PIERSICUTZE de iulie - august 2006
Raspunsuri - Pagina 30
map spune:
Buna fetelor,
noi suntem bine insa nu mai este parca deloc timp de net. am fost si destulde mult plecati la cumparaturi zilele acestea, de luni sotul pleaca la munca si am zis sa mai punem la punct una-alta.
Noi facem botezul pe 30 sept sau 1 oct, sa vedem ce zice preotul. Asteptam acum sa vina bunicii pe 18 septembrie si apoi pe 25 septembrie ajunge si nasica, sora mea. Vom face botez in familie si ceva prieteni dar vom fi destui.
Bebe creste, a facut falcute, este destul de cumintel insa lenesut, la san nu vrea sa pape ca nu curge repede. Il mai pun si la san si adoarme instant asa ca eu sunt de garda mereu la pomma aia
Speram ca e face mai mare siinvata sa traga si el la san.
Va pupicesc si merg iar la muls ca se vine vremea de baita si nu mai am timp de muls apoi.
Monica si bebe Robert
andreea25 spune:
buna seara la mamici de piersicute!
scriu repede ca pitika nu vrea sa doarma tre sa vorbeasca mami cu ea.
vreau sa intreb fetele care dau si san si lapte praf cum procedati voi:dai la o masa sanii si la urmatoarea lapte praf?la mine dc ii dau la san apoi nu mai vrea decat putin din biberon 20-30ml si astia asa cu chinuiala.spuneti mi ce sa fac cum sa procedez sa pape?
fug ca plange de nici suzi nu o pololeste
pupici
andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
cinta spune:
multumesc de re-primire, Sabana ![]()
Mada, sa stii ca ma regasesc destul de mult in povestea ta:
travaliu a inceput mai devreme, cu contractii nedureroase si cu sangerare abundenta in urma unui control intern efectuat la spitalul unde ar fi trebuit sa nasc. Primul control intern dureros din viata mea - cred ca doctorita cu pricina anume a facut sa imi declanseze travaliul, desi dupa m-a trimis acasa si la telefoanele noastre legate de sangerare a zis ca e normal si sa nu ne agitam ca trece.
la 11 nopatea am fost internata in spital - altul, in alt oras unde vizitam prieteni- cu dilatatie 4 cm. a urmat o noapte luuuunga, cu alte 3 controale interne si cu masaj intern de stimulare de catre moasa de garda de am zis ca mor. deja in dimineata pe la 5 eram franjuri de oboseala si de nervi cand mi s-a dat de inteles ca s-ar putea s anu mi se faca epidurala desi am cerut si eram gata sa platesc oricat. Asta pt ca la mine, in ciuda controalelor dese si a masajului ala, contractiile s-au rarit in loc sa s einteteasca. astfel la 5 aveam dilatatie 6-7 iar la 7 dimineata dadusem inapoi la 6.
Mi s-au administrat ceva medicamente si apoi a urmat schimbul de tura. Cand a aparut noua moasa si m-au informat ca imi fac impreuna controlul, pur si simplu am cedat nervos. m-am inchis in baie si am bocit bine de toate alea cateva minute. ma simteam de parca toate se sfarsisera pe lumea asta. am avut parte de control in 3 - aparuse si doctorita de serviciu.
si uite asa, pe la 8 dimineata mi s-a pus si mie perfuzia pt medicatie de stimulare si apoi da-i chin cu instalarea caterului pt epidurala. pt ca am probleme cu coloana si pt ca deja aveam contractii dese si f dureroase si pt ca eram cu nervii franjuri si tremuram incontrolabil, docorita si moasele ma tineau iar anestezista isi facea tr5eaba. m-a intepat de 2 ori si a scociorat la infinit sa gaseasca unde sa instaleze caterul ala. nici acum nu stiu ce ar fi fost mai rau - cu sau fara epidurala. pt mine eppidurala in sine a fost o experienta cumplita. pe sot l-au dat afara din camera si era gata sa se arunce de la geam ca nu mai suporta sa ma auda de pe hol cum plang si gem.
si apoi lucrurile s-au precipitat, bebelina ainceput sa impinga si ea, am impins si eu destul de mult. nu am numarat pt ca nu a fost chestie de 4-5 impingeri ca la alte fete. si, intr-un final, la 11:43 s-a nascut si iubirea noastra.
Stiu ca la un moment dat eram atat de epuizata ca impingeam si plangeam ca eu nu mai pot si nu mai vreau sa imping sis ama lase sa dorm. Tot ziceau ceva pe limba lor dar eu nu mai intelegeam nimic si stiu ca le-am zis ca m-am razgandit si sa o impinga la loc pe bebe ca eu nu mai vreau sa nasc. Ca mi-a ajuns prin ce am trecut - culmea ca la momentul respectiv bebe era afara aproape de tot - doar de 2 ori am mai impins si gata a fost.
Nu am citit din urma experientele voastre, fetelor, insa sper ca ati recut prin asta mai putin traumatizant decat in cazul meu.
Ce pot sa spun in schimb e ca bebele nostru a fost singura nascut pe 16 august la spitalul cu pricina si dei am avut parte la nastere de o armata: 2 moase, doctorita, doctorita neonato si o asistenta de copii, anestezista. Sotul meu a fost mereu cu mine si m-a sustinut si el cum a putut. Personalul din spital extraordinar de omenos - cu exceptia controalelor interne - si de grijuliu.
Fug la bebe ca s-a trezit.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
SARILLA spune:
quote:
Originally posted by andreea25
buna seara la mamici de piersicute!
scriu repede ca pitika nu vrea sa doarma tre sa vorbeasca mami cu ea.
vreau sa intreb fetele care dau si san si lapte praf cum procedati voi:dai la o masa sanii si la urmatoarea lapte praf?la mine dc ii dau la san apoi nu mai vrea decat putin din biberon 20-30ml si astia asa cu chinuiala.spuneti mi ce sa fac cum sa procedez sa pape?
fug ca plange de nici suzi nu o pololeste
pupici
andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
Eu ii dau supliment la nevoie, si asta se intampla mai ales dupa amiaza,ca atunci nu prea mai am lapte.Ii dau din amandoi sanii,sa pape tot ce mai e de papat de acolo,iar apoi,in functie de cat a papat,daca tot ii mai e foame,ii fac suplimentul..ori 60 ori 90 ml,depinde...iar el bea cat vrea..s-a intamplat sa bea si 90...bine,ca i s-a facut rau dupa si a varsat super mult e partea a doua,dar de obicei bea 60 fara probleme,iar in ultima vreme bea cam 40,de cand si mananca parca mai putin.Nu iti face probleme daca ramane,daca vrei poti sa ii faci mai putin,cam cat vezi tu ca bea de obicei,30 sau cat ai zis,si apoi,daca mai vrea,completezi.
SARILLA si bebe perfect, RAZVAN
Muuh spune:
Haideti sa continuam www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83253" target="_blank">(AICI)
Miruna +
Alexei
Poze
Tinasv1 spune:
Buna la mamici,
Nu mai stiu cine intreba despre uleiul de masline. Eu l-am fiert la bain-marine si am pus si o sticluta de vitamina A. Fierbi apa in cateva clocote si apoi bagi sticluta.
Sper sa iti fie de ajutor.
Al meu bebe nu a dormit azi toata ziua decat 2 ore, puse cap la cap. Nu stim ce sa mai facem cu colicii astia. Mititelul raguseste de plans si eu nu pot sa ii fac nimic. Numai tinutul in brate nu il mai ajuta. In schimb dupa baita doarme dus.
Cineva m-a sfatuit sa ii dau apa plata. Voi le dati apita? Nu stiu daca sa iau in seama acest sfat sau nu.
Va las acum.
Tina si bebe Catalin
Alexia27 spune:
Mishi, si Eileen a mea a avut secretie din aceea la okisor, am pus si eu Tobrex si a trecut, dar totusi am fost si la "okiolog" sa stiu eu sigur ce a fost. Are doar la un okisor sau la amandoi? Doctorul a spus ca e posibil sa fie din cauza ca unul din canalele lacrimale nu este perforat de tot. Urmareste sa vezi daca are lacrimi la amandoi ochii sau daca la cel cu pricina nu are. Daca asta e, fa-i un masaj usor din coltul intern pe sub ochi (cam pe unde apar cearcanele) cu un betisor de urechi. Sper sa te ajute toata polologhia asta.
Referitor la masa de noapte, la noi e OK, mananca doar o data, depinde la ce ora se culca, dar de obicei pe la 2,30-3,30, cateodata chiar 4, dupa care uneori la 3 ore, alteori la 4. Iar ziua, continuam dansul cu mancat iregulat .Asta e. pediatra a zis sa o las in pace ca n-am ce-i face, asta e ritmul ei. Si cand nu o chinuie coliceii e foarte cumintica.
Va pupic pe toate
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png