Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

OFF si eu am avut de curind o experienta asa de nasoala...cu niste musafiri(oarecum nepoftiti)
ne-am mutat in casa noua de vreo luna si ceva, si toate noi, lucesc, covoare noi ...si scumpe...si vin unii, parinti si copii,viitori miri sa ne invite la nunta lor...si se plimba ca ...nesimtitii prin toata casa INCALTATI, pe covoarele mele, prin dormitorul copilului, nici unul fratilor nu s-a descaltat...si erau patru...si au vazut doar ca eu si sotul ne-am descaltat cind am intrat dupa terasa in casa , ei nu si udasem curtea, aleea si va inchipuiti...in sufragerie au ramas urme pe covor ca e portocaliu...ce sa mai zic...m-a enervat si faza cu circulatul prin casa ...ca la muzeu... ca de daca e noua trebuie sa vada fiecare coltisor...
au fost primii musafiri in casa noua...au mai urmat si altii dar am avut grija sa-i conduc eu prin hol, bucatarie si inapoi pe terasa cu explicatia ca sus la etaj sau in livind nu e nimic interesant de vazut..si ca nu e totul amenajat...pai cum mai fetelor te chinui sa-ti faci o casa sa-ti cumperi lucruri faine ca sa te simti tu bine in primul rand( nu pt. altii) si vin niste neciopliti cu noroiul tiris si isi bat joc de munca ta...
parol , eu dau dreptate Nadiei...eu nu i-as mai da voie individului sa mai inainteze de la usa, l-as impiedica doar nu ar trece peste mine
eu prima faza am inghitit-o am plins si am frecat dupa ce au plecat...dar apoi m-am invatat minte...tin musafirii afara in curte pe terasa, acum ca e cald voi vedea la iarna cum voi proceda, probabil ii invit in bucatarie unde e si loc de luat masa, e gresie pe jos, fara covor...se sterge usor...podele din lemn sunt pretentioase rau de tot

numai bine
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

la tine acasa te descalti, iti pui sotul/copiii sa se descalte, dar sa pretinzi strainilor care iti intra in casa sa se descalte este un obicei oriental, de prost gust, NU SE FACE.
nici eu cand merg in vizita nu ma descalt, si nici altora nu le pretind sa se descalte, eventual daca este vreme urata si au pantofii murdari rau le indrum pasii spre baie unde cu o carpa de pantofi ii pun sa isi curete pantofii.
este PENIBIL sa-ti pui musafirii sa se descalte la usa, imi si imaginez domni la costum si doamne cochete invartindu-se in casa in sosete.

Mergi la inceput

aha si nu comparati fumatul cu descaltatul sau nu la usa.
intr-o casa de nefumatori nu se fumeza punct, intr-o casa de fumatori inainte de ati aprinde tigara intrebi daca este permis.

eu una a doua oare nu m-as duce in casa cuiva care ma pune sa umblu in ciorpi prin casa, si slapii altuia in picioare nu mi -as pune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

da, sint de acod ca e neplacut, da' daca fumez eu in casa mea nu cre' ca are dreptu' vecina de la 4 sa-mi zica doo de dulce... cum ca i-ar intra ei fumu' prin geamurile inkise ... sincer!

Hai sa nu exageram.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by mazzel
...le indrum pasii spre baie unde cu o carpa de pantofi ii pun sa isi curete pantofii...
este PENIBIL sa-ti pui musafirii sa se descalte la usa, imi si imaginez domni la costum si doamne cochete invartindu-se in casa in sosete.

Primul aliniat: n-ar fi mai simplu chiar si ptr. ei sa se descalte, decat sa le pui carpa-n mana sa-si surete talpile??? Nu stiu... zic si eu. Vezi, eu am alta regula: ii cer (acestui musafir, ca e singurul care imi intra incaltat!!!) sa se descalte. Regula la tine acasa e sa ii pui sa isi spele talpile la pantofi.

Cat despre al doilea aliniat... no comment, repet, am mai explicat aliniatul asta de vreo doua ori (cel putin o data, oricum)... QED ca NU se citeste tot!!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Nadia1976

Fetelor, lucrurile stau asa: se descalta CAND si DACA are chef; deci, picioarele nu-i put, e pur si simplu lene si disrespect; sotul meu i-a spus de nenumarate ori; eu-la fel. Am covor, dar doar in mijlocul sufrageriei, in rest-podele laminate.
In ce priveste Codul bunelor maniere: fetelor, In Casa Mea, EU fac regulile, mai ales in ce priveste curatenia, ptr. ca eu sunt cea care face curat! Daca nu-i plac regulile mele, poate sa nu mai vina.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2

DENIZEL, uite si explicatia... si stii ce raspunde cand il rog sa se descalte? 'Ca doar sunt podele'... pai da! dar EU stau in maini si genunchi sa le curat, nu el... In afara de asta, de cateva ori avea guma de mestecat pe talpi... are cineva idee ce greu se curata, chiar si de pe podele??? Sa nu mai vorbim de pe covor. Si covorul meu e ALB!!!

Edit: ca sa stea pe couch in sufragerie, trebuie sa calce pe covorul meu alb, ptr. ca acolo e covorul... si atunci?! Eu sunt nesimtita???

Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu tot nu pricep.

Adica daca as vrea ca cineva care-mi intra in casa sa se descalte nu ar trece de hol nedescalcat. Pur si simplu nu ar intra in casa. Nu se conformeaza, poate sta in hol sau poate pleca .

Edit: si mie mi se pare mai ok sa nu te descalti cand te duci in vizita sau cand primesti in vizita dar nu am facut vreo regula stricta, dupa cum se simte bine si omul. Dar fiecare face ce reguli ii convin si cred ca depinde de el ca cei care-i intra in casa sa le respecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Buna ziua tuturor.
Iaca am citit toate cele 8 pagini si stau si ma minunez de anumite chestii scrise... de exemplu faza cu costumul si rochia de ocazie...asta e chiar tare de tot.. eu am inteles ca Nadia vorbea de vizitatori, care de cand stiu eu, nu iti vin imbracati in costum sau rochie de ocazie......doar in cel mai bun caz daca dai o petrecere.
So, daca mai sunt si prieteni sau cunoscuti care iti vin des in casa, iti stiu regulile si NU VOR sa ti le respecte, atunci DA: ESTE NESIMTIRE!
Asa ca, Nadia cred ca ar trebui sa ii spui sotului sa nu il mai invite next time la tine acasa.

Annie

Mergi la inceput

nadia in casa la tine tu esti stapana, solutia este sa nu mai primesti pe respectivul care nu se descalta in casa.

ca ati pune musafirii sa se descalte este de prost gust si nu se face este alta poveste, tu poti sa faci asa sau altcumva, in casa la tine tu esti stapana.

eu ti-am spus doar ca nu este mai ok sa iti pui musafirii sa se descalte decat "besimtirea" celui care iti intra in casa incaltat.
eu una intru incaltata, sunt nesimtita? nu, nesimtita m-ar considera cei 99% dintre oamenii care nu ar avea chef sa-mi arat sosetele cu ursuleti celorlalti musafiri, sau sa-mi vada ei degeteole de la picioare.

Mergi la inceput

Melody draga... in primul rand, Bine Ai Revenit!!!
Pai problema e ca nici nu e invitat in majoritatea cazurilor... vine neinvitat!

"de exemplu faza cu costumul si rochia de ocazie...asta e chiar tare de tot.. eu am inteles ca Nadia vorbea de vizitatori, care de cand stiu eu, nu iti vin imbracati in costum sau rochie de ocazie..."

Asa e. Cum spuneam, si eu am spus asta de vreo 2 ori, dar nu se citeste tot... asa ca se scrie doar.
Si in afara de el, toti se descalta; el se descalta cand are chef... daca are! Ieri a venit, eu eram in bucatarie si l-am auzind pe sotul meu spunandu-i: "Daca nu te descalti, stai aici si iti aduc eu o bere..." (am un couch mic in terasa din fata). Si iaca, s-a putut descalta.

Titu Maiorescu.

Mergi la inceput