Dependenta de religie exagerata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Cati romani nu merg la icoane facatoare de minuni?!
Hai sa recunoastem acum ca am dreptate!
Ptr ortodoxi - icoanele sunt f importante. Cu atat mai mult daca preotul zice ca sunt facatoare de minuni.

Nu crezi ca asta e o problema? Sa te rogi fix la schimb pentru o minune? Nu cumva aducandu-le in biserica o asa zisa icoana facatoare de minuni ii impingi in pacat? In fond se pot ruga la orice icoana sau chiar fara icoana...

... in fine, sunt cam offtopic...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Roxana,
Nu discutam nici cum ma rog eu, nici cum te rogi tu.. Nici ce cred eu...nici ce crezi tu...
Iar ceea ce consideram eu sau tu sau stiu si eu cine altcineva aici, nu va schimba Romania.
Eu am spus ce am avut de spus. Cine intelege bine. Cine nu... Nu.
Asta e.

O seara frumoasa tuturor,

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @na spune:

Intr-adevar, Spic de grau nu este cazul sa intram in polemica mai ales la un astfel de subiect. O icoana devine cunoscuta drept facatoare de minuni tocmai prin puterea credintei celor care s-au rugat la ea. Acesta este adevarul incontestabil pe care il poate confirma orice prelat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

quote:
Originally posted by J G

Dulcetica eu sunt de acord cu tine.
1. Daca ii dau mamei bani sa-si schimbe aragazul vechi de 20 de ani si ea se duce si de banii aia ii cumpara un tricou de la Kenvelo lui frati-miu, am dreptul sa ma supar. E doar un exemplu, nu mi s-a intamplat asa ceva. Faci ce vrei cu banii personali, nu cu cei care sunt primiti drept ajutor.
2. Cine masoara cat de mult e prea mult? Mie mi se pare exagerata cumpararea unei icoane din Grecia. Daca - sa zicem - mama se hotaraste sa se imprumute de la camatari sa cumpere moashte si ma vad nevoita sa platesc ca sa nu manance bataie de la creditori... tot nu am dreptul sa ma supar?
3 Inteleg ca are nevoi emotionale pe care le satisface cumparand diverse lucruri dar cred ca ar trebui redirectionata catre lucruri utile, cum s-a mai spus mai sus: orfani, batrani, homeless. Cum asta, daca nu suntem siguri ca ajung banii unde trebuie nu o mai facem? Voua sincer vi se pare utila in vreun fel o icoana? Sau - mai utila decat hranirea unui sarman?
4. Nu in ultimul rand as avea o discutie cu preotul. Din pacate au o influenta foarte mare in fata unor persoane care sufera si acest preot este un profitor. El ar trebui sa o invete pe mama Dulceticai sa ajute oamenii, nu sa impodobeasca o biserica. Stiu ca o sa-mi sariti in cap si ca am exagerat mai sus dar am facut-o ca sa subliniez. Asta e parerea mea!Dulcetica, insista cu ajutorul oamenilor neajutorati, sensibilizeaz-o. Mult succes!J si Carla (05.02.2006)

Sa stii ca solidarizez cu tine in caz de razbel fiindca si eu gandesc la fel.
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.

asta fiindca e vorba de bani pentru Biserica Ortodoxa,dar daca mama Dulceticai ar da 10% din venitul ei lunar Bisericii,cum faci tu,ce zici,ar proceda bine?Sau ar proceda bine doar daca ii da la adventisti?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

irina, te plictisesti? sau poate nu ti-am explicat suficient de clar in vreo 5 randuri cand am vorbit despre asta?

eu dau 10% din venitul meu (ceea ce nu e cazul mamei dulceticai) bisericii pentru ca vreau sa fac asta, pentru ca asa am inteles din Biblie ca ne invata Dumnezeu si in plus banii astia sunt folositi intr-un anume scop, nu ca sa se cumpere lucruri scumpe pentru biserica sau pentru mine personal. Si apoi nu vad de ce ar trebui sa-ti dau socoteala de ce fac eu cu banii mei. Dar fiindca tot tii sa stii, in afara de cei 10% din venitul lunar dau si bani separat bisericii pentru oameni saraci, pentru educatie si pentru orice consider ca e bine.

Putea sa fie vorba despre orice biserica, dar vezi ca la mine nu ne "sugereaza" nimeni sa cumparam cutare sau cutare, nu platim nici nunta, nici inmormantarea si toti banii pe care ii dam benevol din venitul nostru (ceea ce iarasi nu e cazul mamei dulceticai) sunt justificati.

Stii foarte bine ca Dumnezeu vrea sa-i ajutam pe cei din jur, n-o sa ne dea premiu ca am cumparat o cristelnita sau o icoana scumpa.

Iar referitor la intrebarea ta... presupunand ca mama dulceticai ar avea o pensie de 200 RON din care ar da 20 zecime si restul banilor + cei primiti de la fiica i-ar folosi in scop personal, crezi ca dulcetica ar mai fi scris aici?

hai ca sa cautam in papura..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roel spune:

Evanghelia dupa Matei, cap. 19, de la parag. 16 la 30.

Atunci s-a apropiat de Isus un om, si I-a zis: Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?"
El i-a raspuns: Dece ma intrebi: Ce bine? Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile."
Care?" I-a zis el. Si Isus i-a raspuns: Ss nu ucizi: sa nu preacurvesti; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa;
sa cinstesti pe tatal tsu si pe mama ta"; si: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."
Tinarul I-a zis: Toate aceste porunci le-am pazit cu grija din tinereta mea; ce-mi mai lipseste?"
Daca vrei sa fii desavirsit", i-a zis Isus, du-te de vinde ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer! Apoi vino, si urmeaza-Ma."
Cind a auzit tinarul vorba aceasta, a plecat foarte intristat; pentru ca avea multe avutii.
Isus a zis ucenicilor Sai: Adevarat va spun ca greu va intra un bogat in Imparatia cerurilor.
Va mai spun iarasi ca este mai usor sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un bogat in Imparatia lui Dumnezeu."

Eu nu judec...judeca singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mi se pare foarte frumos ce face mama ta, dulcetica. Si mama e la fel, cumpara tot felul de lucruri pentru biserica, participa cu alimente cand se fac colectele pentru orfelinate si azile de batrani. Nu vad nimic rau in niciunul din aceste lucruri, amandoua sunt utile, dupa parerea mea.
Cred ca ea stie destul de bine cat sa dea ca sa nu fie in pericol sa moara de foame.
Pe tine ce te deranjeaza de fapt, ca da mai multi bani decat isi permite, sau scopul pentru care ii da? Daca ar da aceeasi suma pentru saraci ai fi linistita?
Banii pe care ii trimiti ti-i cere ea sau ii dai din proprie initiativa? Daca te deranjeaza atat de mult modul in care ii cheltuieste poti sa nu ii mai dai. Nu ai dreptul sa-i controlezi viata.Daca ii dai sunt ai ei si poate sa-i dea pe ce considera. Chiar pe tricoul de la Kenvelo, daca pentru ea conteaza sa vada ca i se lumineaza fata fiului.
Sau pe icoana la care se vor ruga credinciosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

irina, te plictisesti? sau poate nu ti-am explicat suficient de clar in vreo 5 randuri cand am vorbit despre asta? eu dau 10% din venitul meu (ceea ce nu e cazul mamei dulceticai) bisericii pentru ca vreau sa fac asta, pentru ca asa am inteles din Biblie ca ne invata Dumnezeu si in plus banii astia sunt folositi intr-un anume scop, nu ca sa se cumpere lucruri scumpe pentru biserica sau pentru mine personal. Si apoi nu vad de ce ar trebui sa-ti dau socoteala de ce fac eu cu banii mei. Dar fiindca tot tii sa stii, in afara de cei 10% din venitul lunar dau si bani separat bisericii pentru oameni saraci, pentru educatie si pentru orice consider ca e bine.Putea sa fie vorba despre orice biserica, dar vezi ca la mine nu ne "sugereaza" nimeni sa cumparam cutare sau cutare, nu platim nici nunta, nici inmormantarea si toti banii pe care ii dam benevol din venitul nostru (ceea ce iarasi nu e cazul mamei dulceticai) sunt justificati.Stii foarte bine ca Dumnezeu vrea sa-i ajutam pe cei din jur, n-o sa ne dea premiu ca am cumparat o cristelnita sau o icoana scumpa. Iar referitor la intrebarea ta... presupunand ca mama dulceticai ar avea o pensie de 200 RON din care ar da 20 zecime si restul banilor + cei primiti de la fiica i-ar folosi in scop personal, crezi ca dulcetica ar mai fi scris aici? hai ca sa cautam in papura..

Tocmai,Jocelyn,asa ai inteles tu(voi) Biblia si noi nu comentam.Mama Dulceticai e ortodoxa,asa intelege ea,nu inteleg de ce simti nevoia sa intervii.Noi platim nunta sau inmormantarea o data in viata,in rest nu dam bani pentru Biserica daca nu vrem(toata viata),pe cand tu dai bani lunar.La o socoteala rapida,Biserica ortodoxa are pretentii financiare infinit mai mici fata de adventisti.Da' parca paiul de ala altii se vede mult mai bine,nu-i asa?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
nu dam bani pentru Biserica daca nu vrem(toata viata)

Pe cuvantu' tau ca Biserica Ortodoxa si alte secte nu sint platite de la Bugetul de Stat! (asta ca sa nu mai spun ca multii erau platiti si de la Securitate )
Si vreau sa vad si eu pe cineva care nu contribuie la Bugetul de Stat "daca nu vrea el(toata viata)"

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Dulcetica, e super ca poti s-o ajuti pe mama ta. Eu sunt inca in situatia inversa, in care ai mei ma ajuta pe mine cu o suma de bani lunar. Ceea ce pot sa iti spun e ca nimic nu ma supara mai tare decat ca ei sa incerce sa controleze ce fac eu cu acei bani. Daca vor sa ma ajute, e ok, daca nu, iar e ok, insa in nici un caz nu imi pot controla viata prin asta. Bineinteles, sunt responsabila pt urmarile faptelor mele. Cred ca ai inteles paralela.

In rest, parerea mea e ca topicul a degenerat in vesnica disputa dintre credinciosi si ne-, dintre ortodocsi si restul, etc etc. Mi se pare de o naivitate teribila sa vii sa intrebi "la ce e buna o icoana". Daca nu crezi, oricum nu te va lamuri nimeni niciodata.

P.S. Roel, frumos pasajul tau, dar nu pot sa inteleg de ce toata lumea si intotdeauna il citeaza trunchiat. Pt ca esenta e tocmai in randurile care urmau si pe care nu le-ai mai copiat (esenta pasajului, nu esenta pt subiectul asta... desi ar putea fi si pt subiectul asta).

Mergi la inceput