CIRESE de mai-iunie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daryana spune:

monnica gentamicina sa-i dai 5 zile, nu mai mult... ca da tulburari de auz altfel...la alex cel bolnavior... sa se faca bine

mamica de bb David (18 iun 2006)
pozici [ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriantugui/album?.dir=a96cre2" ]foto[ /url ]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Camelia, multumim de grija si de salutari, nu prea am pofta sa scriu, in mare aceleasi probleme ca vad la mai toti bebelusii de aici. Timeea papa prost, undeva la 500-600 pe zi, fiecare masa e un chin nu primeste biberon completare si de fapt nici n-ar avea motiv ptr. ca nu-mi goleste aproape niciodata sanii si trebuie sa ma mulg de parca ar avea iara cateva zile...
Normal ca nici nu creste, am spus ca luna trecuta a crescut doar 550 grame, iar in cele 2 saptamani din luna asta mi-a luat 90 de grame pe saptamana. Deocamdata e in normal cu greutatea dar ne aropiem vertiginos de limita de jos a normalului daca mai continuam asa.
Asta e doar ca nu prea am chef de scris mai ales dupa ce starea asta se prelungeste de 8-9 saptamani...
Vladut mi-a racit urat de tot cu febra enorma. acum tuseste de numa, aceasi raceala o facusem si eu cu cateva zile inaintea lui tot cu febra mare si tuse. Timeea sper ca nu va face avand in vedere ca-i dau anticorpi prin lapte.
De luni merge Vladut la gradi, mi-e groaza de ce-o sa mai aduca de pe acolo....

No va pup si sa auzim numai vesti de bebelusi sanatos si papaciosi!

Diana , Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) & Timeea (18.05.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Diana, se pare ca este o problema generala la copii acuma. Vad ca toti fac figuri la mancare. Si al meu face mofturi de cateva zile, el care n-a facut in veci pana acuma.Suntem totusi in grafic deocamdata.....sa vedem ce va urma.
Si noi incepem gradi dar din 15......asteptam "balaurii"!

Te asteptam si cu alte vesti....cu siguranta va veni si binele pe strada noastra!

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

intru si io iute, sa multumesc carminei bulinei, sarumana mama, am luat-o la fuga in cora imediat ce am citit de husa, stii, ca te-am sunat, si mi=am luat o minunatie de husa de la bertoni, cu 35.5ron

hai sa zic si io:
avem 6.600, 67 cm, la trei luni jumate.
io habar n-am cat mananca fiica-mea, nu tin contabilitatea, cand ii e foame ii dau, la trei ore, mai mult, mai putin, depinde. m-am calmat, dupa doua luni de luat notizte, acum nici macar cat lapte fac nu as putea spune, da stiu ca papa bine. oricum, faptul ca ia in greutate si ca pe mana mea stanga, pe care o tin, creste muschiu, e un indiciu ca papa ok
am iesit astazi dimineata in parc, mie imi place la nebunie vremea asta, simt in aer venirea toamnei, cel mai frumos anotimp din lume! si ies io pe la 8jumate, sa ne luam micul dejun in parc, dansa laptele, je cafeaua cu tigara. si ma ia una de la lift: nu ar trebui sa ii puneti o caciulita?? i-am raspuns scurt: nu, nici io n-am si am lasat-o sa rumege obraznicia unor oameni ca mine...
dar...
a fost randul meu sa ma blochez total, cateva ore revenindu-mi in minte intrebarea unei alte vecine, ce m-a atacat in fata scarii: aveti curaj sa mergeti cu copilu' in parc?? M-AM BLOCAT. voi stiti ca eu rar folosesc majuscule, da acum se cereau. da, si am avut curaj sa ma duc in parc, ma gandeam io pe drum, poate vine o tornada, ceva, o sti aia ceva..
asa.. la noi in parc ningea. io n-am vazut chiar fulgii, da bag de seama ca am oarece deficiente, caci toate mamele, pe la pranz, caci pana la ora 11 nu am vazut decat o mamica in parc, celelalte fusesera, probabil, avertizate de baba aia ca e riscant sa vii in parc, spuneam ca toate mamele isi dotasera copiii cu geci groase, pantaloni grosi, precum si ..caciuli de lana. asa ca banui ca ningea si n-am vazut io.

oameni buni, suntem in luna august!!! eu pentru cele care au dubii in privinta caciulii, as avea o singura intrebare: ele si-ar pune caciula in cap? daca nu...
noi dormim, in functie de vreme, dupa cum urmeaza: in noptile mai friguroase, cum au fost ultimele doua, intr-un body cu maneca lunga, insa nu din cele groase, subtirel si o pereche de pantaloni, tot asa. fiica-mea nu sta invelita neam, mai noi isi aduna orice invelitoare si o baga in gura, asa ca trebe pus direct pe ea. in celelalte seri am dormit cu body cu maneca scurta si atat.
afara am scos-o, astazi cand a fost mai racoare, cu un pantalonas gen trening, un body cu maneca lunga, da subtire (betty ), cu cel mai frumos pui de hipopotam pe dansul, si am mai avut la noi jacheta de la pantaloni, cu maneca lunga si fermoar, pe care am pus-o doar cand am facut nani. FARA CACIULITA. pana in octombrie nici nu se va pronunta acest cuvant la noi in casa. eu eram in maneca scurta, cu o geaca in portbagaj, pe care n-am folosit-o.

spuneti-mi si mie, ce inseamna diaree? hora a avut in ultimele doua zile, in loc de un scaun pe zi, doua, chiar trei, mai diluate. se pune ca diaree?! am fost sfatuita sa ii dau calciu carbonic in ceai de menta. incercam maine

sa nu va suparati pe mine pentru sugestiile vestimentare, nu oblig pe nimeni sa faca precum mine, insa asa cum vin toate rudele si va sfatuiesc sa infofoliti copilu', ma gandesc sa scriu si eu aici, poate daca suntem mai multe de partea asta va dam de gandit si nu ajungem sa sensibilizam copiii.

cristina, prietena mea, care a avut in grija o fetita de vrei 6 luni toata iarna trecuta, mi-a spus ca la iarna mamicile din parc sunt sub cinci, si alea ies speriate un sfert de ora, gonind in jurul lacului. si ea se crucea,ea statea cate doua ore pe zi afara. imbracate bine, evident. copilul ala e sanatos tun, n-a racit odata. e o mare greseala, crede-ma, sa nu scoti copilul, in fiecare zi, macar jumatate de ora. daca cineva te-ar tine inchisa in casa toata iarna, ce-ai simti?? iar daca tie ti-e teama sa iesi cu copilul pe 30 august, in decembrie ce o sa faci? curaj, nu e nici un pericol
iar cu teama de frig.. nu-ti face probleme, un copil, atunci cand e infrigurat tremura, ca si tine. eu am prins-o pe hora, cand ieseam din baie, pana ne stergeam cu prosopul,cum ii tremura barbia. asa ca acum stiu, daca nu ii tremura barbia e ok.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Luana, subscriu la chestia cu imbracatul!
Si de mine se lua socrela in luna iulie ca n-are copilu caciulita....macar seara ! Da am calmat-o intre timp si acuma nu mai indrazneste nici sa intrebe de caciuli, curent la urechi, etc.....

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Baieteii lui mami AICI
Varsta Fineas

Varsta Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

LUANA,
BRAVO, mama !Ai o suta de pupici de la Maya .Intrebarea mea e ce le raspunzi vecinilor ca sa stiu sa le raspund si eu.La diaree scaunele trebuie sa nu fie legate dar prea exact nu stiu sa-ti explic.Si Maya face o singura data pe zi si in unele zile tranteste 4 kk.Acum m-am obisnuit dar m-am speriat si eu.Calciu carbonic foloseam si eu , pe vremuri , si avea efecte tare rapide .Acum cand am intrebat doctorul mi-a zis ca nu se mai poarta calciu carbonic , sa-i dau smecta , dar smecta nu prea da rezultate.

ALIA si bb Maya

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alia_savin/album?.dir=/7a8fre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Lyly...nici noi nu ne impacam deloc cu tetina cu orificiu mai mare...si ma tot intrebam eu daca mai exista beb care sa nu vrea sa-i curga lapticul mai repede...si vad ca mai exista.chiar prietena mea care e farmacista mi-a zis ca are un client...un nene care vien sa cumpere pt bebelul lui de un an doar tetine 0-6 luni.nu vrea copilul sa pape cu altele.

Virgi...nasha mea i-a dat Sedonei numai Similac(in america cica asta se poarta) si a crescut foarte bine.Cand am venit eu acasa cu bebe de la maternitate si bebe murea de foame si eu n-aveam laptic am intrebat-o pe ea ce lapte sa iau si i-am luat d-asta.Io i-am mai dat si humana o sapt. si acum milumil.Intr-adevar similacu' se dizolva cel ami nasol.Spuma face si milumilu' da daca pui apa la 50 grade cum scrie acolo se dizolva ca lumea.

Despre trecerea la nr 2 de lapte am citit undeva ca in momentul in care bebe papa 2 mese alta papa decat laptic se poate inlocui nr.1 cu nr.2.

Si Ingrid e mucioasa de cateva zile si nici nu ma lasa sa-i bag pompitza in nas.Noaptea o imbrac cu bluzitza cu maneca lunga si pantalonasi si o invelesc cu o paturica subtire,desi se dezveleste tot timpul.Afara n-am imbracat-o foarte gros(body cu maneca scurta+jachetzica si pantalonasi),iar in cap un baticutz...avand in vedere ca e deja mucioasa si batea vantul.Eu nu astept sa o vad tremurand ca sa-mi dau seama ca ii e frig.Daca mie mi-e racoare ma gandesc ca ii e si ei si o imbrac cam la fel ca pe mine(eventual daca e racoare si io stau totusi in maneca scurta ei ii pun maneca lunga)

Pupici bebelusilor bolnaviori...sa se faca bine repede.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

vivi, nu ma intelege gresit, n-am spus ca astept sa tremure, doamne fere! ii spuneam cristinei ca daca i-ar fi frig madalinei ar tremura. evident ca o imbrac in functie de vreme, nu astept sa vad ca tremura!! cam tot asa si eu, ca si tine

alia, adela,

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Lyly...n-am stiut ca te-ai intors in Bucuresti ca te sunam azi sa vii in parc.Am fost doar eu cu bebe ca Bogdan a avut treaba.Ne mai plangeam si noi una alteia de una alta.Si pe mine ma apuca depresiile incet incet.Nu ma pot obisnui sa stau numai in casa si sa vad ca viata in casa e ca o munca de sisif care nu se termina niciodata.Zici ca ai terminat ceva de facut si tre' sa o iei de la capat a doua zi.Curatenie fac pe bucatele...asa ca mai niciodata nu e toata casa curata...ordine nu mai spun,cel putin in dormitor unde stau cu bebe e de groaza...fac ordine cand doarme ea...dezordine cand e treaza...plus ca ma termina biberoanele astea...m-am saturat de ele..da sa vezi cand om face mancarica la bebei...sa stai sa fierbi 3 ore la o supa(da sa vezi ca-mi iau oala cu presiune si-o sa fiarba doar 20 min).Mie mi-e greu pt ca io am fost obisnuita sa aibe altii grija de mine si nu io de altii.O fac cu drag si chiar am multe satisfactii...da' tot deprimant e la un moment dat...Adik vreau sa fac si altceva.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

luana multumesc pt sfaturi...o singura diferenta e intre noi: eu clar sunt mai friguroasa...eu cu siguranta nu as iesi in maneca scurta ca de cateva zile tot frigul fac...
nu sunt speriata sa o scot intr-o zi de august...tocmai ca am iesit in fiecare zi pana acum...dar ieri batea vantul si chiar am inghetat si ne-a mai prins si ploaia in conditiile in care copilul era deja mucios...iar eu nu aveam husa de ploaie asa cum am spus...acum am...mi-am luat si eu de la cora in urma sfatului carminei...dar cam pute plasticul ala asa ca am pus husa la aerisit....
deci, ieri a fost imbracata asa: body si un fel de trening:pantalonasi si bluzita cu fermoar si gluga...a avut o caciulita subtire pt ca mi-a fost teama de vantul ala pacatos (caci era deja mucioasa si am inteles ca vantul e problema...)...ma rog ne-a prins ploaia si udat putin asa ca azi e simai mucioasa..
a fost tare smiorcaita azi iar pe dupa-amiaza a avut adevarate crize de isterie...drept care am stat afara pana la 10 seara...
deci, nu mi-e teama de o zi de august...dar mie mi-e frig cand ies asa seara cu ea...asa sunt eu...
de aceea m-am gandit la iarna...cand eu tremur de frig, cum o sa o plimb pe ea? se zice sa o imbraci cu o bluza mai mult decat am eu...pai eu zilele astea am fost seara mai gros imbracata cu un pulovar grosut...si tot frig mi-a fost...pai la iarna cu ce o s-o mai imbrac? ca eu sigur ma infofolesc...
luana, draga mea, nu am vrut sa te supar...din contra vroiam sa aflu mai multe ca sa stiu daca fac bine sau rau...
noaptea o imbrac cu body cu maneca lunga (dar din bumbacel...nu gros...ci ca cele cu maneca scurta) si cu pantalonasi...
dar m-am speriat dupa seara trecuta can d radu a scos pilota pt ca ii era frig...nu stiu cate grade erau in camera...acum m-am uitat cat arata termometrul: 19 grade...e drept ala e pe balcon (dar la noi balconul e prelungrie a camerei...pt ca am spart peretele), iar in camera un pic mai bine...dar ma intreb cate erau ieri? eu nu stiu de ce e fata mai rau cu nasucul de la ziua de ieri sau de la noaptea trecuta...ca de obicei se infunda noaptea pt ca stateam cu geamul deschis...si cand se lasa racoare simteam nasucul ei infundat imediat...

eu am avuto zi f grea...

dupa ce am fost la dr stanciu cu ea si am plecat fericita ca mi-a spus ca in afara pg cu burtica am un copil sanatos, am ajuns acasa si viata mea a devenit un cosmar...nu am putut sta o sec...a fost isterica...am iesit cu ea in zona, m-am intors sa-i dau de papa si am iesit iar...si a tipat si afara contrar asteptarilor...si dupa atatea discutii despre cum si cat mananca mihnea, iata ca azi nu a vrut sa manance...a fost cu scandal...acum seara dupa baie am fortat-o efectiv sa manance...ma rog, adica am stat de fundul ei mai mult de o ora ca sa manance in total adunat vreo 15', in conditiile in care mananca 20' si uneori spre 30....si dupa ce a dormit ultimele nopti f bine, nu stiu la ce sa ma astept...oricum nu conteaza...la cat a urlat ma asteptam sa tipe toata noaptea...nu a dormit toata ziua asa cum nici nu a mancat...si credeam ca o tinem asa si la noapte...am avut noroc si am adormit-o...oricum pe deasupra mai e si nasucul care nu tine toata noaptea...acum l-am aranjat cu ser fiziologic...

pupici si o noapte buna tuturor

Mergi la inceput