Dependenta de religie exagerata
Raspunsuri - Pagina 2
dulcetica spune:
Daca ma-s ruga din interes as cere vreo doua lingouri, insa nu e cazul!Sa spunem ca Dumnezeu a fost deja generos cu mine...In ceea ce priveste faptul ca nu sintem nemuritori ,crede-ma ca-l percep foarte bine mai ales ca am 39 de ani,si nu 20-30.Si daca ar fi sa mor in 5 minute asta-i situatia,accept cu seninatate.Chiar nu putem controla acest aspect,asta nu inseamna ca ar trebui sa traim permanent cu frica mortii.
dulcetica spune:
Irina ,credeam ca din dragoste pentru o persoana iti faci griji daca le e bine sau nu,te ingrijoreaza cind remarci anumite aspecte extreme,restul nu le enumer .In viziunea mea nu intra sa dai vreo doi bani si te mai linistesti.
irina.c. spune:
quote:Vroiam sa zic ca ceea ce pentru tine e extrem pentru altul e normal.De exemplu eu personal nu vad nimic exagerat in comportamentul mamei tale.Ma gandesc ca ti se pare asa fiindca ea a fost toata viata altfel,iar acum s-a schimbat.Dar sa nu-ti para rau de bani,de unde dai,Dumnezeu o sa-ti dea inapoi,acum sau in vesnicie.Gandeste-te ca o biserica e foarte importanta,fiindca in ea se mantuiesc suflete,si,cum zice si Sf.Scriptura: Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau? Acum eu vorbesc necunoscand foarte bine situatia.Dar daca mama ta se infometeaza sau face datorii pentru milostenie e cazul sa discuti cu ea sau cu duhovnicul ei.Eventual sugereaza-i sa puna deoparte lunar un procent din venit pentru biserici si milostenie,asta o va ajuta sa aiba un echilibru.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by dulcetica
Irina ,credeam ca din dragoste pentru o persoana iti faci griji daca le e bine sau nu,te ingrijoreaza cind remarci anumite aspecte extreme,restul nu le enumer .In viziunea mea nu intra sa dai vreo doi bani si te mai linistesti.dulcetica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
crinuta spune:
Eu sincer nu inteleg care e problema.
Daca mama ta se simte bine mergand la Biserica, cumparand una, alta, rugandu-se, tinand post si concentrandu-si toata energia catre cele sfinte foarte bine.
Noi suntem cei care ar trebui sa acordam o mai mare importanta lui Dumnezeu si face exact pe dos.
Trist e ca ne apropiem de Dumnezeu mai mult cand ne merge rau....
Crinuta si Rayan
dulcetica spune:
Deci daca ramine la nivelul spiritual,fara sa se "materializeze" e vreo problema,numai e apropiere fata de Dumnezeu?
MariaSor spune:
dulcetica, ce gesturi frumoase face mama ta
Nu-i pacat sa te certi cu ea numai pentru atata lucru?
N-as vrea sa te dezamagesc, e foarte bine ca tu crezi ca banii celui care-a construit o biserica ar fi fost utili intr-un orfelinat, azil samd, dar cine-ti garanteaza tie ca banii donati orfelinatelor sunt folositi in interesul copiilor de acolo?
Poate ca "materializarea" de care vorbesti tu ii ofera mamei tale o stare de bine sufletesc, poate asa se simte intr-adevar mai aproape...
nuschu spune:
quote:
Originally posted by dulcetica
Deci daca ramine la nivelul spiritual,fara sa se "materializeze" e vreo problema,numai e apropiere fata de Dumnezeu?
dulcetica
dulcetica, evident ca nivelul spiritual e cel mai important. Numai ca oamenii au nevoie si de rezultatul concret, palpabil al demersului lor. Eu altfel nu pot intelege aceasta nevoie de gesturi materiale ale persoanelor foarte religioase. Eu, una, ca si tine, sunt convinsa ca Dumnezeu nu pretinde de la nimeni icoane turnate in argint sau cine stie ce scumpataturi, dar asta nu inseamna ca avem toti aceasta convingere.
Daca tu suplinesti veniturile mamei tale, incearca sa "estimezi" cumva nevoile ei de hrana, imbracaminte etc. si sa nu-i mai dai bani, dar sa-i cumperi produsele de care are nevoie.
Li
giul spune:
poate ar trebui s-o duci sa vada cu ce masina merge popa ,ce casoaie are popa ,el care ar trebui primul sa dea exemplu ca e mai important sa-ti concentrezi energia catre cele sfinte .Am fost la Busteni,cativa ani in urma ,la biserica de vis a vis de gara ,popa avea parcata pe toata aleea spre biserica ditamai jeep-ul,la ferestrele casei care e cam stil vagon se rasfatau la soare multe ghivece suspendate cu petunii,care la metro erau vre-o 300 000 lei unul ,lucruri care m-au cam indepartat .Stiti de ce au asa mare audienta tot felul de secte la noi?tocmai pentru ca oamanii obisnuiti nu mai accepta sa fie cotizanti la bunastarea popii si a familiei lui .eu sunt crestin ortodoxa ,am 45 de ani ,ma rog acasa pentru ce vreau eu ,pun cate o lumanare cand mai ajung si consider ca a profita de slabiciunea fie si de moment a unei persoane este josnic .si sa nu-mi spuneti ca popa nu-si da seama .
rrox3 spune:
Dulcetica eu cred ca ai dreptate. Si Principesa are dreptate. Mama ta si-a vazut moartea cu ochii prin moartea tatalui tau si acum incearca cumva, probabil neconstientizand foarte bine ce face, sa-si cumpere un loc bun pe lumea cealalta. Ar trebui sa discuti cu ea, sa-i spui ca o intelegi, dar ca nu-l poate mitui pe D-zeu cu o icoana pretioasa daruita bisericii. Adu-i aminte ca D-zeu nu pune mare pret pe bunuri materiale (asta ar trebui sa-si aminteasca si biserica!) si ca nu e interesat de aur si argint, ci mai degraba de fapte bune. Daca ii cumpara unui sarac o paine in fiecare zi va conta mai mult decat icoana donata bisericii. Si daca discuta si ii indreapta pe calea cea buna pe unii si pe altii si daca doar ii alina cu o vorba buna va conta. Si va conta in primul rand pentru cei ajutati, ca dupa moarte nu prea stim exact ce ne asteapta si ce conteaza. O icoana in plus sau in minus in biserica, aurita sau nu, nu stiu pe cine ajuta. Incearca sa-i explici, dar cumva ca aliata. Nu vorbi contra bisericii fiindca ti-o vei indeparta si nu te va mai asculta. Si daca nu o convingi, accept-o asa cum e, e dreptul ei. Dar nu-i mai da bani, cumpara-i direct produsele de care are nevoie.
Numai bine!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
scarmanus spune:
rrox3, nu te supara, dar mesajul tau o insulta la adresa mamei dulceticai, a credintei si a convingerilor ei. Cica incearca sa-l mituiasca pe Dumnezeu . Si mama este la fel, o credincioasa practicanta, si n-as indrazni niciodata sa-i comand ce sa o faca multumita, implinita si impacata cu ea si lumea.
Dulcetica, eu ma bucur ca mama mea e asa, si la ea s-a petrecut schimbarea dupa moartea bunicului, si ma bucur ca este ea asa cum nu sunt eu in stare sa fiu, ca se roaga ea si pentru mine si altii asa cum eu nu stiu sa ma rog. Irina.i a spus foarte frumos, ca daca ii dai bani ar trebui sa o faci din dragoste pentru ea, nu sa o iei la rost pe urma ce face cu banii. Pe mine cel putin m-a umplut de duiosie mama ta, desi nu o cunosc. Sunt convinsa ca este o femeie blanda si buna, bucura-te de ea cat poti si uita meschinariile materiale, ca toate-s fum.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty