PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 22
crissa71 spune:
Am intrat sa va salut!
LARISSA:v-am votat!
Spuneti-mi si mie cele care aveti baietei al vostru s-a patat pe coite?Al meu a facut niste pete rosii...O fi de la crema cu zinc?(SAnosan)..i-am mai si pana acum si n-a avut nimic...CE-o fi?
In alta ordine de idei...AZi noapte i-am dat san...nu mult(cat o fi supt el pana sa adoarma..e somnifer sanul..!) ca oricum nu prea mai am si oricum el papa 99%lapte praf si eu duminica am facut o indigestie cu febra...OARE are ceva bebelul?CAT DE RAPIDA E DIGESTIA LA EI?ADICA CAND TREC IN LAPTE ALIMENTA PE CARE LE MAnamca mama?TRebuia deja sa-l doara burtica si faca caca naspadaca ar fi avut ceva laptele meu?.CINE STIE?
PUPICI MULTI LA FETE.
crissa71 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060718/dt/7/k/d8cf/preg.png
map spune:
Buna mmicutelor, noi suntem la facut ordine ca de luni sosesc musafirii, intai bunicii, parintii lui tati, apoi vine si sora mea cu sotul si bebele lor. Pe 1 oct facem botez. Noi ne-am cantarit si avem cam 4700 de g si suntem un lungan. A inceput sa ne cada perisorul si sa ne cresca un puf nou ![]()
Ancutex si Robert a avut iritatie la fundulet si primul lucru pe care l-am facut a fost sa scoatem servetelele umectate din uz, noi credem ca de la ele se irita pentru ca aceeasi problema a avut-o si baietelul unei prietene. Acum cand il schimbam il stergem cu niste servetele udate cu apa calda de la robinet. Apoi il ungem de fiecare data cu Bepanthen. Vad ca a trecut iritatia deja. Servetelele umectate le lasam pentru cand crestem ceva mai mari si nu mai suntem asa de sensibili.
Noi pana acum la aproape o luna am scapat de colicei, mai plange el uneori dar nu am avut pana acum niciodata crize de ore in sir. Cand credem noi ca ar avea colicei ii dam o jumatate de lingurita de Gripe si se calmeaza. Sper sa fie asa si de acum incolo.
Robert manaca tot amestecat, din ce in ce mai mult lapte praf pentru ca la mine cam scade cantitatea dar cateva mese le primeste si de la mine insa la biberon. Eu manac din toate cate putin inca de la inceput, si fructe si legume si vad ca bebe nu are colicei.
Merg sa termin treaba ca acum trece iar ziua si trebuie sa plecam si la plimbare.
Pupicei si o zi buna!
Monica si bebe Robert
dariana spune:
Larissa, Alexia e o bomboana, am votat-o![]()
Contra iritatiei eu il spal cu ceai de pelin cu galbebele si apoi il dau cu ulei de la chicco sau alifie cu galbenele (pe la pliuri si fundulet); functioneaza! Si pe fata il spal ori cu acelasi tip de ceiut ori simplu cu apa dela robinet.
Noi ne-am intors ieri de la Valcea, unde cred ca i-a placut insa tot a plans si acolo, dar mai putin ca mai faceam schimb cu mamaia si il leganam pe rand, ma mai odihneam si eu intre timp. Tot acolo s-a invatat sa doarma in pat cu mami, cu toate caam avut un patut cu noi.Si el plange si tipa din cauza colicilor si abiaastept sa treacaca nu mai stiu ce sa fac, nu trece decat leganat sau daca dansam:)
Dati-mi si mie o idee de botez ieftin si dragut ca noi suntem intr-o perioada cam proasta cu monetarul. Am avea cam 20-25 de persoane. Cum sa fac? Unde?Acasa sau la restaurant?Cam cat m-ar costa, etc...
martta spune:
Bibi: sunteti o familie superba! Se simte ca Licurici v-a umplut viata de fericire. Toata admiratia din partea mea ca ai curajul sa-l duci pe la petreceri si sa faci calatorii lungi si dese cu bb asa de micut! Se pare ca, la mine, sarcina dificila si perioada lunga in care a trebuit sa stau in casa au lasat sechele
Dariana: eu cred ca nu iesi cu mult mai ieftin daca faci acasa. Cu siguranta veti fi insa cu mult mai obositi!
quote:
Originally posted by map
Noi pana acum la aproape o luna am scapat de colicei, mai plange el uneori dar nu am avut pana acum niciodata crize de ore in sir. Cand credem noi ca ar avea colicei ii dam o jumatate de lingurita de Gripe si se calmeaza. Sper sa fie asa si de acum incolo.
Monica si bebe Robert
Chiar citeam ieri ca poti spune ca are copilul colica daca plange 3 ore consecutive
Slava Domnului ca pana acum nici noua nu ni s-a intamplat. A plans intr-o zi aproape doua ore si simteam ca innebunesc. Le inteleg prea bine pe mamicile cu copii coliciosi, caci si eu am avut aceeasi bafta la primul.Va pup ca s-a trezit puiuta!
Edit: Rau am ajuns daca sunt in situatia de a edita mesajul pt ca am facut un mare dezacord gramatical, dupa ce la viata mea am sustinut si promovat, ca proba de admitere la facultate, examen la gramatica
Si ce-i mai grav e ca, pe zi ce trece, ma tot surprind cu greseli lexicale! E clar: sunt cu neuronii la pamant!
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
miti2004 spune:
fetelor AJUTOR 
am fost ieri dupa amiaza afara cu bebe si eu am racit rau, dar parca si el e un pic fornait, de fapt nici nu prea imi dau seama daca a racit di el sau e doar fornait, insa azi e programat la VACCIN !!! ce sa fac ? daca e doar oleaca racit are voie vaccin ???
miti, mamica de 
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
Ancutex spune:
Multumesc pentru sfaturile voastre legate de iritatia la popou. O sa incerc sa elimin si eu pt o perioada servetelele umectate si sa o sterg cu apica sau ceai de galbenele. Sper sa-i treaca. Pana la o luna nu a avut nimic, i-a aparut acu dintr-odata.
Maria a avut sapt trecuta in doua nopti crize de colici de ne-a tinut pana la 2 noaptea, dar vad ca de doua nopti nu mai are nimic. Eu beau ceai de colici iar ei ii dau Gripe de 3 ori pe zi. Nu stiu daca e efectul acestora dar ma bucur. Asa ca noaptea doarme bine, se trezeste doar o data la papa. Insa ziua face talente la somn, doarme o data bine (cam 3-4 ore) si in rest pe apucate si cand sta la tzitzi. Si ea s-a cam obisnuit sa fie plimbata in brate si sa-i cantam, dar vreau incet s-o dezobisnuiesc, ca devine mai grea si imi rupe spatele.
Va pup,
Ancutex mamica fericita a lui bebe Maria (1 luni & 6 zile)
anasia spune:
miti2004, stiu ca daca bebe e racit chiar si un pic nu are voie sa faca vaccin, de asta inainte de vaccinare sunt examinati de dr;cel mai bine il duci la pediatru si da el verdictul;
anasia mami de
Alessia Anca
pozici
bebe
dariana spune:
Ancutex, fa-i baita cu ceai de galbenele dar si cu pelin, amestecate, pui din ambele, gasesti la farmacie sau la plafar.Sper sa te ajute.
SimonaU spune:
Codritu, voi sunteti ca si noi atunci ca si Mara a luat in saptamana 6-a doar 70 si in saptamana 7-a, 150 (asta e bine). Voi cate saptamani aveti?
Andreea25, la tine mi se pare ca a luat bine in greutate - adica chiar si atunci cand a papat numai san a luat minimul de grame pe saptamana adica 150 gr - uite aici cat zice ca trebe sa ia intre 0-4 luni (http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html).
A, si poate mai incercati si voi urmatoarele ca sa mance bebeii mai bine (gaselnite de pe net): alaptati in cada de baie sau voi si bebele dezbracati pentrui a oferi cat mai mult contact cu pielea, alaptati in mers (intr-un baby wrap de exemplu), sau alaptati intr-un balansoar - cine stie, poate functioneaza.
Simona
dariana spune:
este cineva de langa obor? am mai intrebat mai demult dar nu pot sa caut acum ca stiti voi cum e....