Copiluti de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 24
omustata spune:
Buna fetelor! Hai ca dau si eu un semn de viata, in sfarsit. A ajuns in Princeton de joi dupa-amiaza si am incercat si eu sa ma acomodez cu un apartamanet nou, oras nou, etc.
Elisor-multumesc mult ca te-ai gandit la mine
.
Referitor la inaltime, pe Maya cred ca au masurat-o gresit pentru ca are 84 cm si iese din grafic, adica ar fi prea inalta, ceea ce nu cred. Dar nu-ti fa griji cu asta. Ce, voi sunteti inalti? Oricum, chiar nu cred ca este un motiv de ingrijorare. Cat despre Andreas, sa stii ca unele persoane sunt mai limfatice. Sotul meu are niste ganglioni uriasi pe la baza gatului si eu m-am ingrozit prima data cand am dat de ei, dar mama lui mi-a zis ca asa ii are de cand avea 1 an si ca si ea s-a speriat atunci, dar uite ca a ajuns cu bine la 35.
Andutzy-bine ca te-ai linistit. Imi dau seama prin ce ai trecut pentru ca si eu m-as fi speriat la fel ca tine. Eu zic sa iei primele doua medicamente, nu si somniferul. Dar primele doua nu au ce sa-ti strice, chiar daca merg pe efect si nu pe cauza. De ameteli bauiesc ca vrei sa scapi, nu? Si ala pentru circulatia mai buna a creierului iar cred ca nu are ce sa-ti faca rau. sanatate!
Laura-urate rau semnele Deliei. Ala de la ochi m-a ingrozit cel mai tare, nu pentru ca ar arata asa de rau, dar ma gandesc cum s-a putut lovi tocmai acolo si ce periculos era daca nimerea chiar in ochi.
Deliei si tie.
gabitza-citeam acum cateva zile ca nu vrei sa-l lasi pe Costi cu Andrei. Pai nu ar fi timpul sa se obisnuiasca si cu asta? Pana si sotul meu, care altfel v-am mai zis ca nu ma ajuta deloc, dar o zi pe saptamana sta 6 ore singur cu Maya si se descurca excelent si pot si eu sa merg sa-mi fac de cap.
Aurasa-m-am speriat de ce povesteai de dinti. Si Maya este mai nervoasa si se mai scoala noaptea cand ii iese vreun dinte, dar nu chiar asa de tare ca la voi. Ce-i drept nu i-au iesit inca maselele si caninii. Abia are 6 dinti.
Simiena-am vazut pozele cu Elian si mi-au placut mult. Incearca sa nu-l mai tii de manuta ci de guler, la spate. Eu asa am facut cu Maya si in 2 zile a inceput sa faca primii pasi.
Beatrice-frumoasa mobila i-ai luat lui Alex.
Despre OlgaTva zic eu ca are iar probleme cu Tony. Iar este Tony in greva foamei si nu mananca mai nimic, ca sa nu mai vorbim de somn. Saraca este obosita la maxim, stresata si deprimata.
Acum sa va povestesc si despre noi. Noi am inceput sa ne acomodam aici si mie deocamdata imi place. Parca suntem la odihna si tratament. Mircea este mult mai liber decat in Ann Arbor, asa ca petrece mai mult timp cu noi, ceea ce prinde bine casniciei
noastre. Maya este atat de dragalasa ca il vad si pe el uneori chiar dornic sa se joace cu ea.
Acum Maya a inceput sa mearga singura pe distante din ce in ce mai mari, uneori chiar 5-6 m, dar are un echilibru foarte precar, asa ca trebuie sa fim mereu in preajma ei sa o prindem, pentru ca nu
stie deloc sa cada. Cade cumva ca un bat pe spate, nu se indoaie deloc. La ai vostri cum a fost la inceput? Cat a durat perioada asta cand par ca merg pe sarma?
Aici exista un loc de joaca pentru copii excelent, dotat cu tot felul de jucarii (in afara de leagane, topogane, etc), jucarii de-a dreptul. Sunt ale Institutului unde lucreaza Mircea si lasate acolo in parc sa se joace copiii cu ele. Asa ca la nisip este plin de galetuse si lopatele, nu trebuie sa aduci de casa. Si sunt tot felul de masinute, triciclete ca Maya nu mai stie pe care sa o calareasca mai intai. Este si o casuta in miniatura in care pot sa intre sa se joace acolo, cu semineu, aragaz, foarte dragut. Mi-a placut mult
parcul asta. Iar incepand de pe 20 septembrie, in fiecare miercuri dimineata vor fi intalniri cu copiii si sotii sau sotiile celor veniti la Institut. Ideea este ca aici la Institut, majoritatea celor care vin (nu numai pentru matematica, este un institut de
stiinte avansate), vin pe perioade scurte, de maxim 3 ani, dar cel mai des pe 1 an sau un semestru, ca Mircea si atunci binenteles ca sotiile nu lucreaza si vor sa le ofere si lor sansa sa se cunoasca si sa nu se plictiseasca. Destul de bine organizat.
Maya vad ca nu a avut deloc probleme cu acomodarea. Zici ca a stat aici de cand lumea.Acum are intiativa singura sa mearga. Nu a trebuit sa-i mai dau eu drumul ci singura se desprinde si se duce. Nu parcurge distante foarte mari, dar este bine ca a capatat curaj sa o faca. Dar nu este in stare sa-si tina echilibru pe loc. Majoritatea copiilor mai intai stau in picioare, singuri,
nesprijiniti si apoi merg. la ea vad ca este invers. Ce-i drept, in miscare iti mentii mai usor echilibrul decat pe loc.
Cam astea ar fi vestile de la noi. M-am intins cam mult si-mi cer scuze.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
robotzica cucului spune:
Am facut budinca de gris dupa reteta voastra. A iesit o nebunie!
Gugustiuca mea a mancat cu prudenta, dar eu am terminat 1/4 din ea (am facut din 4 oua), si cu greu m-am oprit.
Va iubesc si va citesc, dar de scris... Cam greu.
Berzei chioare ii face Dumnezeu cuib
patriciaRO spune:
Salutici pe seara!
Acum 2 zile m-a contactat o tipa de la revista LIBERTATEA PENTRU FEMEI si mi-a propus sa scriu un artciol despre plecare in DK. Asa ca iata-ma scriind si ca drept recopmensa ajunsaram si in revista!
Io-te:
REVISTA
Maine cica va aparea... Am pus-o pe mama sa mi-o cumpere sa vedem ce si cum!![]()
Andutzy, bine ca ai trecut cu brio de teste... Acuma sa nu se datoreze cum zicea si sotul tau, de la ochi...sa ne zici ce si cum!
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
gabitzam spune:
Bea, felicitari!
Ia sa cumparam si noi revistuta sa ne mandrim cu tine
Dar pune undeva poza mai mare sa putem citi si noi continutul, ca nu vad sa citesc decit titlul. Tare nostim Alex in poza aceea. Nu-mi dau seama daca in poza de alaturi cu caruciorul sinteti tot voi? Si cum a ajuns tipa de la revista la voi, v-a recomandat cineva? Sau te stia de pe net?
Robotica, ma bucur ca mai dai un semn. Sa-ti fie de bine cu budinca aia bunutza. Mai zi-ne una-alta de voi!
elisor spune:
Neazta buna!
Bea felicitari! Intai am vazut poza cu Alex sugubatul, apoi si poza cu voi trei, ce mai, sunteti o familie reusita si fericita, o sa cumpar si eu revista.
Robotzica sa va fie de bine, dar despre voi nimic?!
OlgutaM se pare ca va prieste Princetonul, la tine se vede din tonul mesajului, iar Maya e cea mai castigata cu intalnirile cu copii. Ma bucur ca va simtiti bine si aveti progrese pe toate planurile.
Referitor la intrebarea ta nu prea am ce sa-ti raspund ca la noi a fost dintr-o data mersul propriuzis fara etapa intermediara de cativa pasi, in schimbb cazutul ma ingrijoreaza de fiecare data cand o vad cum se inclina pe spate, dar pare ca si aici controleaza situatia ca intr-o secunda se indoaie de mijloc si cade tot in fund.
Dar vanataile pe frunte nu ne lipsesc, trece una apare alta.
Nu ma ingrijoreaza inaltimea, dar raman surprinsa ca sunt copilasi in grup cu 10 cm mai inalti.
Si eu sunt mai limfatica si probabil Andreas mosteneste dar pentru asta tot ma ingrijorez ca a fost un copil bolnavicios, bolile copilariei le-a avut in cele mai acute forme.
La locul de joaca unde mergem noi e iarba dar e foarte denivelata si acolo are zeci de cazaturi pare ca acum incepe sa se ridica in picioare. In schimb a inceput sa se catere pe orice bordura, intai intinde mana si daca vede ca nu i-o dau se descurca singura.
Eli = Bianca + Andreas
patriciaRO spune:
Gabitza, da, poza de langa, tot a noastra este!
Tipa asta care lucreaza la Ringier, m-a luat de pe net, mai precis de pe DC. Cauta romani plecati in Danemarca... Si asa a dat peste mine! M-a contactat pe messenger si uite asa aparura-mi!
ARTICOLUL CU NOI
Mareste-l cu lupa... Eu l-am mai facut sa se vada, dar vad ca pe yahoo ii da resize automat! Cine vrea sa-l citeasca il dau pe messenger. Daca nu, luati revista... Cred ca e cea mai ieftina de pe piata pana acum. Adica 10.000 lei! Abia astept sa mi-o trimita mama!
Beatrice, mami de
Alex pifos
www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">
gusta spune:
Buna dimineata si de la noi.
Andra iti pot spune ca ametelile pot fi si de la o lipsa de calciu.Dar eu cred ca la tine ti se trage de la supararile pe care leai avut in ultimul timp si stresul si-a spus cuvantul.O mica pauza de la suparari si sa vezi ce bine iti prinde.
Bea vreau si eu sa citesc articolul.Felicitari.
Omustata ma bucur ca esti bine si cum zicea si Elisor se vede ca mesajul tau e mai optimist.
Gabitza sa inteleg ca dormi cu Andrei
.
Elisor tu intrebi pe Adina de cura dar la tine cum este.
Loreen fa mai repede ordine in hartiile alea ca iti simt lipsa la mesaje.
Cand s-a discutat cum adorm copii eu nu am scris ca nu vreau sa va dezamagesc dar Mara doarme in continuare in pat cu noi(eu v-am zis ca e frica olandezului sa nu-l violez ) si adoarme cu mine de manuta.Asa ca viata ca a mea sa nu aibe nimeni
.Sa va zic si eu de Mara cam ce tampitenii face,dupa ce termina mancarea care tot timpul trebuie sa aiba un sos incepe si linge farfuria nu ca ra termina din ea chiar scoate mancarea pe masa dar idee e ca farfuria trebuie linsa,dupa fiecare masa ajunge mai tot timpul in dus la spalat .
Despre mine ce sa va zic am inceput scoala inca un an.Daca imi dadea mama mai multa minte dar uite ca nu mi-a dat si trebuie sa mai servesc inca un an de scoala.Casa este in continuare dezastru dar eu chiar nu ma simt dar sper ca pana de Craciun sa am si eu normal in casa.Ati vazut ca mi-am dat singura destul timp sunt fata darnica.
Ma duc ca are fiicamea o ruleta si masoara ceva si are nevoie de ajutor
.
Miss Piggy mama lui Mara Augusta
elisor spune:
Gusta hai ca si tonul tau pare ceva mai vesel, dar e loc si de mai bine. Asa cum zicea cineva (batranetea bat-o vina) ne lipsesc mesajele tale, ce mai face zambila? ![]()
Linsul farfuriei - zici ca nu ai ajutor la spalatul vaselor, i-a uite ce harnicuta e Mara.
Cu dieta cum sa fie, ma abtin de la tot ce e interzis, adik totul si mor de foame, dar rezist eroic.
Ma bucur ca nu s-a confirmat prognoza ploiasa, n-a cazut strop, asa ca iesim sa profitam de zilele insorite desi cam racoroase dim. si seara
Eli = Bianca + Andreas
babygirl spune:
Beatrice,fain patutul,mai ales ca are si aparatoare.Felicitari pt aticol.Cum pot sa-l citesc?Este prea mic..
Elisor,am scapat de greu,zic eu.Acum sunt la prima zi de ciorba de legume.Mi-am facut crema de legume fara cartof.Abia asteptam sa ajung la legume/zarzavaturi.Am dat jos4kg pana azi.Nu-i mult,dar nici putin.Am facut si unele modificari inregim pt ca sa pot merge mai departe.De ex.in loc de prima zi de friptura de vita am mancat 5 oua,iar in a doua zi am mancat gratar de pui.Nu pot si pace sa inghit vita/porc.Primele 2 zile de vita au fost chin pt mine,asa ca n-am mai vrut sa repet experienta neplacuta.Ma intrebai de tort...Pai fie pregatesc eu Tiramisu, fie ma duc la cofetaria din cartier si-mi iau tortul casei.Numa' bine ca ziua de tort coincide si cu ziua de nastere a cumnatei, asa ca pot sa mananc si acolo.:)Dupa ce o termin, de luni incolo, ma apuc si eu de Pilates.Downlodam acum de pe net ce gasim.Iar f.curand voi reveni la Montignac.'Geaba,dar e cel mai bun.Mananci o gramada de lucruri bune si sanatoase si slabesti.Eu asa am scapat de primele 6kg.Efort zero.Mai zi-mi cum iti merge tie dieta,cat si ce mananci.
Loreen,draga,m-au socat pozele.N-am priceput exact cum si unde s-a lovit,decat ca era sub supravegherea sotului. Draga de ea.Pup ochisorul si fruntea.
Aurasa,tdi,mi-e deja groaza de masele si incisivi dupa cele citite.Deocamdata n-avem decat niste premolari in plus.Bine ca ati scapat!Urmam noi..:)
patriciaRO spune:
Adina, incearca si salveaza si apoi mareste cu lupa!
Beatrice, mami de
Alex pifos