PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 23
bibi spune:
Magda si Martta, multzumim frumos pentru complimente, mai ales ca venind de la voi sunt de doua ori mai de valoroase.
Noi azi avem o zi colicoasa. Sper sa nu urmeze si o noapte la fel.
Azi am fost la dermatolog pentru ca lui ianis i-au aparut niste bubitze mici si multe pe fatza. Cica are acneea sugarului si am primit o reteta pentru un preparat de farmacie si recomandarea sa clatim copilul cu ceai de galbenele si pelin. Am vazut ca-i destul de celebra combinatia asta de ceaiuri.
Cornelia, in doua zile pleaca si mama de la noi si atunci am sa am timp berechet de parc. Poate ne intalnim si evnetual mai vin si alte mamici, caci dincate stiu mai sunt cateva care locuiesc in zona.
martta spune:
Dupa ce tocmai mi-am editat mesajul anterior, intreb si eu daca sta cineva in Militari ca sa iesim la plimbare prin zona(
as avea si eu o sansa in plus ca sa ma mai pun la punct cu gramatica lb. romane
)
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
martta spune:
Bibi: si Alexiei i-au aparut acum o sapt. bubite micute pe frunte, iar in cateva zile i-au trecut. Cu ocazia asta am renuntat la Sanosan si am trecut la Atoderma. Mie imi era frica sa nu faca dermatita atopica, cu toate ca am citit ca aceasta apare in jurul varstei de 3 luni. Sper sa scapati si voi repejor de bubite!
Miti: multa sanatate! Si eu zic ca daca exista suspiciunea ca ar putea sa fie bolnavior, mai bine mai amani cateva zile vaccinul!
Pupici voinici!
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
mikiion spune:
Fetelor. Discutati ceva de Infacol acum cateva luni? E bun de ceva? Pentru ca am primit o reclama ca ar fi aparut si aici in Canada. Si sa stiu daca merita sa-l caut.... Ca de fapt eu am avut senzatia ca e acelasi lucru cu sabsimplex. Tot componenta aia cu S.... o are....
despre diversificare, nu vreau sa starnesc controverse. Dar voi cum ati fost sfatuite? Ca aici in cazul alaptarii se recomanda doar lapte pana la 6 luni..... Si in contul comun din Yahoo am gasit o carte cu diversificare alimentatie foarte diferita ca viziune. In plus eu am 4 carti aici... Una romaneasca( Capraru)-- viziune f. clasica chiar invechita uneori , apoi Dr. Spook( in rom. dar e americana si in care nu spune mai nimic de subiect---doar ca incepe la 4 luni), cea primita de la guvern in maternitate( 6 luni) , cea a Asociatiei pediatrice americane( care spune 4 luni, dar cu asterisc mentioneaza ca sectiunea De hranire la san(Breasfeeding) e de alta parere si spune 6 luni.
Asa ca sunt complet ametita. Sa nu-mi spuneti sa vrobesc cu pediatru, ca aici nu am acces la doctor cum as fi avut acasa.... Voi imi dati mai multa informati, la fel si internetul.
Mihaela
http://mionita.photosite.com
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
Cristina_Ioana spune:
Mikiion, legat de diversificare: eu ii dau lui Luca de la 2 luni suc de mar+morcov pentru burtica si kk, acum am renuntat la morcov ca l-a incuiat prea tare si ii dau suc de para...ii place foarte mult, are vitamine si face kk....
Cristina
lui Luca (21 jun 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10719;104;1;1/c/59/t/53/s/53/k/5acf/weight.png
avmaria spune:
Martta
uite-am aparut si yo. Aici la Paris, dupa o luna august de tot rah…ul (dupa ce-am nascut tin minte ca era un frig in spital de-ti venea sa aprinzi caloriferele) a venit vara in luna septembrie. Soare, chiar si 30 de grade, asa ca am stat tot timpul practic pe afara
, si pe net prea putin. Cred ca cunosc deja fiecare pietricica din parc. Am avut si io satisfactia sa-i dau body-uri cu maneca scurta la Vlad, ca avea o gramada nou noute care stateau in dulap degeaba, ca doar era vreme de pulovere.
Vai ce trece vremea fetelor, nu vi se pare ? Azi a implinit Vlad o luna, nu-mi vine sa cred. Are si el acneea bebelusului, e plin de cosulete saracul, si are probleme cu digestia : dureri plus kk din ce in ce mai rar, o data la cateva zile, si cei de aici nu ma lasa sa-i fac mai nimic sa-l ajut ca cica-i normal daca-i hranit la san. Acuma in seara asta am incercat o noua metoda, la sfatul lor, i-am facut un biberon cu o apa minerala diferita, care cica va ajuta digestia. Sa speram, ca de vineri nu s-a produs inca “minunea” …
Bibi, ader si eu opiniei ca barbatii tai sunt unul mai reusit ca altul. Sa-ti traiasca !
Map, tot am vrut sa te intreb : nu incerci si tu sa-l mai pui pe Robert la san? Din proprie experienta, pompatul nu stimuleaza asa bine ca suptul, si io faceam ca tine, ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul. Nu de alta dar uite ca pana la urma Vlad a invatat, cu insistente multe, si nu ma mai mulg niciodata si complement ii dau din ce in ce mai rar, aproape deloc, caci am tot mai mult lapte, si eram cat pe ce sa renunt la un moment dat
Diana si Vlad Gael
larissa_79 spune:
Fetelor, in sfarsit am reusit sa pun poze la album cu Alexia. Toate pozele sunt facute in luna 2 de viata...sunt poze de aici din Bucuresti de la botosani de la botez....am facut si eu o selectie ca are foarte multe.
Pozele sunt in albumul Alexia-luna 2. De azi intram in luna 3 de viata!
mikiion, nu stiu daca Sabsimplex si Infacol au exact aceeasi compozitie. Sa iti zic de ce...Alexia mea....daca ii dai Sabsimplex..ii place da cu limbuta iar la Infacol scuipa. Eu acum nu ii mai dau decat f f rau dar mereu aceeasi reactie...il scuipa si nu ii place deloc. Vorbisem cu Medeea76 si spunea ca la ea Infacolul chiar a avut efect...asa ca eu zic ca merita sa incerci!
bibi, am vazut acum pozele cu flacaii tai. Minunati! Sa-ti traiasca! Ramane acum sa le mai faci si o surioara tot asa frumusica...
Fetele care nu aveti album de poze cu bebeii ia puneti mana si faceti...
sa vad si eu comorile...crissa, avmaria..etc etc...mai citesc si va mai enumar.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;54;131;1;1/c/67/t/60/s/77/k/0a68/weight.png
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
sanziana spune:

Aproape nu mai reusesc sa intru pe forum, imi ocupa bebe tot timpul (de parca voi nu stiti cum sta treaba).
Vreau sa va intreb si eu cate ceva:
- la cat timp se definitiveaza culoarea ochilor copilului?
- la cat timp dupa cezariana pot sa fac masaj anticelulitic, de slabit, etc?
- pe 15 septembrie face copilul o luna. La varsta asta cat ceai ar trebui sa bea pe zi?

Sanziana si
Codrin Marius
map spune:
avmaria ba da bineinteles ca am incercat sa-l mai pun dar se enerveaza rau pentru ca nu curge. Si dupa ce se zbate el acolo ce se zbate apuca sanul si apoi adoarme. Adica sa stimuleze lactatia nici gand cu ce trage el acolo
Incercarile de a-l stimula cu gadilat in talpa, pe orajor si alte cele sunt in zadar. L-am pus la san fiind infometat tare dar degeaba. El si la biberon suge o ora uneori ca-i asa de lenes (ma intreb cu care din noi o semana
), suge ce suge, apoi face o pauza in care trebuie sa-l schimbam sa se trezeasca si sa termine de mancat. Nu stiu ce sa zic cred ca am si eu niste sani ciudati. Am si lapte putin si mai este si ascuns cred ca si cu pompa dupa ce trag vre-o 30 de minute incepe sa mai curga ceva. Eu din pacate nu am avut nicioata lapte sa curga, furia laptelui la mine a insemnat un pic intarirea sanilor in lateral si a trecut in cateva ore. Si asta s-a intamplat la vre-o 6 zile abia dupa ce am nascut. Este adevarta ca mulsul patreaza numai o cantitate constanta de lapte dar nu o creste (mai degreaba o scade cred) si ca este anevoie tare dar am spus ca macar pana la o luna sa-i dau de la mine. Am sa mai inchiriez pompa o luna macar asa o masa doua pe zi sa i le dau de la mine.
sincera sa fiu chiar ii spuneam la mama dimineata ca ce fac eu se poate numi mai degraba "stors" si nu "muls", pentru ca si cei 120-150 de ml pe care-i scot uneori ii sot cu mare truda, facand si masaj la sani ca altfel sta ascuns pe acolo prin te miri ce unchere.
Cu toate astea vad ca el creste bine asa ca mai cu de la mine mai cu formula ne facem noi mari
Abia astept sa vina 3.5 luni-4 ca sa incepem si cu alta mancarica.
Monica si bebe Robert
andreea25 spune:
pupici la fete!
sabana LA MULTI ANI!
multa fericire alaturi de cei dragi si sa te bucuri de puiuta ta!
simona mercic ptr link.ieri a stat pitika cu mama si la ea a supt biberonul fara probleme !poate ca eu sunt de vina desi se intampla sa mi manance si mie cateodata la fel de bine.in fine incerc sa nu ma mai stresez,oricum vreau sa ma duk la pediatra sa vad ce parere are si ea.
dariana eu stau in colentina dar la dna ghica.in parc ma duk in plumbuita banuiesc ca tu te duci la primarie.poate reusim totusi sa ne intalnim odata.
sanziana bbica mea are 5 saptamani si ii dau ceai de musetel milutee .mie pediatra mi a zis sa i dau la discretie dar numai dupa 45 min dupa masa ca altfel vomita.eu nu o las sa pape chiar tot biberonul ca mi e frica ca se umfla in burtika si nu mai papa laptik.cam 20-30 ml in trei reprize cam asa.
fetelor intrebare indiscreta:cum a fost prima data
?
eu nu am ajuns inca la doctor si sotul meu ... nu mai are rabdare!ati facut la 6 sapt sau ati mai asteptat?v a durut ceva?andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511