaria?
Poate daca ai face asta, ti-ar fi si tie si ei mai usor, ai avea cu cine sa-ti petreci ziua si ai fi alaturi de ea.

Cu mult drag, Nana.
Fotografii nunta!

Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!!
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panialinka spune:

quote:
Originally posted by tinatache

ce te face sa crezi ca daca erai in romania iti dadea voie sa mergi in vizite, sa ai contacte cu familia si cu prietenii? te-a pacalit sa faci ce voia el, ti-a stiut punctul slab si s-a folosit de el, apoi a facut ceea ce avea de gand de la bun inceput: sa mearga in tara lui si sa te aiba sub control.
Si eu sunt de parere ca oriunde ati fi locuit, el s-ar fi purtat la fel. El nu te respecta ca om, asta e problema. faptul ca de 7 ani te rogi de el sa-ti ia un computer, mergeti atat de rar in tara desi el stie cat iti e de dor de ai tai, sunt dovada faptului ca parerea si sentimentele tale nu conteaza prea mult in fata lui. Si nu vor conta probabil niciodata, indiferent ce-ai sa faci tu.
Sfaturi nu iti pot da, iesirea din situatia asta tb sa o gasesti singura, cert e ca asa nu mai poti continua asa. in momentul casatoriei ai incetat sa mai existi ca femeie, ai fost doar sotia LUI. Imi pare sincer rau, nici nu stiu ce sa zic... Mi-e greu sa cred ca el se va schimba vreodata...

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

mesajul tau ma doare,l-am citit de 2 ori si ma ustura ca si cum cineva mi-ar fi dat o palma,ptr ca daca e asa cum scrii am fost o fraiera si inca mai sunt.si cu ocazia asta mi-am adus aminte de un sfat pe care l-am primit candva:dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta singuri.poate ca in loc sa caut alinare in fata computerului ar trebuii sa ma uit in jurul meu mai bine si sa descopar sursa nefericirii mele.mereu i-am gasit scuze sotului meu,mereu am gasit motive ptr al ierta,deseori m-am invinovatit pe mine ptr greselile lui.poate eu sunt de vina intr-adevar,i-am permis sa ma conduca in viata,fara sa ma impotrivesc,am avut incredere in judecata lui.mie rusine,mie rusine ca i-am permis atatea....de exemplu eu aproape niciodata nu am bani in casa,cateodata cumpar pe datorie si el cand vine seara plateste la magazin,ptr fiecare lucru pe care vreau sa il cumpar trebuie sa ii cer parerea.azi de dimineata mia lasat 3 leva,adica aproximativ 1 euro si 50 de centi din care am cumparat la bucata 5 absorbante,6 oua si 2 cutii de iaurt,nu pot sa zic ca imi lipseste ceva ptr ca el cumpara aproape tot,mai devreme a venit cu peste si mi-a mai lasat niste marunt sa iau la copii napolitane.e aiurea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

quote:
Originally posted by panialinka

quote:
Originally posted by tinatache

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

mesajul tau ma doare,l-am citit de 2 ori si ma ustura ca si cum cineva mi-ar fi dat o palma,ptr ca daca e asa cum scrii am fost o fraiera si inca mai sunt.si cu ocazia asta mi-am adus aminte de un sfat pe care l-am primit candva:dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta singuri.poate ca in loc sa caut alinare in fata computerului ar trebuii sa ma uit in jurul meu mai bine si sa descopar sursa nefericirii mele.mereu i-am gasit scuze sotului meu,mereu am gasit motive ptr al ierta,deseori m-am invinovatit pe mine ptr greselile lui.poate eu sunt de vina intr-adevar,i-am permis sa ma conduca in viata,fara sa ma impotrivesc,am avut incredere in judecata lui.mie rusine,mie rusine ca i-am permis atatea....de exemplu eu aproape niciodata nu am bani in casa,cateodata cumpar pe datorie si el cand vine seara plateste la magazin,ptr fiecare lucru pe care vreau sa il cumpar trebuie sa ii cer parerea.azi de dimineata mia lasat 3 leva,adica aproximativ 1 euro si 50 de centi din care am cumparat la bucata 5 absorbante,6 oua si 2 cutii de iaurt,nu pot sa zic ca imi lipseste ceva ptr ca el cumpara aproape tot,mai devreme a venit cu peste si mi-a mai lasat niste marunt sa iau la copii napolitane.e aiurea

nu pot decat sa ma rog pentru tine!
imi pare foarte rau de ceea ce ti se intampla.
capul sus si mergi inainte, o sa vezi ca intr-o buna zi va fi bine si pentru tine, din inima iti doresc!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Alina, imi pare rau de ceea ce citesc. La un alt subiect ai scris ca te-a batut crunt si sistematic aproape in fiecare zi in primii trei ani de casnicie. Cu ce am mai citit aici am ramas perplexa ...

Spunand toate astea pe forum risti ca lumea sa fie extrem de sincera si sa te faca sa descoperi in cu totul alta lumina ultimii sapte ani din viata ta.

Daca toate aceste lucruri sunt adevarate, cred ca ai merita tot ajutorul pt a iesi din aceasta situatie.

Mie mi-e si frica sa spun ce gandesc ... mult noroc !

Sibylle 35 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ultimul mesaj al tau m-a cutremurat,nici nu pot sa cred ca in ziua de astazi se mai poate asa ceva cum sa iti lase o leva ?Stiu ca ai de toate dar totusi tu nu ai nici un ban al tau cu care sa faci ce vrei fara sa-ti ceara socoteala nimeni?
Si atunci cand ai spus ca doresti sa faci scoala de soferi el a zis ca se mai gandeste.Nu trebuie sa-i da-i timp de gandire nu e genul de om ,ii zici direct Am nevoie de(ex de 200 de $) pt ca vreu sa ma inscriu la scoala de soferi.
Maine ca si asa raman singura acasa mi-am facut programare la coafor sa ma fac frumoasa pt tine am nevoie de 10 $)
trebuie sa incepi sa ceri nu sa astepti sa ti se dea cum ai zis si tu trebuie sa te ajuti singura.Devin frustrata si cand citesc ce se intimpla in lumea asta.Probabil de aceea nu te lasa sa ai prietene sau famila aproape ca stie ca va veni o zi in care te destepti si nu vei mai suporta sa fi condusa de el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Lemoni, citeste ce am scris mai sus. Nu stiu daca Alina poate incerca sa se impuna, asta pt ca omul mai intai a batut-o pana a redus-o la statutul de sclava. Nu stiu ce iesire ar mai fi acum ...

Imi doresc ca toate povestile aparute in ultima vreme sa fie inventate, sa nu existe cu adevarat. Si totusi exista atatea cazuri reale ...

Acu o saptamana la un festival o femeie cu fetitza ei in brate statea eroic si accepta palmele si picioarele in ceafa de la omul ei. Destule pana a ajuns politia ! Cand a ajuns politia a inceput sa planga si striga cat putea de tare sa-l lase in pace pe sotul ei, sa nu-i faca nimic ... dar pana atunci incasase totul cu convingere. Tot de la un barbat care era de doua ori mai mare ca ea ... probabil se iubeau !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Am citit ce ai scris mai sus Sibylle, dar stiu ca panialinka e mai desteapta de atit,ea s-a casatorit de tanara si avand copii nu a avut timp sa se ocupe de alte lucruri ,s-a complacut in situatia ca el aduce bani si plateste tot si abia acum isi da seama ca a gresit pt ca acum are timp la dipozitie mult mai mult.
Casatoria e importanta mai ales cand sunt copii la mijloc si fiecare incearca sa salveze ce poate si eu cred ca merita sacrificiile dar trebuie sa vina din partea celor doi.
Dupa o discutie mai serioasa se poate rezolva ,niciodata nu e prea tarziu.
Curaj Alina numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Buna fetelor!

sunt atat de trista cand vad atata suferinta... si-mi dau seama cat sunt de egoista uneori...

sunt de aproape 2ani in Belgia, casatorita cu un roman (cu cetatenie belgiana); si la noi diferenta de varsta este mare, aproape 18ani, insa nu cred ca asta poate fi o problema, cel putin la noi n-a fost niciodata;
si eu am urat franceza si o perioada n-am deschis cartile insa fiindca am ales sa traiesc in alta tara am facut efortul, pt ca asa e "normal"; noi inca n-avem copii si dupa 6luni de tocat frunze la caini, am renuntat la "depresii" si fiindca tot incepusem sa ma descurc cu franceza, am inceput sa fac benevolat; e adevarat ca pe mine m-a sustinut sotul si m-a incurajat; am facut benevolat la un cabinet de consultatii gratuite pt bebelasi, a fost super; ca sa-mi mai umplu timpul, am mers la biserica si-am vb cu un preot si am ajutat si acolo (biserica e f mare si au un fel de hotel unde poate veni oricine sa caute liniste). asa am gasit sa-mi umplu timpul si sa mai uit de stres caci ne-a fost greu o perioada (financiar vorbind), sotul era la inceputul afacerii si pana s-a adunat clientela, a fost dur

si mie mi-e dor de familia din Romania insa acum viata mea e aici; cred ca e foarte greu sa traiesti fizic intr-un loc iar cu restul sa fii in alta parte...

daca sotul te-a lasat sa lucrezi o perioada la inceput (cel putin asa am inteles) de ce nu incerci sa-l convingi si acum macar pt benevolat; sau spune-i ca vrei sa inveti limba si mergi la cursuri (aici e foarte simplu sa gasesti, insa nu cred ca e valabil si pt bulgaria :(( ) - vei cunoaste alte mamici si poate iti va fi mai bine...
Roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea putere si intelepciune, El e mare si are grija de noi... pe mine m-au "salvat" rugaciunile chiar daca unii "prieteni" se amuzau pe seama mea ca sunt bisericoasa

imi pare atat de rau ca exista atata tristete pe lumea asta...

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panialinka spune:

dragele mele prietene ,daca va pot numi asa,sotul meu a plecat din nou in italia,si am ramas singurica cu copii.deocamdata desi au trecut numao 10 zile,ma simt bine.am o groaza de lucruri de facut de la cumparat carbuni la pus varza la murat.o sa fie greu sa le fac singura ptr ca vs trebuie sa ies intre oameni dar sunt increzatoare.azi ptr prima data am invitat o vecina de pa scara blocului la mine in casa.a venit neam uitat amandoua la big brother si am comentat,am spart seminte si am savurat ceai.nu a fost greu deloc.frica mea de subiectele delicate a fost neintemeiata.in plus maine ma duc la granita sa ma intalnesc cu mama,nu voi intra in romania ,vom sta in granita de vorba,sotul meu nu stie,dar nu imi pasa daca va afla.am organizat totul singura,am vorbit cu cineva sa ii platesc benzina si gata.sper sa nu se intoarca repede,am descoperit ca fara el mi se deschide usa casei mai des si imi place.va multumesc tuturor.alina

Mergi la inceput