Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 30
anda77 spune:
in primul rand spuneti-mi dk am gresit cu ceva:
expunerea situatiei:la 17 nichita mananca iaurt cu cereale.
intriga: azi a insistat maica-mea (care sta 2 etaje mai jos de mine) sa-i dea lu'nepotu-sau mamaliga ca a facut ea una buna bla, bla, sa manance si el saracu' niste mamaliguta ca tu nu-i faci nimic nou...etc. Foarte bine, oricum vroiam sa vad daca ii place. maica-mea mi-a zis: da-i cu branza si smantana. Eu nu! ca nu stiam dk papa asa ceva, el e foooarte reticent la mancarurile care nu sunt pastoase-aproape lichide, n-are dinti si nu vrea sa molfaie nimc intre gingii.
actiunea: Hai sa-i blenderuiesc putina mamaliga in iaurtul de la 17, asa ca niste cereale (ieftine:)) in iaurt
punctul culminant: nichita a mancat strambandu-se 10 lingurite din melanjul ala si a vomat de 4 ori! a 4-a oara laptele pe care il dadusem ulterior ca sa repar dineul...si a plans saracu'....
finalul: l-am linistit dupa 2 ore
ce-am facut asa naspa? de ce a vomat? e adevarat ca io n-am mancat mamaliga cu iaurt vreodata, dar totusi?...
nu cred ca-i mai servesc mamaliga vreodata, pana nu face 5 ani sa ceara el, poate...
mama di tutti, din linkul cu mondial, mie imi place lavoarul nr. 4. vezi ca nu se mai poarta de cativa ani piciorul la lavoar. dk vrei modern, mergi pe nr. 4 sau altceva fara picior
addya, toata lumea o sa aduca jucarii si hainute. nu te baga la maimutoi, o sa-i placa abia la 5 ani. ideea lui ripley cu lantisorul e minunata! ca varianta, sugerez o icoana frumoasa.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Morgano spune:
Sunt prea franta dupa luni si marti de tradus la penale cu orele... da' mersi anda de sustinere. Sunt fetite, intotdeauna bijuurile raman si jucariile se duc in pisici. Addya, si la 1 an, dc sunteti fte apropiati te poti asociati cu alta familie pt jucarii, un botez e ceva mai mult... mai simbolic, dupa cum zici ca sunteti si voi si ei, asa ca trateaza ca atare. Uite dc vrei ceva dragutz si ieftin (48 ron) gasesti la chicco o broscutza bestiala (;parearea mea si a anei).... dar iti ramane 1 mil. Decat de `1.5 mil kkturi marunte, mai bine ceva concret.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
meems spune:
Ina, total de acord cu Bic in leg. cu intoarcerea la servici. Pentru mine personal alegerea facuta s-a dovedit a fi tare benefica deocamdata. In plus si mama mea a lucrat cand am fost noi mici - ca farmacista lucra in ture si deci nu pot considera ca era cu norma intreaga pentru ca nu lucra 8 ore pe zi - si pentru asta am avut o copilarie super fericita si m-am simtit mereu iubita.
Addya, total de acord cu Ripley in leg. cu cadoul pentru botez. As opta oricand pentru o bijuterie draguta in loc de jucarii de plush sau mai stiu eu ce.
Na, c-a fost usor sa raspund astazi. Asta e avantajul de-a raspunde dupa voi ![]()
Anda, Rianna nu mananca intotdeauna absolut tot ce-am insirat eu mai devreme. De ex. azi n-a vrut sa termine borcanelul de fructe de la amiaz, asa ca i-l voi da sa-l termine la cina. Dar in general e o mancacioasa.
Ina869 spune:
Dragelor,
Multumesc pentru raspunsurile de la subiectul meu. 
Bicule felicitari pentru o sma “inotatoare”( de fapt, cam toti bebelusii din grupul nostru sint mici inotatori
fiindca au fostla marea).
Nu-i este somn dupa ora de inot, ca rachelina pufulina adormea din picioare?
Da, mai Biculet, aici o bona costa cca 480-500/luna si o cresa 900/luna.
Cu mancarea, asa cum am mai spus, procedez simplu: iau cateva bucati piept de pui, le fierb bine, le tai in bucatele mici si apoi le congelez. Imi scot zilnic cate un pachetel, il blenduiesc si-i dau cu legume. Legume fierb sa-mi ajunga pentru vreo doua zile.
Rachel are 4 mese acum, si-a scos o masa de lapte:
dimineata: 220 ml laptic – formula
pranz: o cana de legume + 150 ml. lapte de vaca ( homo i se spune la noi si este cel mai gras)
dupa-amiaza: doua iaurturi sau fructe
seara: 220 ml, lapte praf.
orele de papi sint flexibile, in functie de cum se trezeste.
Feli, mi-este imposibil sa imi imaginez cum ar decurge cateva ore fara racheluta mea, dar zau ca as face-o, daca as stii ca asta ii face ei bine.
Ea a stat fara mine de vreo 4 ori in total,maxim 3 ore. Este foarte putin, recunosc.
Lordruto
, militanta perseverenta in cresterea si educarea copiilor pentru cat mai mult timp posibil, iti trimit multe pupicuri
fiindca ti-ai consumat timpul sa raspunzi de mai multe ori pe subiectul asta atit de popular.
Gandacico, deci perioada neagra a trecut pentru tine, sper sa-ti fie mai usor de acum. ![]()
Cu vitaminele, eu una, am rezerve; nu am luat in sarcina si desi sint mai robusta din fire, nu am acumulat prea multe kg. Cunosc tipe care aveau siluete de invidiat, au luat materna si s-au obezit de nu le mai recunosteai. Nu cred sa fie vorba doar de o coincidenta.
Recunosc, faptul ca nu am luat vitamine i-o datorez lui Lavi – si-i multumesc inca o data pe aceasta cale
+
- ea a sustinut sus si tare ca ne putem lua vitaminele necesare din fructe si legume, asa ca asta am si facut si la al doile as proceda la fel, dar am mari dubii ca voi respecta un regim alimentar atit de sanatos cum am facut la rachel, din lipsa de timp.
Cineva spunea pe forum ca ‘vitaminele nu inseamna altceva decat sunci in plus pentru bebei” si sint de acord.
Hai sa trimit mesajul ca pe-urma ma puneti sa-mi deschid placintarie si eu vreau sa slabesc. ![]()
Sint de abia la pagina 16, mai am de citit. 
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
meems spune:
Noki, vroiam sa-ti raspund si tie... Si Rianna e dependenta de suzeta. N-o tine tot timpul, dar cand e super agitata si obosita, suzeta o linisteste. Asa ca nici noi nu plecam de-acasa fara ea 
Ina869 spune:
Mai Noki, ce vrednicuta ai fost cu curatenia! 
Rachel-pufulel este dependenta de suzi, mai ales cand este obosita si noaptea.
Mada, haioase pozele cu painica si olita.
Lavi, eu as spune sa-ti follow your dream atita timp cat vreti sa mai stati vreo cativa ani in apartament. Daca vreti sa va mutati mai curand, as merge pentru varianta cu chiuveta ieftina.
Feli, la cat mai multe trepte de urcat-coborat Ilincutei.
La fel si lui Stefanel al Dordiei, dar din patul personal (deocamdata
)
Ioana, pai n-ati plecat inca in concediu, nu trebuia pe 10 ? Sa-aveti zile insorite!
Catutza, felicitari Bianca-aruncatoare-culegatoare de jucarii!
Maria Alexia, eu vroiam initial full-time. Cel mai nasol este ca nu o sa-mi tin promisiunea fata de sefii mei, aceea de a ma reintoarce la serviciu. Au fost niste tipi tare de treaba si relatiile dintre noi s-au consolidat puternic in timp si au fost bazate pe loialitate si corectitudine. Mi-au acordat incredere 100% eu nu i-am dezamagit niciodata si nu as fi vrut nici acum.
Oameni care sa ma inlocuiasca vor gasi garla, nu-i problema, dar am inteles de la alti colegi ca m-ar fi vrut inapoi pe mine. Job-ul era si foarte bine platit, ore destul de flexibile, colectiv super fain, in fine, numai avantaje.Intre cariera si familie ramin cu a doua varianta, indiscutabil.
Anda-cuscra, nici lui Rachel nu-i place mamaliguta…iar eu ma dau in vant dupa ea amestecata cu unt,branzica si smantanica. La ea este o chestie certa; daca-i place ceva, accepta de la inceput, daca nu, nu are rost sa mai insisti, este tare hotarata.
Meems, ce ii dau sa pape Riannei la cresa si ce activitati are? Observi vreo schimbare de cand o duci acolo?
va pup pe toate!
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
meems spune:
Ina, Riannei ii dau de mancare ce-i trimit eu de-acasa. In fiecare zi ii impachetez lunch-ul, laptele, si eventual o gustare. Nu sta acolo destul ca sa manance prea multe mese. Cat despre activitati... la varsta asta mai mult joaca. Plus plimbat in picioare, ca tot ii place de un timp si eu pe-acasa n-o prea tin ca ma doare spatele de numa'. Schimbari nu prea am observat, decat ca e mult mai deschisa si prietenoasa cu cei din jur. Rianna e foarte atasata de mine si de taica-sau si pana sa plecam in RO plangea la absolut oricine o lua in brate (in afara de mami si tati, evident). In RO s-a schimbat complet, a devenit super sociabila, dar dupa ce ne-am intors si am ramas iarasi eu cu ea acasa, a revenit la starea de dinainte. Acum, de cand o duc la daycare, e mult mai prietenoasa. Cam asta ar fi singura schimbare.
joy04 spune:
BUNA DIMINEATA!!
MADAU....
sorryyyyy, nu's cum am facut confuzia, dar eram sigura ca FELI a zis.
asa de sigura ca dupa ce am citit postarea ta, incepusem sa dau paginile inapoi sa vad cu okii mei.
daca-ti poti imagina cat de 100% eram.
inca o data.
BIC-ule, tot DOAMNA SUZY a cheama si pe a noastra suzeta...ce-mi place cand o ia si o arunca cat colo, apoi se uita la mine si eu ii zic: ce ai facut???? unde-i doamna suzi????
si apoi el rade....
mai, cu vitaminele eu sunt pro.
adica mie una mi-au fost de un real folos.
daca inainte sa le iau mancam ca nemancata si pusesem la greu - insarcina ma refer - cand am inceput cu ele, mi s-a mai taiat si pofta de mancare si nici prea mult nu am mai luat.
plus ca inafara de materna eu am luat si CA, MG, ZN, pt ca aveam problemele alea cu inima, de ma sufocam, aveam tahicardie, aritmie.
ei si cu astea, o duceam mai bine.
LAVI, ce sa-ti zic de chiuveta, eu tot ce am am de la romstal...
ANDA, nici lui vladut nu-i prea place mamaliguta, aceeasi problema o are si el ii place mancarica mai zemoasa, ca atare eu i-am facut mamaliguta mai moaaale si i-am pus ou si smantana in ea;
da o sa-i pun iaurt next time, ca sa-i pun mai mult.
smantana am pus doar asa, unpicut.
FELI...mai ILINCUTA este taaare rau.
-icesc fata urcatoare,
MADAu, i-a ajuns mama painea aia????sau a mai vrut ceva pe langa???
sa ne laudam si noi putin: a inceput sa se ridice in picioare....o tentativa miiica, dar mareata.
statea ca si cum ar face flotari, dar catarat cu mainile pe tatasu'.
trebuie sa ma obisnuiesc ca al meu copil se trezeste noaptea la ora 3 sa manance!!!
si i-am facut 190 lapte, dar nu s-a culcat pana nu i-am mai dat 60!!!!!
plus ca-s suparata....tot deschid discutia despre bb 2 cu cristi si nici nu vrea sa auda!!!!!
ca ce...ajunge unul, ca uite ce bine e de el ca nu trebuie sa imparta nimic cu nimeni, ca cu ce-l crestem, unde-l crestem, ca avem doar 2 camere.....
si este o maaare problema pt mine, pt ca eu nici nu discut sa avem doar un bb...
adica nu-mi imaginez.
sunt neagra in suflet...
in fine, incep acuma sa ma plang, nu-i frumos.
va pupicesc.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut