ce mai pot face?
![](images/user_woman.png)
Buna dimineata,
Ca marea majoritate a celor care au scris aici, in aceasta pagina, si eu simt nevoia sa ma descarc si sa aud pareri din afara.
Povestea mea incepe acum 10 ani. M-am indragostit nebuneste si m-am casatorit cu barbatul cu care credeam ca o sa traiesc toata viata mea. La inceput totul era minunat, dragoste mare si numai noi doi. Dar viata asta este asa de ciudata uneori!Am fost de acord amandoi sa plecam in Spania sa strangem ceva bani si sa ne cumparam si noi o casa in Romania. Prima data a plecat el in ianuarie 2000 si dupa 3 luni am plecat si eu dupa el. De cand am ajuns aici, in Spania, totul a fost diferit. De cum eram de indragostiti acasa, aici parca eram doi straini. El nu ma mai vedea cu aceiasi ochi de indragostit, din contra, erau momente cand credeam ca nu ma mai poate suferi langa el. Dupa cateva luni de suferinta si lacrimi si nopti nedormite pline de intrebari, mai ales DE CE ACEASTA SCHIMBARE BRUSCA? am aflat ca el avusese o aventura cu o alta femeie de aici din orasul in care ne stabilisem temporar. Tot in aceeasi perioada am aflat ca sunt insarcinata. Desi ma durea sufletul, felul in care se purta cu mine, m-a facut sa-i spun ca nu mai vreau sa stam impreuna si ca am sa plec sa-mi cresc copilul singura, caci el nu mai era in stare sa-mi dea afectiune, si mai ales respect. Dar el a venit plangand sa-mi spuna ca ma iubeste si ca vrea sa stea impreuna cu mine si cu copilul. Imi aduc si acum aminte ca in momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata n-a vorbit cu mine 3 zile si se uita groaznic de urat la mine, dar lucrurile au inceput sa se schimbe cand si-a dat seama ca ramane singur si eu nu mai sunt langa el sa-l sprijin. In anii care au urmat lucrurile au fost destul de normale, desi de cate ori ne certam zbiera la mine sa nu-i replic, sa tac din gura, caci el este barbat ca femeia trebuie sa taca in fata barbatului. Nu am dat mare importanta la vremea respectiva, caci dupa certuri urma impacarea si o perioada linistita in care, chiar daca nu eram la fel ca in Romania de indragostiti, eram destul de multumita. Problemele au inceput acum 1 an si 3 luni, cand dupa ce am fost de acord sa deschidem un bar si sa o chemam pe verisoara mea din Romania sa ne ajute, sa avem pe cineva de incredere la bar, ne-am separat.
Dar sa incepem cu inceputul: a venit verisoara mea aici, la mine in casa si am tratat-o ca pe un membru din familia noastra, ca pe copilul nostru chiar. Erau duminici in care mergeam la film, la McDonalds, ne plimbam, dar intotdeauna, eu, el, Vlad (baietelul nostru) si verisoara mea. Niciodata doar noi trei, ea era tot timpul cu noi. La inceput am vazut ceva normal sa nu o lasam singura acasa, dar cu timpul am inceput sa ma satur, pentru ca de cate ori eram cu ea el era nervos, ma facea in toate felurile, ne certam din orice, in schimb cand ea nu era in casa cu noi era din nou omul pe care il iubeam si care ma facea fericita. Eram din nou centrul atentiei lui. Asta m-a facut sa ma gandesc la tampenii, cum ca are ceva cu ea. O femeie indragostita este atenta in jurul barbatului pe care-l iubeste si la fel eram si eu si la scurt timp mi-am dat seama ca ceva nu era normal, verisoara mea avea ochi numai pentru el, vorbea numai cu el despre problemele ei si il suna mereu la telefon. Mi s-a parut ceva anormal de vreme ce eu eram neamul ei si mai ales femeie, deci ar fi trebuit sa vorbeasca cu mine mai mult decat cu el. Dupa cateva luni de la venirea ei am gasit-o scriind un jurnal si plangand. Binenteles curiozitatea m-a impins sa citesc ce scrisese si cu stupoare am citit ca au facut dragoste de multe ori, si cu mine in casa si ca ea este indragostita de el si ca el ii raspunde. L-am sunat pe sotul meu sa-mi dea o explicatie si mi-a jurat ca nu este adevarat, ca totul este o minciuna ca fata asta este nebuna si altele. Dupa lungi analizari am decis sa nu o trimit acasa inca pentru ca aveam nevoie de cineva de incredere la bar, desi cu faza asta nu o mai credeam de incredere, dar am crezut ca este mai bine. Certurile intre mine si sotul meu s-au inmultit, zbiera la mine din orice, ma facea in toate felurile, fara sa-i pese ca este cineva de fata cu noi, si, ca sa-mi dea o lectie, s-a dus sa doarma in alta camera. La inceput n-am zis nimic, crezand ca este ceva trecator si ca nu trebuie sa-i dau prea mare importanta, ca are nevoie de spatiu. Dar lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Revelionul l-am petrecut groaznic, dupa 12 noaptea, Vlad s-a culcat si eu m-am imbatat cu sampanie, binenteles ca verisoara mea mi-a tinut companie. In febroarie am dat peste alta scrisoare a ei in care ii spunea ca s-a racit fata de ea, ca ar fi vrut ca ziua indragostitilor s-o petreaca impreuna si ca-l iubeste si asa. M-am facut foc si para si am zdruncinat-o nitel, dar nici de data asta n-am trimis-o acasa. Mare greseala. Dar am crezut ca totul o sa fie bine. De unde! A fost din ce in ce mai rau, el mereu impreuna cu ea la bar, eu tot singura acasa cu copilul, tot incercam din rasputeri sa raman insarcinata si nu reuseam si dupa o gramada de umilinte si probleme si injuraturi i-am spus ca am nevoie de o perioada in care sa ma linistesc si sa vad ce solutie mai avem, daca mai gasim vreuna. Problema cea mai mare este ca avem foarte multe datorii si nu le putem plati unul fara celalalt. S-ar putea spune ca in momentele astea singurele lucruri pe care le mai avem in comun sunt copilul si datoriile. Eu il iubesc enorm de mult inca, chiar daca mi-a facut viata un calvar de cand a venit fata asta in casa mea si stiu ca in adancul sufletului lui si el ma iubeste, dar nu cred ca mai putem fi impreuna. Gandul ca totul s-a terminat ma omoara incet, incet, dar trebuie sa fiu tare sa pot creste copilul.
Acum el sta in alt oras, unde avem barul si ea la fel si eu stau singura cu Vlad.
Uneori ma vede ca plang si-mi spune "Mami, nu mai plange ca am eu grija de tine!" Sau "Mami, cand o sa fim si noi o familie din nou?"
Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea tarie si sa ma lumineze.
CE POT SA MAI FAC??
Raspunsuri
Dandush spune:
Bun venit pe DC .
Un singur lucru imi vine in minte....nu puteti locui impreuna? De ce tu stai cu Vlad pe cand el e cu" buna "ta verisoara in alt oras?? Incearca sa nu-l lasi singur , poate va fi bine.
Pe "don'shoara n-o poti trimite de unde a venit?( in Romania ma refer).
Fruntea sus si multa tarie .
*grupul fetelor fantastice *
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
daniella4 spune:
Ca sa raspund scurt la titlu: fa-i bagajele don'soarei si expediaz-o in Romanica. Mie nu mi se pare deloc o persoana de incredere, nu poti fi corect intr-o parte (la bar) si incorect in alta (stai in casa unei rude apropiate, stai la masa cu ea si-i "folosesti" un pic si sotul).
Ramane ca dupa plecarea ei sa vezi daca se mai poate face ceva in casnicia ta, pt ca exista o problema mare de loialitate si incredere. Sotul tau e mult mai vinovat decat verisoara ta, pt ca el e cel care ti-a jurat dragoste, sprijin si restul. Din cate povestesti tu nu e deloc la prima aventura si nu personal nu cred ca a fost nici ultima, partea proasta e ca nici macar nu reuseste sa pastreze o aparenta de echilibru si normalitate in relatia voastra.
Ramane ca tu sa hotarasti cat de elastice pot fi limitele relatiei dintre voi. Si mai ales daca e cazul sa mai existe o relatie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sileriki/sileriki.jpg)
sileriki spune:
In primul rau bine ai venit pe forum , ,
imi pare rau prin ce treci , se pare ca situatia e mult mai grava , decat pare , pot sa iti dau un singur sfat ,scapa de verisoara aia a ta , cat mai repede , si pune-ti barbatul la punct , stii tu cum nu crd ca ai nevoie de sfaturi ,
Ai grija de tine ,sa ne auzim numai de bine
evi , Eric 14.06.2000
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabi66/gabi66.jpg)
gabi66 spune:
Bine ai venit!
Nu i-ai pus fata in fata sa vezi cum se comporta amandoi la o confruntare.
Nu stiu ce statut are verisoara ta in Spania, dar trimite-o in Romania cu primul .....avion supersonic.Mai bine gaseste un barbat de incredere pentru bar.
Nadia1976 spune:
Am si eu cateva intrebari, la care ar trebui sa ITI raspunzi: chiar daca o trimiti pe ea acasa, tu o sa mai poti avea incredere in el, stiind ca te-a inselat chiar sub nasul tau, in casa ta, cu verisoara ta???!
Ai mai putea sta in bratele lui, ai mai putea face dragoste cu el???
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2
Ramona J spune:
Nu te supara, dar mi se pare INCREDIBIL sa treci cu vederea atit de multe chestii si sa mai si incerci sa faci (inca) un copil cu el.
Cum ai lasat-o pe verisoara sa mai stea acolo dupa ce ai citit jurnalul ei? Sau macar dupa ce ai inteles din comportamentul lor ca nu e in ordine?
Daca stai cu miinile in sin e normal ca se duce totul de ripa.
Imi pare rau pentru ce ti s-a intimplat, dar consider ca ai contribuit la problema asta neluind nici o masura. Mie chiar nu-mi vine sa cred ce citesc!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
BalMascat spune:
am ramas ca traznita la asa postare.
a avut o aventura, s-a uitat cu ura ca ai ramas insarcinata, s-a combinat cu vara ta in casa voastra, te porcaieste, tzipa la tine......si tu vrei alt copil si te intrebi ce mai e de facut??????
si il iubesti????????
ce poti iubi la el?
de necrezut!!!!!!
sfat? in afara de cel mai evident: fugi cat mai departe de el....alt sfat care?
da-l incolo de bar, de bani, de spania. asta nu-i viata.
de ce nu ai lasat-o pe vara-ta cu baietelul si tu sa lucrezi cu sotul cot la cot????
Lemoni spune:
Ohh iubita prin ce ai trecut! Imi pare tare rau sa aud povestea ta ,eu cred ca ai avut deja multa rabdare si intelegere si ca acum este momentul sa mergi inainte cu viatza ta,pt tine si pt copilul tau.Eu una nu m-asi mai uita in urma ce a fost a fost as incerca sa-mi refac viatza si sa fiu fericita.Cum spunea cineva verioara are si ea vina ei,dar sotul este cel mai vinovat asa incit nu merita dragostea ta.Eu una cum as proceda ? As cauta un prieten chiar numai sa-mi iau mintea de la el sunt si barbati draguti in lumea asta si meriti sa fi iubita si tu.Imi dau seama ca iti e greu pt ca esti singura intr-un oras strain probabil nu ai prieteni si famile sa te sustina si iti e tare greu ,dar nu uita ca noi suntem cu tine .Sotul tau stie ca il iubesti si daca se intoarce va fi primit de tine asa incat isi permite sa isi faca in continoare de cap,in momentul in care va afla ca tu ai o relatie cu cineva atunci o sa intervina gelozia si nebunia pt ca va sti ca te-a pierdut.Daca tu crezi ca merita sa mai fiti impreuna incearca sa lupti pt voi si intoarcete in oras unde este si el si da-i papuci verioarei macar din casa nu din spania ca stiu ca e greu sa o trimeti acasa.
In rest sa auzim de bine si sa fi iubita.
Nadia1976 spune:
Diana, te rog mult sa nu o iei drept rautate, dar ar trebui sa iti urmezi propriile sfaturi... nu-i asa ca e asa de usor sa dai sfaturi?! Sfatul dat de tine lui onyxg1998 ar trebui sa il urmezi.
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/93f2re2