Mamici de ianuarie-februarie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Mai Catalina,

nu mai fii copil, infectia urinara joasa in sarcina e intalnita destul de des iubita mea, nu-i nimic grav. Femeia gravida prezinta riscul de a face bacteriurie asimptomatica precum si dezvoltarea unei infectii simptomatice. Am patit-o si eu in primul semestru de sarcina, m-au sunat de cabinetul dr meu si mi-au spus sa ma duc la faramacie ca au sunat si mi-au prescris un antibiotic pe care l-am luat o saptamana si gata sunt ok. Explicatia e simpla, in cazul nostru...proesteronul relaxeaza muschii ureterelor care scad in volum, uterul care tot creste si creste poate compresa ureterele, urina trece mai greu decat de obicei plus alti factori....bebe care apasa pe vezica si pe restul aparatului uro-genital, urina stagneaza mai mult decat este normal in tractul urinar dand astfel timp bacteriei sa se inmulteasca. Cunosc cazuri de colege de la spital de la mine, chiar vorbeam odata cu o una dintre ele si se agita zicandu-mi: ioana trebuie sa ajung urgent la baie ca de azi dimineata nu am avut timp, simt ca imi explodeaza vezica si de cat am tinut urina in mine cred ca am facut si infectie urinara...deci, bea multe lichide, ia-ti antibioticul prescris si stai calma ca nimic nu se va intampla. Urocultura se recolteaza in recipient steril (eprubeta aia care ti-o da asistenta cu vata sterila pusa ca dop) se poate contamina daca scoti inainte de a urina in ea dopul de vata steril, adica doar asa sa te uiti la ea cum au facut multi si din pacientii mei :)) e normal ca inainte sa faci pipi e necesar s-o scoti...dar numai atunci! sau poate iesi accidental (in geanta, pe drum etc). Dimineata lasi primul jet sa curga apoi urinezi in eprubeta, nu-i nevoie sa te speli si sa te stergi cu nu stiu ce...dupa ce ai umplut eprubeta, ai grija sa lasi spatiu ca vata sa ramana uscata (dopul de vata), pui dopul de vata imediat ce ai urinat si eprubeta trebuie tinuta vertical invelita intr-o punguta in mana, pana la spital. Nu cred ca ai contractii de la infectia urinara...nu cred ca ti-a urcat atat de sus, in cazul in care ajunge la rinichi poate sa-ti provoace o nastere prematura. Ma indoiesc...majoritatea medicilor fac sumar de urina si urocultura de la prima consultatie si se depisteaza devreme. oricum nici in cazul in care atinge rinichii, IU, sansele sunt scazute sa provoace o nastere prematura. Stai linistita, repeta urocultura si o sa fie bine, daca ai probleme spune-mi si te trimit la colega mea la Fundeni ti le face pe loc.
Numai bine,
Ioana

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Ralu scumpa mea,

stai linistita ca nu-i nimic prin ce treci tu, trec si eu...si la fel mi-a zis medicul...mai sunt si cadru medical si tot ma sperii!!!! e normal sa ne facem griji...am mai spus...uite-te la ce i-am scris catalinei mai sus vis-a-vis de infectia urinara...nu te speria...o sa-ti prescrie o amoxicilina ceva. Mie cu asta mi-a trecut. Hai astept sa mai scrii
va pup pe toate

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Dragele mele,

in primul rand toate gandurile mele pentru voi, mai ales fetelor care inca au probleme.

Pentru fetele care m-u intrebat de adresa magazinului din Arad cu hainute de bebei:

fabrica se cheama Teba Industries, magazinul este OUTLET CORPORATION, se afla in Arad, pe strada Mucius Scaevola 2-4. N-o sa prea gasitit singure adresa, dar un taximetrist va poate calauzi. Sunt doua cladiri visiniu inchis, una e fabrica, cealalta magazinul, nu prea puteti gresi, mai ales daca va calauziti dupa mamicile care fac pelerinajul acolo. Program L-V: 9-18, S: 9-13. Va ajut cu placere sa ajungeti acolo daca-mi dati de veste. Chiar ieri am fost, pe un milion am cumparat 3 salopetici, 10 bodyuri, 2 costumase, 2 piese de asternut (fata de perna si cearceaf) si doua bluze pentru mami. O plasa de piata plina. Azi le-am spalat si am facut inventarul, creste zestrea lui bebe!

Am citit despre felul in voi percepeti miscarile micutilor vostri din burtica, eu il simt pe printisorul meu de vreo doua saptamani. Mai ales seara cand ma asez imi da suturi, simt ca si cum m-ar atinge cineva dinauntru. Tot ii spun si lui tati, aseara m-a intrebat cum de pot eu sa-l simt asa de mic? I-am dat un raspuns fenomenal, ca pentru un barbat: i-am aratat telecomanda de la tv si l-am intrebat, "daca tu ai avea un copil de dimensiunea asta in burta si s-ar misca, nu crezi ca l-ai simti?"

In rest, multumesc bunului Dumnezeu ca suntem bine, contractii nu am, de dormit dorm ca tunul, cum pun capul jos pe perna. Ma doare doar spatele uneori, saptamana asta am abuzat rau de masina de spalat si mai ales de masa de calcat.

Sunteti grozave cu pagina comuna de poze, vreau si eu sa-mi fac poze si sa le pun acolo.

V-am citit discutia despre sex, si la noi s-a cam rarit, dar asta nu inseamna ca ne iubim mai putin. Iubitul meu e cam agitat, trebuie sa-si caute un job nou, unde e acum nici nu se omoara cu munca, nici bani nu prea ia. Daca ramanem asa, dupa ce se naste micutul nostru vom cam trage mata de coada, va fi februarie, nici nu vreau sa ma gandesc ce facturi vom avea la gaz.

Va imbratisez pe toate, sa aveti un week-end minunat.

cristiana 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Mai cristina tu ma omori.Adika tie ti-a miscat la 14 saptamani?

16+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Fetelor,
multumesc pentru primire si urari.

IoanaN,
Cu No-spa si Scobutil injectabil de doua ori pe zi an reusit sa trec de luna a 3-a. Nici acum nu plec la servici fara fiole in poseta. Am incercat sa iau concediu medical cate o saptamana maxim doua dupa care sunt nevoita sa ma reintorc la servici pentru cateva zile dupa care o iau de la inceput. Sper sa imi gaseasca in curand un locuitor la birou si sa pot sa raman linistita acasa in concediu. Am observat ca daca sunt acasa pot sa treca si doua zile fara sa am nevoie de calmante, dar de indata ce ma intorc la servici ma simt din nou rau.
Magneziu nu iau in mod special ci doar cat este continut de complexul de vitamine prenatal (Elevit Pronatal) recomandat de medicul meu.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

ALINATXA,
Cum calculati voi saptamanile, de la data UM sau de la doua saptamani de la data UM?

Mie medicul mi-a socotit de la data UM, asta inseamna ca am 19 saptamani de sarcina, dar eu inca nu sunt convinsa ca ce simt eu din cand in cand sunt miscarile copilului sau altceva!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Mihacarm, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si caldura mesajului tau. Aici pe forum si in jur am gasit persoane mult, mult mai lovite decat mine. Eu una nu incerc sa ma dau super victima, ci doar sa imi explic paranoia (cu care chiar si eu recunosc ca sunt exagerata). Iti multumesc pentru sustinere.
Nu zic ca nu sunt lucruri de bebe la Europa, zic ca eu nu le-am gasit. Lucrusoare sunt dar eu am vazut de mai maricei iar patut, carut etc nu am vazut. Am intrat in Dragonul Rosu deja dupa vreo ora cand eram terminata de oboseala si de atentie marita la nebunii aia cu carucioare care dau peste tine fara nici o remuscare si nu am avut timp sa ma uit peste tot. De aia am zis, nu mai tin minte cine ne-a spus ca a fost acolo si a cumparat. Sa zica mai precis.
Da, ai avut dreptate, in 99 m-am casatorit, in aprilie, dar sunt prietena cu sotul (primul meu ...)din 1992. :-)

Mai Ralu, hai ca m-am luat de ganduri cu ce ti-a zis dr tau. Iti dai seama, eu stau de aproape o luna cu infectia asta nenorocita. Si vreau sa iti spun ca in timpul asta singura data cand am stat in pat a fost noaptea, cand m-am culcat, in rest am mers la serviciu si tot tacamul. Iarta-ma te rog, nu mai tin minte, la tine cat de rele au fost contractiile? Si eu incerc sa beau apa multa (nu reusesc mereu) si uneori cand simt ca ma ia ceea ce eu numesc contractie, pun mana pe burta, exact acolo unde o simt si sa stii ca se potoleste. Hai stai linistita, la mine e a doua oara cand fac si a fost bine pana acum. Intr-adevar, nu te da in barci cu efortul dar incearca sa fii normala (zice ciob, ca el e facut zob). Intr-adevar, daca nu sangerezi totul e ok. Colul ti l-a vazut? Ca asta e f important.

IoanaN, ITI MULTUMESC. Raportez din nou pe miercuri cand am promisiuni ca voi avea rezultatul. Abia luni pot duce din nou proba. Sper sa reusesc de data asta sa aflu ce pot lua. Despre contractii - ca ar putea fi legate - doctorul mi-a zis, iti dai seama ca nu trageam eu singura concluzia asta ...

Fetelor si, pentru ca este o seara de sambata, iata si divertismentul din aceasta seara: stateam eu cu bebeul meu in burta cu bebeul in sus (ca sa nu zic cu burta) pe la 14 dupe masa de pranz si mai bagam niste struguri, asa de desert. Nu stateam intinsa in pat ci oarecum culcata pe o parte. La un moment dat, ma inec si in acelasi timp dau sa ma ridic si tusesc tare, tare. Mai, am simtit in burta, in partea stanga exact cam unde cred eu ca e ovarul o durere nasoala, nasoala, surda asa, stiti ca atunci cand faceti o miscare gresita cu gatul si parca vi se suceste ceva pe acolo. Vreau sa va zic ca mai aveam nitel si faceam pe mine de frica. Am inceput sa vb cu mine si cu bebe si a trecut durerea dar acum, seara, am impresia ca ma inteapa pe acolo. Si cu infectia mea, sunt numai buna de pus in rama. Cum am zis, distractia de sambata seara.

Hai va pup ca ma duc sa ma tolanesc.

Cata 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Multumesc tuturor pentru urari!
Helenutza23-avem gemeni in familie si eu si sotul,dar nu am stiut acest lucru pana acum,cand am inceput sa facem cercetari.Eu am avut o strabunica pe linie paterna si sotul o strastrabunica pe linie materna care au avut gemeni.
Kateryna-multumesc de mesaj.
mihacarm 2002-nu ne-am gandit inca la nume.Intai sa ne obisnuim cu gandul.Avem destul timp.Nu stiu de ce,dar pana acum imi tot umblau prin minte nume de fete nu de baieti.

Luminita 15+ si Daria

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dnenescu/album?.dir=620d&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

A.Alina eu calculez de la ultimul UM
Catalina ca tot vorbesti de durere in dreapta.Eu de vreo 2 ore simt o durere in dreapta ca de apendicita pe ligament.Ma doare cu picior cu tot.Habar nu am ce poate fii.Nu sunt ingrijorata dar curioasa rau.

16+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele burticutze,
Am culcat-o pe ea mica, si eu in loc s asar in pat, stau in fiecare seara si ma uit ,mai si filmez cu misca bebelinas ,iubirea lui mami.A inceput sa se vada cand da , prin burtica si mor de placere..
Pofta de mancare nu prea am, fructe la greu, si salata boeuf.

AniS 19+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput