*Bebei de Martie - Aprilie 2006 (15)*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Nshiro.......ea nu ma chinuie si rade de mutrele mele????? lamaia e sanatoasa....

Mai fetelor ia luati de cititi ce scrie www.ele.ro/Mamele_sunt_mai_inteligente_--a4572.html" target="_blank">aici despre mamele inteligente....macar unii sa aprecieze macar...

A doua chestie: am vazut ca a mai amintit cineva de revista...ieri am cumparat un supliment de la revista Mami(d-nii moderatori, zau ca nu vreau sa fac reclama gratuita) despre alimentatia copilului...E stucturata pe categorii de varste, iti spun ce alimente sunt bune si care nu, despre alergii, retete culinare, inclusiv pt mofturosi...mie una mi s-a parut super interesanta si imi fac timp sa citesc macar cate un pic pe zi...mi se pare ca e mai mult un ghid care cuprinde raspunsuri la multe din intrebarile noastre (oricum info pe care noi le aflam haotic si care acum sunt de gasit intr-un singur loc)....domnii de la revista Mami, merit ceva pt reclama????

----------------------------------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Pozuci cu Mariuci www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu fetitze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are
limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

ciuf, asta-i retzeta. Noua ne place tare mult
DROB DE VINETE

- 1 kg vinete se curata si se taie cubulete si se fierb in apa cu sare 10 minute
- se pun in strecuratoare sa se scurga bine si se lasa sa se raceasca
- se taie marunt 3 cepe, 3 catei usturoi, 4 ardei si rosii, si galbeni, si verzi, sau cum ii ai, se calesc in putin ulei
- amestecatura asta se amesteca cu vinetele scurse bine si putin maruntite
- se adauga 5 galbenusuri, 5 linguri faina si la urma albusurile batute spuma
- se baga la cuptor
- cand este coapta pe jumatate se poate unge cu ou deasupra
- se taie si se scoate din tava cand e racita

POFTA BUNA
alinaMIZZI, eu pe unde am mai citit zice ca se da intr-o zi carnita de vita, in alta ou, in alta cea de pasare, dupa aceea ficatelul de pui, peste fiert sau fript la gratar ... dar eu inca n-am incercat atatea combinatii. Sa vedem ce mai zic si alte fete ca si eu sunt intr-o ceata totala cu diversificarea asta.
cristinabarz, iti fac eu completarile pe listuta, sper sa apuc ca pitica mea doarme tot cate 15 min . Acuma vazui ca le-a completat Mariana, harnicutza mamica .
alorea, cred ca si la voi dintzisorii isi fac simtita prezenta. Cunoastem starea asta de spirit foarte bine . Ce de jucarii in patut la voi. galusca.
Delia, tare plimbareti mai sunteti voi. Sa aveti o vacanta frumoasa si tinem pumnii la vaccin sa treaca usor si repede .
nshiro, si Iulia, cand vreau sa o iau in brate se incoarda si direct in picioare se ridica. Fata asta ma omoara, ea nu sta bine in fundic si-i trebuie direct in picioare. O sa incercam si noi premergatorul putin cate putin.
Catrinel, tot dupa tine nimeresc cu scrisul . Bafta la foarfeci si genoflexiuni, de mine inca nu se leaga nimic. Noroc ca vine iarna .
, mi-o lua catrinutza harnicutza inainte.

Si aici e pitica mea cu papusa preferata. Nu stiu ce au bebeii astia de la plac toate hidoseniile de papusi ... asta (Jimmy e numele lui) e mostenire de la verisoara-sa si din moprmanul de jucarii ce le are, pe asta a pus ochii si nu-i mai da drumul.
Gata, fug sa-i fac supica.

Pozele mele

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput

Bai ...dupa ce am invatat-o sa pape carne voi veniti acum si imi spuneti ca nu mai mult de juma de linguritza??? nu mai stiu unde am vazut nu mai mult de 2 linguritze...pai si eu cred ca ii dau cam o lingura juma...uneori chiar doua...o fi cazul sa reduc portia????

Mai fetelor si inlocuirea mesei de pranz cam de cand???? ca noi am cam inlocuit-o... dar mi se pare uneori prea devreme...nenea Capraru zice ca la 6 luni deja la pranz masa trebuie sa fie inlocuita total...iar e ceata mare la mine in cap...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Pozuci cu Mariuci www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu fetitze
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaMIZZI spune:

Buna fetelor!
Azi ne-am trezit bine, deja am facut plimbarica, am mancat si acum suntem la somnic.
CATRINEL_17 si noi dormim cam de 3 ori pe zi, iar seara adormim in jur de ora 21, pana in jur de 6 dimineata, cu o singura trezire mai nou. Cat despre meniul de azi cam asa mi-am propus:
- ora 8 nectar de fructe (100ml) am observat ca e singurul remediu pt constipatie daca il bem dimineata, apoi cam 30ml lapte fulgi de orez
- ora 11 o jumatate banana cu biscotino( fara gluten) apoi 120ml lapte cu cereale fructate
- ora 15 supa crema de legume( morcov, cartof, telina, rosie, dovlecel si piept de pui azi)
- ora 19 lapte cu cereale cca 200 ml, urmate de inca o plimbarica, apoi baita si in jur de ora 21 mai bem putin laptic si trecem la somnic.
- peste noapte, in jur de ora 4, 5 un biberon de lapte simplu si mai dormim pana in jur de ora 6.
Cam asta papam noi, problema e cu laptele, doar noaptea reusesc sa-l pacalesc si sa-l bea simplu, altfel daca nu simte putin modificata consistenta nici gand sa-l tina in gurita, totusi concentatia e scazuta, doar la biberonul de seara marim cantitatea sa dormim mai bine.
Ma gandesc sa incerc peste cateva zile si galbenusul de ou, am vorbit cu pediatrul si mi-a spus ca e ok, atat cat il accepta cu placere, avem deja multe in meniu, dar nu ne ingrasam ci doar crestem in lungime, probabil si pt ca sta linistit doar cat doarme in rest se intoarce, se invarte, pune piciosusele in gurita deodata si mai pune si biberonul de ceai in acelasi timp. de stat pe spate nici gand, doar in fundic, sta deja singurel de ceva vreme si mai nou in picioare. Cand il tin in picioare e cel mai fericit, canta de bucurie
Ne-am mai obinuit si cu noua jucarie, problema la noi era ca e un Gim Duo, cu multe luminite si jucarii, dar nu sunt detasabile, tare repede ne plictisim de orice
CATRINUTA super articolul, nu stii daca gasesc suplimentul respectiv si on line?
GABI_FER bafta la vaccin, super pozele din vacanta

Mergi la inceput

MICAALSA- si noi suntem parca in pana de idei cu diversificarea, uneori ma gandesc daca nu combin deja prea multe, dar ma gandesc ca atata timp cat bb e ok, suntem pe calea cea buna. Pupam fetita scumpica cu mainutica
NHSIRO felicitari pt dieta, la mine pana acum minunile tin 3 zile dupa care iar cedam. Aveti careva ceva ambitie de vanzare?
Ma cheama bucataria, asa ca va las pt moment, pupici la toti bebeii minunati si mamicile grijulii

Alina- mama de Keane-Peter
http://www.fotothing.com/alinaMIZZI/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alorea16 spune:

astazi am mancat si noi la 10 40ml de suc de morcov si mere.Cristian s-a cam strambat, l-a cam impins dar pana la urma a baut si a ADORMIT.
Of... cand ziceam si eu ca va scriu s-a trezit bebe
la el!

ANA si CRISTIAN
GALUSCA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

salut fetele!

I was blind, but now I can see...mama cate aveti glow-uri...mie al lui n-shiro mi se pare fain. Mariana aveai dreptate...nu navigam cu explorer!

Ciuf, Mariana scrie de alimente interzise: lapte de vaca pana dupa 1 an, branza de vaci pana dupa 8 luni, albus de ou 1an, sare, lactate degresate, zahar, apa minerala, suc de fructe inainte de 6 luni, margarina, carne de porc pana la 3 ani, varza fasole verde mazare, banana...cica dupa 9=10 luni borcanele cu banana prelucrate termic, cereale cu gluten pana la 6 luni, fructe ca zmeura,mure capsuni, fragute kiwi, arahide, miere, colt de paine, cirese, pepene, pare, prune, struguri, semipreparate...supe instant budinca
Eu am incalcat multe interdictii...unele sunt exagerate. Pai hai sa ii dau pana la 7 ani mancare pasata...ca la scoala si la gradi o sa aiba valet!

Pupici!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre

Mergi la inceput

Alina MIZZI...vad ca si tu ai un meniu fff variat...eu ma speriasem ca ii dau cam multe...e adevarat ca noi mai avem si carnitza si oul deja in meniu, si branzica...dar nu avem banana si nu atatea mese cu cate ceva...cam trei mese al noi au si altceva deact laptic...

Despre suplimentul revistei nu stiu ce sa zic...site-ul lor e www.reclama mascata//avertizare, parca...vezi daca nu pot sa ti-l trimita prin posta. In Romania costa 65.000 deci nu paote sa fie fff scump in euro...dar vezi daca pot sa ti-l trimita...succes.

_

Mergi la inceput

CATRINUTA- multumici am sa vad cum reusesc sa dau de revista.
Cat despre mancarica noi am inceput diversificarea in jurul varstei de 4 luni cu acceptul pediatrului pt ca Keane e alimentat artificial de la 4 zile. Totusi inca doar o masa de laptic am inlocuit-o, in schimb am avut problema ca nu mai bea lapticul simplu, acum trebuie sa incep sa fac trecerea de la Aptamil 1, la Aptamil 2.
Banana eu la inceput o amestecam cu mar sau cu piersicuta, acum simpla, cu biscotino sau branzica.
LA MULTI ANI! MATEI-ALEXANDRU sa cresti mare si cuminte sa-ti dea Dumnezeu numai bucurii

Alina- mama de Keane-Peter
http://www.fotothing.com/alinaMIZZI/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Catrinutza, de 2 lingurite carne stiam si eu, si asa am si portionat carnea pentru Ana (dar ea nu mananca atat), dar daca Mariucai ii merge bine, de ce nu? Inseamna ca suporta bine..
Catrinel,Ana nu mai baga degetul in gura in timpul mesei dar nu vrea sa deschida gura. Daca o deschide, mananca ce e in lingurita, adica eu cred ca ii place dar ar dori sa manance cu gura inchisa..), alta explicatie nu gasesc.Cred ca ii ajunge si cat suge degetul ala in rest..dar stiti ce i-am facut ieri, am infasurat-o larg, ma rog, nu de tot, intr-un prosop in timpul mesei..si a stat. Mare mirare, nu stiu daca se va repeta, dar asa a fost.
Vreo 2 nopti la rand m-a trezit la 4 si zau daca stiu de ce. azi noapte s-a foit la 4, am lasat-o si a dormit pana la 9..iar nu stiu de ce ca n-a dormit asa in viata ei..adica vreo 11 ore.Eu de pe la 4 mai mult am cucait, dar, orisicat..
Si eu sunt cam blocata cu diversificarea asta, eu oricum am facut-o dupa ce am citit (pe net, prin reviste, prin Capraru) si dupa cum am crezut eu. Acum ma gandeam ca mai bine sa ii dau numai legume, ca fructele au mai putine calorii, (desi nu e mare diferenta) dar, inca o data, daca le primeste si ii merge bine, de ce?
Am primit de la Nestle prin posta(cred ca ma stiu de la maternitate, acolo am primitceva promotional de la ei, dar nu mai stiu ce)o brosura cu diversificarea. Ei spun ca bebe trebuie sa manance minim 500ml lapte pe zi, de la 6 luni incolo, pe langa hrana solida pe care o primeste. Ana mananca cam 600, asa ca eu sper ca sunt pe calea cea buna. In pediatrii din Tulcea nu prea am incredere (imi ziceau sa ii dau suc de mere pe la 2 luni cand ea nu manca dupa vaccinul antipolio oral), iar pe cea de la Bucuresti nu pot sa o sun pentru orice mica problema (legata de diversificare)pentru ca este bolnava destul de grav si nu-mi permit sa o deranjez, asa ca tot voi si alte "izvoare scrise" ramaneti baza.
M-am cam intins azi..pe curand!

Mergi la inceput