Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 17
camelia_daniela spune:
Fee, felicitari pentru dinti
! La cat mai multi si fara carii!
Referitor la iaurt si eu i dau Dariucai Brenac Royal si Prim.
Camy & Daria 
Poze de la 
Varsta Dariucai
Camy si
Daria (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~
anda77 spune:
bic, ce pozitii interesante are smaranda:)) dar chiar, ma intreb si eu, asa, oare de cati si care factori depinde mersul unui bebelus, ridicarea lui etc? sigur de conformatia osoasa mostenita sau nu, de calitatea oaselor, de musculatura (dar asta tot asa, doar daca este diferita genetic), de cat de bine hranit este, de greutate..sau de greutate nu depinde...nichita n-ar avea nicio sansa sa se ridice de pe v ine, asa il vad. el se misca altfel. iar cu ridicatul, doar din pozitia in genunchi si daca are mainile pe ceva sprijin. pune o talpa pe podea, ca adulti, si se impinge in respectivul picior ca sa-l indrepte si pe celalalt.
intrebare de mare exceptie: credeti ca musculatura bebelusilor e diferita? nu ma refer la bagajul genetic, ca mai tarziu se dezvolta semanand cu unul din parinti, de exemplu eu am forma fibrelor de pe corp si pozitionarea lor, adik mai "umflate" sau mai slabe, exact ca la taica-meu, desi am facut sporturi diferite si am mancat diferit. eu vorbesc de tonusul muscular la nastere, la doi bebelusi de aceeasi greutate? credeti ca de acum se "vad" mostenirile genetice?
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
Veste buna:
-vin maine la intalnire! 
veste proasta:
-nici maine nu incep mesterii si nu ne e clar cand incep 
Partea nasoala e ca va fi santier cand Silvia va fi la gradi si eu pana in 5 trebuie sa fiu la gradi sa o iau, si nu pot lasa mesterii singuri in casa si nici sa-i dau afara asa devreme... sau pleaca singuri pana la ora aia? Nasol, oricum. Sa o mai las pe Silvi la bunici iar nu vreau ca le e tare dor la una de alta...
maria_alexia spune:
Roxana, multumesc pentru precizari. Sunt total pe dinafara, dar sa stii ca le-am citit ![]()
Ocazie cu care am citit si ca orice contestatii la decizia de acordare a indemnizatiei/stimulenutului se rezolva in contenciosul administrativ, care - parca asa stiu eu - nu e totuna cu tribunalul. Ce zici, Anda ? ![]()
Cu pauza asta de alaptat, te pomenesti ca ma poftesc astia s-o fac pe-acolo prin vreo incapere
. E prea complicat, cu cerere, certificat medical... Ufff, sa vedem cum facem.
Hai sa va zic si voua bancul zilei: ![]()
Examen intr-o scoala profesionala. Profesorul intreaba:
- Intrebare de "nota zece": Cum ma numesc? Toti tac.
- Intrebare de "nota opt": La ce obiect aveti examen? Toti tac.
- Intrebare de "nota cinci": Ce culoare are manualul?
Din ultimele randuri se aude o voce: - Bai, vrea sa ne pice bulangiu'!
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
Madutza10 spune:
Abia l-am culcat pe pui si ma bag si eu la baitza ,apoi nani ,ne vedem maine fetele !
Sa aveti o noapte linistita ,fara treziri si urlete ,sa fiti fresh pentru alergaturile de maine ,pupici!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE SEPTEMBRIE
maria_alexia spune:
Bic, bine ca e de acord AP sa mai tina cont si de nevoile parintilor. Recunosc ca n-am intalnit asta frunzarind-o si chiar asta mi s-a parut punctul nevralgic al teoriei: nu poti, omeneste vorbind, sa fii 100% la cheremul copilului tau. Esti dator sa-i satisfaci nevoile cat mai bine si mai prompt, de acord, dar el capata inca din prima zi si proaste obiceiuri, care nu sunt neaparat nevoi...
Cum e asta cu adormitul in cazul nostru. Chiar ma gandeam, timorata cum sunt de scandalurile copilului, nici nu ii mai dau ocazia sa adoarma singur! Nu-mi pot imagina ca o face. Dar de sapt viitoare - cand intra tati in concediu - sigur o sa lucram la o alta rutina de pus la nani, deja ni s-a primis ca "o s-o vedem noi amandoi" ![]()
Altfel, chiar vroiam sa-ti povestesc ca l-am wrapuit si eu pe pui si ne-a placut
. Initial ne-am distrat de numa'-numa' prin casa cu o bucata lunga de material si tot felul de pozitii (chiar cea in care o purtai tu pe Smaranda in spate n-am avut curaj s-o incerc). Apoi a trebuit sa mergem la metro si cu copilul in brate era cam greu... Asa ca am luat un sal mai cool si am facut frumusete de side-wrap in care-mi sedea puiul pe un sold. A fost super! Uimitor a fost si cat de linistit a stat (fara sa traga totul de pe rafturi, ca de obicei) si cat de calm si fericit l-am adus acasa din haosul ala!
Iar ca sa raspund si la intrebarea din thread-ul cu perceptia wrap-ului in Romania, am avut 2 genuri de reactii: varstnicii s-au distrat cum a devenit "shalul tziganesc" moda, iar prietenii cu care ne-am intalnit ziceau ca e o chestie 
Noi marsupiu n-am folosit niciodata, am primit unul in care statea tare prost, priponit in bilutze. Acum tot cautam rucsac de carat copilul in spate, dar sa sada el pe bagaj, nu sa stea atarnat ca in marsupiu. Evident ca in orasul asta n-am putut gasi niciunul, pe net am gasit vreo 3 modele (de la chicco, brevi si neonato) dar nu-mi dau seama prea bine cum arata in realitate. Daca le vedeti cumva pe la baby-expo, m-as bcura de ceva descrieri.
Desi, pana una-alta, functioneaza perfect si wrap-ul, inca n-am gasit o pozitie confortabila pentru bb greu la drum lung - vrem sa-l urcam pe pui pe munte
.
catutza spune:
Ela , multa sanatate sotului tau! E rupta mana sau doar luxata?
Dordia , te pupam, esti o draguta ca deobicei
Fetelor ce e cu Felicia? Ca nu am mai "vazut-o" zilele astea.
Cata si Bianca Maria (2.11.2005)
anda77 spune:
maria alexia, desigur ca e altceva:), dar eu nu mai eram in termen sa mai formulez contestatie impotriva deciziei, chiar catre organul care a emis decizia, dupa cum spune legea. si daca nu-mi convenea cum o solutionau, abia atinciputeam sa ma adresez prin actiune la instanta judecatoreasca de contencos administrativ competenta. de ce nu mai eram in termen:
eu am primit banii dupa 5 luni de cand am depus cererea (vreo 3 luni m-au plimbat, adik, desi verificau dosarul de fiecare data, dupa cam o luna mai primeam o hartie acasa, sa ma prezint la primarie ca nu e corect completata adeverinta salariala, sau in alta luna, ca e ilizibila copia de pe livretul familial si tot asa, imi mai dadeau un numar de inregistrare, mai nou...astfel ca ei nu se aflau in intarziere de termen...) p-orma, cand in sfarsit n-au mai avut ce sa inventeze (ca nu eram in culpa , chiar era complet si corect dosarul) au mai trecut vreo 2 luni pana am primit banii si am aflat cat imi dau ei. mi-au aprobat la inceputul lunii cererea si ei au obligatia sa trimita borderoul in 15 zile de la sfarsitul lunii respective catre directia de munca bla bla. deci a trecut deja vreo luna si aproape jumatate. aia de la dir munca au mai intors-o si ei pe toate partile inca nu stiu cat, p-orma pana au trimis-o la posta.. p-orma, pana am primit hartiuta de la posta si pana m-am dus eu la posta a mai trecut mai mult de o saptamana.
eu nu cred ca mai eram in termen sa mai contest decizia in contencios, cel putin din amintirile mele de acum cativa ani cu privire la contenciosul administrativ, cand termenul era de 30 de zile si cred ca tot atat e si in prezent, desi nu mai am treaba cu legislatia asta, slava Domnului.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
roxisialexia spune:
maria-alexia, nu aveti departament de resurse umane? Ei au datoria sa te informeze si sa iti sustina drepturile.Citeam azi cum au dezbatut ei legea, si cum de la 3 mil. se va trece la 1mil-stimulent lunar( de la 1 ian/2007), dar nu au pomennit neam de cei 24 ron care sunt pierduti....ce sa mai, cica oricum luam foarte mult in comparatie cu alte tari 
bic, te intrebam de wrap deoarece am si eu una bucata acas, comandata la ioana, si pentru ca mi-a sosit foarte tarziu acum nu ii vad utilitatea( decat cum ai spus si tu, in drumurile mai lungi si in pozitia in spate).Sincer nu am reusit sa mi-l pun singura, urla alexia de scoala tot blocul.Eh, am inteles ca merge pina la greutate bb 24kg?( sau
)...ca ma gandesc sa il folosesc si eu candva
.
Stiu ca lorda mai comandase wrap de la ioana, l-ai folosit lorda?
Despre AP, fii-mea s-a nascut cu cerinta asta, si acum am una bucata kinder fericita si iubareata.
Si regula cu somnul la 2 ore eu o aplic de cand avea fii-mea 3 luni, noi am avut mari probleme cu somnnul si tot pe Dc am aflat ce si cum.Nu merge mereu, insa are un program de care stie- bebelusilor le place rutina.
dordia, s-a rezolvat, ale tale sunt.AStea nu intra la categoria premiu
( sunt bonus)
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
dordia2000 spune:
Roxialexia ms mult!
Feliciaaaaaaaaaaaa, Cuscraaaaaaaaaaaa unde esti???? Stiu ca esti un pic suparata dar...hai cu noi sa te inveselim. Vii maine la intalnire? Poate te inveselim live!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005