Help- Contractii la 4-5 luni f. dese
Am si eu o intrebare destul de arzatoare.
Vi s-a intampla cumva sa aveti contractii la 5 luni, insotite de dureri, si care sa apara in special la efort???
Eu cel putin nu mai rezist sa stau in picioare din aceasta cauza, cum stau 5 min. incep sa simt usoare dureri, mai mult sub forma unei presiuni. Stau numai cu tabletele No-Spa dupa mine.
Dr. mi-a recomandat No-Spa/Indometacin si sa stau cat mai linistita pe cat posibil.Numai ca de multe ori, doar ma scol din pat sa imi fac un dus si incep contractiile.
Fetele de la forumul "interzis barbatilor" cred ca te pot ajuta mai mult decat noi...acolo sunt gravidutzele.
Sanatate maxima.
Raspunsuri
alinuche spune:
Cred ca trebuia sa postezi intrebarea pe forumul interzis barbatilor. Acolo sunt gravidutele, aici noi suntem doar aspirante.
alinuche
Multa sanatate
Ana spune:
Repaus la pat, te duci doar la toaleta/olita. Consulta si un alt medic, neaparat. Contractiile dureroase nu sunt normale pentru 5 luni de sarcina. Nu astepta, du-te imediat la un al doilea medic.
Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122
Kehleyr spune:
Si eu am avut in luna a 4-a si mi s-a scurtat colul. Facusem un efort destul de mare. Doctorul s-a speriat foarte tare si m-a pus sa stau la pat pana imi trece. Tot no-spa/indometacin am luat si eu. Mai exista si un medicament mai puternic, Duvadilan, dar am inteles ca poate da palpitatii - medicul mi-a zis numai in cazuri extreme sa iau. Deci nu lua fara sa vorbesti cu el.
Dupa vreo cateva zile in care am stat numai intinsa si nu am facut efort deloc, m-au lasat... dar de atunci am mai avut din cand in cand in tot timpul sarcinii. Sunt foarte periculoase, se poate declansa nastere prematura... nu vreau sa te sperii dar pe mine atunci m-a speriat doctorul foarte tare si m-a invatat minte sa stau cuminte. Vorbeste urgent cu el, spune-i ca nu-i de gluma... s-ar putea sa iti recomande repaus total la pat sau in cazuri extreme chiar internare... pe mine cu asta m-a amenintat.
Ai grija de tine.
tigresa spune:
Am auzit si eu de acest medicament Duvadilan, dar oricum nu il iau fara recomandarea medicului.
Pb. e ca nu am sa zicem o criza puternica, si care apoi sa treaca definitiv. Am mai multe contractii, de mai mica intensitate, dar f. dese. Practic nu pot sa am nici o activitate, cum ma scol de pe scaun, sau din pat, deja gata incep...
Dar oare cat e nevoie sa stai la pat? (Ptr. Kehleyr), am inteles ca tu ai stat cateva zile si s-a rezolvat. As sta si eu cateva zile fara sa ma ridic din pat, sa stiu ca apoi totul e in regula...dar exact cum a spus si dr., depinde de la o gravida, la alta, fiecare are o anumita rezistenta.
In orice caz cred ca o sa iau legatura mai repede cu doctorul si o sa-i spun despre ce e vorba. Ultima oara cand am discutat lucrurile erau mai simple, acum s-ar putea sa imi recomande altceva.
danat spune:
Si eu sunt in luna a 5-a si mai am din cand in cand contractii, numai ca la mine nu sunt legate nici macar de efort, pur si simplu ma apuca si cind stau inpat, sau pe scaun, nici eu nu mai shtiu ce safac....peste cateva zile am consultatia lunara cu medicul si vreau sa pun piciorul in prag sa ma lamureasca nene odata ce e cu astea, ca nu mai sunt numai intinderi de ligamente, sau cresterea uterului, sunt contractii. La mine dureaza cam 10 secunde, dar de o intensitate f mare, aproape ca mi se taie respiratzia, caut sa respir asa cza in filma, cum fac alea cind nasc, sa ma relaxez, si imi trec. Se intampla de 3-4 ori pe zi, alteori de 10 ori pe zi, si mi-e cam teama. Mai iau cate unul-doua NoSpa in zilele cind am mai des, altfel nu am ce sa iau. Despre Duvadilan eu auzisem ca nu se mai importa.
danat
Laura Takacs spune:
Fetelor, eu la prima sarcina am avut destul de des, prima data la 14 saptamani, dar eu am trei fibroame, nu stiu voi daca aveti ceva de genul asta sau nimic determinat. Din luna a 6-a am luat Brethine, se da si in Europa, e de fapt pentru bolnavii de plamani, relaxeaza musculatura neteda. Dar cum spuneau si alte fete mai sus trebuie multa odihna, efort deloc, si medicamentele care vi le prescriu doctorii. De data asta am avut contractii la 6 saptamani, si sunt convinsa ca o sa mai am pe parcurs.
Multa sanatate!
danat spune:
Laura, spune-mi te rog, contractiile pot avea legatura cu fibroamele??? Ca eu am doua din astea, unul chiar pe marginea colului, si ma gandeam ca s-ar putea ca ele sa dea contractiile, afurisitele? Tu stii de la vreun medic ca au legatura?
Cum s-au "comportat" in sarcina fibroamele, au crescut odata cu uterul?
Sunt f f curioasa sa ma lamuresti si pe mine! Thanks!
danat
Laura Takacs spune:
draga mea, am tras din cauza lor in timpul primei sarcini de numa'. Am trei, dar nu pe col ca tine, cel mai bine, daca nu ai facut-o deja e sa te duci la o ecografie, sa ti le masoare, eu o fac de 7 ani incoace de cand am avut pe puiu' (primul). In timpul sarcinii in mod normal cresc, ale mele n-au crescut decat 2cm (cel mare masoara "negravid" 5cm, iar in timpul sarcinii a crescut la 7cm, iar dupa s-a miscorat pana la 4,5cm). Alte dereglari hormonale eu nu am, sunt perfect sanatoasa, deci la mine, si am consultat trei doctori pe aici, pana la urma am dat de doi destepti, dar evident erau europeani, e vorba numai de contractii provocate de fibroame. Singura chestie care mi s-a spus e ca daca cel mare creste si impiedica capul copilului sa treaca in canalul de nastere va trebui sa-mi faca cezariana, dar nu a fost cazul (e pe stanga jos undeva in uter). In rest nu am probleme cu ei daca nu-s gravida. Vad ca acuma am din nou, dar dr m-a prevenit ca a doua oara va fii mai nasol si sa am grija de nastere prematura. Va trebui sa stau mai mult la odihna mai incolo. Nu am voi sa fac nici un efort fizic, nici macar de mancare- sotzul a preluat stafeta (sa vezi ce papricas face!). Dupa ce vin acasa de la serviciu unde stau toata ziua cu fundul pe scaun, ma intind.
Daca mai ai intrebari si te pot ajuta cu ceva, intreaba-ma.
Multa sanatate!
danat spune:
Hai ca ne gasiram Laura, doua fibromatoase.
La mine nu sunt de asemenea dimensiuni, adica cel de pe gatul colului avea 1,5 cm si a crescut la 2,6 cm, si cred ca va mai creste caci sunt abia la jumatatea sarcinii. Si eu banuiam ca contractiile sunt din cauza fibromului astuia pacatos (celalalt este sus pe uter si a crescut la fel de la 1,5 la 2,7 cm, dar nu simt nimic pe acolo), zic asta pentru ca la contractii eu simt durerea f jos, chiar spre iesirea din uter. Sper sa nu se accentueze prea tare odata cu cresterea in greutate a lui bb, mi-e teama de asta....
La eco doctorita mi-a zis ca fibromul de la col se cheama chiar fibrom praevia si cam se impune cezariana (ceea ce pe mine nu ma deranjeaza deloc).
Dupa cum spui si tu, e bine daca fibroamele scad dupa sarcina, ca ar fi culmea sa ramana asa mari. Nici eu nu am avut alte suferinte de pe urma lor, stiu ca le am de vreo doi ani, si nu aveam modificari la ciclu, doar parca ma durea mai tare fix pe centru si ma miram de la ce-o fi durerea aia noua.
Tu ce mai stii despre pacatoseniile astea de fibroame? Din ce se formeaza ele asa hodoronc-tronc? Am auzit ca si dupa operatie unele reapar si chiar le zgandari mai rau daca nu le lasi in pace...
Hai te pup!
danat