Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 16
bubu05 spune:
So, Crinuta:
-1 cana cu apa
-1 jum. cana ulei
-1 cana faina
-4 oua
-un praf de sare
Apa, uleiul si sarea se pun la fiert, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc, amestecand bine. Cand s-a racit se adauga ouale, unul cate unul. In tava eu am pus hartie de copt si am facut cu spritul eclere dar si gogosici, ca choix la creme, adica. Cuptorul trebuie sa fie incins. Sunt ca fingersurile, doar ca le faci mai groase. Apoi, cand sunt reci le tai pe jumatate si le umpli. Eu am folosit Creme Ole de vanilie si cioco si frisca. Se fac super repede, mie mi-au iesit cam 23 de choix-uri. Ai vazut poza? E in albumul "praji" la pozele mele. 
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
danielai spune:
Crinuta, eu am vreo 2 carti de colorat primite promo la un targ si mazgaleste pe ele, sau ma pune pe mine sa colorez. Dar mai da si pe langa carte (adica pe mobila, cuvertura etc). I-am luat niste carioci care se spala, sunt speciale pt copii. Nici Maria nu spune cum o chema, cati ani are etc...
Bestuza, La Multi Ani si tie! Si multa sanatate pentru bunica! Din pacate stiu din experienta ca operatia este singura solutie, dar are riscuri f mari, caci se poate sa nu reziste la anestezie etc, plus ca ii trebuie putina vointa ca sa reinceapa sa mearga dupa.
Catiflo, am mai citit eu mai demult ca il dai la inot...E inot normal sau din ala special pt bebelusi? E o traditie in sensul asta in Australia?
Anda, sanatate multa Irinei. Noi am avut simptome similare, doar ca erau pe spate si pe maini. Deoarece nu au fost insotite de febra sau alte simptome am zis ca e ori urticarie pe fond alimentar (eu fac din cand in cand), sau muscatura (mai precis un purice de la catelul bunicului pe care Maria il calareste toata ziua). Asa ca am trimis bunicul cu catelul la deparazitat - desi nu am gasit nimic pe el, poate cine stie cum a achizitionat vreunul prin parc. Dar au trecut f repede, in 2 zile max.
Tomasa, cateodata se trezeste bine, cateodata plange. Eu cred ca se sperie de ceva, sau intarzii eu sa ma duc la ea si se enerveaza. Ce am observat ca in ultimul timp a inlocuit plansul cu chematul: ma cheama MAMA tare si imperativ, repetitiv pana ma vede acolo...
Shobo, e de ras si nu prea, saraca bona a tras o sperietura...In conditiile date, s-a descurcat exemplar si chiar sacrificat pt copil. Dovedeste atasament, zic eu...
crinuta spune:
Sa traiesti Bubu. Arata de vis, zici ca sunt de cofetarie.
Spune-mi sau arata-mi please ce spritz folosesti, deoarece cele pe care le am eu aici sunt mici ca marime si nu imi pot iesi atat de late.
Ce fac?
Cum luam salariu, adica Amin, cum fac, mai ales ca pe 14 e ziua lui si caut si un tort de cioco super + eclere, ca ii plac la nebunie eclerele ( hm, cui nu-i plac), dar as vrea crema de vanilie din aia care se face pe foc, cu lapte, oua, zahar, etc, deoaorece cele de la dr Oetker nu-mi plac.
Crinuta si
Rayan
V. Erica spune:
Bine v-am regasit, fetelor.
Ne-am intors si noi din mini-vacanta.
Revin.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
crinuta spune:
Erica, la tine ma gandeam.
Bine ai venit si cand ai timp please scrie-mi reteta ta pentru crema de vanilie.
Asteptam poze.
pupici
Crinuta si
Rayan
V. Erica spune:
Crinuta, acum descarc poze.
Iti scriu si reteta cand termin.
Nihil sine Deo!
crinuta spune:
Mda, tocmai a turnat apa in spaghetii, ce fericire.
In rest, nu se potoleste cu aruncatul pe canapea. I-am spus lui Amin ca daca nu va fi mai ferm nu il va lua in serios.
Crinuta si
Rayan
bubu05 spune:
Crinuta, eu am un sprit vai steaua lui, acum s-a si dezlipit punga aia putin...e antic, trebuie sa-mi iau unul nou, asa ca am mai taiat eu din varf cu o forfecuta sa-l fac mai lat si au iesit la fix. Si eu as fi facut o crema dar din lipsa de timp am luat una care se face repede, iar cea de vanilie e bunicica.
V.Erica, abia astept sa-mi povestesti! Ce impresii aveti si pozeeee!
Ubi, bine ati venit si voi din vacanta!
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
V. Erica spune:
Oana, multumim mult pt recomandare. A fost intr-adevar super acolo. O singura pb am avut: la plecare ne-a cerut un pret aproape dublu pt masa fata de ce-mi spusese la tel., dar asta e, n-am mai comentat, bine c-am avut o rezerva de banuti.
Altfel, ne-am simtit excelent. Ne-am intalnit si cu o buna prietena/colega din timpul facultatii si-am petrecut cateva zile de vis impreuna.
Iata si pozele.
Crinuta, iata si reteta promisa (dar tu stii ca eu pt crema aia n-am cantitati exacte) :
-1 l. lapte caldut se mixeaza cu 3-5 oua, 8-10 lg. zahar, se pune la foc mic-mediu amestecandu-se continuu cu telul. Cand e gata (se face ca o smantana groasa) se adauga vanilia (dc o vrei de vanilie) si unt cat vrei tu. (Ai putea adauga 1-3 lg de amidon alimentar sau faina daca vrei sa fie mai groasa.)
Nihil sine Deo!
adita spune:
Am revenit si noi din ultima plimbare. a fost greu pt mine la tara, ca se murdareau copiii ce n-am pomenit. dar lor le-a placut, s-au jucat, au alergat dupa animale, si-au pus pamant in cap, Elena si-a gasit un prieten. azi i-am dus pe Antim si Elena la gradinita si a fost bine, mai ales Elena s-a adaptat usor, s-a jucat, si-a facut doua prietene,a mancat, a dormit. in schimb eu am stat ca pe ace, parca era casa pustie doar cu un copil, si parca am avut o gramada de timp la dispozitie. cand aveam doar unul mi se parea ca nu am timp de nimic, dar acum, dupa ce m-am obisnuit cu 3, sa stau doar cu unul a fost floare la ureche
Bestutza, imi pare rau pt bunica ta, cred ca iti e tare greu
Crinuta, m-am distrat cu filmuletele lui Rayan la cumparaturi. Nectarie sta deocamdata in carucior, nu prea am greutati cu el la cumparaturi
La celelalte poze m-am uitat pe fuga, ma iertati, dar am o gramada de treaba, in primul rand un munte de rufe de calcat. o sa pun si eu cateva poze si niste filmulete si poate am timp sa revin
Shobo, pe mine m-au inchis copiii in baie (nu stiu exact daca Nectarie sau Elena, ca ii auzeam pe amandoi la usa). bine ca nu eram singura acasa, ca nu stiu cum mai ieseam. saraca bona ta, ce s-a chinuit singura
mamica de trei copilasi
: Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)