PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Scuze, nu am vazut ca s-a inceput capitol noi. Copiez mesajul aici.

Mishi, si Eileen a mea a avut secretie din aceea la okisor, am pus si eu Tobrex si a trecut, dar totusi am fost si la "okiolog" sa stiu eu sigur ce a fost. Are doar la un okisor sau la amandoi? Doctorul a spus ca e posibil sa fie din cauza ca unul din canalele lacrimale nu este perforat de tot. Urmareste sa vezi daca are lacrimi la amandoi ochii sau daca la cel cu pricina nu are. Daca asta e, fa-i un masaj usor din coltul intern pe sub ochi (cam pe unde apar cearcanele) cu un betisor de urechi. Sper sa te ajute toata polologhia asta.

Referitor la masa de noapte, la noi e OK, mananca doar o data, depinde la ce ora se culca, dar de obicei pe la 2,30-3,30, cateodata chiar 4, dupa care uneori la 3 ore, alteori la 4. Iar ziua, continuam dansul cu mancat iregulat .Asta e. pediatra a zis sa o las in pace ca n-am ce-i face, asta e ritmul ei. Si cand nu o chinuie coliceii e foarte cumintica.
Va pupic pe toate

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Leistra La Multi Ani!, sa fii fericita alaturi de familie si sa ti se indeplineasca toate dorintele!
La noi azi a fost cam santier ca ne-am luat un televizor nou din asta lcd si s-a chinuit Flo toata ziua sa il punem pe perete. Si am fost si pana in oras in recunoastere sa vedem unde este starea civila ca trebuie luni la 10:30 sa fim acolo sa ii facem fetei certificatul.
I-am luat azi si lotiune din aia de la Johnson, Soothing Naturals care cica e special pt pielea uscata si are extract de frunze de maslin, vitamia e si nu stiu ce minerale. Sa vedem acu daca ii prieste sau nu.
Si daca tot am fost in oras am facut un stop si la Mothercare si ne-am cumparat o jachetica frumoasa cu flece si bumbacel asa mai de toamna, ca am primit cadou deja slopetica din aia de iarna, si am luat jachetioca si pantalonasi asortati si set de 2 bluzite si caciulitza. Abia astept sa o imbrac cu ele.
La noi deja se pare ca vine toamna mai tot timpul ploua si azi a fost o vantoasa nebuna toata ziua. Se racoreste deja.
Va urez o duminica placuta si ne mai auzim sapt urm! Pupici la mamici si la pitici!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Leistra La multi Ani, sanatate si multa multa fericire !

Am revenit si eu dupa o pauza lunga … in care v-am mai citit din cand in cand, cand mai apucam si eu. Vlad e bine sanatos, mai lenes el la supt, asa ca mai bagam si biberoane de complement, sau din cand in cand biberoane cu laptele meu, cand adoarme la san fara sa fi mancat destul, ca in seara asta de exemplu. Daca nu l-ar supara colicii asa tare, totul ar fi perfect. Are zile mai bune si mai rele, azi a fost nasol, tare tare s-a chinuit saracutul si s-a chircit si nu mai stiam ce sa-i fac sa-i alin durerea. Am pus si eu niste poze, sa il vedeti.
http://community.webshots.com/user/dsalajean

Nu mai stiu cine intrebase mai demult de termometru. E normal sa fie diferenta de 5 grade intre masuratoarea externa si cea din fundulet. Inseamna ca amandoua termometrele functionau corect. Si cel asa zis de fundulet, eu il folosesc la subrat inca din prima zi, cum mi-au aratat la spital, inainte de baie cand il dezbrac, si nu l-am bagat deloc in fundulet, asa ca dupa parerea mea e inutila achizitia unui termometru de ureche.

Si in legatura cu scurgerile de la ochisori, si Vlad a avut de nu i se mai dezlipeau pleoapele la un moment dat, si se pare ca nu e conjunctivita ci canalul lacrimal infundat. Metoda care mi-a fost mie recomandata mie (in plus de curatirea ochilor cu user fiziologic) e un pic sadica dar a functionat foarte bine : se aseaza copilasul intr-o parte, si se introduce cu jet puternic ser fiziologic in nara de sus, si acest jet desfund a foarte bine nasul care comunica cu canalul lacrimal, si il desfunda si pe acesta. De asemenea se maseaza cu degetul coltul ochiului. Mi s-a recomandat sa evit pe cat posibil medicamentele (colir), la acestea urmand sa recurgem doar daca nu se poate nicicum altfel. Se pare ca e foarte frecvent la bebelusi.

Ar mai fi un subiect, dar e prea dureros, il las pe altadata : kilele bata-le vina ! Sant cat o vaca si nu scad un gram !
Gata, mai bine ma duc sa ma culc decat sa-mi amintesc. Pusi la toate.

Diana si Vlad Gael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Am lipsit cam mult si am de recuperat. Noi suntem inca cu plansul, a fost mai bine vreo 3 zile dupa care iar a inceput cu colicile. Problema e ca nu mananca, de fapt mananca tare prost, trage de cateva ori si gata nu mai vrea sa pape nu stiu ce sa fac cu ea. Am vazut ca si alti bb au mai trecut prin asta sper sa fie doar o faza care sa treaca cu colicile.
Miti la voi au trecut colicile? Foarte frumos rade puiutul tau. Si eu o mai prind pe Petra, dar mai mult e sacaita decat rade.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

draga codritu, tocmai am terminat de 5 minute o criza din aia nasoala de plansete-tipete la masa de la ora 7, a tipat pana maiadineauri, si abia a mancat vreo 85 ml ( el papa cam 140 ml-150 ml ). de marti-miercuri a fost f bine, doar putina maraiala din cand in cand, ieri a facut putin urat la masa de la 4 dupa amiaza, azi iar a fost super veselie, iar acum pe seara am crezut ca-i plesnesc venele de la atata urlete...eu ii dau apa pt colici, parca ti-am mai zis ( am vazut ca e 4 $ ), de obicei ii trece dar azi nu si nu...acum e la el in patut pe intuneric si se frichineste dupa o ora jumate de stat in brate...

miti, mamica de
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu

Mergi la inceput

hai ca iar l-am tinut in brate, acum iar singurel, ...am descoperit ca daca il fac sarma intr-un scutec, il tin in brate ca si cand ar suge cu burta lui lipita de a mea ( ma rog, suntem imbracati ), mai pun si o paturica pe el si ma duc in bucatarie si dau drumul la apa sa curga tare, totul pe intuneric, doar o lampita in sufragerie, si cand aude apa se linisteste cu tipatul.
incearca si tu si zi-mi daca a tinut figura ...sau poate stii tu ceva mai bun ...

miti, mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Miti, acum am reusit sa o fac si eu pe Petra sa suga ceva de la un san dupa ce toata seara a urlat de cate ori am incercat sa o pun.(acum e ora 1 noaptea)Chiar ma gandeam ca poate e laptele meu de vina si ar trebui sa ii dau formula, dar al tau e pe formula cred, si tot asa face, nu? Oare mai scapam de colicile astea o data? Mie mi-a recomandat asistenta de la CLCS o carte care mi-am luat-o acum: "The happiest baby on the block" de Harvey Karp, am vazut ca la CLCS o aveau si in franceza daca ti-e mai usor asa, dar nu stiu cum se traduce titlul, cauta dupa autor. Eu am luat-o de la Chapters, poate o au si la alte librarii, e foarte buna pentru copiii colicosi, iti explica tot ce stie el depsre colici si cum sa le calmezi. Acum o citesc si eu asa ca inca nu am aplicat metodele lui care zice el ca au rezulate, dar am vazut ca zicea sa infasori copilul sarmaluta, sa il tii pe burtica, sa ii sh sh-i, sa il legeni, si sa il faci sa suga suzeta, degetul, sanul ce ia el. El zice ca daca le faci chestiile astea cum trebuie si intr-o anumita ordine nu se poate sa nu functioneze. Eu pe Petra am incercat sa o infasor, dar tipa mai tare cand ii bag mainile, oricum de abia am inceput si eu cartea si nu prea am timp sa o citesc, dar din ce am citit mi-a placut cum scrie. Ma duc sa pompez celalalt san si sa dorm si eu putin pana doarme ea, da de mai mananca o masa pana urla iar.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Salutic fetelor,

ca tot a venit vorba de bebei facuti sarmaluta si noi seara dupa baie dupa ce il imbracam pe bebe il punem intr-un scutecel subtirel de finet si-l facem sarmaluta, fara sa-l legam cu vre-o fasa, numai asa. Din fericire el nu protesteaza ci sta acolo si parca doarme mai bine. Cand are manutele libere atata le misca ca se sperie singur de ele.

Noi de cateva seri avem program de baita, dupa baie atipeste un pic si apoi este fresh Papa pe la 21-22 si apoi se trezeste la 01:30 papa si adoarme. La 04:30-05:00 papaiar si doarme si apoi la 7 ne trezim si avem program de joaca. Ziua nu are program, ba ne jucam, ba dormim fara vre-o ordine anume. Insa de papat papam la cre-o trei ore. noiincercam sa-l tinem ziua cat mai mult de vorba numai ca sa faca nani noaptea De papat la san insa nu avem chef, cum il pun la tata adoarme dupa 2-3 minute chiar daca pana atunci urla de foame. Asa ca papam biberon cu lapte de la mami si lapte extra.

Am vazut pozele cu bebei, sunt toti niste dulcei tare, tare. Am mai pus si eu cateva poze cu noi.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=/fe2dre2

O duminica cat mai placuta

Monica si bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Dragele mele,
N-am apucat sa mai intru sa vad ce faceti... Aproape sistematic de cate ori ajungeam pe DC Lucas incepea sa planga.
Bebele meu e un dulce, creste ca o ciupercuta(are 5kg la 7 saptamani) si e un vesel, mai putin cand e chinuit de colici... De cateva zile luam un tratament homeopat, 5 pastilute pe care le topim in apa si le bem inainte de masa. Pana atunci am incercat masaj, tinut pe burta si alte alea, dar doar leganatul in bratele lui mama, cu suzeta si invelit bine in paturica a mers. Si si atunci cred ca mai mult era oboseala care il razbea...
Citind ziele astea am ajuns insa la concluzia ca durerile lui s-ar putea sa vina din felul in care lapticul meu ajunge la el. Pe site-ul Ligii pentru alaptare se vorbeste de "reflexul de eliminarea a laptelui prea rapid". Asta inseamna, ca primele jeturi de laptic vin prea repede, bebe inghite aer fiindca incearac sa opreasca jetul, iar apoi cand laptele vine mai incet se enerveaza ca nu mai curge suficient de repede. De asta ar plange in timp ce papa.
Eu incerc de cateva zile sa fac ce spun ei, si corelat cu pastilutele homeopate se pare ca merge:
- ii dau sa suga in pat, culcata
-ar mai fi solutia suptului in pozitia semi-asezata, sau cel putin cu bebelusul asezat cat mai vertical posibil (am incercat, dar cu un bebe care nu isi tine capul merge cam greu)
-nu-l faceti sa astepte, daca e nitel adormit cu atat mai bine, un bebelus infometat suge prea repede si agraveaza fenomenul
_ daca aveti tim si posibilitatea trageti nitel lapte inainte de masa, primele jeturi fiind cele mai puternice
- scoateti-i din gurita mamelonul (explicandu-i) imediat ce pare in dificultate sa suga si evacuati cateva jeturi (o sa vedeti ca reflexul o data lansat, laptele poate stropi la distante impresionante!)
- nu-i dati decat un san pe "masa", poate chiar doar unul de cateva ori la rand (astfel ajunge sa suga laptele gras, care contine mai putina lactoza, raspunzatoare se pare de buna parte din colici)
Mai sunt si masajele pe burtica, leganatul... De cateva zile Lucas prefera sa il legan in balansoarul de panza (transat) si adoarma ca un ingeras...
Avmaria, felicitari pentru bebe, stiu ca mi-ai scris la un moment dat despre felurile de garda a copiilor in Franta, dar cred ca era chiar in ajunul nasterii mele si nu am mai gasit post-ul. Oricum iti multumesc. Maine ma duc la PMI sa ma intalnescu cu puericultica (cum se traduce asta) si o sa imi dea ea mai multe amanunte. O sa particip la un curs de masaj pt. bebei, sper sa ma vreme sa intru sa va povestesc ce si cum...
O sa incerc azi sa pun si cateva poze cu Lucas... ciupercuta lui mama.
Va pup pe toate!!!!
PS. Muuh mesajul de la "odisee", de la sfarsit m-a facut sa plang!!! Multumesc mult de tot si tie si tuturor burticilor care m-au si ne-au sustinut timp de 9 luni sau mai putin...
Un pupic mare si pentru Cristina_Ana daca mai intra pe aici... Mi-e dor de ea!
Ce mai face Pumpkin?

Fotografii cu Lucas

Mergi la inceput

codritu eu nu ii bag mainile in scutec cand il infas pt ca nu-i place...pai si eu fac tot ca in cartea aia...doar ca nu stiu ordinea, o fac dupa ureche, asa ca astept sa-mi zici tu

map si eu am auzit ca daca ai viteza prea mare la lapte la san d'aia tipa bebe...am meu e pe lapte praf dar mi-a zis o prietena ca pateste ca si tine.

fetele cucuietele, pe unde umblati ? sunt invidioasa ca aici e urat afara si ploua...

miti, mamica de

Mergi la inceput