sarcina oprita in ev - beta hcg
Dragele mele,
Eu am urmatoarea problema:
UM 24 iulie deci... teoretic sarcina ; am facut hcg si am avut urmatoarele valori:22 aug: 34,87 , 29 aug :836,84 si azi, 31 aug 3002,1 cu progesteron 21,23!
Problema apare acum: am fost azi la eco si bomba: sac gestational vizibil 6,1 mm -diametrul, ehivalent 5sa +1zi concluzia: sarcina mai mica de 5 saptamani sau oprita in evolutie! ( a picat cerul pe mine mai ales ca am mai trecut prin asta anul trecut!)
Doctorul meu mi-a spus sa stau linistita si sa repet eco sapt viitoare dar simt ca o iau razna! Voi ce credeti? Pot avea sperante ? Cresterea hg-ului e un semn bun sau el creste chiar daca embrionul a murit?
Daca aveti mai multe informatii sau v-ati lovit si voi de asta va rog sa-mi dati de veste!
cristina
Raspunsuri
ileana spune:
Cresterea este suficienta.
Fa astazi un Beta HCG altul la 48 de ore. Daca valoarea se dubleaza ( sau aproape), este OK.
Sarcina este cam mica sa-si dea cu parerea la eco, ca-i oprita in evolutie.
Daca sarcina s-a oprit, BetaHCG, SCADE DRAMATIC SI RAPID!
cristinamaria spune:
Ileana merci pt raspuns!
Daca e asa e bine insa am auzit si o verisune conform careia in sarcina cu sacul gol , ou clar , beta-hcg-ul continua sa creasca!
Nu-mi ramane decat sa astept urmatoarea eco si sa sper!
cristina
ileana spune:
da, dar nu creste in 48 de ore, aproape de dublu.
Mergi la un eco mai performant peste cateva zile si vezi.
Uite si link-ul asta, poate te ajuta.
http://www.locateadoc.com/articles.cfm/search/478
As vrea sa nu stiu prin ce treci...
megbeng spune:
quote:
Originally posted by cristinamaria
Ileana merci pt raspuns!
Daca e asa e bine insa am auzit si o verisune conform careia in sarcina cu sacul gol , ou clar , beta-hcg-ul continua sa creasca!
Nu-mi ramane decat sa astept urmatoarea eco si sa sper!
cristina
unde ai auzit parerea asta?
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
bonsai spune:
fetelor,
gresiti!
din pacate exista o afectiune in care sacul e gol fara embrion iar bHCG creste foarte mult!se numeste MOLA HIDATIFORMA,este o afectiune destul de serioasa si cu cat e descoperita mai repede cu atat mai bine!
deci,rabdare,curaj si inca un control la ginecolog!
adelyna spune:
In mola hidatiforma informatia genetica este doar de la tata si este posibil ca bHCg sa creasca asa cum a spus bonsai.
Nu-ti face griji pt ca in cazul tau,cristinamaria,a crescut foarte bine si sunt de aceeasi parere:sa mergi la un alt eco.
megbeng spune:
bonsai, in sarcina molara HCG-ul creste foarte mult iar aspectul ecografic e tipic, de "ciorchine de strugure"..iese din discutie la cristina situatia asta!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
Lemoni spune:
Am trimes un mesaj deja dar vad ca ca nu a ajuns ,sunt alaturi de tine si iti doresc mult noroc ,am patit la fel nu de mult si lacrimile inca nu se usuca dupa obraz ,am citit mult pe temea asta si totusi depinde de la caz la caz cateodata fatul este prea mic si nu poate fi vazut iar peste doua saptamini apare iar, alteori .....
Trebuie sa fi foarte pozitiva si nu te stresa gandestete ca dd e cu tine si ce vrea el o sa se intimple.Deci exista sperantza.
Sa auzim de bine si sanatate maxima
bonsai spune:
megbeng,
din pacate pt varsta de 5 sapt,chiar si o sonda vaginala performanta vede doar...un sac gol.teoria zice de "ciorchine" dar de vazut se vede mai tarziu.
din pacate acesta a fost si cazul meu,cand "ciorchinele" a fost vizibil pe la 7-8 sapt.
dar ce zici de mola hidatiforma vazut doar pe la 5 luni?
teoria zice si ea ce zice,dar in practica imi sfatuiesc toate prietene sa se tine de ginecolog pana se lamureste orice problema aparuta!
de cand am patit-o,"suflu si-n iaurt!"
cristinamaria spune:
Va multumesc mult pt incurajari!
Maine fac iar eco si vedem! Doamne ajuta!
cristina