Prichindei martie-aprilie 2005 (109)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ellinia,nu ti-am zis ca l-am admirat pe piticul tau cel dragalas si zambaret nevoie mare,pare un copil tare cuminte;iar tu arati nemaipomenit,n-ai pic de sunculita,bravo!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Mamacita multumesc de aprecieri, esti draguta, sunculite mai sunt ele acolo, ar trebui sa stau toata ziua la sala ca sa fiu fara pic de colacei! De cuminte nu prea e cuminte Stefan ca ne cam termina pe toti...
Chiar, maine poate vad si eu niste pozici, azi deja trebuie sa se scoale Stefan si nu mai pot, cred ca s-au schimbat prichindeii de cand nu i-am mai vazut!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Ligia13, daca fetita era imbracata in pantaloni si o bluzita roz,cand ai vazut-o la Trasniti in Nato, da, era Thea mea.Ti-a placut?
Eu citesc ce scrieti voi, dar dupa cum ati observat scriu mai rar, ca n-am nici timp, nici nu-mi place sa vorbesc daca nu sunt chiar la obiect.Poze nu am pus pe nicaieri ca nu stiu cum, si nici calc. meu nu merge grozav.Mersi si Mamacitei de intrebari ce mai facem , si lui Roxx ca mi-a raspuns asa prompt la intrebari, in rest citesc ce scrieti voi si aflu cam tot ce vreau sa stiu.Thea e bine, tot asa cuminte ,avem toate cele 4 maselute si ne-au iesit si cei 2 canini de sus, fara urlete, ca la toti dintii, doar ca nu prea a mancat.Tot slabuta si inalta , are cam 79 cm si sper eu 10 kg, dar acum o luna avea 9,7 kg.In rest mi-a facut in concediu la munte rubeola , dar altceva nimic, doar papa, somn, joaca .Merge binenteles, vorbeste destule zic eu pt varsta ei, pocit evident, stiti si voi.Racita n-a fost decat o data la un an, termometrul nu l-am folosit niciodata,nasul nu i-a curs niciodata, nimic altceva.A facut febra doar o noapte inainte de a se declansa eruptia de la rubeola.
Am si eu o intrebare pt. voi, sa-mi dati un sfat.Thea a avut scaunel de masina pana la 9 kg, care acum evident i-a ramas mic, si vreau sa iau altul ca in masina numai in scaunel sta.As vrea unul grupa 1,2,3, de la 9-36 kg,cu centuri proprii, ca am vazut ca sunt unele si fara, dar ceva mai ieftinut, ca nu prea imi permit sa dau foarte mult.Sau sa-i iau unul 0-18 kg, care i s-ar potrivi, spun ei pana pe la 4 ani?Dar parca nu m-as mai intoarce de la 0.Voi ce parere aveti?Dati-mi un sfat, daca ati vazut ceva pe undeva, daca voi le-ati schimbat, daca stiti pe cineva care are unul si nu-i mai trebuie...
In rest mai sunt ingandurata cu fiul meu Codrut care intra clasa a doua si nu mai are doamna, fosta invatatoare a plecat in ultimele 2 sapt ale anului trecut , timp in care au facut cu doamna de la clasa paralela.Azi am fost la scoala sa vad cine a venit in loc si au venit 2 doamne, una e incepatoare, alta a lucrat 5 ani, dar ultimii 2 la gradinita.Si nu stiu ce sa fac, l-as transfera la clasa paralela la doamna cu care a facut ultimele 2 saptamani, ca mi-e teama ca astea noi la anul sa nu plece iar si intr-a treia iar sa schimbe doamna, pe de alta parte aici s-a obisnuit cu colegii cu care a fost o parte si la gradinita...Asa ca nu stiu ce sa fac:sa-l transfer sau nu?Pana luni dimineata tb sa ma hotarasc, ca nu e decat un loc.Aici in clasa asta cunosc si parintii, mai am cui sa dau un tel sa aflu lectiile, ceva, mai am vecini care sa mai facem cu schimbul sa luam copii cand e nevoie,etc.Sunt foarte bulversata, ma tot gandesc cum e mai bine si pt. el si pt. noi.Pe de alta parte imi zic ca nu copiii din clasa conteaza, ca-si va face repede [prieteni si aici, dar ca doamna e mai importanta.Voi ce parere aveti?
Urez si eu tuturor sarbatoritilor de azi toate cele bune, si ce ii invidiez ca sunt singurii sfinti care au 2 zile de sarbatorit..
Hai ca scriu eu rar, dar si cand ma apuca...Pupici la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

pentru toti cei care isi sarbatoresc azi onomastica

Ellinia bine ai revenit.Chiar ne este dor de voi(si la Piatra Neamt).

Mamacita nici eu nu stiam cum se zice la pufuleti pe engleza si sotul dormea.Si am cautat in cel putin 20 dictionare diferite si nu imi dadeau rezultate.Cred ca este totusi un cuvant romanesc,dar echivalentul englezesc este puffed corn(porumb umflat),iar din poze arata fix ca si pufuletii nostri.

Ligia ai dreptate ce sarbatoriti sunt unii.Eu nu am zi onomastica si sufar ca nu primesc mai multe cadouri,adica si in alte zile decat ziua de nastere

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Cereale integrale inseamna ca in procesul de prelucrare sunt pastrate toate cele trei componente ale bobului de cereala:stratul exterior,membrana interioara si partea interna(germenul).Si in cerealele facute de Milupa probabil ca s-au pastrat cele trei componente in procesul de transformare a acestora in praf.Cred ca este ceva asemanator cu painea din cereale integrale,aceste au fost transpormate in faina fara sa se piarda ceva si apoi facute paine.Sper ca am fost destul de logica in explicatie(oricum mie imi este foarte clar)

Crenguta nu stiu exact ce sa zic cu mutatul fiului tau la cealalta clasa.Ei la varsta asta se acomodeaza destul de usor,probabil ca in scurt timp se va imprieteni cu ceilalti copii,iar tu la sedinta cu parintii poti cunoaste parintii si poate descoperi ca este si vreun vecin de-al tau.Intrebarea mea este:este atat de importnat faptul ca se schimba invatatoare?Ce anume te ingrijoreaza?Ca nu sunt aceste noi suficient de pregatit sau ca are vreun efect asupra copilul ca se tot schimba invatatoare?Iar legat de scaune te pot ajuta cu atat mai putin ca noi nu avem masina si nu am nici un fel de informatii legate de scaune.Te vor ajuta cu siguranta fetele

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

For adults, eating more whole grains is about better health. For kids, especially babies and toddlers (just starting to establish taste preferences), it’s not only about the immediate health benefits, it’s about helping to instill healthy eating habits to last a lifetime. We’ve all experienced first hand the difficulty in breaking bad habits and replacing them with new ones. Make it easy for your kids….get them started on healthy eating habits from the beginning. citat de pe site-ul asta: http://www.earthsbest.com/baby_nutrition/articles/whole_grain.php

Eu cam abordarea asta am gasit-o si in cartile mele (provenite din USA) si pe net. Dupa asta m-am ghidat si a fost OK. V-o scriu si voua aici, nu din dorinta razboinica de polemici , ci pentru ca eu cred ca-i un sfat bun.

Revin, ca n-am apucat sa citesc. Doar ce mi-am terminat treaba si am cautat pe net ceva ce sa sune cum stiam eu

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

roxx, thx ca m-ai lamurit! Nu, nu suntem razboinice Acum m-am lamurit si eu, bine ca am deschis subiectul. pisi, thx si tine!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Chiulesc si eu 3 zile si ia uite ce polemici s-au deschis.
Ma bucur ca subiectul deschis de mine a avut succes, RaresIonut, nota 10 pentru raspuns.

Simonela, succes cu noua bona. Las' ca nu-s toate puturoase. Si pare ca CV e mult mai bun.

Andruzza, da' mie mi se pare ca mergi extrem de des cu Rares la doctor. Dar e doar o parere umila, nu judec caci eu nu prea-s buna de model la capitolul asta. Ma duc doar cand e nevoie. Dar acum, chiar daca totul este bine, simt nevoia de un check plus ceva sfaturi pentru imunizare si alte cele. Asa ca multumesc mult de tot pentru raspunsurile voastre.

Mamacita, da', ziceam ca am listuta cu analize, dar uite ca acum mi-am rascolit tot biroul si n-o gasesc. Poate am dus-o acasa cand mi-am luat concediu. Mai caut, ca acum chiar vroiam sa o folosesc.

Ligia, multumesc de intrebare, mi-am anuntat seful. Mi-a fost cam greu, dar trebuia sa-i zic pentru ca se pregatea o schimbare de job pentru mine.De vreo 5 luni ma bate la cap cu asta, inainte de concediu mi-am dat acceptul pentru ca mi-ar prinde bine sa mai iau o pauza de lucrat direct cu oamenii. De cand m-am intors la lucru, n-am reusit sa ma regasesc in colectivul schimbat in lipsa mea, plus ca relatiile mi se pare ca s-au cam racit, dar in fine, poate pun eu prea mult suflet. In vreo 2 sapt probabil o sa se ia o decizie in privinta mea. Cum o fi, o fi, am alte prioritati acum, dar m-as bucura sa schimb si job-ul intre timp.

Ellinia, as bea si eu o cafea cu tine, dar sa fie decofeinizata.

Sa contribui si eu la discutia despre integrale sau nu: am gasit biscuiti din faina integrala si acum din asta papa Mihai.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Crangutalil noi avem un scaun ca asta http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1074, doar ca-i rosu cu albastru putin , este de 9-36 kg. teoretic. Noi il avem pentru Mariuca, care are 7 ani si aproximativ 125 cm. inaltime si il foloseste cu tetiera lasata la minim. Asa cum ai observat in poza, prin tetiera trece si centura astfel incat sa-i vina copilului pe umar. Treaba e ca daca copilul e mai scund nu prea cred ca-i mai vine pe umar, ci cumva in gat. In rest scaunul este foarte bun. L-am luat din Carrefour cu 3 milioane. Te sfatuiesc sa mergi cu Thea si sa o asezi intr-un astfel de scaun si sa vezi pe unde i-ar veni centura. Daca ii vine bine, sigur ca e cea mai buna optiune, il va folosi pana la 12 ani. In plus poate fi folosit si doar ca inaltator. Daca nu ii vine bine ia-i unul pana la 18 kg.
In legatura cu Codrut nu prea stiu ce sfat sa-ti dau. Eu cred ca i-as da o sansa noii invatatoare si abia dupa ce as vedea ca nu e buna as incerca sa-l mut. Dar e o decizie grea, ce-i drept. Discuta si cu el si vezi cum ar vrea, in fond parerea lui ar trebui sa conteze mai mult decat a mea
amandurora!

Multumesc tuturor pentru urari in numele Mariucai!

Andruzza stiam eu ca nu ne razboim , am specificat si pentru celelalte mamici ca incepusera sa se ingrijoreze. Ma bucur daca ti-au fost de folos informatiile.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Fetelor, astazi au operat-o pe Mirela, fata cu accidentul, a intrat de dimineata in operatie si abia acum jumatate de ora a iesit. Rugati-va si voi pentru ea!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput