Mamici de ianuarie-februarie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Cata scumpa mea,

ai gasit site-ul centrului meu, Centrul de Medicina Interna-Nefrologie Fundeni, aici am lucrat si aici te trimiteam daca mai ai nevoie...sunt oameni minunati, absolut toti colegii mei. Deci, daca infectia a urcat pe tractul urinar pana la rinichi, evident ca simptomele sunt altlele...poti face o pielonefrita si aia nu te lasa sa stai jos de durere. Tulburari mictionale asemanatoare celor ale unei cistite: arsuri la mictiune, pollakiurie, urina tulbure. Apoi, pielonefrita se manifesta cu brutalitate: dureri lombare unilaterale si de intensitate variabila, moderate de cele mai multe ori, febra de 39-40° C, frisoane, oboseala asociata cu o stare generala proasta.
Tratamentul consta in administrarea de antibiotice pe cale venoasa sau intramusculara timp de cateva zile, apoi pe cale orala timp de doua-trei saptamani. In formele simple, dupa doua-trei zile, temperatura se normalizeaza, durerile dispar, iar urinele nu mai contin germeni.Recidivele sunt frecvente. Prevenirea pielonefritelor consta in tratarea infectiilor cailor urinare joase...deci, deocamdata pana la depistarea bacteriei care te-a infectat, e bine sa faci spalaturile de care am vrb...bei apa pana nu mai poti si fortezi intreg tractul intestinal sa lucreze la capacitate maxima si sa nu perimita inmultirea agentului infectant... stai calma...te duci la fundeni daca vrei, numai spune-mi, dar nu te agita, ai incredere in medicul tau. Examenul sumar de urina consta intr-un grup de analize care se lucreaza de regula pe prima urina de dimineata. Se verifica densitatea, pH-ul si cativa parametri biochimici ca: glucoza, proteinele, urobilinogenul (in mod normal glucoza si proteinele sunt absente iar urobilinogenul este prezent doar ca urme) si se examineaza la microscop sedimentul urinat. Examenul sumar de urina aduce informatii in diferite boli ale rinichiului si ale cailor urinare (prezenta de proteine, uneori de cilindri, numar crescut de leucocite si hematii, prezenta de bacterii), in diabet (prezenta de glucoza, uneori si de acetona), in diverse forme de icter (urobilinogen crescut in hepatita acuta, pigmenti biliari prezenti in icterul mecanic).
Urocultura este una dintre cele mai curente analize bacteriologice...

Hai nu te mai gandi, asteapta sa duci proba si roaga medicul sa-ti faca si un sumar...si stai cu sticla de apa langa tine, americanii zic ca o buna hidratare te fereste de contractii inainte de termen asa ca nu ai nimic de pierdut si ti-am mai zis, daca e depistata la timp infectia nu pune probleme...urca destul de greu.
te sarut

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

CATALINA, nu stiu daca timpul iti permite dar mai bine te-ai duce la Fundeni, unde a lucrat Ioana si are cunostinte. Poate iti dau rezultatul mai repede sa poti lua tratament.

RALU, sa incerci sa stai cat mai cumintita, pana primesti rezultatul la analiza. Tinem pumnii.

GIO, unde ai disparut???

Eu am inceput sa-l simt pe bebe la 18 saptamani si 1 zi si de atunci, cand stau linistita in pat, il simt zilnic. Ca niste zvacnituri, pe care, de vreo doua ori, le-a prins si tati. Oricum, se misca de cateva ori si apoi "tace" malc. La prima sarcina l-am simtit asa dupa 20 de saptamani.

Referitor la cumparaturi pentru bebe, la noi e mult mai simplu, mai ales ca in burtica e tot baiat. Singura chestie "nasoala" pe care am luat-o la Tudor a fost un carucior landou de proasta calitate, cu care m-am chinuit. Dupa aia, m-am invatat minte si am luat chestii mai faine, ca tot aveam de gand sa il facem si pe bebe 2. Aviz amatoarelor
.

Tudor, puiul meu, incepe gradinita, de pe 11 septembrie si avem mari emotii.... Baiat mare are mama....

Pupa Crisa 19+ (Doamne, ce a trecut timpul!!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Ioana, inca o data mii de multumiri. Nici nu stii cat ma linstesc mesajele tale. Beau apa ca o ... sa nu zic ce, pana la ora asta am vreo doi litri de apa, plus laptele de rigoare. Sunt ca un balon.
De asemenea incerc sa merg la toaleta imediat ce imi vine, sa nu mai stau.
Va multumesc fetelor pentru sfatul de a merge la Fundeni. Singura mea problema este ca, lucrand, nu am timp sa stau prin spital, sa astept pe acolo. La CMU sunt arondata si maine la 7:30 las proba. Am promisiuni ca pana miercuri este gata, desi imi e greu sa cred pt ca am inteles ca antibiograma ia un anume timp, nu poate fi grabita.

Ralu, cat de tari sunt contractiile tale? Trec cu no-spa?

Va pup,
Cata 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Catalina- acum trei zile cand am si mers la medic pentru ca m-ma speriat, aveam dureri, ca si inainte de mentruatie, la fiecare 15min aproape, nu foarte puternice. Nu iau nici un medicament pentru ca medicul nu mi-a prescis nimic, iar aici fara reteta astfel de medicamente nu poti cumpara. Beau foarte multa apa si incerc sa nu fac foarte multa miscare cel putin pana miercuri cand merg din nou la medic. In ultimele doua zile durerile au fost mai rare, dar inca exista.

Ralu 21
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Cata, ma bucur mult ca te linistesti asta e si scopul...pana la urma nu-i nimic grav. La Fundeni daca te duci iti face colega mea Nicoleta, un sumar pe loc si urocultura cam intr-o saptamana max...poate o lucreaza mai repede fetele acum, numai stiu nici eu. Dar vrb maine cand te duci sa lasi urocultura si pentru un sumar de urina, vezi daca medicul tau vrea sa-ti faca, daca considera necesar...oricum, cred ca amoxicilina o sa-ti dea cca 7 sau 10 zile apoi repeti uro.

Ralu, sa nu faci efort si sa faci nani cat poti tu de mult, bea apica si sucuri si cafeluta ce bei tu...dar sa bei! stii de ce nu prea dau aici drotaverina? ei considera ca sunt normale contractiile usoare pe parcursul sarcinii si nu prezinta nici un pericol...vad ca oricum te monitorizeaza indeaproape, eu am incredere in ei, uite pana la urma ei sunt cei care au descoperit leacul pentru cancer. va sarut fetelor, nu va mai faceti atatea griji, corpul vostru stie ce are de facut...

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Esti o draguta Ioana, multumesc mult pentru sfaturi

Ralu 21+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

CATALINA, in suplimentul de la revista "Mami" din luna septembrie, la infectii urinare zice ca "Nu experimenta tratamente auzite la vecini, ci mergi cat mai repede la medic. Acesta iti va recolta o proba de urina, din carec se vor face culturi si antibiograma. In 48 de ore vei avea un rezultat ferm si antibioticele la care este sensibila baceria. Pana atunci, medicul iti va recomanda un antibiotic, urmand ca la venirea rezultatelor sa ti-l schimbe daca nu este cel mai eficient".
Deci, dupa medicul care a scris articolul, antibiograma se poate face in 48 de ore. Nu-i lasa pe aia de la CMU. AMENINTA-I CA II DAI IN JUDECATA!! Zic si io, ca sa nu mai taraganeze.

Somn usor!

Pupa Crisa 19+]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Ralu, Catalina, va doresc multa sanatate si va tin pumnii ca totul sa fie bine.

Astazi m-am linistit si eu. Am avut parte de actiune toata ziua din partea puiutei mele si este asa cum imi aduceam aminte, cel mai minunat sentiment din lume.

Va si va doresc o saptamana minunata!

Oana 17+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetelor!

maria_irina am luat in primele 3 luni acid folic si ma mir ca tie nu ti-a dat. din cate am vazut se obisnuieste sa se ia in primele 3 luni. acum nu iau nimik, medicul mi-a zis ca nu am nevoie , arat "sanatoasa", adica mai plinutza un pic... cica in piatza se gasesc vitamine(fructe si legume). nu mi-a interzis sa iau daca vreau neaparat. mi-a spus ca dupa 5 luni imi va prescrie fier si din nou acid folic, pt ca o dieta zilnica obisnuita nu acopera necesarul de fier...

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Ioana, esti o super draguta. Iti multumesc. Eu am lasat proba pt uro acum de dimineata la 7 jumate. Si aici tot pana joi, vineri e gata, am explicat la lab ca asteptam de mult, fetele mi-au explicat la randul lor ca antibiograma ia un anume timp si nu se poate mai repede. Le-am oferit si taxa de urgenta si tot degeaba. Oricum, maine sun sa aflu daca a fost valida proba sa nu aflu vineri ca si asta a fost compromisa ca ma spanzur. Pana atunci, cu tona de apa dupe mine, Ralu, ceea ce iti doresc si tie. Si multa sanatate.

Crisa, iti multumesc dar ... nu cred ca au dreptate astia de la revista. Nu am informatii certe dar sincer nu cred ca au de la CMU vreun motiv sa ma lase asa mai ales ca s-au saturat de mine zilele astea de disperata ce sunt. Mi-au spus 72 de ore. Nici nu as vrea sa le grabesc sa iasa vreo varza. Iar pe doctor l-am sunat vineri sa il intreb ce sa fac ca iar tre sa stau inca o saptamana si, sincer, raspunsul lui m-a cam dezamagit. Practic mi-a zis ca nu are ce sa imi faca, ca nu imi poate da nimic ca nu stie ce sa imi dea. Cum ziceam, beau apa si incerc sa merg la toaleta imediat cum imi vine.

Va multumesc mult fetelor pentru tot ajutorul. Asa cum ziceam, aici gasesc ajutor mult mai mult ca in alta parte.

Va pup,
Cata 22+

Mergi la inceput