PIERSICUTZE de iulie - august 2006
Raspunsuri - Pagina 29
cinta spune:
buna ziua, piersicutze si mamici ![]()
nu am trecut de multa vreme pe la voi dar eu zic ca destul de motivat.
insa, in primul rand vreau sa fac prezentarile:
http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra
aceasta este Madara Aleksandra, nascuta pe 16 august la 11:43; 3.53 kg si 53 cm. Nastere normala dupa un travaliu de 12 ore + epidurala + stimulare.
si acum, sa va spun ce s-a intamplat cu noi de am disparut:
la mijlocul lui iulie am avut parte de o alarma falsa duminica dimineata la 7. Si dupa aceste emotii [ a se citi spaima pt ca ne-a luat total pe nepregatite] am intrat amandoi in priza cu apartamentul si ultimele pregatiri.
Am petrecut timpul impreuna uc sotul mai mult la noul apartament - eu pe o saltea citind sau vorbind, el saracul punand laminat sau facand alte finisaje.
si la serviciu am avut o groaza de pus la punct pe a preda situatia in stadiu cat mai avansat pt proiectele din toamna pt care am fost responsabila. Plus ca mi-a venit stralucita idee in ultima clipa sa cer o asistenta part-time care sa preia aceste proiecte de la mine [ de asta am lucrat suplimentar spre finalizare] pe care sa o coordinez io de acasa.
Si fizic m-am simtit epuizata pe finalul sarcinii. Aproape ca am dormit mai mult decat in primul trimestru. Iar de strabatut magazinele si ales mobilier si alte detalii pt apartament m-am tinut, dar cu f mare greutate. numai urcatul si datul jos din masina la fiecare noua oprire era deja un cosmar. Sa nu mai vorbesc de caldurile pe care le stim cu toatele.
Deci, in aceste conditii, si pe un fond emotional mai pronuntat - ma simteam f singura aici si mi-am dorit-o f mult pe mama aproape - am ajuns si la data de 15 aug.
fug acum la bebe ca se trezeste. revin mai tarziu cu continuarea.
oricum, ma bucur sa va regasesc si va sarut din toata inima :)
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
anasia spune:
buna, mamici! n-am avut net cateva zile si a fost tare naspa;
mamanati, mie mi-au disparut ranile de pa sani, dar tot ma dor pt ca bebita se joaca cu sfarcul in gurita sau cand se stramba de durere de la colici trage si sfarcul dupa capusor, prin urmare mi-i intinde cat o zi de post;
geliza, cred ca pompa are ceva, am renuntat la serviciile ei, pt ca intr-o ora scot 20 ml lapte! ma dispera in conditiile in care imi curg sanii;
bulinuta, nu te stresa, lasa-l pe Rares sa-si regleze singur greutatea, o sa-si revina;
noi trebuie sa ajungem la ortoped sa verificam o talputa, sper ca n-o sa fie nevoie de botosel;in rest ne confruntam cu colici, ma dispera bebita mea ca are un somn foarte agitat, ofteaza si se trezeste des, mesele sunt date complet peste cap; cand iesim in parc doarme mult, sunt nevoita s-o trezesc la baita,iar dupa aceea adoarme greu;va pup ca s-a trezit comoara mea si e jale daca nu papam;
anasia mami de
Alessia Anca
pozici
bebe
MissJJ spune:
Buna fetele!
Eu de citit va citesc dar nu prea apuc sa scriu.
Am trimis un mail pe contul comun cu poze cu broscutza noastra.
Eliza si la mine pompa merge f bine, chiar ma miram ca mai multe fete au zis ca nu sunt multumite de ea, dar eu sunt f multumita, in 10 min un sfert de ora am terminat treaba.
Noi acuma asteptam sa vina moasa ca azi vine sa ne cantareasca. Sper ca e ultima oara cand vine ca m-am cam saturat sa tot stau sa o astept si sa nu pot merge nicaieri ca tre sa vina ea. 
In rest baby e ok deja avem bolfitze, papam ca sparta cate 120 de ml de laptic cam la 4 ore cu toate ca uneori ziua ne e foame mai des, ne mai apuca foamea si pe la cate 2 ore juamte trei ore si atunci urlam ca din gura de sarpe. Pe timpul noptii dormim destul de bine uneori ne trezim de vreo doua ori sa papam uneori de trei ori dar e mult mai bine ca macar dormim cat de cat. De ex aseara am dormit de la 11 la 5 jumate dim cand normal ne-am trezit pt papa si apoi de la 5 jumate pana pe la 9 jumate, pe la 10 am papat si am mai stat vreo doua ore treaza iar apoi pana acu am dormit dar iepureste nu dormit adanc ne mai frasuim mai dam sa miorlaim ne mai da mami suzeta si iar adormim.
Cu scutecele nu ne-am impacat cu cele de la pampers pt ca erau cam scurtutze si noi facem o tona de pipi odata si ne udam pe hainutze si am cumparat de la Tesco scutece facute de ei tot nr 2 si sunt f bune sunt mai inalte si nu ne mai udam. Tot legat de scutece nu ne place sa stam deloc cu scutecul murdar tipam si ne frasuim pana il schimba cineva. La baitza cam plangem dar apoi la masaj e mai bine. Avem ceva pb cu pielea cam uscata si am luat niste crema care zicea moasa ca cica e buna e ca o vaselina asa dar tot parca nu e super si am zis ca am sa incerc ca am vazut ca au scos de la Johnson Naturals o crema pt baby speciala pt piele uscata cu extract de masline si nu mai stiu ce. Am zis ca o sa luam acu in weekend sa vedem daca ne e mai bine cu ea.
Am citit ca sa ii dai cu ulei de masline pe baby, dar cum asa din sticla iau si o masez? Sau cum ca eu nu prea am priceput.
Daca stie cineva va rog sa imi explicati si mie.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
MissJJ spune:
Martta sa stii ca am citit mesajul tau si ca urmare uite intreaga poveste:
Samb pe la 11 noaptea au inceput contractiile, au continuat si duminica iar dum pe la 5 jumate am mers la spital la un control ca erau cam dureroase contractiile. Ne-a vazut moasa si a zis ca baby e jos, colul e inmuiat dar ca sunt numai 2 cm dilatata si a zis sa merg acasa si sa mai asteptam. Bun am mers acasa toate bune si frumoase dar pe la 8 deja erau contractiile prea dureroase sa le mai suport, nu ca suport eu bine durerea dar mi se pareau puternice. Bun sun la spital zice pai puteti veni sa va internam. Ok mergem la 9 ajungem acolo, iar prindem schimb de ture, deci nu te baga nimeni in seama pana nu se schimba tura. Intr-un final vine o negresa si zice ok care-i povestea ii zic ce si cum si se apuca de ras si zice ca nu ma poate interna ca sunt prea rare ontractiile si ca astea nu dor astea is nimica si ca atunci cand chiar o sa ma doara nu am sa mai rad. Ma rog, zice hai sa te controlam sa vedem cat esti de dilatata. Ok si ma controleaza intern si zice aaa nu esti destul de diltata, dar zice nu simt apele. Zice stai sa mai controlez odata sa vad daca le gasesc. Mai controleaza , zice esti numai 3 cm dilatata si ma pune sa ma plimb prin camera aia ca sa am contractii mai dese. Vine peste doua ore erau mai dese cam la 3 minute, zice nu ii de ajuns hai sa incercam sa rupem apele. Si aici a inceput distractia. M-a chinuit efectiv femeia asta de doua ori ca sa incerce sa imi rupa apele. Imi venea sa ma urc pe pereti de durere plus contractiile aferente.
Anyway intr-un final, zice am reusit. Va dati seama ca eram super fericita ca in sf nu ma mai chinuie. Iar m-a pus sa ma plimb pe acolo de nebuna, am folosit si o minge din aia mare. Si cand m-a controlat din nou pe la 12 noaptea eram 4 cm diltata, ca daca eram tot 3 cica vroiau sa ma trimita acasa.
Apa aia tot curgea, ca nu a curs deodata ci asa cate un pic cate un pic si pe la ora 1 i-am zis lui Flo sa mearga sa cheme pe cineva ca eu nu mai suport durerile. A venit o alta moasa care era de tura atunci si mi-a zis sa ma schimb in camasa de la ei si sa ma pun in pat. Bun, zis si facut. A venit tanti cu 3 fiole micutze si mi-a facut o injectie si mi-a zis sa stau intinsa si sa incerc sa dorm si eu si Flo ca ne asteapta o noapte f lunga. Mi-a mai zis ca de la injectie am sa ma simt cam ametita si ca voi simti durerile dar mai putin.
Intredevar ma simteam de parca bausem toata noaptea si cu chiu cu vai am mai atipit cate un pic intre contractii, a mai atipit si Flo si pe la 3 jumate-4 dim i-am zis la moasa mea care a mai venit sa vada ce facem ca s-a cam dus efectul de la injectie si ca ma doare iar de imi vine sa urc pe pereti. Ea zice ok iar trebuie control intern sa vedem cat esti de dilatata, numai cand vedeam ca isi pune manusile imi venea sa urlu ca stiam ca iar ma urc pe pereti, sincer femeia aia si-a ales gresit meseria, are o mana asa grea, Fereasca Dumnezeu!
Ma controleaza zice stai sa vb si cu doctoritza, zice tot 4 dilatata gata bagam perfuzie si epidurala. Ok vine anestezista eu ma chinuiam acolo din cauza contractiilor f puternice si dureroase, ma pune sa iau perna in brate sa stau aplecata in fatza si incepe sa ma dea cu tot felul de solutii sa dezinfecteze si apoi a lipit o chestie mare pe spate si mi-a facut o anestezie locala. Cand aveam o contractie ii spuneam si se oprea din ce facea, a fost f dragutza. Numai ca de la atatea mirosuri de solutii ce avea ea acolo, lui Flo i s-a facut un pic rau si pana a terminat ea cu epidurala l-am trimis oleaca afara la aer.
Cand s-a intors el eu deja stateam in pat cu perfuzia si cu centurile alea pe burta sa masoare contractiile si inima lui baby. Dupa epidurala m-am simtit mai bine si mai atipeam, moasa statea langa patul meu si ma mai punea sa ma mut ba pe-o parte ba pe alta in fct de cum statea baby, ca sa ii auzim inimioara. Intre timp mai atipeam, imi mai dadea Flo niste apa ma mai dadea cu strugurel ca imi era super sete si buzele imi erau f uscate. Pe la 6 dim vine doctoritza sa vada cat m-am dilatat, ea are o mana f usoara si chiar nu m-a durut deloc cand m-a controlat intern. A zis ca sunt 6 cm dilatata si mi-au mai marit doza la perfuzie.
La un moment dat stiu ca mi-a pus moasa si o sonda urinara dar deja nu mai stiu cand si cum, iar pe la 7 si ceva parca, ca nu prea mai stateam cu ochii pe ceas atunci stiu ca mi-a scos sonda si doctoritza mi-a zis ca atunci cand simt o contractie si senzatia aia de a impinge sa imping, cand trece contractia sa stau linistita. Asa am facut si dupa vreun sfert de ora cred, au inceput sa desfaca patul si m-au pus iar sa imping si mi-a zis ca se vede capul si ca imping bine si atunci a inceput si aparatul sa bipaie ca inima lui baby nu prea se mai auzea si a adus moasa ventuza aia, o chestie mica rotunda ca un fel de capacel, cu diametrul cam ca o minge de tenis, si a motat aia pe capul lui baby si mi-au suit si picioarele in suporturile alea si au scos si manerele de care sa ma tin cand impimg si mi-a zis sa imping tare cand simt contractia si am impins cat am impins si dupa patru contractii a iesit micutza la 8.04.
Deja medicul neonatolog era acolo sa preia pe baby, au pus-o la aparat si au curatat-o si dupa vreo ceva timp am auzit-o tipand asa finutz. Intre timp mie mi-au facut o injectie sa elimin mai repede placenta si in nici 2 min era afara si placenta si apoi mi-a zis doctoritza ca m-am rupt un pic si ca trebuie sa ma coasa, a verificat apoi perineul sa fie sigura ca nu a fost afectat muschiul si mi-a zis ca totul este ok si e numai la suprafata ruptura. Apoi mi-a dat un supozitor pt durere si apoi au cantarit fetitza si moasa a imbracat-o si apoi a lasat-o cu tati si a venit sa se ocupe si de mine, m-a curatat a pus patul la loc, mi-a schimbat sub mine paturicile alea absorbante, mi-a schimbat camasa cu una curata si m-a invelit. Apoi a mai strans de prin camera si a chemat pe tipa de la cantina sa ne ia comanda si a venit si micul dejun si ne-a lasat sa papam pana ea se ocupa de hartii.
Asta deja era alta moasa nu negresa cea care m-a super chinuit cu acele minunate controale interne, asta era o indianca si a fost super dragutza, dupa ce a imbracat-o pe baby mi-a adus-o si mi-a arata cum sa ii dau papa, ca i-am dat biberon ca eu eram prea obosita sa ii dau sa suga si fata era f obosita ca sa poata suge.
Apoi am ramas singurei si am papat in liniste si pe la 10 si jumate a venit inapoi si ne-a zis ca trebuie de acu sa ne mute la etaj la maternitate. M-a ajutat si mi-a facut un fel de tampon special din paturica din aia absorbanta si cu un chilot din ala elasstic de unica folosintza. A cehmat pe un asistent cu un scaun cu rotile m-a ajutat sa ma sui in ala mi-a pus baby in brate si tati a luat toate bagajele si ne-am dus sus la etaj la maternitate. Acolo am mers la camera unde trebuia sa fim instalati erau 4 paturi in total in camera, doua deja erau ocupate si mai erau doua libere m-a pus sa aleg unde vreau sa stau am ales cel de la fereastra sa avem si un pic de lumina si de soare. Apoi mi-a aranjat patul si a furat o perna de la celelat pat liber asa ca eu aveam 3 perne nu doua ca restul.
Si dupa ce ne-a instalat ne-a urat numai bine si ne-a lasat sa stam cumintzei sa ne odihnim.
Flo a mai stat un pic s-a asigurat ca am de toate si pe la 12 a plecat si el acasa sa faca un dus si sa pape ceva, noroc cu vecina mea care i-a facut de mancare ca sa nu pape take away. Si pe la 4 a venit din nou sa ne viziteze si a stat pana la 8 seara cand a trebuit sa plece ca se terminau orele de vizita.
A doua zi a venit pe la 11 dim inapoi ca noua ne-au zis ca pe la pranz ne externeaza dar a fost o incurcatura si abia pe la 4 am reusit sa plecam de acolo cu toate hartiile facute si cu toate instructiunile.
Luni pe 4 septembrie mergem la starea civila sa ne facem certificatul de nastere, avem deja appointment si duminica asta vrem sa mergem la biserica sa vb cu preotul despre botez.
Cam asta este experientza noastra de la spital. In afara de controalele interne alea moasei alea care au fost ingrozitor de dureroase restul a fost super ok, toti s-au purtat f frumos cu noi.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
miti2004 spune:
dragele mele, azi e a 3-a zi singura pe "plantatie" cu bebe, mama e plecata de miercuri dimineata la o prietena in SUA pana martea care vine, iar sotul o sa ajunga acasa abia duminica...e prima data singurica doar cu bebe si, sa nu-l deochi, pana acum a fost bine, exceptamnd faptul ca eu ma simt obosita, macar el nu a mai avut colici...si noaptea doar s-a trezit sa pape, chiar si asa la 3 ore dar macar a facut iar nani, asa ca de aseara dupa masa de 10 m-am pus si eu in pat pe la 11 si am dormit cate 2 ore intre fiecare masa pana la cea de 7, desi 6 ore adunate pe toata noaptea, ceea ce mi-a prins bine ![]()
in legatura cu constipatia, si aici zic astia sa lasi copilul ca poate sta si 7 zile fara sa faca caca...insa al meu dupa vreo 36 de ore daca nu face se screme f rau si se enerveaza pana plange, si nu sta cumintel cand papa pt ca se screme si din cauza asta mai da lapte afara...asa ca azi a trebuit sa-i pun supozitor, de fapt l-am tinut eu cu degetul capac in funduletul lui vreo 3 minute maxim, nici nu a apucat sa se topeasca, si a facut saracul o gramada, si a mai facut inca o data singur la masa urmatoare...nu am mai folosit supozitor de vreo 4 saptamani, atunci se constipase de 2 ori si am folosit, si l-am mai folosit acum...deci nu are cum sa dea dependenta...cu termometrul am incercat si nu reusesc niciodata.
Sa va spun cum face nasa mea : are un baiat de 1 an jumate si o fetita de 3 luni, si anul trecut baiatul a fost alaptat 5 luni si tot se constipa, si folosea mereu termometrul, iar de pe la 6 luni nu a mai fost nevoie pt ca incepuse deja sa papa diversificat...acum face la fel cu fetita...eu nu sunt de acord in fiecare zi sa-l stimulezi, mai ales daca vezi ca nu-l deranjeaza, adica nu plange cand se screme, dar daca e cazul ...e controversat subiectul..
mikiion am vazut de aseara pozele cu flacaul tau dar nu am apucat sa te felicit, insa o fac acum,
baiatul grasunel si ochios, semana cu tine f mult ( la partea cu ochios
) si a crescut ca Fat-Frumos ...e baiat mare, are aproape 3 luni, sa vezi ce smecheros o sa se faca ![]()
miti, mamica de 
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
miti2004 spune:
mai fetelor, eu cred ca anul asta e "generatia Alex" ( si fete si baieti )...si pe locul doi "generatia Andrei"...m-am uitat pe lista si m-a bufnit rasul, mai ales ca si eu era cat pe ce sa-i pun Alexandru Andrei, dar am zis sa renuntam la Andrei si sa-i dam si numele nasului, adica Cosmin...
miti, mamica de 
Sabana spune:
Cinta bine ai revenit printre noi. Sa iti traiasca minunea. Chiar ma intrebam ce mai este cu tine.
Sabina +
Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
miti2004 spune:
pt caderea parului ( leistra, parca tu intrebai ) mie mi-a adus mama din tara DERCOS fiole.
Cand eram in clasa a 11-a am avut o perioada de stres si-mi cadea parul f rau si mi s-a recomandat DERCOS de o prietena farmacista a mamei. Am facut tratament cu fiole, sampon si lotiune de par, si dupa ce am repetat tratamentul sa stiti ca a fost mult mai bine.
Acum mi-a adus mama doar fiole, sunt 18 intr-o cutie de carton, costa 1 milion si ceva ( nu mai stiu daca peste sau sub 1.5 milioane ca am rupt pretul ), eu imi dau la radacini o data la 2-3 zile. Acum nu-mi cade parul dar ma dau preventiv, mama mi-l luase inainte sa nasc si a venit cu el. Se gaseste la farmacie, insa va sfatuiesc ca de cat sa luati samponul sau lotiunea ca poate or fi mai ieftine, mai bine luati doar fiolele, ca astea sunt cele eficiente de fapt.
miti, mamica de 
dariana spune:
Help! Urgenta! Cred ca am racit jos; am tot mers desculta pe gresie si acum ma ustura rau; problema e ca mi-e si frig si stau in casa cu maneca lunga, pantaloni lungi si sosete, nu-i a buna. As putea sa iau ceva, paracetamol sau altceva? Si cu usturimea aia ce sa fac? Dati-mi un sfat, s-a mai confruntat cineva cu problema asta?
Sabana spune:
quote:
Originally posted by dariana
Help! Urgenta! Cred ca am racit jos; am tot mers desculta pe gresie si acum ma ustura rau; problema e ca mi-e si frig si stau in casa cu maneca lunga, pantaloni lungi si sosete, nu-i a buna. As putea sa iau ceva, paracetamol sau altceva? Si cu usturimea aia ce sa fac? Dati-mi un sfat, s-a mai confruntat cineva cu problema asta?
Poti lua Urinex. Apoi du-te maine dimineata si da o urocultura cu antibiograma, in functie de rezultat poti lua antibiotic.
Sabina +
Alexandra + tata Silviuhttp://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos