Help- Contractii la 4-5 luni f. dese
Raspunsuri - Pagina 2
Laura Takacs spune:
Dana, eu am fost sfatuita sa nu le operez, cand imbatranim dispar, pentru ca dispare ciclul si ele cu asta se hranesc, de fapt sunt un fel de dereglari hormonale. Se spune ca poate fii si genetic, maica-mea are unul, dar bunica-mea nu sau pur si simplu dereglare hormonala. In timpul sarcinii cresc pentru ca sunt alimentati de hormoni care se produc, dar cum ti-am mai zis scad dupa. De-alungul anilor ai mei au mai scazut un pic, dar nu foarte mult, si nu ma deranjeaza. Acuma daca-i operezi si ramai gravida dupa uterul n-o sa fie la fel de elastic, si din cate am vazut la fetele care le-au operat au nascut cu cezariana care e obligatorie in cazuri din astea, plus ca asa cum ai spus s-au refacut. Asa ca mai bine le las in pace. Pe mine contractiile ma iau peste tot, doar cand am crampe ma doare unde e cel mare. Sunt al naibii de pacatosi. Unii doctori ii trateaza cu indiferenta, altii care-s mai orientati, ma refer la ginecologi, au mai multa grija de tine.
Hai ca te pup, ma duc sa mai lucrez cate ceva, sunt la serviciu.
Laura Takacs spune:
Am uitat sa va spun ca aici cand ai contractii, eu ma duc de obicei fugutza la spital, te pune rapid pe perfuzii cu...apa cu saruri minerale, si eventual iti da antibiotice daca ai sangerari (eu am avut la prima sarcina o data) sau calmante daca contractiile sunt puternice, gen Indometacin parca.
lili spune:
Daca contractiile sunt undeva jos, inspre col, si te simti ca un balon cu o presiune undeva jos, daca pe bb il simti ca se misca tot jos, dute urgent la dr. sa nu ai cumva col incompetent.Trebuie sa stai in pat intinsa total, Duvadilan, no-spa, scopantil, dar neaparat la dr.
Lili
gio spune:
Si eu am contractii de la 19 sapt si dr mi-a dat 3 No-spa pe zi, 6 magne B6 si 5 mg diazepam (e tot pt contractii). Se pare ca poate fi si lipsa de magneziu cauza ( eu de-abia mi-am facut analiza si am lipsa de magneziu, cu tot cu pastilele luate) Schimba-ti pozitia cand ai contractii ca trec mai repede, maseaza-te pe burtica circular (la mine merge) si du-te la baie imediat ce simti nevoia (vezica plina apasa si ea pe uter). Si vezi ce-i cu colul, poate s-a scurtat din cauza contractiilor, ca poate e nevoie de cerclaj (care totusi nu se face daca ai in continuare contractii). Multa sanatate!
pisi_ella spune:
Eu zic sa te mai duci la un doctor...Daca ai contractii asa dese, ceva nu e in regula...Si eu am avut contractii in primele 2 luni de sarcina (contractii groaznice) si, pe langa No-Spa si Scobutil, am facut si tratament hormonal cu Gravibinon si Alilestrenol...Asta la primul medic...Caci apoi m-am dus la altul(la 3 luni) si mi-a dat Utrogestan, pe care l-am luat pana in luna a 7-a...Am dus sarcina la termen si...uite ca de azi pe maine eu tot astept sa nasc!...
Si mie mi s-a spus, cand am avut contractii, sa stau cat mai mult in repaus, sa nu ma enervez....In sfarsit, insa la mine totul a fost ok incepand din luna a 3-a. Te-am pupat, ai grija de tine si nu te juca cu contractiile, chiar daca unele tipe iti spun ca se mai intampla si nu e nici o tragedie...Du-te la un doctor bun si el o sa-ti recomande ce e mai bine in cazul tau! Te-am pupat!
Laura Takacs spune:
Am tot citit ca luati diazepam pentru contractii, va intreb ala nu e cel de te adoarme? Ca eu am diazepam din Ro dar il luam cand nu puteam dormi. Asta e altfel? Pe aici ii spune Valium si se da cu reteta.
pisi_ella spune:
Si eu m-am mirat, a propos de Diazepam, cand mi-a dat doctorul, incepand cu luna a 8-a. Cica e si tranchilizant, insa iti si relaxeaza muschiul uterului...Este miorelaxant. Deci e impotriva contractiilor. Insa trebuie luat cu prudenta la sarcina SI NUMAI LA RECOMANDAREA MEDICULUI.
gio spune:
Da, diazepam nu se da numai ca sa dormi, e si miorelaxant, chiar mai eficient decat No-spa. Toata lumea ma intreaba cand aude ca iau "dar ce ai, esti nervoasa?"
carrie spune:
buna fetele,
vin si eu cu experienta mea in materie de contractii.sunt in saptamana 38 de maine si din saptamana 25 am avut contractii intr-o veselie:zi si noapte, culcata si sculata.erau nedureroase dar uneori f dese.
am luat no spa si salbutamol cat pentru o armata,dar am tinut-o sarcina pina acum iar cand voi intrerupe tratamentul, adica maine s-ar putea sa nasc ff repede, zice dr.
curaj si sanatate
cris si bb Theodora Alexia din burtica
Ven spune:
Da, mai fetelor, dar eu m-am socat cand am citit prospectul de la Diazepam, pe care scrie clar, negru pe alb "contraindicat in timpul sarcinii si alaptarii"!!!!! Si dr. tocmai mi-l recomandase!!! Va spui sincer ca eu m-am speriat si nu am luat deloc!!! Sotul meu e farmacist, si a fost de aceeasi parere cu mine!!!! Ma gandesc ca totusi, doctorii astia or fi stiind ei ceva , de-l perscriu, dar cum ramane cu prospectul????
E o dilema pt. mine!!! :)