Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caro spune:

quote:
Originally posted by Diana_b

Hehe, singura regula pe care o aplic eu este sa se fumeze pe balcon. Dar daca ma duc undeva si mi se spune sa ma descalt, sa pun paharul nu stiu unde, sa nu fumez, ma conformez. Si nu mi se pare un capat de tara.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Nici mie, dar la urmatoarea invitatie in casa respectiva o dau cotita si nu ma mai duc!

Am avut (si subliniez: AM AVUT) niste prieteni foarte buni. L-au botezat pe ala micu. Acum doi ani ne-au invitat la ei de ziua ei (telefon nr.1). Telefon nr. 2, suna ea si zice: da' stii, s-ar putea sa fie o problema, ca sunt multi musafiri si fac galagie, sa nu-l deranjeze pe ala micu'. Eu i-am raspuns ca nu galagia e o problema, ci fumatul in casa (gazdele si mai bine de jumatate de invitati erau fumatori). A fost o pauza lunga. La care eu am adaugat: se poate fuma pe balcon? a dat-o din colt in colt si n-a fost nimic calr pana la urma. Telefon nr. 3 suna el si incepe sa faca precum trenu' la mine ca ce, nu e frumos sa le ceara musafirilor sa iasa sa fumeze pe balcon la sfarsit de noiembrie. Da' noi sa venim, stam vreo 2 ore, timp in care facem cu schimbul (eu si sotu') si-l plimbam pe pitic afara cu carutu' (pitic care avea vreo 10 luni). Am zis ca nu pot sa vin in conditiile astea. El a tipat ca ce, ii fac eu regulile la el in casa, am inchis telefonul, am retras ambasadele si aici s-a terminat relatia noastra. Am fost eu nesimtita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by Soleil
Tie ti-a intrat in cap ca oamenii tre' sa se descalte si punct.
Si ca nenea ala e un nesimtit.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Soleil, e nesimtit in contextul urmator: Daca eu vin la tine in casa si imi ceri sa nu fumez... si eu iti spun ca doar poti deschide geamul... si fumez, totusi, si iar vin peste cateva zile, si iar imi ceri sa nu fumez, eu iti ofer aceasi explicatie ca poti deschide geamul si iar fumez... si tot asa de fiecare data cand vin la tine. Atunci cine e nesimtit??? Tu ptr. ca nu ma lasi "sa ma simt bine" ca musafir? Sau eu ca iti ignor regulile casei si fac cum ma taie capul???

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nadia, :)

noi avem prieteni care vin, deschid frigiderul, se servesc... daca li se face somn se duc in celalalt dormitor si se culca... sau stau pe net, n-au nici o treaba, sint ca la ei acasa - si noi la ei, la fel.
Omul respectiv probabil asa a fost obisnuit sa procedeze... mai ales daca e prieten vechi cu barbatul tau.

Fiecare familie are alte obiceiuri: eu, de ex., nu mi-am descaltat niciodata prietenii: am preferat sa pun gresie in toata casa, pt. ca se curata imediat. Pot sa fumeze, sa bea, sa vorbeasca tare - asta e tipul de ospitalitate cu care sint eu obisnuita.
Da' daca vreunul dintre ei impune alte reguli la el acasa... ok... atunci insa procedez si eu la fel cu el, in casa mea.

Elise

PS: cea mai bizara kestie care mi s-a intimplat intr-o vizita a fost sa vina vecina de jos si sa ne faca scandal ca fumam pe balcon, pentru ca al treilea geam (cu un etaj mai jos) e de la dormitorul lui fiu-sau, si, chiar daca era iarna, balconul inchis, geamul lui fie-sau inchis, intra FUM PE SUB GEAM.
Si noi eram 2 persoane fumatoare.
Si fumam, evident, cite UNA tigara fiecare... deci nu eram chiar esapament....

N-am inteles explicatia tehnica, cum de tot fumu' ala se ducea cotit taman acolo, da' m-am lecuit sa mai calc prin blocul ala de nebuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Imi pare rau ca nu am la'ndemana un link catre un astfel de cod de comportament. S-au publicat multe si trebuie sa fie si pe net. Caut si va pun linkul.

Vroiam sa va spun ca regula pentru fumat nu este aceiasi cu cea pentru descaltat.

In privinta fumatului, daca nu vezi o scrumiera pe masa, inseamna ca in locul respectiv nu se fumeaza. Nu intrebi gazda daca poti fuma, pentru ca sa nu pui gazda in situatia sa se justifice, ci pur si simplu te duci afara sa fumezi, daca doresti.

In privinta copilului mic, cel de cateva luni. Nu te duci niciodata in vizita cu un copil asa mic. Il lasi cu un babysitter, sau nu te duci. Chiar si cu un copil mai mare te duci numai daca gazda insista sau daca este petrecere de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by Caroline

Imi pare rau ca nu am la'ndemana un link catre un astfel de cod de comportament. S-au publicat multe si trebuie sa fie si pe net. Caut si va pun linkul.

Vroiam sa va spun ca regula pentru fumat nu este aceiasi cu cea pentru descaltat.

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....

Regula este aceeasi; este vorba de Regulile casei!!! Pe care daca le respecti, bine, daca nu ai chef sa le respecti, casa e a mea, usa a ta! Indiferent ce reguli tampite as avea, e casa mea si dreptul meu. Dreptul tau e sa alegi sa nu mai vii. Obligatia ta e sa imi respecti casa.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Dragele mele,
Eu consider ca fumatul si descaltatul nu sunt acelasi lucru. Lasati oamenii sa se simta bine in papucii lor! Daca e vorba de tigara insa este cu totul o "alta mancare de peste!" Asa ca nu mai faceti ghiveciul asa de mare ca nu se mai intelege nimic!
Se vorbea de descaltat si de cum sa faca draga de Nadia sa-l descalte pe respectivul. Eu as spune sa renunti la idee daca nu ai probleme asa de uriase cu curatatul...
Trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca de mult oamenii care merg in vizita nu se mai descalta!
Succes si voie buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nici nu se pune problema sa facem acum comparatii intre fumat si descaltat (sau nedescaltat, mai bine zis)! Fumatul este un obicei daunator care nu te afecteaza numai pe tine, fumator, ci si pe cei din jur. Eu sunt fumatoare, dar o fac pe plamanii mei, in nici un caz nu mi-as permite sa fumez in casa cuiva daca acolo nu se fumeaza. Cu descaltatul este cu totul alta mancare de peste, n-o sa vedeti nicaieri in locuri publice locuri pt "nedescaltati".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Se pare ca nimeni nu citeste ce s-a mai scris, se pun intrebari la care am mai raspuns, se cer explicatii pe care le-am mai dat cel putin o data... asadar, cred ca ar trebui sa inchidem subiectul... daca tot nu se citeste ce se scrie, nu-i vad rostul! Multumesc!

Denizel: "Nadia, tu ai omis sa ne spui ceva: ce raspunde prietenul vostru atunci cand tu il rogi sa se descalte? ma gandeam ca da o explicatie, ceva, ca spune ca e curat pe afara etc...Nu-mi inchipui ca trece pe langa tine ca si cum nu te-ar fi auzit." Am mai explicat asta...

Hai mai Nadia! :) Pe cuvant ca am citit toate cele 7 pagini inainte de a-ti raspunde, dar chiar ca nu am retinut ce raspunde "nesimtitul" cand nu vrea sa se descalte. Acuma, dupa ce ca iti raspundem, nu mai si certi .
Pe bune, zi-mi si mie ce explicatii iti da, ca nu mai trec inca o data peste cele septe pagini nici daca ma pici cu ceara .

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Hai mai Denizel ca Nadia a raspuns la pg.5 sau 6, nu mai retin exact, cateodata tipul se descalta, iar cateodata nici nu o baga in seama.

Hai sa fiu si eu sarcastica(ca vad ca se poarta aici):daca in privinta fumatului se rezolva iesind pe balcon, in privinta mirosului de picioare se rezolva ... mergand la doctor.
Ii tot dati cu...bunele maniere te obliga.Nadia nu vrea sa oblige pe nimeni, a intrebat doar cum poate raspunde la ...nesimtire.
Intri intr-o casa unde totul luceste, nu este fir de praf si eu sa intru cu pantofii prafuiti(indiferent cat de curat este pe strazi, nu este ca-ntr-o casa).Pai nu trebuie sa fie nici o regula a casei, e frumos sa respecti gazda si munca acesteia.
Mie mi s-a spus sa nu intru incaltata, dar nici nu o faceam pt.ca persoana isi cumparase mocheta noua, culoare-fildes, si m-ar fi "durut" sufletul sa pasesc incaltata.Insa aceeasi persoana venind la noi in vizita, desi afara plouase, mi-a zis..."eu nu ma mai descalt ca mi-e lene".
In Romania Codul bunelor maniere e la fel.NU te descalti!Dar poti sa o faci cand stii ca gazda sta in genunchi si sterge pe jos?Trebuie sa ne gandim la cei 7 ani de acasa si nu la CBM.Bunul simt e valabil in toata lumea...cumulat cu obiceiurile tarii in care locuiesti(apropos de cei care ragaie la masa)
Nadia...daca continua asa, nu-l mai primi in casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Elise, fumul de tigara este foarte neplacut pentru nefumatori si se simte imediat. Plus ca acum sunt clare efectele nocive ale fumatului pasiv chiar daca in cantitati reduse.

Nadia, dupa cele 8 pagini cred ca cel mai bine iti iei un covoras d-ala antibacterial sau il intrebi de la obraz care e problema. Eu inteleg persoanele care au probleme mirositoare cu picioarele. Trebuie sa fie tare tare jenant. Poate cand se anunta are timp sa se dea cu maclavaizuri, da cand vine inopinant nu o stii exact cum sta.

Eu una merg dupa regulile locului, de principiu ma ofer sa ma descalt ca ma simt mai comod. Iarna de exemplu mi se pare stupid sa fac ciorba in ghete si dup-aia sa mor de frig cand ies afara.

Cazul in care mi se pare necesar descaltatul e cand exista copii. Copiii iau de pe jos, stau foarte mult pe jos, nu-i ok sa calci totul in picioare.

Si mai luati in considerare ca altele sunt conditiile in US sau Canada unde umblii cu fundul in masina si e foarte putin praf pe strazi si prin mocirlele din Bucuresti cu tot cu aurolaci, caini bolnavi si alte minunatenii.

Cat despre facut oaspetii sa se simta bine, sunt de acord dar si eu vreau sa ma simt bine. Ca daca ma stresezi nu e distractie deloc.

Zicea cineva ca lustruia parchetul de 3 ori pe zi. Intrebarea mea este de ce? Mi se pare foarte consumator de resurse si o data/sapt mi se pare suficient.

You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.

Mergi la inceput